Veteran1965 je napisao/la: ↑čet jan 21, 2021 3:17 pm
U statut staviti slijedeće stavke:
-Upravljačke strukture kluba UO,NO bez odobrenja skupštine ne mogu ući u proces prodaje bilo kojeg dijela imovine kluba; za ovakav prijedlog i realizaciju treba da glasa "X" članova skupštine
- Upravljačke strukture kluba UO,NO kao i skupština ne mogu uopšte na glasanje staviti ime kluba, grb kluba, kao i boje kluba
U ugovor sa eventualnim investitorom, ali i ovim potencijalnim predsjednikom UO staviti:
- Upravljačke strukture kluba (upravni odbor) ne može ulaziti u projekte dodatnih kreditnih zaduženja ili pozajmica ni u kom obliku, bez odobrenja skupštine uz potrebnih "X" glasova
- Tekuće poslovanje i troškove kluba prezentovati NO na mjesečnom nivou, a po potrebi i češće.
Dakle, samo ubacivanjem ovih stvari u statut i ugovor mi smo zaštitili klub od daljnjeg tonjenja. Ako ne mogu bez ovoga napraviti iskorake, šta onda Željo dobija?
Naravno ne moram naglasavati koliko će biti važan kvalitet i sastav kupštine, a posebno nadzornog odbora, gdje 3 čovjeka po meni tu nisu dovoljna. I u sastavu trebaju biti ljudi i finansijkog sektora, pravnivi, i neko i ko se razumije i u nogomet.
Dao bi komentar i za skupštinu. Napravio bi (ako je moguće) skupštinu sa max 30 ljudi, ali ljudi koji su spremni raditi u korist Želje. Dati podršku u obezbjeđivanju dodatnih prihoda, marketinga, ugovora, projekata. Ako nemamo 30 takvih, staviti u statut da je to taj braj, a u startu neka budu oni koji žele pomoći i raditi.
Takođe napravio bi i neku "počasnu" ili kako je već nazvati skupštinu u kojoj bi bili bivši predsjednici, igrači, treneri, članovi uprave koji su svojim doprinosom, angažovanjem i rezultatima unaprijedli Želju, njegove uspjehe, imidž, dodtni kvalitet. Tu bi ubacio i sve one navijače koji bi za "X" maraka kupili to mjesto. Ovom širem sastavu bi omogućio da glasa za izbor organa kluba, kada za to dođe vrijeme (predsjednik i članovi upravljačkih struktura skupštine, predsjednik UO, članovi UO, članovi NO)
Evo nabaca svašta o čemu razmišljam, možda pravno nije sve idealno, ali mislim da svi razumijete ideju.