Što prije postanemo konkretni u iznošenju svojih mišljenja, stavova, i što je najbitnije - ne plašiti se reći ih, ne samo od drugih, već kod mnogih i od samih sebe, to će prije Željo biti ono što je bio. Svačije mišljenje je bitno.
Mi smo neki romantičari, mnogi i dalje imaju mokre snove o tome da će Amar u 54. godini reći "mogu ja raditi u Želji, a da imam nekog normalnog čovjeka sa stavom za predsjednika." Neće drugovi. Dok vi okolišate, oni smišljaju planove o prodajama imovine, gnijezde se, reklamiraju Koldžu po stadionu. Neskromno i kurčevito, od početka isto pričam. Kad ste umišljali da postoji neka grupa koja "koristi" Amara da bi došli u klub, ko ono on naivan, (a prizivali ga jer je sve samo nije naivan), ja sam govorio da je on zajednički sadržalac svih pušikuraca koji su na onakav način htjeli ući u klub. Što sad nema tekstova o propasti dinastije na gg.ba, što sad nema zabrinutih prijatelja kluba. JER JE AMAR TU.
U priče da je Amar šetao kera po Malti, te ga eto ta struja slučajno dovede mogu povjerovati ovi što krive sad upravu za stanje u klubu, dakle sektaši, bezmozgaši i poltroni obični. Direktni krivac za stanje u klubu je on, predvodnik onih pušikuraca koji dođoše u klub s njim je on, organizator one tuborg šampanjac večere je on, I SVI STE TO ZNALI I LAGALI I NAS I, ŠTO JE NAJGORE, SEBE da to nije tako, a svako sa strane, navijač bilo kojeg drugog kluba, čovjek koji je neutralan, objektivan je jasno mogao definisati stanje i ko predvodi hajku. Svi oni pušikurci koji su koristili svaku priliku da pljunu u ono vrijeme na klub su se našli za stolom kod Amara u kafani ono večer. Šetača pasa sa Malte.
Dođite sebi ljudi, manite se nadogradnji, to da se trebalo i moglo desiti, desilo bi se. Dok je Amar tu, klub je rob njegovog ega i u neprirodnom je stanju, a on može naći samo nekog ko će mu ga flautat i prividno biti iznad njega, ili nekog tipa Azmira, pa da mahalski klub, kakvi jesmo, postane mahalski klub s malo više para, gdje će on u Makijatu s tim likom određivati stvari.
Rješenje je otjerati otmičara kluba, vratiti u klub strukture, funkcije, okupiti normalnu grupu Željovaca, nije nužno da imaju para, već da traže pare, znaju ih stvoriti, postaviti sportski dio kako treba, da imaš trenera koji neće birati stvari za fanshop. Zamislite samo Vinka Marinovića da ide i bira dukserice.
Dok je on tu mi smo popularnija verzija Vrbanjuše, gdje se naš Amar Gumena glava pita za sve i dere se Arafatu u vidu Kosorića da je njegov drugi gol.
Urazumite se Željovci.