ned mar 21, 2021 4:10 pm
Sjećam se jedne rečenice našeg druga sa foruma @ChWilla nakon što smo zijanili titulu 2017. pa bila prepirka jesmo li mi krivi ili sudije. U njegovom stilu, vrlo sažeto i jasno je objasnio sve rečenicom: "jedno ne isključuje drugo". Takva je situacija danas što se tiče naše forme i sudijskih grešaka na našu štetu. Mi jesmo u lošoj formi, to je evidentno. Razlozi za nju nisu samo fudbalski, kamo sreće da jesu, ali to tabelu i ostale konkurente ne zanima. Međutim, evo kažete pitari igrali loše prvo poluvrijeme. Oni možda ovu utakmicu dobiju i imaće 3 boda a odigrali traljavo, mrljavo i nikako. E sada da smo upisali pobjede na derbiju i protiv Olimpika kada smo pokradeni i remi protiv TC mi bismo pored loše igre bili na -2. U nastavku sezone možda bismo se probudili, nešto odigrali, na nekakvu euforiju do kraja se borili za titulu i možda je uzeli. Ovako i da proigramo opet su nam male šanse za titulu, a po bodovnom stanju i za europska takmičenja. Zaključak svega je da jedno ne isključuje drugo, jer mi loše igramo definitivno, ali da nam sudije nisu ukrali ono što smo i takvom igrom zaslužili, ništa više od toga ne tražimo, mi bismo i dalje bili u ozbiljnim planovima za titulu.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice