Nema jos puno godinu i po ugovora jos pa eto.SenidRaso je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 11:46 amBrate znam sve sto si napisao otice i amar kad istekene ugovor akp nemamo sad da mu platimo ali treba sanjim i sve ostale uhljupe poslati u pm,i dovesti ljude koji ce voditi srcem ,pa makar igrali sa svojom djecom i bili na ovom mjestu na tabeli jer nemoze gore od ovoga
Kakav Sabit?
Do sledece godine ima ugovor,ali sta da se radi ako nemoze drugacije,ali ima nacina nekog valjda da se uradi nesto,sta nam uradi covijek sa svojim jaranima nemoze covijek da vjeruje,ali procice i ovo abd pa krenuti naprijed,jer sa amarom nece vise niko i ovo sto imam sponzora nesto to su isto bolesnici koji vole nas klup ali i to ce stati jer je svima pao u ocima nadati se najboljem.Faca Sa Ulica je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 12:56 pmNema jos puno godinu i po ugovora jos pa eto.SenidRaso je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 11:46 amBrate znam sve sto si napisao otice i amar kad istekene ugovor akp nemamo sad da mu platimo ali treba sanjim i sve ostale uhljupe poslati u pm,i dovesti ljude koji ce voditi srcem ,pa makar igrali sa svojom djecom i bili na ovom mjestu na tabeli jer nemoze gore od ovoga
Pa daj procitaj post od naseg brata SenidRase
Najveca kletva je j..... amar osim hehehehhehRacional87 je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 4:33 pmPa daj procitaj post od naseg brata SenidRase![]()
A kakav Sabit ? Pa iz Tarčina.![]()
Nekad bilo, sad se pricalo...
Kako stvari sada izgledaju, igracemo vrlo brzo
jest tesko nasoj odbrani zabitLeon_Professional je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 7:54 pmNe treba mraciti, prica se da na treningu zabijamo.
Jest lako nasem napadu zabitBrUDA je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 8:29 pmjest tesko nasoj odbrani zabitLeon_Professional je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 7:54 pmNe treba mraciti, prica se da na treningu zabijamo.![]()
ne zna se koji su gori hhstorm_raider je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 8:35 pmJest lako nasem napadu zabitBrUDA je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 8:29 pmjest tesko nasoj odbrani zabitLeon_Professional je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 7:54 pmNe treba mraciti, prica se da na treningu zabijamo.![]()
![]()
E, moj @ Storme, nekada mi se cini da je bolje ne sjecati se i ne praviti paralele izmedju onoga istorm_raider je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 7:38 pmDe ti nas @Ujko nas dobri vrati u vrijeme pravog fudbala i ispricaj nam nesto zanimljivo cega se sjecas oko Zelje. Nesto sa Malte mozda.![]()
Lijepa Malta. Odrastao sam u Alojza Benca, neboder broj dva, sprat broj pet. Svjeze nakon rata, devedesete. Koljena sam krvario u dvoristu bivse Osnovne Skole "Alija Alijagic", a danas "Malta". U cetvrtom razredu smo upadali u dvorista kuca poslije "Zelenog Mosta" (nadvoznjak), kako smo ga zvali i penjali se na tresnje. Nakon sto bi nas vlasnik kuce zaganjao, uredno bismo se nalazili u skolskom dvoristu i halapljivo jeli svjeze tresnje, a nerijetko i rezdelije. Sve to je bilo u pauzi izmedju igranja "fuce". Po cijele dane smo sutali loptu na ljetnom raspustu. Skarice na betonu su bile specijalitet, ali samo najhrabriji su ih smjeli raditi. Djetinjstvo zaista brzo prodje. Vrlo brzo smo krvarenje koljena na skolskom igralistu zamjenili istim na betonu iza "Istoka" na Grbavici. Iz ove percepcije covjek bi mozda zakljucio da nije bilo lako, ali tada je sve zaista bilo lako. Radnicka djeca, bijela majica za fizicko, sorc i tene. Kopacke nismo imali. Tako je to izgledalo nakon rata. Nismo ni znali da moze bolje od toga, a nismo ni trazili - nama je to bilo sve. Grbavica oronula, svlacionica je prokisnjavala i nikada necu zaboraviti januar i zaledjen beton prije nego smo istrcali na stadion. Mi kadeti, igrao se derbi protiv Sarajeva, dan prije velikog derbija na Grbavici. Pet hiljada ljudi i za mene, dijete sa Malte, velika cast da u Zeljinom dresu i doniranim kopackama stojim tu. Lijepa Malta.Ujko je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 9:12 pmE, moj @ Storme, nekada mi se cini da je bolje ne sjecati se i ne praviti paralele izmedju onoga istorm_raider je napisao/la: ↑ned mar 28, 2021 7:38 pmDe ti nas @Ujko nas dobri vrati u vrijeme pravog fudbala i ispricaj nam nesto zanimljivo cega se sjecas oko Zelje. Nesto sa Malte mozda.![]()
ovoga sada, covjeku bude samo jos teze kada pomisli sta smo nekada bili...A. Malta, da, na Malti
su se desavale mnoge stvari i stvarale legende vezane za naseg Zelju. Neke su bile urbane, a neke
stvarne, mada, znam, iz ove perspektive je tesko i meni samom da povjerujem, mada sam bio zivi
svjedok...Evo jednog malog detalja, pa vi sami ocijenite gdje smo bili nekada, a gdje smo sada...
Roditelji naseg velikog trenera Milana Ribara imali su kucu kod Paromlina, u istoj ulici gdje sam i ja
nekada zivio. Milan je imao ogromno postovanje i povjerenje prema njima, cesto je tu dolazio i provodio
vrijeme, imao je obicaj da izadje ispred i da gleda nas klince, kako igramo na " male ", tu, nasred ulice,
bila su nam dovoljna cetiri kamena za stative i lopta da bi bili sretni i zadovoljni. A, on je bio posebna
inspiracija, svako od nas se potajno nadao da, ako damo sve od sebe, odmah ce nas uzeti za ruku i
povesti direktno u prvi tim Zelje...A, nas strateg je samo mirno sutio, sa rukama na ledjima i gledao nase
klizece startove po asfaltu, koji su se redovno zavrsavali poderanim i zguljenim koljenima. Nikada ga nismo
zvali po imenu, za nas je uvijek bio nas Ribar, tako smo oslovljavali i njegove roditelje. A, onda jednog dana
kroz raju je prostrujala vijest od koje smo se sledili : dolaze neki stranci da odvedu naseg Ribara...Halo,
NASEG Ribara. Za samo par minuta smo vec svi bili okupljeni ispred kuce "starog" Ribara ( tako smo zvali
Milanovog oca ), spremni da po cijenu zivota branimo tu otmicu. Niti smo znali, niti nas je interesovalo ko
su ti stranci i sta se tu desava. A, oni su sjedili u kuci, zajedno sa Milanom i njegovim roditeljima, dugo, predugo...
Na kraju su izasli i otisli, a nama je pao veliki kamen sa srca. Tek par godina kasnije mi je postalo jasno ko su
oni bili i sta su radili tu, na Dolac Malti, u jednoj maloj ulicici kod Paromlina. Bili su to predstavnici Reala, neki
su kasnije govorili da je delegaciju predvodio cuveni Bernabe , a tu su se vodili pregovori o eventualnom dolasku
naseg Ribara u spanski klub. Na kraju,on ih je odbio, umjesto njega u Real je otisao Miljan Miljanic...Eto, tako
je nekada bilo, mozete li i zamisliti da se nesto tako desava danas...