Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 19, 2022 8:11 pm

Mirek11 je napisao/la:
uto apr 19, 2022 6:56 pm
storm_raider je napisao/la:
uto apr 19, 2022 3:20 pm
MATORI je napisao/la:
uto apr 19, 2022 3:12 pm

Neumoljivo se blizi trenutak kad vise najveci sljam od bosanaca nece moci ni priviriti - a ne sa sakom olosa zavaliti klub do katanca.
Ne bih bio optimista.
Je li to nesto bilo pa si promijenio mišljenje, prije par dana si bio optimističan. Ili ...
Fulio terapiju....
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Grbavica
Kontakt:

uto apr 19, 2022 8:45 pm

Joux je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
uto apr 19, 2022 7:54 pm
Dabogda ti amar u kuci kolo vodio
U raspravi koju smo imali ranije, iznio si dobre argumente, uz jedan kulturan i pristojan vokabular. Zbog čega si promijenio pravac prema postovima, kao što ti je ovaj, nije mi baš jasno. Sve najbolje.
Nemoj bolan muda pod bubrege prodavati nismo djeca
Ko nas je kleo, nije dangubio.

gavran
Kontakt:

uto apr 19, 2022 9:04 pm

Grbavica je napisao/la:
Joux je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
uto apr 19, 2022 7:54 pm
Dabogda ti amar u kuci kolo vodio
U raspravi koju smo imali ranije, iznio si dobre argumente, uz jedan kulturan i pristojan vokabular. Zbog čega si promijenio pravac prema postovima, kao što ti je ovaj, nije mi baš jasno. Sve najbolje.
Gdje se to muda prodaju?Pitam za jarana....
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

storm_raider
Kontakt:

uto apr 19, 2022 9:11 pm

gavran je napisao/la:
uto apr 19, 2022 9:04 pm
Grbavica je napisao/la:
Joux je napisao/la:
Gdje se to muda prodaju?Pitam za jarana....
Pod bubrezima
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Dzezvar
Kontakt:

sri apr 20, 2022 3:35 am

Joux je napisao/la:
uto apr 19, 2022 7:53 pm
Dzezvar je napisao/la:
uto apr 19, 2022 3:24 am
Joux je napisao/la:
pon apr 18, 2022 11:52 pm

Nisam znao da 5 titula i 4 kupa (od 8 titula i 7 kupova u historiji) znači “sve ono kako klub ne smije funkcionisati”. You live and learn. Pravo ti je maliciozan i zlonamjeran post.
Dobro.
I sta imamo kao klub sada od tih silnih titula i kupova....
Jedva sastavljamo kraj sa krajem....
A glavna povezica je samo jedba osoba.
Pa zato i potenciram dogovor Amara i Senada. Morao se naći mehanizam prema kojem će ti trofeji značiti konstantan rast kluba. Mi poslije trofeja redovito padamo, mahom nakon što Amar napusti klupu. I onda se desi situacija kao što je danas. Svaki klub ima uspone i padove, ne bih baš rekao da ništa nemamo kao klub od trofeja. Nijedna uprava nije uspjela ni blizu da isprati Amarove rezultate na terenu. Sa drugim postom se u potpunosti slažem.
Napusti klupu jer klub dovede u finasijsku propast.
Dobro ti covjek napisa nemoj prodavati muda pod bubrege.
Nismo blesavi kao sro kontas.
Mozemo poceti recimo o tjeranju najveceg poslijeratnog generalnog sponzora kluba Bosnalijeka....pa do naplacivanja jesnog te istog duga 2 puta i uz to ti ne bude malo pa jos i kamatu naplatis....
Bjezi ba...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

neroazzuro
Kontakt:

sri apr 20, 2022 5:27 am

Joux, zašto se ponavljaš kad si skoro demantovan na više načina i od više ljudi.
Zvali su ga više puta, ON ODBIO!!!
Ne da se nisu mogli dogovoriti, već je ON ODBIO saradnju, nije htio s njima upšte da radi! I to vidjelo se na kakav način, kakvim pritiscima i ultimatumima. A sad vidimo i s kojim ciljevima.
Zašto ovo govorim? Zato što tvoja formulacija o "nedogovaranju" daje prizvuk pojednake odgovornosti za to "nedogovaranje". A zapravo ON NIJE HTIO da se dogovori da radi u relativno uređenom sistemu već je rekao, citiram, "vi se pomjerite da mi uđemo."
Zato te, evo, civilizovano molim da više ne pokušavaš ni ti ni tebi slični ponovo poturati laži o nekoj tobožnjoj kooperativnosti i dobroj volji vašeg ljubimca. Tip je jednostavno sje.bao klub, svjesno, namjerno, planski i sistematski. Naravno, sa nekoliko pomagača, zna se i kojim. I nadam se da će nekad za to krivično odgovarati.
A u Želju se nadam da više nikad neće nogom kročit, ni na tribine.

tm87alem
Kontakt:

sri apr 20, 2022 9:23 am

neroazzuro je napisao/la:
Joux, zašto se ponavljaš kad si skoro demantovan na više načina i od više ljudi.
Ne da se nisu mogli dogovoriti, već je ON ODBIO saradnju, nije htio s njima upšte da radi! I to vidjelo se na kakav način, kakvim pritiscima i ultimatumima. A sad vidimo i s kojim ciljevima.
Zašto ovo govorim? Zato što tvoja formulacija o "nedogovaranju" daje prizvuk pojednake odgovornosti za to "nedogovaranje". A zapravo ON NIJE HTIO da se dogovori da radi u relativno uređenom sistemu već je rekao, citiram, "vi se pomjerite da mi uđemo."
Zato te, evo, civilizovano molim da više ne pokušavaš ni ti ni tebi slični ponovo poturati laži o nekoj tobožnjoj kooperativnosti i dobroj volji vašeg ljubimca. Tip je jednostavno sje.bao klub, svjesno, namjerno, planski i sistematski. Naravno, sa nekoliko pomagača, zna se i kojim. I nadam se da će nekad za to krivično odgovarati.
Sve rečeno..., i nažalost gorka istina koju živimo! Kako ćemo se izvući iz ovoga i da li ćemo, imaju samo dva puta:
1. Ulazak investitora, poravnanje dugova, tjeranje parazita, ulaganje u omladinski pogon, kamp, južnu tribinu i sl. Kad smo stabilni finansijski, teško da ne možemo u ovoj "žnj" ligi izvući evropu, mada, dešavalo se i to, svi znamo koji redovno pratimo Želju;
2. Iščekivanje investitora, propast pregovora, blokade računa, prodaja imovine (čitaj pomoćnog) za mizernu cifru, nicanje sa obje strane stadiona građevinskih grdosija (već imamo jednu kod istoka), tako da teško dobijemo licencu za nastup u evropi, a sve su teži kriteriji od UEFA-e, i na kraju kretanje ispočetka, vjerovatno iz kantona (pupupupu, ne desilo se nikad, ne daj ti Bože).
Vjerujem i nadam se, da velika većina ljudi priželjkuje ovaj prvi scenarij, u suprotnom..., crno nam se piše.

slika

Joux

sri apr 20, 2022 10:28 am

Dzezvar je napisao/la:
Joux je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
uto apr 19, 2022 3:24 am

Dobro.
I sta imamo kao klub sada od tih silnih titula i kupova....
Jedva sastavljamo kraj sa krajem....
A glavna povezica je samo jedba osoba.
Pa zato i potenciram dogovor Amara i Senada. Morao se naći mehanizam prema kojem će ti trofeji značiti konstantan rast kluba. Mi poslije trofeja redovito padamo, mahom nakon što Amar napusti klupu. I onda se desi situacija kao što je danas. Svaki klub ima uspone i padove, ne bih baš rekao da ništa nemamo kao klub od trofeja. Nijedna uprava nije uspjela ni blizu da isprati Amarove rezultate na terenu. Sa drugim postom se u potpunosti slažem.
Mozemo poceti recimo o tjeranju najveceg poslijeratnog generalnog sponzora kluba Bosnalijeka....pa do naplacivanja jesnog te istog duga 2 puta i uz to ti ne bude malo pa jos i kamatu naplatis....
Bjezi ba...
Kako prva rečenica i odmah spin!? Dvaput je dobijao otkaz, dakle nije svojom voljom napuštao klub. Treći put se povukao sa klupe kako bi pokrenuo proces oporavka kluba. I ono najbitnije, kako to trener jedne ekipe dovede klub u finansijsku propast? Je li bilo blagostanje 2009. kada je došao u klub, ili smo bili skoro pa mrtvi? Evo da se nadovežem na @santakruza, kako smo kolektiv od 40 ljudi kada dižemo titule, kada krene loše, onda smo djl Amara Osima!?

Dzezvar
Kontakt:

sri apr 20, 2022 10:34 am

🤣🤣🤣🤣🤣
Sunce ti poljubim.....

Joux

sri apr 20, 2022 10:37 am

neroazzuro je napisao/la:
Nema mene ko šta da demantuje, ja ne iznosim nikakve poluinformacije i špekulacije. Ako ti je demant kad kažem 5 titula, 4 kupa, ili trebali su se dogovoriti on i Senad, a oni krenu s psovkama i uvredama, onda u redu. Što se tiče tog dogovora, obojici im zamjeram sujetu zbog koje ispaštamo i dan danas. Nemam puno informacija o odnosu njih dvojice, kao ni o razgovorima koji su se vodili između njih. Mislim da je Amar htio da radi u sistemu, samo ne s ljudima koji su podigli tužbu protiv njega. Tip nije planski sj klub kao što ti kažeš, nema nikakav razlog da to uradi. Ne padaj pod uticaj laži i spinova o nekakvom talu u vezi pomoćnog, jednostavno je ovaj put sve bilo protiv nas. Od uplatnice, otete titule i kupa, korone... U Želju će vjerovatno kročiti opet kad naš budući investitor postavi sebi pitanje ko je bio trener u periodu najvećih uspjeha Želje poslije rata.

santakuruz
Kontakt:

sri apr 20, 2022 10:55 am

Joux je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Joux je napisao/la:
Bjezi ba...
Kako prva rečenica i odmah spin!? Dvaput je dobijao otkaz, dakle nije svojom voljom napuštao klub. Treći put se povukao sa klupe kako bi pokrenuo proces oporavka kluba. I ono najbitnije, kako to trener jedne ekipe dovede klub u finansijsku propast? Je li bilo blagostanje 2009. kada je došao u klub, ili smo bili skoro pa mrtvi? Evo da se nadovežem na @santakruza, kako smo kolektiv od 40 ljudi kada dižemo titule, kada krene loše, onda smo djl Amara Osima!?
Moze li Amar sam osvojiti titulu? Ne moze. Moze li sam sje.ati klub. Moze. To je i uradio jer je on okupio grupu koja je izvrsila puc, koja je otjerala najuspjesniju upravu od rata naovamo, jer je preko odredjenih ljudi sabotirao funkcionisanje kluba i vrsio uticaj na ekipu kako bi se onemogucio rezultat s kojim bi ta uprava se potvrdila kao daleko najuspjesnija.
I vjeruj da nikad nijedan investitor nece dovesti Amara kao trenere jer Amar ne zeli da bude trener. Amar zeli da bude sve u klubu, da sve ide preko njega, da on odlucuje kome i kako ce se placati, koliko ce se placati, ko ce biti u upravi, koji igraci ce se prodati, zeli da ucjenjuje igrace, odredjuje koliko ce koji igrac imati platu. To nece biti moguce osim u jednom slucaju. Ako kojim slucajem se pojavi neki investitor koji je u talu sa Amarom. Iskreno se nadamo da se to nece nikad desiti.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

Dzezvar
Kontakt:

sri apr 20, 2022 11:23 am

Ovaj nije normalan 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 20, 2022 11:37 am

Lik ocigledno trola.

thierryhenry21
Kontakt:

sri apr 20, 2022 12:00 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Lik ocigledno trola.
100%
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 20, 2022 12:34 pm

E svasta, svega u Bozjoj bašči. Odoh proviriti u frizider da vidim je li mlijeko bijelo.

Sa svojih 38 godina ja ne mogu da shvatim da neko moze biti ovako podvodljiv. Ili nema grama mozga, pa da sam sagleda stvari ili ovako pise po necijem nalogu.
Alea iacta est!

plavi kanarinac
Kontakt:

sri apr 20, 2022 12:46 pm

Puci ce mi cir na želucu od čitanja tih bljuvotina koje pise, nismo babu dojili...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

MiroslavKruzik

sri apr 20, 2022 12:52 pm

thierryhenry21 je napisao/la:
sri apr 20, 2022 12:00 pm
Leon_Professional je napisao/la:
Lik ocigledno trola.
100%
Nije ovo troler, on jasno zna šta piše i pokušava izmanipulisati. Varate se ako mislite da trola, analizirajte, ova priča se idalje protura kod dobrog dijela navijaca

nookey
Kontakt:

sri apr 20, 2022 2:08 pm

@gavran pitice nam bukvalno na stolicama gdje mi sjedimo. Fuj, necu vise nikad ondje sjesti…

struja
Kontakt:

sri apr 20, 2022 2:29 pm

nookey je napisao/la:
@gavran pitice nam bukvalno na stolicama gdje mi sjedimo. Fuj, necu vise nikad ondje sjesti…
Naučiti na vodu pa onda oprati stolice🤲🤲🤲😁

nookey
Kontakt:

sri apr 20, 2022 2:43 pm

struja je napisao/la:
sri apr 20, 2022 2:29 pm
nookey je napisao/la:
Naučiti na vodu pa onda oprati stolice🤲🤲🤲😁
:klanjase2:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.

Prijava