Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto sep 22, 2020 2:15 pm

Zna li se tacno koliko se igracima duguje? Ovo je bruka na sta je klub spao.
Ne mogu da vjerujem da se samo Dzubur spominje i njegova ostavka, nije do njega sve. Znaci ako ode Dzubur sve ce biti med i mlijeko.?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Qooler
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:18 pm

IlProfessore je napisao/la:
uto sep 22, 2020 2:10 pm
Qooler je napisao/la:
uto sep 22, 2020 1:49 pm
IlProfessore je napisao/la:
uto sep 22, 2020 12:41 pm
I da se sutra Klub ugasi makar će mi obraz biti čist i savjest mirna jer sam od prvog dana na ispravnoj strani, valjda se nekad u ogledalo pogledaju i sebe preispitaju oni koji su počeli skandirati protiv Uprave, na sjeveru tražili konflikt sa običnom rajom i svi forumski botovi, šatro menadžeri, menadžerčići i ostali mešetari koji nam dovedoše kamatarevića i njegove grobare koji klub svukoše u rang nk čelika ili steaue.
Isti sam ti. Samo ne smijemo razmišljati o tome da ćemo se ikada ugasiti a kamo li sada. Nas ima toliko da ćemo onog Želju pozlatiti ako treba, a ne spasiti. Samo treba rastjerat mahalu.
Ma ne razmišljam, ali se bojim. Realna je opcija da smo dotakli, odnosno da ćemo dotaći dno, ili sada ili u narednom periodu koji slijedi, jer se ne vidi rješenje situacije. Stvar je prosta ko pasulj, oni su tu u klubu i za sve se pitaju, čak i da odu suludo je razmišljati da bi se bilo ko ozbiljniji latio ovakvog stanja i ovakve atmosfere gdje nema ni zrno zdrave klime niti neke volje i vizije. Još luđe bi bilo razmišljati o nekom investitoru jer definitivno niko i nikada neće investirati u Klub pod ovim okolnostima i sa ovim statutom.

Ono što me najviše boli je to što sam prvi ja prcao gurbete da će im tan mijenjati boju, grb, da će ih handriti i odvesti u nepovrat, da im hladno može prodati sve redom, a sada sjedim ovdje, pratim forum i čitam kako će kamatarevići prodati pomoćni teren, bez da me/nas je neko nešto pitao, kao zadnje rupe na svirali, a mi bespomoćni. Ko ih može spriječiti da sutra prodaju neku drugu imovinu Kluba? Poslovne prostore? Parking? Stadion, nedo Allah... Zar onda ne bi bolje bilo da nas sada jaše neki azijat, amer ili neki djedica kojem je furka igrat se fudbal menadžera po stare dane i osvajati nešto sa Željom, praviti iskorake i očekivati evenutalni povrat novca kroz evropska takmičenja i prodaju igrača?

Pošto mi je milijardu i jedna pozitivna misao u ovom trenutku ravna SF žanru, zbog toga se bojim da nezaustavljivo idemo ka stanju nk čelika ili steaue, a volio bih da griješim, iskreno bih volio.
Pokazano je da možemo. Ne samo da vraćamo dugove nego i da se gradimo i razvijamo. Ne vidim zašto je toliki pesimisam. Evo sinoć pisao lik iz USA koliki je Željo. Nema potrebe za crnim mislima, samo treba doći do povjerenja u odnosu : Uprava - Navijači. Ponuditi neku ideju navijačima i to je to.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:24 pm

jel depresivno misliti da klub koji volis i navijas cijeli zivot se moze ugasiti a da istovremeno mislis da je bolje da se to desi, nego da klub pati godinama i postane sprdnja svih u regionu?
100/94/37/34 - i to je to!

Amar927
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:26 pm

Jasmin Badžak: Šta god odlučimo, to će biti poboljšanje za Želju, imamo top projekat

Sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar bit će održana večeras u 18 sati na Grbavici.

Potvrdio je to za F..... potpredsjednik kluba Jasmin Badžak, koji je prekinuo poslovni sastanak i u telefonskom razgovoru najavio dolazak na sjednicu.

- Naravno da dolazim, a bit ću i prije 18 sati na stadionu Grbavica - potvrdio je Badžak, a na upit o ostavkama, kazao je kako ne zna šta će se događati u Plavom salonu:

- Šta god da odlučimo na večerašnjoj sjednici, bit će to poboljšanje za Želju - kazao je Badžak.

U posljednje vrijeme spekuliše se i o tome da bi Željezničar mogao prodati pomoćni teren stadiona Grbavica, a da bi od tog novca bio sagrađen Trening-kamp (spominje se lokacija u Novom Gradu), te podmirena dugovanja, odnosno riješena finansijska kriza koja "trese" Plave.

- Istina je, na tome radimo šest mjeseci. Ja to ne mogu ispričati u nekoliko minuta, a tema nije za telefona. Mogu samo reći da je top projekat, a o detaljima možete saznati na Grbavici - kazao je Badžak.

Željezničar je prošle sedmice proslavio 99. rođendan, a navijači očekuju da u ovoj sezoni, na 100 godina postojanja, osvoje šampionsku titulu. Finansijska situacija trenutno je teška, prvotimci i uspolenici već nekoliko mjeseci nisu dobili plaće, što se, po svemu sudeći, odražava i na rezultatima. Badžak je najavio bolje dane, a on je svojim djelima u posljednje vrijeme pokazao da ono što obeća i ispuni...

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:27 pm

Je.bo te zivot....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

MiroslavKruzik

uto sep 22, 2020 2:32 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
jel depresivno misliti da klub koji volis i navijas cijeli zivot se moze ugasiti a da istovremeno mislis da je bolje da se to desi, nego da klub pati godinama i postane sprdnja svih u regionu?
I ja vagam mjesecima u tom raspolozenju i patnji, ne znam da l bi bio rahatluk il patnja to docekati

kokoška
Kontakt:

Prodat ce pomocni, rastalit se, malo podijelit po koju platu...ako prodaju pomocni ovi sto nas sad vode mi se trebamo izgasiti za bolje i nismo.

Qooler
Kontakt:

Nikakva prodaja pomoćnog ne dolazi u obzir, taman da je i svemirski projekat, a ne top. Jedina "prodaja" koja može je da kupimo mi navijači i to tako da piše da se nikada neće promjeniti namjena istog.

igla
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:34 pm

Imam i ja ovako komšiju, živi na taj fazon, da bi platio račune i kupio da jede proda zlato, zvučnik, monitor stari...

Da su ovi donijeli išta para i da je ovo samo nadogradnja na nešto, da ćeš nešto napraviti drugo - ja bih razumio. Ali stav: ja ne mogu marke donijeti, dužan nisam samo Allahu, ali ćemo prodati jedan dio i vratiti dugovanja i podmirivati tekuće obaveze...

MRŠ IZ KLUBA, ***** VAM SVE SVIMA DO JEDNOG!

Racional87
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:39 pm

Umjesto da za 100. rođendan imamo novu tribinu, mi ćemo za 100. rođendan ostati bez pomoćnog terena u epicentru Sarajeva. :placeodsmijeha:
A novac od prodaje pomoćnog terena biće na raspolaganju najnesposbnijoj upravi kluba u historiji, na čelu sa pohlepnim Jehovom koji ih je doveo.
Amar Osim danas je od Željezničara zatražio isplatu 128.000 KM na ime zateznih kamata, a klub tvrdi kako nekadašnjem strategu Plavih ne duguje ništa.

Amare Džukelo napolje !

BHDragons
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:41 pm

Fuj stoko! Amare odlazi!
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:41 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:
I ja vagam mjesecima u tom raspolozenju i patnji, ne znam da l bi bio rahatluk il patnja to docekati
zamisli situaciju, zena koju volis od djetinstva ti umre od teske bolesti, znajuci da je vise nikad neces vidjeti moras da nastavis da zivis... uff... ne znam sta bi bilo gore... mislim da bi mi trebalo godine i godine da prihvatim samo cinjenicu da nije vise tu... ali opet vidjeti je kako pati isto tako bi u meni probudilo isti osjecaj...
100/94/37/34 - i to je to!

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:42 pm

Nema Jasmin, nije u klubu vise. Dopizdilo mu e moji insajderi.

Carsija prica da bi mogli dobiti GS ponovo, a i Dzubur bi trebao danas zavrsiti svoju karijeru.

Majkel
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:46 pm

Koliko vrijedi pomoćni, šta mislite?

Analitičar1921
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:49 pm

Da li ima u najavi novih lica koji bi mogli ući u klub? ... ili je samo na tome da se odlazi...

Dzezvar
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:49 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto sep 22, 2020 2:42 pm
Nema Jasmin, nije u klubu vise. Dopizdilo mu e moji insajderi.

Carsija prica da bi mogli dobiti GS ponovo, a i Dzubur bi trebao danas zavrsiti svoju karijeru.
Bozidare Bozidare cirkuzantu stari.....😂😂😂😂😂
To sto je dao izjavu ne mora ekaplicitno znaciti da je tu.Vidim jedva si docekao.....
😂😂😂😂😂
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

alombardo
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:56 pm

Prodaja pomocnog ispod 20 mliona je fula.

Majkel
Kontakt:

uto sep 22, 2020 2:56 pm

Prodaja pomoćnog je dobra stvar ako to znači izgradnju modernog kampa, pod uslovom još da nam općina da zemljište za isti, a od ostatka novca pokriti dugove i stabilizirati klub.

alombardo
Kontakt:

uto sep 22, 2020 3:00 pm

Na onoj lokaciji stranacka bratija ce nakon prenamejene zemljista napraviti prostor za stambene zgrade, na onoj lokaciji cijena kvadrata stana nece biti iapod 3000, pa vi vidite.

Amar osim grobar zeljeznicara, nazalost

storm_raider
Kontakt:

uto sep 22, 2020 3:04 pm

Najlakse je prodati, najteze izgraditi... pamet u glavu, to je Zeljina imovina.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Trenutno korisnika/ca: cipiripi, NEZALAGANJE i 39 gostiju.

Prijava