sri avg 11, 2021 11:31 am
Vrijednosti su se promijenile, vrlo jednostavno. Ja sam nekoliko puta govorio o Štili. Koliko mu je Željo pružio, danas je trebao haman džaba igrati, a ne opteretiti klub najvećom platom, pa onda kasnije odlučiti da ne igra jer mu se eto duguje. Uvijek ima finih, kontra primjera u svijetu, ali kod nas izgleda da nema. Sve se vrti oko novca, ljudi su postali preopterećeni tim aspektom i ovo je rezultat. Spominjete Bukala, ali on je primjer čovjeka koji je u sebi nosio potpuno drugačije vrijednosti. Meni se, lično, to više sviđa, ali nažalost sad u drugačijem vremenu živimo. Evo i u svijetu isto gledamo. Koliko je samo Messi izmuzao para od Barce i šta je od njega ta Barca napravila, djelimično i zbog njega su u ovim dugovima, on uopće nema obraza da se ponudi da igra besplatno sezonu ili dvije. Ide tamo gdje su pare i to je tako. Nema više fudbalskog romantizma (Del Piero i Juventus, Maradona i Napoli...). Zato najviše poštujem igrače koji se znaju na neki način odužiti klubu koji ga je i napravio ili koji mu je najviše pomogao u karijeri.
Što se nas tiče, mi se moramo prilagoditi, nekako skupiti i isplatiti sve. Što se tiče ovih silnih shupaka, Manijaci trebaju tu najveći pritisak napraviti. Ako ima neko da je tužio klub, a nije morao, pa se kasnije vrati u klub, na svakoj utakmici mu hebavati majku (i njemu i onom ko ga je doveo), praviti pritiske na treninzima, pa čak i privatno, sve s ciljem da se otjera. Evo prvi Hasagić. Tek kada u klubu budu obrazli ljudi, kojima nije cilj obogatiti se od Želje, uz nekoliko profesionalaca (s. štab i igrači), tek tad ćemo mi stati na noge. Ako ovaj period ne iskoristimo za potpuni restart u svakom mogućem smislu, ništa od nas.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.