jedan off topic, hajmo malo o fudbalu i zelenom terenu
sviđa mi se u prijateljskim šta Edis radi. Igrači se prave za ozbiljne utakmice, prije svega Gasal i Beća. Uz mentore poput Štile, Bekrije, Coce, Koskoka, Zeca ovi momci imaju svijetlu budućnost. Svi mladi momci u ekipi imaju kvalitet: Sedad, Malić, Galić, Drina, pa onda i Mekić, Hajdar, Bender, Resić, Ćerimagić, novi Austrijanac, Fatai, koji su malo stariji, te trebaju činiti okosnicu ekipe.
Edis Mulalić je moderan trener. Prihvatiti ćemo to svi, i ljubitelji "old school" 4-3-3 fudbala, i sam sam takav, ali jednostavno Željo mora naprijed taktički i na terenu jer jedan majstor više ne rješava tekmu, nažalost, takav fudbal je stvar prošlosti. Bez ozbiljnog pristupa i timskog rada nema ništa.
Ozbiljna ekipa mi izgleda ovako:
Bender na golu, iako se moze pruzati sansa Muftiću i ostalim momcima za koje sš procjeni
Nazad imas cocu, acu standardne od kojih bi da jedan uvijek igra, jedan odmara, ali vjerovatno nece biti moguce. Zato sa tri stopera i miran si u ovoj ligi ukoliko jedan zna dobro s loptom (recimo Hajdar, iako je on previše ofanzivan za ovo, ali mogao bi pokriti.) Najdeficitarnija pozicija po meni jer osim Drine i nemaš nekog ko ima ikakvog iskustva. O djeci 2003-04 ne znam imena, ali trebalo bi nešto biti kvalitetno (Čupo kapiten juniora od prošle sezone recimo, ne znam mu ime). Sa 3 ozbiljna štopera si duplo ozbiljniji. Odbrana osvaja titule, rekoše stručnjaci.
Na bekovima upitnici. Ako trojica nazad mogu igrati ozbiljnu odbranu biće dobro (COCA, nadam se da je ovo u prijateljskim zaje*ancija, čekam da grizeš na proljeće kad bude trebalo) Galić i Malić bi mogli biti zanimljivi igrači, ali im treba mnogo podrške u ekipi, a nadam se da je imaju i da je zdrava atmosfera što je najbitnije u ekipi. Blazevic, Šehić mogu pokriti ako gori.
5 igrača nazad i golman, treba ih i 5 naprijed za napad.
Mekić, Štila, Bekrić ako baš treba imaš plejmejkera, s tim da ti mekić može igrat vazda. Bekrića gledam kao što navijači Liverpoola gledaju Stivena G. Jedva čekam da postane trener i preuzme od Mulalića kad bude vrijeme, za jedno 7-8 godina, utopija. Može još malo Majstor Tuce pomoći, ali može mnogo više kao sportski radnik što će nadam se i postati. Bolje Beću gurat i trpit, potencijal je. Naravno, Tuceta očekujem u 75.da uđe i da okrene kone ili nekog u Europi zadnji put, pa nek se oprosti kako valja, nek Beća gleda i uči, on treba tu negdje biti dogodine, Hajdar i Mekić isto.
Hajdar, Hodzic, ko je bolji nek igra, mora uvijek jedan.
I prema naprijed Resic, Zeric, Subasic, Gasal, Vucenovic, Fatai, Zec, Cerimagic. Iskombinuj nešto Edise, ima potencijala, samo nek znaju zabit go po jednom u 90 ko god da igra.
Jedan mlad a moderan stoper bi nam najbolje legao a la Sadiku. Iskreno se nadam da neko od momaka iz omladinskog pogona može uletiti tu i napraviti igrača od sebe brzo. Igrač se postaje na terenu, u seniorskoj ligi. Super je to što je Joldić sa ekipom, sigurno mnogo znači momcima...
Uz ozbiljnog trenera, kakav mislim 100% da je Mulalić, ova ekipa će biti prava iz koje će se izroditi 3-4 reprezentativca i bar jedan ozbiljan šef stručnog štaba za budućnost bh fudbala.
P.S..Ako u prvom kolu vidim Acu, Cocu, Štilu, Bekrića i Zeca, svi u prvoj mislim da će mi to biti zadnja utakmica naše lige koju ću pogledati.