sri mar 10, 2021 8:36 pm
"Čestitam predsjedniku na imenovanju. Obratit ću se kao član Skupštine, nisam planirao ali hajde, prozvali ste me. Reći ću par stvari. Naš zvanični naziv je Fudbalski klub Željezničar. Fudbalski je football, igra koja je nastala nekad, pa se u ovom današnjem modernom obliku počela praktikovati 19. stoljeća na Ostrvu. Fudbal, to je ono o čemu se ne priča nikako kod nas. Fudbal, ili nogomet, hajde da mu se malo vratimo"
"Po meni bi trebao to biti zadatak sljedećih upravljačkih struktura, da se Fudbalski klub počne baviti fudbalom, nakon nekoliko godina bavljenja nekim drugim stvarima koje su potrebne, ali su sporedne. Mi smo od njih napravili glavne i imamo rezultat kakav imamo"
"Klub - riječ nekog nepoznatog porijekla, neformalna grupa ljudi od dva i više koji su skupljeni oko zajedničkog interesa, sa težnjom da se taj klub širi i da privlači nove članove, a ne da se dijeli. Bez obzira koji je razlog dijeljenja. Vratit ću se na ovo klub, osnovan 1921. godine, ulazi u 98. godinu sa jednom idejom, filozofijom, koja se isto tako u zadnje vrijeme malo promijenila, gdje smo poznati po empatiji, otvorenosti za sve vrste ljudi, svih vjera, nacija i pogleda na svijet. Otvoreni za sve istomišljenike i neistomišljenike, to je Željo. Malo smo i to izgubili zadnjih par godina, što mene posebno boli"
Sta ucinio si ti od zivota mog.
Ko nas je kleo, nije dangubio.