Gagi tm 87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jul 02, 2026 10:19 am

Ima li iko da trenira naše igrače sad,kad je Prelec otišao?

salle86
Kontakt:

čet jul 02, 2026 10:48 am

Najlakše je upirati prstom u Vicu, Beusa, pitare, mostarce...
Sve stoji da te ni oni ne vole (da se ne lažemo isto kao što mi ne volimo njih) ali svako bi iskoristio to da kad protivnik "leži na zemlji" kao što mi ležimo godinama, da te ćukne nogom u rebra onako usput ako ništa.
Mi kao klub apsolutno ništa godinama ne radimo makar ono osnovno što je do nas, ponavljamo iste greške uvijek i iznova...i očekujemo nekakav drugačiji bolji pozitivniji ishod.
Cirkus
Zadnja izmjena: salle86, dana/u čet jul 02, 2026 12:33 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kb80
Kontakt:

čet jul 02, 2026 11:10 am

Možemo mi sada ovdje jbavat sve po spisku i žaliti kako ovo i kako ono. Pitanje je šta dalje ?
Čekamo taj 06.07. pa da vidimo ima li se ideja šta i kako. Mislim da se treba i dalje držati dolaska investitora, nekoga ko zna napraviti novac. Ovo će biti i meni glupo za pročitati, ali jbmu valjda smo skupili malo iskustva sada oko investitora preko Diglisica i Sanina ili smo definitvno nesposobni ili smo definitvno samo oni koji se žele okoristiti preko naše svetinje.
Pitam malo upućenije, zar se ne može smisliti neki sponzorski ugovor u kojem se definiše i pravo "korištenja" sportskog segmenta. Majku mu 1.000.000 % ima način da se investitor i ponuđač zaštite kroz taj ugovor. Daš 10.000.000. mil kroz određeni period i imaš pravo na korištenje sportskog segmenta i eventualno stadiona i šta znam. Ima NADZORNI ORGAN koji radi prema pravilniku kojeg smisliš da je prihvatljiv i sponzoru (investitoru), ali Boga mi i nama da se ne dešavaju ovakve stvari. Nemam pojma, samo smatram da se može i mora !

milanribar
Kontakt:

čet jul 02, 2026 11:26 am

Nama treba prvo čovjek ili grupa ljudi na čelu kluba, koji znaju kako upravljat klubom, sportskim kolektivom. Sad bio on na funkciji direktora ili predsjednika upravnog odbora ali da je to lik koji zna šta treba klubu i šta klub hoće. Problem je što mi više nikom ne vjerujemo i sve smo naših ljudi što ima potjerali. Tražimo nekog sa strane...

kb80
Kontakt:

čet jul 02, 2026 11:32 am

milanribar je napisao/la:
čet jul 02, 2026 11:26 am
Nama treba prvo čovjek ili grupa ljudi na čelu kluba, koji znaju kako upravljat klubom, sportskim kolektivom. Sad bio on na funkciji direktora ili predsjednika upravnog odbora ali da je to lik koji zna šta treba klubu i šta klub hoće. Problem je što mi više nikom ne vjerujemo i sve smo naših ljudi što ima potjerali. Tražimo nekog sa strane...
To je tačno, samo se nadam da ćemo jednom u životu stati i pitati se ŠTO smo otjerali tolike ljude, jbg bilo je tu i pametnih, školovanih. Ne mora biti neko ko živi za klub, neko ko zna i to si u pravu.

plavi kanarinac
Kontakt:

čet jul 02, 2026 12:29 pm

Jedini period kad je klub bio organizovan i izgledao kao posložen sistem je dok je Senad bio tu, sve ovo ostalo se svodi na tesko ubleharenje i nerad... Ali problem to priznati
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

kb80
Kontakt:

čet jul 02, 2026 12:36 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
čet jul 02, 2026 12:29 pm
Jedini period kad je klub bio organizovan i izgledao kao posložen sistem je dok je Senad bio tu, sve ovo ostalo se svodi na tesko ubleharenje i nerad... Ali problem to priznati
Meni nije problem, ljudi su u tom periodu bili toliko nafurani i razmaženi da ih je bilo tako lako okrenuti pod izgovorom da nam je titula pod nosom, ali ne znamo kako je uzeti. Niko nije vidio dalje od svog nosa. Sa druge strane mislim da je sada to sve šuplja priča, jer sadu ovome trenutku nema ništa od tog čovjeka. Da su tada dva ego magarca Senad i Amar mogli naći zajednički jezik, danas bi mi bili umjesto onoga židovsko-hercegovačkog projekta. Sve je to sada već daleko iza nas...

avlami97
Kontakt:

čet jul 02, 2026 2:16 pm

Pitanje za upucene.
Postoji li u Evropi vlasnik, investitor, strateski partner koji direktno zaradjuje od fudbala ili im je fudbalski klub najvaznija sporedba stvar na svijetu. U prevodu - igracka.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

milanribar
Kontakt:

čet jul 02, 2026 2:29 pm

avlami97 je napisao/la:
Pitanje za upucene.
Postoji li u Evropi vlasnik, investitor, strateski partner koji direktno zaradjuje od fudbala ili im je fudbalski klub najvaznija sporedba stvar na svijetu. U prevodu - igracka.
Ko ulazi u sport isključivo radi zarade od toga nema ništa. Isto kao sa fudbalerima ako mu je jedini motiv novac nikad neće bit dobar igrač.

U fudbal ulažu ljudi koji imaju viška para pa ih ulažu u nešto što vole ili ljudi koji imaju ozbiljan plan i ekipu sa sobom da naprave neku vrijednost novu.

Dinamo je jedan od rijetkih primjera koji je uspio da napravi veliki povrat svoje investicije iako nije imo investitora nego dobro razrađen sistem i sposobne ljude.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet jul 02, 2026 2:56 pm

avlami97 je napisao/la:
Pitanje za upucene.
U sport se ulaze zbog prestiza, reklame, a i poreza :D
Željezničar ante portas !

plavi kanarinac
Kontakt:

čet jul 02, 2026 3:26 pm

AsharaK je napisao/la:
čet jul 02, 2026 2:56 pm
avlami97 je napisao/la:
Pitanje za upucene.
U sport se ulaze zbog prestiza, reklame, a i poreza :D
Normalno, ovaj bivol sto drzi Chelsea je sigurno do sad strovalio milione... Ali moze mu se.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

igla
Kontakt:

čet jul 02, 2026 4:00 pm

Nek preuzme Oro Ibrišimović, odrasla muška osoba koja sama sebe zove El Gigante. Mi i jesmo za njega i slične.

avlami97
Kontakt:

čet jul 02, 2026 4:42 pm

Iz odgovora je lako zakljuciti, ako su tacni, da smo dobro prosli sto ovaj nije nastavio svoje investiranje u Zelju😁

avlami97
Kontakt:

čet jul 02, 2026 4:49 pm

Nisam imao stav, a niti zelio bilo sta da pisem o Saninu Mirvicu i njegovom angazmanu kao strateskog partnera i investitora u nasem klubu. Razlog, da ne bih na bilo koji nacin uticao na misljnje onih koji su idlucili da ga angazyju.
No, cini mi se da cu jednog dana, ako uhvatim vremena, napisati svoj stav u cjelosti po ovom pitanju i konkretnom slucaju sa osvrtom i na interes Diglisica od prije par godina.

Mozda se osvrnem i na rad Komisije zaduzene za taj posao.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet jul 02, 2026 6:54 pm

Kakav intervju Mirvica za gg, ne zna se ko je veci debil on il ovaj novinar, sta sam upravo procitao oci me bole
Željezničar ante portas !

svabo
Kontakt:

čet jul 02, 2026 7:18 pm

AsharaK je napisao/la:
čet jul 02, 2026 6:54 pm
Kakav intervju Mirvica za gg, ne zna se ko je veci debil on il ovaj novinar, sta sam upravo procitao oci me bole
Može se tu svašta pročitati i zaključiti. Istina je uvijek negdje na sredini. Uglavnom, njega više nema, a mi se nastavljamo koprcati kako smo i navikli, samo čini mi se postaje sve teže i izlaz iz dubioze je sve dalje.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

dzulijano_pike
Kontakt:

čet jul 02, 2026 7:57 pm

Ministre Škobiću,
Tvoje NE učinilo te legendom.
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

blueheart
Kontakt:

čet jul 02, 2026 8:29 pm

ko god da dodje sytra u klub, prvo sta ocekujem je javan i transparentan izvjestaj o finansijskom stanju u klubu. Bez toga samo budala moze raditi .
DRZAVA ZELJO

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, gavran i 102 gosta.

Prijava