ned apr 11, 2021 4:49 pm
Iako sam odavno bio za smjenu, ne mogu se radovati jer Amarova smjena apsolutno ne rješava probleme koje imamo i koji se samo gomilaju. Nama treba totalni restart, ako Amar ostaje u klubu od toga nema ništa. Vidjeli smo svi da niko normalan neće s njim da radi. E moj Brko, koliko mi je žao što si ovo napravio od sebe. Jednostavno ne mogu slaviti otkaz najboljeg trenera u historiji kluba, ma šta trenutno o njemu mislio.
Kakav je to džentlmenski rastanak ako samo ide na "godišnji odmor"?
Promijeniti APSOLUTNO SVE, krenuti od nule, odnosno od minusa, smanjiti troškove drastično, uigravati neke talentovane igrače kojih imamo, niko me ne može ubijediti da Gasal, Duraković i još poneki junior nisu već od početka sezone bili spremni za prvi tim. Već par puta u našoj turbulentnoj historiji smo bili u lošoj poziciji, igrali su juniori i nešto ne viđoh da su bili lošiji od "prekaljenih" zvijezda. To je put kojim sada moramo ići, zaboravite boomove, janjad, Zahiroviće, Štiliće i slična pojačanja. Sada nam treba puno puno strpljenja, pametni i radni ljudi u klubu. Iz svake situacije postoji izlaz. A budite sigurni da nas svaki drugi scenario vodi putem Čelika.
Dug je rastao i raste, u izlogu imamo slovom i brojem NULA igrača i to je najveći Amarov poraz. Svako može izgubiti konce, svakome se može desiti da ne uspije, ali ne izbaciti nijednog talenta to je za mene porazno i to mu uz tvrdoglavost i inat prema navijačima najviše zamjeram. Uostalom ti potezi koje je od dolaska vukao iz inata ili prema nekim zaslugama su ga najviše i koštali. Svaki korak, svaki potez mu je bio nepromišljen, što apsolutno nije karakteristika Amara Osima.
Produženje ugovora Bogičeviću, vraćanje Stanića, dovođenje Selimovića, opraštanje svega i svačega Veselinoviću, Lendriću i ostalima, pravljenje problematične svlačionice, dovođenje istrošenih igrača, čekanje pojedinih pojačanja i po pola godine kao da su Roberto Carlos i Ronaldo, sve su to potezi koje stari Amar ni u ludilu ne bi napravio.
Inaćenjem i dolaskom na onakav način nije ni moglo bolje završiti.
Hvala i sretno za sva vremena!