nekonvencionalan
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 23, 2026 3:00 pm

ublehas je napisao/la:
pon mar 23, 2026 2:48 pm

i kao što napisa
avlami97 je napisao/la: Ovdje nema ozdravljenja fudbala bez ozdravljenja države.
A to se moze desiti samo kada drzava bude gradjanska ili nacionalna država najbrojnijeg naroda, kao i 99,9% država u Evropi i Svijetu.
Sve ostalo je utopija.
Ni građanske, a posebno ne nacionalne države, neće biti bez novog, nalet ga bilo, rata sa konačnim pobjednikom.

Šta predlažeš? Pustiti da nas karaju do 2029, pa kad ustaška komponenta preuzme poluge onda opet kuburiti deceniju i biti na marginama, samo nek ne puca?

Evo vidim da su se i ostali klubovi iz KS oglasili, jednostavno ovo je sada ili nikad. Ili ćemo reći "j.ebo Velež, u tunelu su nas napali i izmajmunisali crveni"?
Da smo ovako razmišljali, bez ikakve lične uvrede tebi, mi bismo 90-tih bili izbrisani sa lica zemlje.

SamoNapad
Kontakt:

pon mar 23, 2026 3:08 pm

nekonvencionalan je napisao/la:
ublehas je napisao/la:

i kao što napisa
avlami97 je napisao/la: Ovdje nema ozdravljenja fudbala bez ozdravljenja države.
A to se moze desiti samo kada drzava bude gradjanska ili nacionalna država najbrojnijeg naroda, kao i 99,9% država u Evropi i Svijetu.
Sve ostalo je utopija.
Ni građanske, a posebno ne nacionalne države, neće biti bez novog, nalet ga bilo, rata sa konačnim pobjednikom.

Šta predlažeš? Pustiti da nas karaju do 2029, pa kad ustaška komponenta preuzme poluge onda opet kuburiti deceniju i biti na marginama, samo nek ne puca?

Evo vidim da su se i ostali klubovi iz KS oglasili, jednostavno ovo je sada ili nikad. Ili ćemo reći "j.ebo Velež, u tunelu su nas napali i izmajmunisali crveni"?
Da smo ovako razmišljali, bez ikakve lične uvrede tebi, mi bismo 90-tih bili izbrisani sa lica zemlje.
Ma ne znam sto raja forsira pricu da mi moramo uopste igrati ovu ligu na ovakav nacin.
Ovo nije sport ovo je ponizaavanje i treba da se ukljuci UEFA i sve moguce organizacije . Imao duple arsine sto se tice navijaca i ono sto se tice terena je odavno za prekida prvenstva.
Nece raja da gleda Njegomirovica kako produzava 9 minuuta da Borac pobijedi pa onda faule u napadu, pa penale na 20 metara , sunce i linije koje zaslijepe VAR . Vracanje akcija iz neolita , crvene kartone i ciscenje istih po kantonalnim kupovima. Dajte ljudi kakav fudbal ovo nije sport uopste.

ublehas
Kontakt:

pon mar 23, 2026 3:18 pm

nekonvencionalan je napisao/la:
ublehas je napisao/la:

i kao što napisa
Sve ostalo je utopija.

Mi se očigledno ne razumijemo, ali eto....

Ne kažem da mi nećemo i ne trebamo sa ostalim jer ne volimo pitare, Velež ili Čalik i Slobodu. Kažem da niko neće. Prije svea Pitari, pa ostali. U nekoj teoriji, kao svi bi, ali u praksi neće niko.
Ja bi volio da mi stanemo svi skupa i kažemo neće ovo ovako više, ali problem je što svako gleda samo svoj kratkoročni interes. Naveo sam ti primjere pitara, koji su se kao najviše žalili po medijima, pa ih to nije spriječilo da se svaki put hladno dogovore sa Vicom.
Daj Bože da je griješim, ali iskustvo me uči da su kod nas lični interesi puno iznad državnih.

nekonvencionalan
Kontakt:

pon mar 23, 2026 3:54 pm

Ne znam koliko si upućen, ali horde su ovih dana javno okrenule leđa Mirviću i njegovoj politici, i i to je jedna od kockica koje su nam se posložile u svemu ovome, a klima kod običnih pitara ovih dana je i više nego na našim talasnim dužinama.

igla
Kontakt:

pon mar 23, 2026 3:55 pm

Druže ublehas, mi smo izašli iz udruženja zbog pozajmice para od strane fašista jer nam je gorilo. Dakle, niko čist nije. Ni mi ni pitari ni rođeni.

Sve se na stranu treba staviti i krenuti u borbu zajedno. I ne može "obična" raja organizovati ništa veliko jer nema dovoljnu masu ljudi, ali da grupe povedu borbu, sva ta "obična" raja bi to prepoznala i priključila se.

Ne pričam o prebijanju nekog, pričam npr o zajedničkim protestima, da Manijaci i Horde pozovu ljude došlo bi 20000 ljudi bez problema.

Edit: i ne znam ko uopšte uživa u nastupanju u ovoj fašističkoj Vico ligi, pa se toliko bojimo kazne i sl stvari...

ublehas
Kontakt:

pon mar 23, 2026 4:18 pm

To je Pitarksa verzija price...al eto.

Ne kazem da smo mi cvjecke, ali vjeruj da nisu ni drugi. Trenutno njima nije u interesu da puno talasaju. I ovo sto se povlači po medijima je najcesce u svrhu skretanja pažnje sa trenutnih desavanja u njihovim klubovima.

A sto se tiče toga, "kome se gleda ovakva liga", onda trebamo istupiti i mirna Bosna. Siguran sam da ce se Vico i Beus pravo naskirati.

igla
Kontakt:

pon mar 23, 2026 4:22 pm

Nije pitarska, bilo je i gorih stvari bilo s naše strane u periodu kad nam je gorilo za pare.

Svakakvih smo ojebina imali u upravi kluba koji su svoje guzice spašavali lizanjem s fašistima i "prodavanjem" obraza kluba, obzirom da nisu marke znali donijeti u klub. Upućen je i Sanin u sve to.

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon mar 23, 2026 4:38 pm

Eno ih opet sa pričom "nikad sa pitarima", a oni tamo "nikad sa štrumfovima", dok se istovremeno kroz sezonu redaju i broje brutalne sudijske, psihičke i moralne pljačke i ugnjatavanje na račun sarajevskih klubova.

I dok se Bošnjaci krve imamo situaciju da je Borac godinama kroz sudijske pljačke uzimao titule i zaradjivao pare preko kriminala u Evropi.

Mi ostanimo na šaranju grafita, medjusobnim tučama itd dok će H i S komponenta na svake moguće i dostupne načine uzimati titule, izlaziti u Evropu, uzimati pare a istovremeno obesmišljavati državu Bosnu i Hercegovinu.

avlami97
Kontakt:

pon mar 23, 2026 5:45 pm

Država Bosna!
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

SamoNapad
Kontakt:

pon mar 23, 2026 7:00 pm

avlami97 je napisao/la:
Država Bosna!
To je provokacija , to se ne smije pjevati.
A ni psovati Siroki maleni, ali zato gostujuci smiju pjevati j**** Zeljo , dunavom lesevi plove, srusit cemo Grbavicu , Bosna nije nasa drzava itd.
Samo UEFA i prekid takmicenja ili suspenzija na koji nacin cemo to ostvariti to treba skontati.

avlami97
Kontakt:

pon mar 23, 2026 7:14 pm

SamoNapad je napisao/la:
pon mar 23, 2026 7:00 pm
avlami97 je napisao/la:
Država Bosna!
To je provokacija , to se ne smije pjevati.
A ni psovati Siroki maleni, ali zato gostujuci smiju pjevati j**** Zeljo , dunavom lesevi plove, srusit cemo Grbavicu , Bosna nije nasa drzava itd.
Samo UEFA i prekid takmicenja ili suspenzija na koji nacin cemo to ostvariti to treba skontati.
Sad je prilika da se "konopac" zategne do granice pucanja i ta prilika se mora iskoristiti.
Yebo sve, ako cemo dopustiti da nas bilo ko u Drzavi Bosni ponizava.
Samo u kost!
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Jacksparrow
Kontakt:

pon mar 23, 2026 7:44 pm

Al saopstenje sirokog je nesto najjace ikad, ispadose u skriparima sve svestenici. Lijepo ima snimak gdje njihov neki degen sa ograde visoke par metara provocira tribinu, vjerujem da su mu noge i ruke drhtale al zbog visine ograde i broja specijalaca se usudio skupiti malo hrabrosti.
FCŽ

Trenutno korisnika/ca: amelaga i 76 gostiju.

Prijava  •  Registracija