Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 11, 2021 4:21 pm

Samo se treba rijesiti ovih 40-50 skupstinara i to svesti na novih 30 a ne da to budu mahalci, kojekavke legnede, qurci, neki likovi koji vole Zelju i slicna sranja a nemaju marke u đepu i neke pameti za klub.

A da ne pricamo o novoj i sposobnoj upravi !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

storm_raider
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:21 pm

Mi smo na ispitu pali prije par godina. Mi i ono sto nas spaja oko Zeljeznicara, ta filozofija o kojoj toliko pricamo.

Sada nazalost imamo ispit u kojem cemo morati da polozimo ono sto nismo polozili, ali u mnogo tezim okolnostima. Amar je bivsi, to bi se desilo eventualno, na ovaj ili onaj nacin, sada ili kasnije. Radi se o steti koja je nasena Zeljeznicaru i navijacima. Kako dalje? Otkaz, sporazuman ili ne, onome ko je evidentno nanio stetu sa ljudima koje je uveo u klub nece sanirati nista. Smatram da nece ni zaustaviti slobodan pad. Imamo velik ispit pred sobom. Za pocetak, treba sagledati dobre stvari ovoga svega. Ko je zelio da nauci, mogao je mnogo da nauci. Neke od lekcija, a od nas zavisi da li cemo ih nastavljati placati ili necemo:

- Vise se ne smijemo vezati za individue, vec za tim. Tim pobjedjuje. Individualac moze biti samo bitan ili nebitan kotacic tima.
- U mitove vise ne smijemo vjerovati. Niti je Senad samo svojom pojavom garant da ce se graditi stadion, niti je Amar garant da ce se titule osvajati. Treba raditi, treba krv propisati. Treba naci i podrzati one koji ce raditi.
- Fudbal je nebitan kada osnovne stvari ne funkcionisu. Moramo podrzati reviziju finansijskih tokova u klubu i stati uz pozitivne promjene.
- Sportski uspjeh ce doci ukoliko sve ostalo funkcionise. To je jedini ispravan nacin, sve ostalo je kratkorocno i obice nam se kad-tad.

Eto, onako iz glave. Nisam optimista, kolektivnu svijest je nemoguce mijenjati, ali katarzu koju je Amar spominjao (u drugom kontekstu) trebamo doziviti. Amar me je razocarao u skoro svemu sto je uradio i radio zadnjih godina. Steta, moglo je i moralo pametnije, nazalost - a da budemo apsolutno iskreni, u ovom mandatu mu fudbal nije ni bio u fokusu, vec neke druge stvari. Nikome inat nista nije donio dobro na duze staze. Zelji je tu nanesena steta i nikome drugom. Pa neka nam je sa srecom svima.

Sretno Zeljo! Sretno nam svima!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

pestabudimpesta
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:24 pm

SVII ZAJEDNO,KO NIKAD DOSAD !!!!!!
VOLIM TE ŽELJOOOO
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

salle86
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:28 pm

Hvala Bogu više
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

400000razloga
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:30 pm

Odlično, vrijeme je da klub prodiše.

BlueMagic
Kontakt:

Izgleda da ce kamatar ipak ostati u klubu samo ne kao trener. Pa hahahahahahahhaahhahaha kakav je ovo vise cirkus sjeme mu se zatrlo

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:32 pm

ovo je tunel varijanta
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

plavi kanarinac
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:33 pm

Popriličan proble, a mnogi ga ne shvataju, gdje naći tih 50 ljudi sa enormno velikom ljubavi ka klubu da imaju komociju u džepu i toliko veliku volju da upadnu u skupštinu i trezveno neovisno misle svojom glavom bez icijeg uticaja, da bi mogao popuniti sve pozicije u klubu? Toliko smo imali dobrih ljudi i trenera koji više, ja mislim, ni u ludilu ne bi došli u situaciju u kojoj su bili. Cijepamo se na fragmente, na kraju će neki levat iz Indonezije da nas prisilno poveže i poslozi i onda tu nam je i kraj. Teška vremena došla, a sve radi nečijeg hira prije koju godinu...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

damirfile
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:35 pm

Moraju otici i ljudi koje je on doveo, opet ce on raditi iza leda klubu, kopati da dode do para. Smradu ne treba dati da ude na stadion.
Sazvati skupstinu sve iznova krenuti. Vrijeme je za totalni reset.

santakuruz
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:37 pm

Ako Amar ostane u klubu, nista nismo dobili. Nijedan trener nece moci napraviti apsolutno nista dok je Amarova sjena iznad ili dok se mota oko kluba.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

damirfile
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:42 pm

Vec sutra dovestibrevizorsku kucu za finansisko stanje kluba . Da se vidi u kakva su nas govna uvalili za ove tri godine. Mislim da tek sad slijedi najveca bitka. Zbog toga svi moraju ici ko god mu je bio imalo blizak . Bice sabotiranja napada. Sad moramo jaci biti nego ikad.
Zadnja izmjena: damirfile, dana/u ned apr 11, 2021 4:43 pm, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:43 pm

Nista mi nismo dobili njegovim odlaskom, ako sad ne dodju novi ljudi sa jasnim planom, vizijom i nacinom rjesavanja nasih ogromnih problema.

Da li ima takvih ljudi? Tesko, zato i dalje smatram da nam slijedi bankrot.Prije ili kasnije.

I nemojte braco, molim vas, da vam se za par mjeseci servira prica tipa "sta je, sto smo sad losi, pa otisao je Amar". On je nas unazadio najmanje 6-7 godina da sutra dodju ljudi cisti ko kap rose, a ne ovako povuci potegni.

Mi smo se samo rijesili egoiste.Nista drugo.Ni uprave, ni plana, ni vizije, ni novca, ni igraca...Nista.Nula.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:47 pm

Ne znam sta da mislim za Nalica iskreno. Jeste da puno prica, ali opet mi u glavi ona tekma protiv nas jesenas kad nas je Tuzla rastavila, a mi dobili nekako

Leon_Professional
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:48 pm

BlueMagic je napisao/la:
Izgleda da ce kamatar ipak ostati u klubu samo ne kao trener. Pa hahahahahahahhaahhahaha kakav je ovo vise cirkus sjeme mu se zatrlo
Rano smo se poceli radovati izgleda :r

Haklapuc
Kontakt:

ned apr 11, 2021 4:49 pm

Iako sam odavno bio za smjenu, ne mogu se radovati jer Amarova smjena apsolutno ne rješava probleme koje imamo i koji se samo gomilaju. Nama treba totalni restart, ako Amar ostaje u klubu od toga nema ništa. Vidjeli smo svi da niko normalan neće s njim da radi. E moj Brko, koliko mi je žao što si ovo napravio od sebe. Jednostavno ne mogu slaviti otkaz najboljeg trenera u historiji kluba, ma šta trenutno o njemu mislio.

Kakav je to džentlmenski rastanak ako samo ide na "godišnji odmor"?

Promijeniti APSOLUTNO SVE, krenuti od nule, odnosno od minusa, smanjiti troškove drastično, uigravati neke talentovane igrače kojih imamo, niko me ne može ubijediti da Gasal, Duraković i još poneki junior nisu već od početka sezone bili spremni za prvi tim. Već par puta u našoj turbulentnoj historiji smo bili u lošoj poziciji, igrali su juniori i nešto ne viđoh da su bili lošiji od "prekaljenih" zvijezda. To je put kojim sada moramo ići, zaboravite boomove, janjad, Zahiroviće, Štiliće i slična pojačanja. Sada nam treba puno puno strpljenja, pametni i radni ljudi u klubu. Iz svake situacije postoji izlaz. A budite sigurni da nas svaki drugi scenario vodi putem Čelika.

Dug je rastao i raste, u izlogu imamo slovom i brojem NULA igrača i to je najveći Amarov poraz. Svako može izgubiti konce, svakome se može desiti da ne uspije, ali ne izbaciti nijednog talenta to je za mene porazno i to mu uz tvrdoglavost i inat prema navijačima najviše zamjeram. Uostalom ti potezi koje je od dolaska vukao iz inata ili prema nekim zaslugama su ga najviše i koštali. Svaki korak, svaki potez mu je bio nepromišljen, što apsolutno nije karakteristika Amara Osima.
Produženje ugovora Bogičeviću, vraćanje Stanića, dovođenje Selimovića, opraštanje svega i svačega Veselinoviću, Lendriću i ostalima, pravljenje problematične svlačionice, dovođenje istrošenih igrača, čekanje pojedinih pojačanja i po pola godine kao da su Roberto Carlos i Ronaldo, sve su to potezi koje stari Amar ni u ludilu ne bi napravio.

Inaćenjem i dolaskom na onakav način nije ni moglo bolje završiti.

Hvala i sretno za sva vremena!

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned apr 11, 2021 5:02 pm

Iskreno nisam bio za smjenu Amara, glasao sam u anketi tako, maske nisu pale već samo nove nabačene.
イビチャ・オシム

Elegant
Kontakt:

ned apr 11, 2021 5:02 pm

Sad ce da smjeni Cerića i zasjedne na njegovo mjesto !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

avlami97
Kontakt:

ned apr 11, 2021 5:03 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned apr 11, 2021 4:48 pm
BlueMagic je napisao/la:
Rano smo se poceli radovati izgleda :r
Ako AO ostane bilo gdje u i oko Kluba, odmah uputiti zahtjev da se preimenujemo u FK KOZMETIČAR.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

milanribar
Kontakt:

ned apr 11, 2021 5:05 pm

Da li je istina da je bio imenovan na dvije funkcije, sportski direktor i šef stručnog štaba ? I da još nije razriješen sa te druge funkcije ?

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned apr 11, 2021 5:16 pm

Ovo je samo malo promjene da se smire strasti.
Amar Osim mora otici iz kluba zajedno sa svim debilima koje je doveo....

1. Izbaciti govnare iz skupstine
2. Izbaciti govnare iz uprave kluba
3. Izbaciti govnare iz SŠ
4. Izbaciti givnare iz ekipe
5. URADITI FUL REVIZIJU, OZBILJNU.

Krenuti ispocetka...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 23 gosta.

Prijava