SamoNapad je napisao/la: ↑uto apr 21, 2026 9:45 pm
Sve u svemu nek pobijedimo sto vise tekmi radi navijaca . Ispasti necemo ,u evropu necemo..
Ne znam čemu ovakav stav, što onda da iko dođe na tu prokletu utakmicu. Ubija me ovo mrtvilo koje nas prati zadnjih nekoliko godina, 0:3 Rudar, 0:1 Sloga, 1:1 Posušje i još mali milion drugih utakmica u kojima se raja više čak ne nervira, ravnodušna je. A ako kao kolektiv navijača i simpatizera dođemo u tu fazu ravnodušnosti pitanje je vremena kad će zajahati neko ko će nas ugasiti kad mu se otvori prilika.
Imaš dosta toga u svojim rukama u narednih nekoliko kola, znam da nemamo kvalitete, ali treba dizati euforiju i nadu kod navijača, pa kad se Velež krene valjati da čuva bod koji im odgovara, da ih pojede huk sjevera i istoka i da se zainatimo kao što smo to radili protiv Borca 2x, protiv pitara i sl. Sjetite se samo kroz šta smo sve kuburili u sezoni 2022/23, one koreografije Manijaka za narednih 5 utakmica i na kraju smo izlazak u Evropu krunisali u Tuzli tako što smo Slobodu gurnuli u Federalnu.
Jasno je meni da mi nemamo ni igrački kadar, ni kvalitet, da ofanzivno karina stojimo, ali nije ni da su Gasal, Drljo, Beća, Mekić i ekipa bili neke igračine, pa smo onda svjedočili divnim ljetnim noćima. Evropa - što da ne?!