1:2
***** TE SARAJVO OOOO OOOO
VINKO PUSI ***** MOJ OOO OOO
Oduvijek su me fascinirali lazovi ovog tipa , kao da sutrasnji dan nece nikad doci.Tu vrstu poremecaja licnosti ne mozes izlijeciti.
Slažem se sa većinom što si napisao, osim da ćemo izgubiti. Ja vjerujem da je Amar našao način da zatvori neke njihove najbolje igrače taktikom ili flasterima i zbog tog vjerujem da možemo ih savladati. Ako naši igrači budu na nivou, bez nekih kikseva, pobjeda neće doći u pitanje.mula je napisao/la: ↑sri nov 04, 2020 2:02 pmDo sada skoro svaku izjavu koju sam pročitao bila je "derbi se nikad ne zna". To je postala fraza gdje ljudi na najlaksi nacin pokušavaju da iznesu svoje mišljenje u intervju.
Ja do sada nisam imao nekih dilema. Normalno dešavalo se dosta utakmica gdje favorit izgubi, ali pamtim isto tako dosta utakmica gdje favorit i pobjedi.
Zadnja 3 derbija nisam iznenađen kako našim visokim porazom, tako i visokim pobjedama i ne može me niko ubjediti da je Zeljo bio lošiji uoči utakmice kad je pobjedio i obrnuto.
Ovaj derbi po meni, još više će pobiti tu frazu, jer nedostaje najbitniji segment u svemu tome, a to su navijači. Nema više pritiska na igrače prije i za vrijeme utakmice. Neki igrači koji nikad nisu igrali derbi, puno lakše će ući u utakmicu i mislim da će i motiv igrača koji su ponikli u svom klubu biti manji. San svakog igrača koji je ponikao u klubu je da igra derbi pred navijačima i u onoj atmosferi o kakavoj sanja.Upravo u ovoj atmosferi kakva trenutno vlada, mislim da je Sarajevo u velikoj prednosti. Nemaju pritisak od strane svojih navijača da se MORAJU OSVETITI za katastrofu od prošle godine, imaju zaostatak da i pored poraza zadrže prvo mjesto, imaju veliki izbor kvalitetnih igrača i dobru igru.
Ono gdje vidim prednost Želje što je prepustio ulogu Favorita komšijama, imamo na klupi OSIMA( koji je od trenutno prosječnih igrača skrpio ekipu koja je donekle konkurentna za titulu).
Niko ne bi bio sretniji od mene da pobjedimo danas aBd, ali realno gledajući mislim da ćemo izgubiti.
Bio bih prezadovoljan da završi nerješeno.
Prošli derbi smo pobjedili sa igračima koji više nisu tu: Krpić, Ramovic, Sadikovic, Pavić,Sipovic, Osmankovic i Stevanović(povreda) + Veselinović koji je prosle sezone bio duplo bolji.
Baš zbog ovog će i početi. Nećemo mi njih napasti sigurno. Nama Krupa, Mladost, Radnik naprave belaj na kontru a kamoli Sarajevo.Durgo je napisao/la: ↑sri nov 04, 2020 2:25 pmja se samo nadam da Hajdar nece poceti... on u odbrani radi odlican posao, ali je u napadu pravo tanak...
po meni treba rizikovati i igrati sa bojom i alispahicem na zadnjem vezno i krila sa Mumetom i Ermin/Lendra...
Ermin i Stilic dosta lijepo igraju zajedno, pored toga ta 2 imena znace za odbranu protivnicke ekipe... niko ne smije "zanemariti" jednog od njih....
Iskreno se nadam da ce Ermin i Stilic igrati od prve minute... mada iskreno sumnjam, mislim da je Amar sa razlogom odmorio Hajdara te da ce bojo na krilo...
mozda sam vec pisao o tome, ali evo sta bih ja volio veceras:
Eric
Blazevic Ikic Aco Mili
Bojo Alispahic
Ermin Stila Mume
Lendra
A mislim da ce biti:
Eric
Blazevic Ikic Aco Seha
Hajdar Alispahic
Bojo Stila Mume
Lendra
u svakom slucaju sretno momci, hrabo i borite se...
Ma za derbi to nije belaj, bar zbog prestiža ćeš i bez plate odigrati dobro.neroazzuro je napisao/la: ↑sri nov 04, 2020 3:18 pmAma glavno taktičko pitanje je jel on igračima podijelio plate. Ako jest oni će trčat ko navijeni.
Doduše, vidim da je i čuvao Ermina samo za ovu utakmicu, valjda se isplati.
ma znam da hoce, zato sam i napisao ovo iznad... ocekujem ga u postavi...Leon_Professional je napisao/la: ↑sri nov 04, 2020 3:34 pmBaš zbog ovog će i početi. Nećemo mi njih napasti sigurno. Nama Krupa, Mladost, Radnik naprave belaj na kontru a kamoli Sarajevo.Durgo je napisao/la: ↑sri nov 04, 2020 2:25 pmja se samo nadam da Hajdar nece poceti... on u odbrani radi odlican posao, ali je u napadu pravo tanak...
po meni treba rizikovati i igrati sa bojom i alispahicem na zadnjem vezno i krila sa Mumetom i Ermin/Lendra...
Ermin i Stilic dosta lijepo igraju zajedno, pored toga ta 2 imena znace za odbranu protivnicke ekipe... niko ne smije "zanemariti" jednog od njih....
Iskreno se nadam da ce Ermin i Stilic igrati od prve minute... mada iskreno sumnjam, mislim da je Amar sa razlogom odmorio Hajdara te da ce bojo na krilo...
mozda sam vec pisao o tome, ali evo sta bih ja volio veceras:
Eric
Blazevic Ikic Aco Mili
Bojo Alispahic
Ermin Stila Mume
Lendra
A mislim da ce biti:
Eric
Blazevic Ikic Aco Seha
Hajdar Alispahic
Bojo Stila Mume
Lendra
u svakom slucaju sretno momci, hrabo i borite se...
Velkoski skoro uvijek odigra dobar meč protiv nas. Treba ga se i danas sačuvati, pogotovo jer mi Ante ne ulijeva sigurnost.