ublehas je napisao/la: ↑pon mar 23, 2026 7:14 am
Može li mi neko objasniti šta to treba konkretno i radikalno uraditi da će dati neki efekat?
Obesmisliti derbi, i apsolutno sav **** prebaciti na četništvo i savez. Da se ne lažemo, i ti, i ja i svi ovdje znamo koje se glave pitaju na obje tribine, i većina ih se zna u glavu, druže po mahalama (što je pohvalno, na stranu ultra furka i stil, nikad ovo neće biti beogradsko-kartelaški derbi, bez obzira na akcijanje i ostale stvari svojstvene navijačkom svijetu), i ti ljudi su, iskreno se nadam, kadar sjesti na kafu i dogovoriti 90 minuta prozivanja saveza, parola, patriotizma kakav nažalost do sada nikad nije viđen. Prozivati parolama poimenično *****, *****, a posebno balijski gnoj (ne bi bio prvi put), parolom na engleskom prozvati i UEFA-u. Sve to, svako skandiranje, svaku parolu, svaki povik trebaju ispratiti ljudi i sa istoka i sa sjevera, a ne gunđati sebi u njedra i govoriti "sjedite dole, ne vidimo". Klubovi također sjesti za sto, dogovoriti 20 minuta pimplanja lopte, dodavanja na centru, izbacivanja lopte u aut, gol aut. Ja garantujem životom da bi to došlo i do Gazzette, i do Marce, i do Sky Sporta i Kickera.
Prethodno pozvati COPA 90 i Eli Mengema koji je već nekoliko puta dolazio s ekipom na naše derbije, a koji će to sigurno i više nego sjajno prenijeti internacionalnoj publici. Za početak pozvati klubove B komponente da samo bace 1 ( j e d a n ) komentar podrške na društvenim mrežama, simboličan emoji, sticker ili nešto slično, samo da se grudva zakotrlja i da se krene sa mrtve tačke, jer se Vico i co nikada neće plašiti samih nas, bez obzira koliko mi golemi i jaki bili, kao što se neće plašiti ni pitara i dokazao im je već jednom kada su pokušali.
Razumijem ja da svake godine imamo aferima zbog svog nerada, da nas sve drže za muda, da nam muda plave i da nam je duša do guše došla, raznim licencama, uslovnim, i sa još milion drugih stvari, ali fakat ne vidim kako nam može biti gore nego sad.
Redovno se vrši represija nad našom navijačkom grupom, igrače nam kolju iz utakmice u utakmicu i šalju na višemjesečne i godišnje pauze, toliko nas se ne boje da nam yebu majku u facu i na gostovanjima i na Grbavici, a da mi doslovno ništa, ali baš ništa ne činimo po tom pitanju. Jesu oni ludi, jesu jaki, ali je činjenica da su oni udarali na goloruke klubove, bez trunke otpora. Ovo je momentum, gdje smo i mi a i oni oštećeni u zadnjih par kola preteško, jer uvijek nama našilje kada njih zakolju i obratno. Mi doslovno nemamo šta izgubiti, gore nam ne može biti.
Zapravo lažem, može biti puno gore. Vico je tu minimalno do 2029, a onda ti hladno preko deceniju dolazi ustaša koji nastavlja kontinuitet srpskohrvatske politike i mi ostajemo još dugo, dugoooo, predugoooo bez bilo kakve titule i trofeja. Jeste li svjesni da ćemo takvim stanjem ponovo doći u 2000-te godine i da će nam posjeta na stadionu biti ravna nuli, a dječica i omladina neće imati volje, želje niti motiva da uzore traže u našim fudbalerima, već će odrastati uz lige petice.
I za kraj, I KLUB I UN moraju (koliko god to bilo nepopularno) porazgovarati sa MUP-om KS po pitanju ulazaka i izlazaka sa utakmica, kao i sa raznim "kostima" u grlu, a evo najfriškije: