SamoIstina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet feb 13, 2026 2:16 pm

Saopštenje za navijače i javnost 🔵⚪

Fudbalski klub Željezničar obavještava navijače i javnost da je Klub u potpunosti ispunio sve finansijske obaveze neophodne u procesu dobijanje licence za nastup u UEFA i bosanskohercegovačkim takmičenjima u narednoj sezoni.

Pored toga, u potpunosti su izmirena sva plaćanja po osnovu potpisanih reprograma dugovanja prema bivšim i sadašnjim uposlenicima Kluba, bez novih reprogama.

Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima na strpljenju i bezrezervnoj podršci. Svjesni smo da put do stabilnosti i vrhunskih rezultata zahtijeva vrijeme, ali vjerujemo da samo odgovoran, snažan i zajednički kolektiv može vratiti Želju tamo gdje mu je mjesto – na vrh.
:klanjase2: :zeljeznicar1:

SkenderijaTM87
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:18 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
pet feb 13, 2026 11:46 am
nekonvencionalan je napisao/la:
pet feb 13, 2026 11:23 am
Ludvig Leple je napisao/la:
pet feb 13, 2026 11:16 am

Oprosti na smetnji u izljevu mržnje, a koliko je tebi godina?
Onoliko koliko je dovoljno da se sjetim zbog koga nisam imao djetinjstvo kao ostatak planete, i zbog koga je moj klub ostao haman bez stadiona, bez trofeja, historijskih uspomena i sl, da oprosti tvoja multietničnost i intolerancija na bolnu istinu
Nije ovo mjesto za ove rasprave i generalno priče. Ali evo nije "tvoj" klub ostao "haman" bez stadiona zbog onih jučer koji su bili na stadionu, jer su i oni vjerovatno rođeni poslije agresije koja nam se desila devedesetih godina.

Ja vrlo dobro znam da sam prvi dan nakon reintegracije Grbavice čistio teren "šljaka" sa ostatkom svojih drugova koji su bili u ratu sa mnom u raznoraznim dvoranama i trenirali pod granatama.

Ovo skandiranje sa naše strane tribine rade omladinci koji nisu ni bili začeti dok je rat trajao i nemaju pojma šta smo prošli u tim ratnim danima, stoga da zaključimo da je to bespotrebno i nije za utakmica.
Tebi je ocito problem ko je kad bio "začet", ko smije sta skandirati i ko ne smije sta skandirati. Svakodnevno podapinjanje nije dovoljan dokaz s kim se dijeli drzava?

Nije onakvo skandiranje za utakmica, slazem se, ali ne treba momke iz grupe kuditi. S fašistima se jedino moze tako.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:19 pm

Bravo Željo, samo nastaviti sa radom!

avlami97
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:21 pm

SamoIstina je napisao/la:
pet feb 13, 2026 2:16 pm
Saopštenje za navijače i javnost 🔵⚪

Fudbalski klub Željezničar obavještava navijače i javnost da je Klub u potpunosti ispunio sve finansijske obaveze neophodne u procesu dobijanje licence za nastup u UEFA i bosanskohercegovačkim takmičenjima u narednoj sezoni.

Pored toga, u potpunosti su izmirena sva plaćanja po osnovu potpisanih reprograma dugovanja prema bivšim i sadašnjim uposlenicima Kluba, bez novih reprogama.

Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima na strpljenju i bezrezervnoj podršci. Svjesni smo da put do stabilnosti i vrhunskih rezultata zahtijeva vrijeme, ali vjerujemo da samo odgovoran, snažan i zajednički kolektiv može vratiti Želju tamo gdje mu je mjesto – na vrh.
:klanjase2: :zeljeznicar1:
:zeljeznicar1: :klanjase2:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Norsborg
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:22 pm

Sa tribina se vidi da je teren u losem stanju. Gledam reprizu na tv-u, nije u losem stanju nego u katastrofalnom. Nije na ovakvom terenu ni lahko igrati.

SWRA_1921
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:24 pm

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

milanribar
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:31 pm

Vidjelo se juče da fali krilo kvalitetno, Cvetanovski se opustio nema konkurencije, juče je moro jednu situaciju zabit makar.

Veza je kvalitetno popunjena sad i bekovi.

igla
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:39 pm

Nije stvar godina kad je ko začet, ko ima pravo ili nema, stvar je dobronamjerne kritike koja se UVIJEK dočeka na nož, što je i odraz društva gdje samokritika ne postoji i gdje se ljudi tuku i ubijaju zbog ružnih pogleda.

Svaka se kritika smatra pljuvanjem, upoređivanjem i blaćenjem. PROČITAJTE SVE I JEDAN POST NAPISAN KOJI JE PROTIV SKANDIRANJA I NAĐITE I JEDNO HRAKANJE, UVREDU I SL? Nema naravno.

Ta priča "ko se osjeca cet.nikom ili ustasom nek se vrijedja" je šuplja, jer ne osjecam se ni ja Turčinom, niti Balijom, ali mi smeta kad mi neko to pjeva i poistovjećuje me jer znam da me generalizuje. Izgubio sam i ja familije i ne dam nikom da kaže da mrzi svakog fašistu više od mene. Ali moraš znati kako, kada, šta, gdje.

Obzirom da se ovdje dozvoljava da neistomišljenike nazivaš ograničenim kao balkon, da nemaju intelektualne sposobnosti, pošalješ ga u qrc i sl., i da to prođe nekažnjeno, zamolio bih administraciju da me banuje sa ovog foruma jer je izgubio svrhu, a to je diskusija i razmjena mišljenja. A i s nekima nema svrhe diskusiju voditi.

SamoIstina
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:41 pm

Dajte, pustimo se toga vise. Vidite li sta je objavio klub. Nekad smo sanjali ovo sto nam se sada desava.

cikoradovic
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:45 pm

Otkud Saninu pare? Golemo!

ISB87
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:49 pm

Koliko jos duga imamo prema drzavi?
Svako malo izrodi neki novi dug. Imam dobar osjecaj sa ovim partnerom i upravom da se to nece ponavljati.

I onda konacno kada se sve izmiri, uz aBd uskoro novi jug, krenuti sa zapadom i zaokruziti ovu bombonu od stadiona.
MIRZA RASCIC

Valter
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:51 pm

A da se mi prvo riješimo pirotehnike i kazni pa onda ostala edukacija. Kako možeš voljeti klub i praviti mu svjesno štetu.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Mulalic Edis
Kontakt:

pet feb 13, 2026 2:54 pm

Valter je napisao/la:
pet feb 13, 2026 2:51 pm
A da se mi prvo riješimo pirotehnike i kazni pa onda ostala edukacija. Kako možeš voljeti klub i praviti mu svjesno štetu.
Riješit ćemo se i toga onda kada to ne bude nikakav trend u navijačkoj supkulturi.
Grande dioničko društvo 💪

ANamelessGhoul
Kontakt:

pet feb 13, 2026 3:16 pm

Aferim za ovo. Idemo

Veteran 1921
Kontakt:

pet feb 13, 2026 3:22 pm

Jos jedno bas kvalitetno krilo i dosta za ovaj prelazni rok.

Ethis
Kontakt:

Jesu li sve prinove stekle pravo nastupa za ponedjeljak?

Lopta
Kontakt:

pet feb 13, 2026 3:28 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
pet feb 13, 2026 1:58 pm
Vi ovdje se kolektivno ograničeni ko balkon. Da vas pitam onako ljudski, jeste li vi normalni? Jeste li vi zdrave glave ljudi dragi, šta ovo pišete?

Upoređujete č.etni.ke, deklarisane č.etn.ike, koji propagiraju ubijanje Bošnjaka, muslimana, svakoga ko nije njihove vjere i nacije(u najviše slčajeva), ljude koji su č.etni.čki narativ unijeli kao neku svakodnevnicu u naše živote i gdje nas se omalovažava kao naciju, kao ljude vjernike i nas kao jednu patriotsku i antifašističku grupu. Koja nikada, ali nikada nije pozivala na ubijanje srba, hrvata i ostalih poštenih zdravorazumnih ljudi. Č.etni.ke, u.staš.e, naciste i fašiste da, i uvijek će to raditi. Jer to je antifašizam i multietničnost pod kojom se borila i Armija Republike Bosne i Hercegovine.

Mi smo multietnički klub, multietnička grupa i prozivamo i prozivat ćemo DEKLARISANE koljače, č.etni.ke, i zvijeri koje propagiraju i podržavaju ubijanje Bošnjaka, nazivaju nas svakakvim imenima, veličaju genocid u Srebrenici, veličaju č.etni.čke koljače. A mi? Nigdje nismo veličali zločince, slavili i pozivali na ubijanje Srba i Hrvata, propagirali genocid, nacizam i fašizam. Za razliku od ovih bolesnika iz okoline.

Šta kome tu nije jasno???

U ovoj grupi ima i Hrvata i Srba ali nema č.etnik.a i u.staša i ko se tako osjeća nije dobrodošo.

Vi ako ne razumijete ove stvari onda je ovo stvarno tužno i žalosno. Radije nemoj komentarisat i mješat se u nešto za šta nisi dovoljno intelektualno sposoban da razlučiš.
Problem je sto su se kod nas nazalost politizirali i generalizovali ti termini kao termini za cijeli jedan narod. Milion puta se psovala ustaska ili cetnicka majka recimo igracima koji se nisu ni rodili u ratu i vrlo moguce uopste nemaju takvu retoriku. Pjeva se na utakmici protiv srbije gdje su ljudi koji igraju nba i veze nemaju sa ratnim desavanjima pa im se psuje to. Godinama se izjednacavalo na cijelom prostoru. Srbin = cetnik, Hrvat = ustasa, Bosnjak = bali.ja, mudzahedin. Recimo ako navijaci borca uzmu i psuju mudzahedinsku majku ili izbace transparent pobij mudzahedine, pjevaju kako treba ubiti mudzahedine, ja cu to shvatiti kao da je upuceno meni iako se ne svrstavam u mudzahedine i nemam veze sa tim. Velike su sanse da neko ko je dosao iz srbije da igra za zelju i stvarno nema nacionalisticku retoriku niti cetnicku retoriku to shvati na isti nacin. Ne mijesam se u nesto za sta nisam dovoljno intelektualno sposoban, bas naprotiv, samo sam svjestan gdje zivim i kakva je situacija u drzavi i koliko je politika umijesana u sve sfere drustva i svjestan sam posljedica koje je to donijelo.

SamoIstina
Kontakt:

pet feb 13, 2026 3:51 pm

Ethis je napisao/la:
Svi, osim Galcheva.

SamoNapad
Kontakt:

pet feb 13, 2026 4:04 pm

Ako imamo sansi da dovedemo vise igraca u ovom sad trenutku nama bi valjalo. Jer ovi igraci koji su od ljeta tu su bas letargicni , svi novi igraci moraju biti u prvih 11 da manjina bude ovih koji su od prije tu. Od ovih sa duzim stazom moze Alic, Cvetanoski, Milosevic .
Odinaka i Vini mogu kao zamjene ovo ostalo nas moze kostati puno. Sreca pa je ova uprava uspjela dovesti igrace koji nisu puke prinove jer bi ispali iz lige. Nadam se bilo kakvoj pobjedi protiv Rudara , jer mislim da cemo vremenom igrati bolje sa Slavisom . Obicno treneri koji imaju neke takticke zamisli lose startaju jer igraci sporije usvajaju zamisli dok sa ovim ho-ruk mozes dobijati u pocetku ali kasnije ti je tapija.

Ethis
Kontakt:

pet feb 13, 2026 4:07 pm

SamoIstina je napisao/la:
pet feb 13, 2026 3:51 pm
Ethis je napisao/la:
Svi, osim Galcheva.
Hvala 👍

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Ujko i 41 gost.

Prijava  •  Registracija