svabo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon feb 16, 2026 9:12 pm

milanribar je napisao/la:
pon feb 16, 2026 8:06 pm
I ovo sto mi mislimo dovest 10 igraca i kao sad ćemo igrat dobro imamo bolju ekipu, to ne postoji u fudbalu...
Naravno da ne postoji, kad nakon 3-4 godine dovođenja "imena" koje ćemo preplaćivati, shvatimo da tako ne ide, e tad ćemo nešto napraviti. Što je najfamoznije, takvih slučajeva ima koliko hoćeš u bližoj historiji, samo treba prepisati, ali eto valjda moramo to proći i izgubiti nekoliko godina u lutanju i svršavanju na igračine s karijerama, po kojima će se pišati anonimni Španci i Kolumbijci iz raznih Prijedora. Pa ćemo nakon nekoliko godina shvatiti da smo mi ti koji su trebali dovoditi takve igrače. Pitanje je samo ima li ovaj čovjek koji daje pare uopće nekoliko godina vremena.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:12 pm

cikoradovic je napisao/la:
pon feb 16, 2026 9:10 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la:
pon feb 16, 2026 9:08 pm
Ocito samo Denis Coric. Od zadnjih deset trenera jedini pod kojim smo imali neku igru i hrabrost u igri.
Znas i sam da to nije moguce. Slazem se sa tobom ali zbog nekih drugih stvari nije moguce.
Znam sve nazalost, ali ako se ikad pruzi promil sanse vratiti covjeka i dati mu sve sto zeli.

dobar tri
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:13 pm

Samo hrvatski trener. Najskolovaniji i najmoderniji treneri u regionu.

pestabudimpesta
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:14 pm

pon feb 16, 2026 9:06 pm
pestabudimpesta je napisao/la:
pon feb 16, 2026 9:06 pm
Ako ode Slavisa, stvarno se nadam da vise necemo lutati sa stranim trenerima.
Ko? Ko? Ko?
Ja cu reci pa nek pukne. Amar Osim ili Denis Coric pa nek sve izgori.
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

cikoradovic
Kontakt:

Ima jedno zanimljivo ime koje bih ja volio da pokušamo - Ivaylo Petev. Od Hrvata Bišćan, Bjelica ili Rendulić mada mislim da je Rendulić dobio negdje pročitao.

pestabudimpesta
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:15 pm

Ima jedno zanimljivo ime koje bih ja volio da pokušamo - Ivaylo Petev. Od Hrvata Bišćan, Bjelica ili Rendulić mada mislim da je Rendulić dobio negdje pročitao.
Rendulić bi bio top.
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

Valter
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:15 pm

Muftić, Trupe, Sedorf, Šukilović, Erik, Rakić, Krpić, Radovac … da ne nabrajam, sve je ovo Slaviša naslijedio. Njegova krivica je što mu treba deset utakmica da vidi da je to pravi ŠKART. Sedrofa i Šukilovića daj Bajernu pod uslovom da moraju igrati u prvoj postavi sada bi se Bajern borio za opstanak. Bezbroj neznalica je prodefilovao Grbavicom zadnjih godina, al ovo dvoje ne može igrati ni za Kruševo. Da li će se ikada znati koliko nas je ovaj triling Holanđana + Arsenalovac koštali. Kada Šabić izađe iz kominacije kao U-21 taj dan ću slaviti kao svoj drugi rođendan. I za kraj, tim u kojem Cvetanoski važi za najboljeg igrača je u dubokom problemu.
Slaviša za mnogo toga nisi kriv al jarane mislio sam da brže kontaš stvari.

Ima ovdje forumaša koji su dobri insajderi i podijele neke tačne informacije al u fudbal se slabo razumiju.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

ANamelessGhoul
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:16 pm

E jesmo se upecali na Nijazovu pricu u januaru... Ja prvi

cikoradovic
Kontakt:

pestabudimpesta je napisao/la:
Ja cu reci pa nek pukne. Amar Osim ili Denis Coric pa nek sve izgori.
Imaš pravo reći svoje mišljenje. Treba biti realan pa reći da ni jedna ni druga opcija nije moguća. Ne bih ulazio u to da li bi bili dobra rješenja ili ne ali je nemoguće i nema se šta o tome pričati. Eto ja sam dao neke prijedloge mada sumnjam da iko ozbiljan i hoće doći u ekipu gdje nije prošao pripreme, sa 0 pobjeda u 9 utakmica i tako. Realnije su opcije Dino Đ., Klafurić i Jusufbegović. Od domaćih bi samo pokušao sa onim mladim trenerom Slobode, Janković ako se ne varam.
Zadnja izmjena: cikoradovic, dana/u pon feb 16, 2026 9:17 pm, ukupno mijenjano 1 put.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

Veceras sam pozelio da igraci Rudara zamjene dresove sa nasim, jer su ljudi prelijepo odigrali.
Dakle sve i jednog igraca bi sutra doveo u nas klub a nase poslao u Rudar.
Kakvi pasovi kakva kombinatorika, kakvi golovi, ovo je veceras bila LEKCIJA FUDBALA.
Pratim Zelju preko 40 godina i zaista se ne sjecam da nas je neko na Grbavici ovako DEMOLIRO.
O nasim nazovi igracima se nema sta reci, ono nisu igraci ono su PANJEVI
Alea iacta est!

Okolele
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:17 pm

Ne zna čovjek koju više negativnu riječ upotrijebiti na ovo što nam priređuju idioti..Ovo nije normalno da ti u dvije utakmice nemaš dva šuta kako treba prema golu..Eriku treba papire odmah dati i nabiti ga nogom iz kluba..Frajer prehoda 90 minuta..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

dobar tri
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:19 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
ne kontam na sta mislis? kakvo pecanje covjek je u klubu tek mjesec dana

pestabudimpesta
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:19 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
Ma nije se Nijaz mogao nadati da ce se Slavisa ovako pogubiti. Ovo tuwajiri ne bi izvodio

cikoradovic
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:21 pm

Mi smo naučeni da nema sredine. Uvijek zakucamo u jednu ili drugu stranu. Eto danas je rasulo, pojačanja su katastrofalna a 2 igrača odigrala po dvije utakmice Nastić i Prokop, Pejić dobio 45 minuta i odmah smo zaključili da je sve karina. Konstatovati da je promašeno sa trenerom radi njegovih odluka je ok, ali sad srati na sve nije korektno jer još 4 igrača nismo ni vidjeli kako treba a nismo ni ove.
Zadnja izmjena: cikoradovic, dana/u pon feb 16, 2026 9:22 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ubaceni element
Kontakt:

Otkaz Slavisi bi znacio da je Nijaz priznao gresku vec na startu, tako da sumnjam da ce doci do toga. A kad vidim jos kakva se imena spominju kao alternativa u 2026 neka Slavise.

salle86
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:23 pm

Ja mislim da gore od ovoga ne može. Neki igrači bi se trebali pogledati u ogledalo i zapitati da li su to što misle da jesu, jer su došli u BH ligu a "igračine" su. Za neke znamo već da su tarabe. Neki ko i liče na nešto, ili bi mogli biti pojačanje.
Vjerujem da se od njih može sklopiti nešto solidno, sad hoće li biti kasno za ovu sezonu vjerovatno i hoće ali sumnjam zaista da može od ovog večeras gore.

Svaka čast Rudaru, pokazali su da je nogomet fin i jednostavan sport kad se zna. Uvijek 3 igrača na razmjeni pasova, misle glavom i reaguju tako.
Ko god sastavi ovu ekipu zna iskopati igrača iz ničega.
Zadnja izmjena: salle86, dana/u pon feb 16, 2026 9:25 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SWRA_1921
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:24 pm

Malo sabura jbg. Valja od ovih igraca napraviti ekipu, ova pojacanja su pravi put

dobar tri
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:26 pm

ma Nijaz ubleha vracaj Bekrica i Badzaka yaba

pestabudimpesta
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:26 pm

Ali Trouppe, sta je ovo bilo, nocna rekreacija, trckaranje ko na vilsu, hit

cikoradovic
Kontakt:

pon feb 16, 2026 9:31 pm

ubaceni element je napisao/la:
Otkaz Slavisi bi znacio da je Nijaz priznao gresku vec na startu, tako da sumnjam da ce doci do toga.
Slaviša mora "podnijeti žrtvu" sa druge strane ako misli ostati i prestati da eksperimentiše. Meni nije problem što smo izgubili. Ljudi bili bolji. Problem je što se žališ na u21 a imaš četiri opcije na klupi i to i najveća budala vidi. Nemaš krila ali imaš Freemana, Ibraheema, probaj nešto. Uigravaš nešto na pripremama a onda toga nema ni na mapi. Većina igrača koji su ostali nakon Adžema i bađe su loši ali jarane sam praviš problem sebi jer ih forsiraš. Kakva je odluka bila da Krpić uđe u igru? Frajer mrtav igrač već dvije godine. Kakav Šukilović i kakva p materina. Ako do sad nije bio igrač neće nikad. Bičo sjedi na klupi. Radio je individualno. Guraj dok može pa ga zamijeni nek makar komanduje odbranom malo. Erick dok se okrene kad primi loptu podne prođe. Ako on ovo ne vidi onda nemam komentara. Neko je glup ili ja ili on.

Trenutno korisnika/ca: Ujko i 14 gostiju.

Prijava  •  Registracija