Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri nov 04, 2020 12:09 pm

1:2

***** TE SARAJVO OOOO OOOO
VINKO PUSI ***** MOJ OOO OOO
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Gola
Kontakt:

sri nov 04, 2020 12:30 pm

Zna li neko kako gledati arenu sport bh u inostranstvu, neki iptv ili nesto slicno?
U BiH je fudbal igra u kojoj je uvijek Željo šampion.

plavi9
Kontakt:

sri nov 04, 2020 12:52 pm

w0st je napisao/la:
uto nov 03, 2020 10:35 pm
Obavljeno testiranje igraca, Tatar pozitivan sa jos par njih, kod nas 3 igraca znat ce se sutra koja.
Oduvijek su me fascinirali lazovi ovog tipa , kao da sutrasnji dan nece nikad doci.Tu vrstu poremecaja licnosti ne mozes izlijeciti.
Danas bod , puna saka brade.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 04, 2020 12:55 pm

Ja bih volio znati odakle se crpi ta energija da budete sigurni u pobjedu. Vazi za obje strane....

Hladne glave samo... polahko... derbi se nikada ne zna...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

tm87alem
Kontakt:

sri nov 04, 2020 1:30 pm

Odavno nije bio remi. Tako da očekujem podjelu bodova uz postignute golove na obje strane. Dobro je da su se digli, jer bi ih večeras hladan tuš mogao spustiti na zemlju! Idemo samo jako i srcem za grb koji na dresu nosiš i nećemo vam zamjeriti, ma kako da završi tekma svih tekmi, jer na njoj se ne rješavaju titule! Ima još mnogo da se igra. Volim te Željo, ma kako god završio!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 04, 2020 1:50 pm

Previse smo mi u svojim glavama digli pitare i napravili neki bauk od njih. Tacna je konstatacija da nasa igra oscilira ali ni oni nisu cemu.
Naime skoro u svakoj utakmici su primili gol, a isto tako su i postizali puno (sretnih i spretnih) golova. Nasu prednost vidim u dobroj odbrani, jer osim Tatara i Rahmanovica oni nemaju neke ekstra igrace.
Veliki hendikep za njih je ne igranje Ahmetovica a za nas je hendikep ne igranje Sušića kojeg ce mjenjat mali Djokanovic koji je dosta agilniji.

Misljenja sam da ako uspijemo zaustaviti Tatara i Rahmanovica da smo uradili pola posla. Njihova odbrana u kojoj igra Dupovac je suplja i nasa je prednost sto nece igrati Serbecic koji je dosta agilniji i bolji stoper. Njihova desna strana gdje im igraju Oremus i Fanimo jedino zna trcati i nista vise, nasi bekovi Milicevic i Mujezinovic moraju danas biti na vrhuncu zadatka i njihove napade koji budu isli po toj strani odmah u startu sasjecat.

Kao sto je neko vec pisao ja bih u sredinu kod nas stavio Milicevica koji bi mi posluzio kao razbijac protivnickih napada. Njegova prednost je ta sto zna lijepo iznijeti loptu i odmah mogu Alispahic i Stilic igrati rastereceniji.

Po meni sastav za vecerasnju utakmicu u formaciji 442
Eric
Blažević-Kosorić-Ikić-Miličević
Bojo-Alispahić-Miličević-Mujezinović
Zec-Štilić

Ovakvom postavkom bismo imali celicnu odbranu gdje nam linije zajedno sa sredinom terena moraju stajati veoma blizu, a kad krenemo u napad mozemo se "razletiti" u vise pravaca da li kroz sredinu ili kroz krila. Kada branimo prekide automatski imamo tri visoka stopera i mogucnost primanja gola iz prekida je svedena na minimum, dok sa druge strane kada napadamo iz prekida imamo prednost u visini i skok igri.

Na klupi bih ostavio, Juricica, Veselinovica i Zeca jer nekad u drugom poluvremenu ako budemo morali ganjat rezultat pokusati sa malo brzim krilima napastt.

Svasta nesto ja napisah ali halalite trema me neka puca ni sam ne znam kako cu pregledati utakmicu. J.ebem ti derbije
Alea iacta est!

mula
Kontakt:

sri nov 04, 2020 2:02 pm

Do sada skoro svaku izjavu koju sam pročitao bila je "derbi se nikad ne zna". To je postala fraza gdje ljudi na najlaksi nacin pokušavaju da iznesu svoje mišljenje u intervju.
Ja do sada nisam imao nekih dilema. Normalno dešavalo se dosta utakmica gdje favorit izgubi, ali pamtim isto tako dosta utakmica gdje favorit i pobjedi.
Zadnja 3 derbija nisam iznenađen kako našim visokim porazom, tako i visokim pobjedama i ne može me niko ubjediti da je Zeljo bio lošiji uoči utakmice kad je pobjedio i obrnuto.
Ovaj derbi po meni, još više će pobiti tu frazu, jer nedostaje najbitniji segment u svemu tome, a to su navijači. Nema više pritiska na igrače prije i za vrijeme utakmice. Neki igrači koji nikad nisu igrali derbi, puno lakše će ući u utakmicu i mislim da će i motiv igrača koji su ponikli u svom klubu biti manji. San svakog igrača koji je ponikao u klubu je da igra derbi pred navijačima i u onoj atmosferi o kakavoj sanja.Upravo u ovoj atmosferi kakva trenutno vlada, mislim da je Sarajevo u velikoj prednosti. Nemaju pritisak od strane svojih navijača da se MORAJU OSVETITI za katastrofu od prošle godine, imaju zaostatak da i pored poraza zadrže prvo mjesto, imaju veliki izbor kvalitetnih igrača i dobru igru.
Ono gdje vidim prednost Želje što je prepustio ulogu Favorita komšijama, imamo na klupi OSIMA( koji je od trenutno prosječnih igrača skrpio ekipu koja je donekle konkurentna za titulu).
Niko ne bi bio sretniji od mene da pobjedimo danas aBd, ali realno gledajući mislim da ćemo izgubiti.
Bio bih prezadovoljan da završi nerješeno.
Prošli derbi smo pobjedili sa igračima koji više nisu tu: Krpić, Ramovic, Sadikovic, Pavić,Sipovic, Osmankovic i Stevanović(povreda) + Veselinović koji je prosle sezone bio duplo bolji.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

BHDragons
Kontakt:

sri nov 04, 2020 2:07 pm

Gazi pitare!
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Ludvig Leple
Kontakt:

sri nov 04, 2020 2:13 pm

Pretpostavljam da će biti neriješeno uz dosta golova. Amar će vjerovatno ziheraški postaviti na 0, ali će nas oni primorati da se otvorimo.

Navijački, biće 0:6, ali malo vjerovatno i večeras trebamo biti oprezni na igrače iz drugog plana, jer ćemo vjerovatno preusmjeriti svu pažnju na njihove najbolje igrače. Onaj mali Đokanović (ne znam da li igra), je izuzetno pokretan i nezgodan, a ne vidim da ga može neutralizovati Alispahić koji je izvan forme totalno.

Sretno večeras.

Analitičar1921
Kontakt:

sri nov 04, 2020 2:15 pm

mula je napisao/la:
sri nov 04, 2020 2:02 pm
Do sada skoro svaku izjavu koju sam pročitao bila je "derbi se nikad ne zna". To je postala fraza gdje ljudi na najlaksi nacin pokušavaju da iznesu svoje mišljenje u intervju.
Ja do sada nisam imao nekih dilema. Normalno dešavalo se dosta utakmica gdje favorit izgubi, ali pamtim isto tako dosta utakmica gdje favorit i pobjedi.
Zadnja 3 derbija nisam iznenađen kako našim visokim porazom, tako i visokim pobjedama i ne može me niko ubjediti da je Zeljo bio lošiji uoči utakmice kad je pobjedio i obrnuto.
Ovaj derbi po meni, još više će pobiti tu frazu, jer nedostaje najbitniji segment u svemu tome, a to su navijači. Nema više pritiska na igrače prije i za vrijeme utakmice. Neki igrači koji nikad nisu igrali derbi, puno lakše će ući u utakmicu i mislim da će i motiv igrača koji su ponikli u svom klubu biti manji. San svakog igrača koji je ponikao u klubu je da igra derbi pred navijačima i u onoj atmosferi o kakavoj sanja.Upravo u ovoj atmosferi kakva trenutno vlada, mislim da je Sarajevo u velikoj prednosti. Nemaju pritisak od strane svojih navijača da se MORAJU OSVETITI za katastrofu od prošle godine, imaju zaostatak da i pored poraza zadrže prvo mjesto, imaju veliki izbor kvalitetnih igrača i dobru igru.
Ono gdje vidim prednost Želje što je prepustio ulogu Favorita komšijama, imamo na klupi OSIMA( koji je od trenutno prosječnih igrača skrpio ekipu koja je donekle konkurentna za titulu).
Niko ne bi bio sretniji od mene da pobjedimo danas aBd, ali realno gledajući mislim da ćemo izgubiti.
Bio bih prezadovoljan da završi nerješeno.
Prošli derbi smo pobjedili sa igračima koji više nisu tu: Krpić, Ramovic, Sadikovic, Pavić,Sipovic, Osmankovic i Stevanović(povreda) + Veselinović koji je prosle sezone bio duplo bolji.
Slažem se sa većinom što si napisao, osim da ćemo izgubiti. Ja vjerujem da je Amar našao način da zatvori neke njihove najbolje igrače taktikom ili flasterima i zbog tog vjerujem da možemo ih savladati. Ako naši igrači budu na nivou, bez nekih kikseva, pobjeda neće doći u pitanje.

Majkel
Kontakt:

sri nov 04, 2020 2:15 pm

Željo, to je moj tim.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 04, 2020 2:25 pm

ja se samo nadam da Hajdar nece poceti... on u odbrani radi odlican posao, ali je u napadu pravo tanak...
po meni treba rizikovati i igrati sa bojom i alispahicem na zadnjem vezno i krila sa Mumetom i Ermin/Lendra...

Ermin i Stilic dosta lijepo igraju zajedno, pored toga ta 2 imena znace za odbranu protivnicke ekipe... niko ne smije "zanemariti" jednog od njih....

Iskreno se nadam da ce Ermin i Stilic igrati od prve minute... mada iskreno sumnjam, mislim da je Amar sa razlogom odmorio Hajdara te da ce bojo na krilo...

mozda sam vec pisao o tome, ali evo sta bih ja volio veceras:

Eric
Blazevic Ikic Aco Mili
Bojo Alispahic
Ermin Stila Mume
Lendra

A mislim da ce biti:
Eric
Blazevic Ikic Aco Seha
Hajdar Alispahic
Bojo Stila Mume
Lendra

u svakom slucaju sretno momci, hrabo i borite se...
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.

neroazzuro
Kontakt:

sri nov 04, 2020 3:18 pm

Ama glavno taktičko pitanje je jel on igračima podijelio plate. Ako jest oni će trčat ko navijeni.
Doduše, vidim da je i čuvao Ermina samo za ovu utakmicu, valjda se isplati.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 04, 2020 3:33 pm

Alea iacta est!

Leon_Professional
Kontakt:

sri nov 04, 2020 3:34 pm

Durgo je napisao/la:
ja se samo nadam da Hajdar nece poceti... on u odbrani radi odlican posao, ali je u napadu pravo tanak...
po meni treba rizikovati i igrati sa bojom i alispahicem na zadnjem vezno i krila sa Mumetom i Ermin/Lendra...

Ermin i Stilic dosta lijepo igraju zajedno, pored toga ta 2 imena znace za odbranu protivnicke ekipe... niko ne smije "zanemariti" jednog od njih....

Iskreno se nadam da ce Ermin i Stilic igrati od prve minute... mada iskreno sumnjam, mislim da je Amar sa razlogom odmorio Hajdara te da ce bojo na krilo...

Eric
Blazevic Ikic Aco Mili
Bojo Alispahic
Ermin Stila Mume
Lendra

A mislim da ce biti:
Eric
Blazevic Ikic Aco Seha
Hajdar Alispahic
Bojo Stila Mume
Lendra

Baš zbog ovog će i početi. Nećemo mi njih napasti sigurno. Nama Krupa, Mladost, Radnik naprave belaj na kontru a kamoli Sarajevo.

Velkoski skoro uvijek odigra dobar meč protiv nas. Treba ga se i danas sačuvati, pogotovo jer mi Ante ne ulijeva sigurnost.

Leon_Professional
Kontakt:

sri nov 04, 2020 3:36 pm

neroazzuro je napisao/la:
sri nov 04, 2020 3:18 pm
Ama glavno taktičko pitanje je jel on igračima podijelio plate. Ako jest oni će trčat ko navijeni.
Doduše, vidim da je i čuvao Ermina samo za ovu utakmicu, valjda se isplati.
Ma za derbi to nije belaj, bar zbog prestiža ćeš i bez plate odigrati dobro.
Osim ako sabotiraš titulu kao one godine kad nas je Tuce vodio s klupe.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 04, 2020 3:49 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sri nov 04, 2020 3:34 pm
Durgo je napisao/la:

Eric
Blazevic Ikic Aco Mili
Bojo Alispahic
Ermin Stila Mume
Lendra

A mislim da ce biti:
Eric
Blazevic Ikic Aco Seha
Hajdar Alispahic
Bojo Stila Mume
Lendra

Baš zbog ovog će i početi. Nećemo mi njih napasti sigurno. Nama Krupa, Mladost, Radnik naprave belaj na kontru a kamoli Sarajevo.

Velkoski skoro uvijek odigra dobar meč protiv nas. Treba ga se i danas sačuvati, pogotovo jer mi Ante ne ulijeva sigurnost.
ma znam da hoce, zato sam i napisao ovo iznad... ocekujem ga u postavi...

al hajd vidjet cemo jos malo :)

adi172
Kontakt:

sri nov 04, 2020 4:09 pm

Jebi Željo molim te

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri nov 04, 2020 4:10 pm

JEB.EM TE SARAJVO OOOOO

Idemo jako od prve minute, gazi!!!
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Amar927
Kontakt:

sri nov 04, 2020 4:18 pm

Ne pamtim da nam se ovo desavalo da ne znamo kojih prvih 11 da ocekujemo...toliko sam ubjedjen u pobjedu kao nikad

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 38 gostiju.

Prijava