storm_raider je napisao/la:Izadje Edis na presicu, kaze par rijeci "iz srca", naravno u tim rijecima nigdje pravog krivca za ovo gdje je Zeljo sada ne imenuje, a raja se zapali. Dobro je neko primjetio, ovo sto su pitari uradili Buljubasickoj, mi smo trebali davno uraditi Amaru. Tako se standardi postavljaju i sponzorima, a i navijacima jasno daje do znanja da niko nije iznad Zelje. Sada nazalost ipak imamo situaciju da jedan covjek jeste iznad Kluba.
Privatni klub, nema tu ni po babi ni po stricevima. Ko da je lovu taj se pita.
A ne ko kod nas, svi se fol nesto pitaju, sve nekakve legende, a te "legende" nas gurnuse u kanal. Edis se raskuko ko neka tetka od kako je dosao, raji prodo suplju sa ovim zadnjim presom, eto igra se sa kikiriki, Beca jadni ima malu platu, pa cekaj majstore sto si onda doveo Vucenovica? Sto si njemu dao platu koju si mu dao? Mogo si umjesto njemu, te pare proslijediti tim mladim igracima. Zamaze raji oci, ekstaza, gledaj Edisa pravi Zeljovac, skandira se sa tribina, a niko da mu postavi to pitanje. Ustvari samo trazi alibi za svoje promasaje i na kraju nije njegovo uopste da raspravlja o parama, investitorima i ostalim stvarima. Njegovo je da trenira i pobjedjuje. Previse je sebi dao za pravo. I tako ce nam nazalost biti sve dok se ne bude znao gazda koji bi mu posle tih par gafova dobro natrljo nos da mu nikad vise takve budalastine ne padnu na um. Al to je sistem i neka hijerarhija, a toga kod nas nema.
Nije Zelju zavalio ni Kostic, ni Krcmarevic, ni ponizni Ivkovic. Zelju je zavalio Amar Osim, nekad prije Dzelo, Guso kradljivac lopti i njima slicni.
Koliko god bio protiv "prodaje" kluba u bilo kojem obliku, najkasnije sad uvidjam da se jedino tako moze uvesti red.
Ovako nas Zeljo ispadne ko drzavna firma, pun raznih nesposobnjakovica koji su dobili sigurna radna mjesta ali ne na osnovu nekog znanja ili kvalifikacija nego na osnovu poznanstava. Ne volim se vracati u proslost, ali sad sa ove vremenske distance mislim da je i slijepom covjeku jasno zbog cega je smeto Senad Misimovic i svi ti ljudi koji su tada upravljali klubom. Sjecam se posprdnih komentara tipa "sta ce Amar Senadu podnositi izvjestaj" ili ismijavanja covjeka jer je zaposlenim u klubu slao mailove u 4 ili 5 ujutro. Umjesto da skacemo od srece jer je neko toliko posvecen klubu da u ta doba uopste razmislja o novim potezima, raja je to ismijavala. Cini mi se da smo i zasluzili sve ovo sto nam se desava jer nismo znali cijeniti to sto imamo, ili sto bi nas narod reko htjeli smo hljeba preko pogace. A sad nam je i kifla golema.
@Leon_Professional haj sto ga gura u igru, ali sto ga gura na desno krilo svaki put. Lik trom, spor, nit driblinga, nit centarsuta, nit prodornosti, ali Edis ili je slijep ili nas sve smatra za idiote. Bolje da je Gasal ili Hrelja dobio te minute umjesto ovog specijalca.
Ali to je opet problem nedostatka plana, strategije ili kako god da to nazovemo. Treneri igraju utakmice za sebe, za svoju statistiku, razmisljaju od danas do sutra i nema tu nekog napretka niti ce ga ikad biti. Idu na "sigurno" a ustvari samo guraju klub dublje u problem. Imas situaciju gdje se ne boris ni za sta, bukvalno igras tih zadnjih nekoliko utakmica cisto jer moras, ali dzaba, tebi igra Vucenovic, Blazevic, Bekric, Zec, Kosoric od kojih nikakvog hajra ne mozes imati. I sutra ce taj Edis kukati kako su ga otjerali nepravedno, eto on je osvojio toliko i toliko bodova, uzeo derbi i slicne price, a od toga mi nemamo nista.
Prvi put u svom zivotu sam ugasio Zeljinu utakmicu 20 minuta prije kraja jer bih polupo tv ili nesto drugo u kuci od nervoze. Cak sam i onu utakmicu sa Zrinjskim do kraja pregledo, ali ovu danas nisam mogo.
Nisam ovoliki tekst napiso od 4. srednje i pismene iz bosanskog

Ko nas je kleo, nije dangubio.