Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sky1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 08, 2025 12:52 am

Ljudi moji Erik je teška prevara od igrača, Karamarko i Sedorf takodjer. Ta tri igrača ne igraju s loptim uopšte, ne znaju i odatle počinju svi naši problemi. Na to dodaj Neznalicu Adžema i belaj. Ima lijep broj igrača kojima se moramo zahvaliti na polusezoni.
Zadnja izmjena: Sky1, dana/u pon dec 08, 2025 12:54 am, ukupno mijenjano 1 put.

Z_1921
Kontakt:

pon dec 08, 2025 12:53 am

plavi kanarinac je napisao/la:
ned dec 07, 2025 10:04 pm
dzulijano_pike je napisao/la:
ned dec 07, 2025 10:02 pm
Ide Krpa zivotom
Zabija 4 gola u preostale dvije i završava kao najbolji strijelac ekipa
Bolje bi bilo nekoga iz juniora gurnuti u vatru nego vratiti mrtvaca.

Sjetite se sta je bila prica prije njegovog odstranjivanja.
Najbolje tu krampu sa tvog avatara ostaviti da igra. Da ista valja bio bi 3-4. spic Istre

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon dec 08, 2025 12:56 am

Sky1 je napisao/la:
Ljudi moji Erik je teška prevara od igrača, Karamarko i Sedorf takodjer. Ta tri igrača ne igraju s loptim uopšte, ne znaju i odatle počinju svi naši problemi. Na to dodaj Neznalicu Adžema i belaj. Ima lijep broj igrača kojima se moramo zahvaliti na polusezoni.
Eh evo ga konačno neko ko ne pada na Erikovu demagogiju i Karamarkovo pjevanje Grbavice i glumatanje nekog lidera

Teski tehnicki antitalenti obojica, uz to da i ne zaboravim golmana za kojeg sam ja jedini pisao konstantno svake sezone da je rupa najveca

Sky1
Kontakt:

pon dec 08, 2025 1:01 am

505 VITEŠKA je napisao/la:
pon dec 08, 2025 12:56 am
Sky1 je napisao/la:
Eh evo ga konačno neko ko ne pada na Erikovu demagogiju i Karamarkovo pjevanje Grbavice i glumatanje nekog lidera

Teski tehnicki antitalenti obojica, uz to da i ne zaboravim golmana za kojeg sam ja jedini pisao konstantno svake sezone da je rupa najveca
Isto, zanimljivo bi bilo vidjeti koliko Erick pretrči za vrijeme utakmice, prestatičan je on igrač za zadnjeg veznog.

dzulijano_pike
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:11 am

Ne treba im uopste odmor dati na kraju polusezone. Puni trenazni proces do pocetka proljeca. Na Igmanu i Bjelašnici. Sa ekskurzijom na Vlašić.
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

Dzezvar
Kontakt:
Status: Online

pon dec 08, 2025 5:45 am

SWRA_1921 je napisao/la:
ned dec 07, 2025 10:51 pm
Jesmo li skrsili pare od Jabera 🥲
Da
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon dec 08, 2025 6:11 am

Da li je kontaktiran neko od novih trenera, sta da ocekujemo u naredne dvije utakmkce.

Da li ce Alihodzic ili Svraka privesf polusezonu ili ce doci novi trener pa da ih pokusa razdrmat preostale dvije utakmice.
Koga da ocekujemo.na klupi.
Alea iacta est!

Dzezvar
Kontakt:

pon dec 08, 2025 6:17 am

cipiripi je napisao/la:
pon dec 08, 2025 6:11 am
Da li je kontaktiran neko od novih trenera, sta da ocekujemo u naredne dvije utakmkce.

Da li ce Alihodzic ili Svraka privesf polusezonu ili ce doci novi trener pa da ih pokusa razdrmat preostale dvije utakmice.
Koga da ocekujemo.na klupi.
Alihodzic ne moze..dobio je direktni crveni...

Dzezvar
Kontakt:

pon dec 08, 2025 6:45 am

Odlaskom Adzema mi se nismo rijesili trenutno glavnog problema u liku i djelu njegovog badze koji je glavni mozak operacije...
Svi koji su blize klubu znaju da taj lik vedri i oblaci kako u prvom timu tako pogotovo u omladinskom pogonu.
Iskoristivsi Adzemovo poznanstvo sa Starovlahom isrog su i doveli u omladinski pogon jer mu je trebao neko ko ce da suti i klima glavom...A Neso je bio idealan,legenda kluba,stvaralac mladih igraca doduse prije 40 godina ali ko to gleda.Vecina raje je popusila tu pricu.Svi vidimo koji je krajnji rezultat svega toga.Navest cu samo jedan primjer.
Trenera koji je vodio jednu generaciju djece 3 godine a sa kojom je imao plan da napadne prvo mjesto u svojoj konkurenciji taj isti Salcin makne sa tte pozicijie i dovede onog pitara Hadzialagica..rezultat vidimo.
Dalje,ove smo sezone nepokon imali neku sigurnu lovu i mogli smo bez ikakvog pritiska praviti ekipu.Razumno dovoditi igrace koji nam trebaju.Imali smo i trenera koji je mogao sve to provesti u djelo.Medjutim ovaj jazavac je znao da pare stizu i Denis onakav kakv jeste nije odgovarao te se pusti prica mesju rajom kako je Denis trazio igrace od menadjera kojiem su vrata kluba ooravdano zatvorena zauvjek.
Tu na sceni stupa Adzem koni je idealan za pakleni plan,gdje opet vecina raje pusi pricu,nase dijete, Zeljin dnk.... Daje mu ugovor na 3 godine i velike ovlasti da se pita za sve oko ekipe....Samo cu reci da ni Amar u svoje vrijeme nije imao takve.
Nama je mrtvi pitar dovodio igrace tako da sada imamo pun qrac ovih holandeza i ostalih...
Onda krece tumbanje ekipe a krajnji rezultat je ovo danas.Bilo je pitanje vremena kada ce nas neko nagrditi i ispalo je da su to upravo gurbeti sto svemu daje posebnu tezinu.
Nekolicina nas je ovdje pokusala i pisati o tome ovdje....Ali....
Svi jako dobro vidimo gdje smo i sta smo za nadati je da ce se ova prica oko investitora zavrsiti pozitivno

ISB87
Kontakt:

pon dec 08, 2025 7:19 am

Sad je pravo vrijeme da se izadje u javnost ko, kako i sta. Da se ocistimo hamelja i da konacno krenemo polako naprijed.
Udariti tarabu, promijeniti sve iz korijena. Nikakve legende i bivsi igraci, nikakvi volonteri, nikakve interesdzije. Samo profesionalci, pa makar trpio prvi tim sa platama.
Nadamo se i tom investitoru na zimu, aBd, ali prije toga mi moramo izaci javno kako i sta i ocistiti svoje redove jer u suprotnom nas ceka isto.

Holandezi i nisu toliki problem, ne znam kolike su im plate, ali mogu dati ruke makar sa klupe.
Muftic mora otici ili zadovoljiti se klupom. Vratiti "neposlusne" i pokusat sa novim trenerom izboriti evropu.
Sve dok su tu ljudi koji su godinama uhljebljeni i sitni kokosari, interesdzije mi ne mozemo napredovati.
MIRZA RASCIC

djidomova
Kontakt:

pon dec 08, 2025 7:27 am

AsharaK je napisao/la:
ned dec 07, 2025 10:52 pm
AdmirA je napisao/la:
ned dec 07, 2025 10:26 pm
AsharaK je napisao/la:
ned dec 07, 2025 10:25 pm

Joj jarane i ti se provaljujes cijeli dan, ko su isti ljudi?
Isti isti manje vise. I samo mi nemoj govoriti da Uprava nema veze sa ovim, samo to nemoj. Provaljivati je šutnja na sve ovo čelnih ljudi kluba vec par godina...
Em si promjeno upravu, em si promjeno igrace. Igraci i ono sto su znali igrat, a znali su, zbog nase trenercine i to su zaboravili, nemoj matere ti pisat kako je neko drugi kriv, uprave, neki drugi treneri i slicno, sam je dovodio igrace koje je on htio i frajer nas zavalio kako je malo ko.
Pa da prostite, po Statu ugovore i slično daju Uprave, a da prostite, tamo sjedi lik koji prodaje bušilice a ne čovjek iz sporta. Njima trener, ocigledno moze predloziti mene kloca, i oni ce potpisati. Jer ne znaju. Ocigledno. SD bi bio vise kriv, ali ovaj ga put nisu postavili.
Željezničar za život cijeli!

amelaga
Kontakt:

pon dec 08, 2025 8:14 am

plavi kanarinac je napisao/la:
ned dec 07, 2025 10:04 pm
dzulijano_pike je napisao/la:
ned dec 07, 2025 10:02 pm
Ide Krpa zivotom
Zabija 4 gola u preostale dvije i završava kao najbolji strijelac ekipa
Bolje bi bilo nekoga iz juniora gurnuti u vatru nego vratiti mrtvaca.

Sjetite se sta je bila prica prije njegovog odstranjivanja.
Jeli SK7 još naš igrač?

milanribar
Kontakt:

pon dec 08, 2025 8:20 am

Dzezvar je napisao/la:
pon dec 08, 2025 6:45 am
Odlaskom Adzema mi se nismo rijesili trenutno glavnog problema u liku i djelu njegovog badze koji je glavni mozak operacije...
Svi koji su blize klubu znaju da taj lik vedri i oblaci kako u prvom timu tako pogotovo u omladinskom pogonu.
Iskoristivsi Adzemovo poznanstvo sa Starovlahom isrog su i doveli u omladinski pogon jer mu je trebao neko ko ce da suti i klima glavom...A Neso je bio idealan,legenda kluba,stvaralac mladih igraca doduse prije 40 godina ali ko to gleda.Vecina raje je popusila tu pricu.Svi vidimo koji je krajnji rezultat svega toga.Navest cu samo jedan primjer.
Trenera koji je vodio jednu generaciju djece 3 godine a sa kojom je imao plan da napadne prvo mjesto u svojoj konkurenciji taj isti Salcin makne sa tte pozicijie i dovede onog pitara Hadzialagica..rezultat vidimo.
Dalje,ove smo sezone nepokon imali neku sigurnu lovu i mogli smo bez ikakvog pritiska praviti ekipu.Razumno dovoditi igrace koji nam trebaju.Imali smo i trenera koji je mogao sve to provesti u djelo.Medjutim ovaj jazavac je znao da pare stizu i Denis onakav kakv jeste nije odgovarao te se pusti prica mesju rajom kako je Denis trazio igrace od menadjera kojiem su vrata kluba ooravdano zatvorena zauvjek.
Tu na sceni stupa Adzem koni je idealan za pakleni plan,gdje opet vecina raje pusi pricu,nase dijete, Zeljin dnk.... Daje mu ugovor na 3 godine i velike ovlasti da se pita za sve oko ekipe....Samo cu reci da ni Amar u svoje vrijeme nije imao takve.
Nama je mrtvi pitar dovodio igrace tako da sada imamo pun qrac ovih holandeza i ostalih...
Onda krece tumbanje ekipe a krajnji rezultat je ovo danas.Bilo je pitanje vremena kada ce nas neko nagrditi i ispalo je da su to upravo gurbeti sto svemu daje posebnu tezinu.
Nekolicina nas je ovdje pokusala i pisati o tome ovdje....Ali....
Svi jako dobro vidimo gdje smo i sta smo za nadati je da ce se ova prica oko investitora zavrsiti pozitivno
Sa njim je bilo problema čim se pojavio. Od početka se vidjelo da neće na dobro i prozivan je na skupštini zbog nekih poteza na svoju ruku u omladinskom pogonu. Šta je dalje bilo nisam upućen.

kvalitet
Kontakt:

pon dec 08, 2025 8:43 am

Nas bi mogla izvaditi samo stopostotna prodaja kluba, iako ni to nije garancija. Ali ono što je zagarantovano jeste da na ovaj način NIKAD nećemo napraviti korak naprijed i vazda ćemo ukrug se vrtiti s potencijalom da skroz propadnemo…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

igla
Kontakt:

pon dec 08, 2025 8:53 am

Ma ne možeš sa ovim načinom u kapitalizmu opstat. "Mi smo Željini, Željo je naš", ničije, a svačije - to je moglo dok su ljudi dolazili zbog interesa kluba da pomognu. Danas ti sa "Mi smo Željini, Željo je naš" dolaze redom kapitalisti koji onda mjere čiji je veći.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon dec 08, 2025 9:08 am

Otisao je Adzem zasluzeno, a sta cemo sa odgovornoscu. Prije pet dana nakon utakmice protiv Sirokog punih usta je govorio kako ce peuzeti odgovornost za igrace i rezultate, je li se ta odgovornost preuzima podnosenjem ostavke ?

Sta cemo sa nagomilanim igracima, hoce li ih on placat (nece), sta cemo sa pozicijom na tebeli i eventualnim ne izlaskom u evropu, hoce li on nadoknaditi stetu (nece), sta cemo sa smanjenjem posjete sto ce biti evidentno, hoce li nadoknaditi taj finansijski gubitak (nece), je li to ta odgovornost Admire ?

Nedavno sam pisao da mi je vise puna kapa nasih "vojnika", i bivsih igraca, trenera sa nekim nasim izmisljenim DNK.

Ja kao navijac, član Kluba, vlasnik godisnje, redovan kupac klupskih artikala, zelim da na nasoj klupi vidim covjeka sa strane, nekog ko nikad nije imao nikakvih dodirnih tacaka sa nasim klubom.
Zelim nekog ko je imalo strucan, nekog u cijem cu mandatu vidjeti 5 smislenih akcija na utakmici. Zelim da taj covjek dovede svoj strucni stab, ne zelim vise da gledam Alihodzica, Gusu, Joldica, Dervisija i mnogobrojne druge, dakle zelim covjeka koji ce napraviti ekipu i koji ce donijeti rezultate.

Pred tog novog trenera postaviti realne ciljene, minimalno izlazak u evropu (prvenstvo ili kup) i za to mu obezbjediti novcani bonus, promocija barem 2 igraca iz omladinskog pogona, pravljenje ekipe za eventualnu evropu i narednu sezonu.
Ako to ne ispuni dvodjenja i prijatno bez isplate bilo kakve otpremnine ili odstete.

Ljudi iz Uprave postavite se vec jednom kao biznismeni, kao "vlasnici" privatnog obrta, ako nema profita i rezultata, smjenjujte otpustajte, ne prdubljujte krizu, sa takvim ponasanjem idemo samo u jos vecu dubiozu i agoniju.
Alea iacta est!

djidomova
Kontakt:

pon dec 08, 2025 9:20 am

cipiripi je napisao/la:
pon dec 08, 2025 9:08 am
Otisao je Adzem zasluzeno, a sta cemo sa odgovornoscu. Prije pet dana nakon utakmice protiv Sirokog punih usta je govorio kako ce peuzeti odgovornost za igrace i rezultate, je li se ta odgovornost preuzima podnosenjem ostavke ?

Sta cemo sa nagomilanim igracima, hoce li ih on placat (nece), sta cemo sa pozicijom na tebeli i eventualnim ne izlaskom u evropu, hoce li on nadoknaditi stetu (nece), sta cemo sa smanjenjem posjete sto ce biti evidentno, hoce li nadoknaditi taj finansijski gubitak (nece), je li to ta odgovornost Admire ?

Nedavno sam pisao da mi je vise puna kapa nasih "vojnika", i bivsih igraca, trenera sa nekim nasim izmisljenim DNK.

Ja kao navijac, član Kluba, vlasnik godisnje, redovan kupac klupskih artikala, zelim da na nasoj klupi vidim covjeka sa strane, nekog ko nikad nije imao nikakvih dodirnih tacaka sa nasim klubom.
Zelim nekog ko je imalo strucan, nekog u cijem cu mandatu vidjeti 5 smislenih akcija na utakmici. Zelim da taj covjek dovede svoj strucni stab, ne zelim vise da gledam Alihodzica, Gusu, Joldica, Dervisija i mnogobrojne druge, dakle zelim covjeka koji ce napraviti ekipu i koji ce donijeti rezultate.

Pred tog novog trenera postaviti realne ciljene, minimalno izlazak u evropu (prvenstvo ili kup) i za to mu obezbjediti novcani bonus, promocija barem 2 igraca iz omladinskog pogona, pravljenje ekipe za eventualnu evropu i narednu sezonu.
Ako to ne ispuni dvodjenja i prijatno bez isplate bilo kakve otpremnine ili odstete.

Ljudi iz Uprave postavite se vec jednom kao biznismeni, kao "vlasnici" privatnog obrta, ako nema profita i rezultata, smjenjujte otpustajte, ne prdubljujte krizu, sa takvim ponasanjem idemo samo u jos vecu dubiozu i agoniju.
Neće ništa biti kao i do sada. Niko neće odgovarati za nagomilavanje igračkog kadra, neće niko odgovarati za imenovanje ŠSŠ (vrlo vjerovatno ćemo mi njega isplatiti, a on će proći nekažnjeno - a vjerujem da se moglo to srediti u ugovoru). Neće niko odgovarati što nismo imali SD-a, neće niko odgovarati za stavljanje potpisa na dovođenje igrača itd. Neće niko odgovarati za propadanje istoka i svjera, neće niko odgovarati za propadanje terena i slično. Jbga. Deveti trener je otjeran, ko zna koliko ćemo ih još potrošiti, a da niko neće preuzeti odgovornost i neće odgovarati za sve katastrofe zadnjih godina.
Željezničar za život cijeli!

milanribar
Kontakt:

pon dec 08, 2025 9:32 am

Ne lupetajte. Kakvo odgovaranje i na koji način. Da vrati neko pare za Adžema jel ?
Jel Badžak odgovaro za Zeca? Jel Osim odgovaro za zamalo ispadanje iz lige i dugove?
Jel Nurko odgovaro za propast sporazuma sa poreznom zbog kojeg smo se ugasili zamalo?

Ovdje jedino odgovarat može neko da se povuče sa pozicije. Trenutno bi po meni trebo da odgovara lik koji je doveo Adžema a to je Salčin. Ostatak uprave korektno obavlja svoj dio posla, redovno se izmiruju dugovanja, plate, shop radi nikad bolje, infrastruktura se gradi postepeno.
Najteži i najvažniji dio sportski segment je promašen i za to moraju da nađu način da riješe. Da li je ubrzano uvođenje investitora rješenje ili pronalazak prelaznog rješenja dok on ne dođe. Vidjet ćemo...

Smiješna je ponuda domaćih trenera na tržištu, bukvalno ne zna čovjek šta je manje loša opcija. Moraće se tražit neko rješenje na tržištu hrvatske ako mislimo ozbiljno.

kb80
Kontakt:

pon dec 08, 2025 9:46 am

milanribar je napisao/la:
pon dec 08, 2025 9:32 am
Ne lupetajte. Kakvo odgovaranje i na koji način. Da vrati neko pare za Adžema jel ?
Jel Badžak odgovaro za Zeca? Jel Osim odgovaro za zamalo ispadanje iz lige i dugove?
Jel Nurko odgovaro za propast sporazuma sa poreznom zbog kojeg smo se ugasili zamalo?

Ovdje jedino odgovarat može neko da se povuče sa pozicije. Trenutno bi po meni trebo da odgovara lik koji je doveo Adžema a to je Salčin. Ostatak uprave korektno obavlja svoj dio posla, redovno se izmiruju dugovanja, plate, shop radi nikad bolje, infrastruktura se gradi postepeno.
Najteži i najvažniji dio sportski segment je promašen i za to moraju da nađu način da riješe. Da li je ubrzano uvođenje investitora rješenje ili pronalazak prelaznog rješenja dok on ne dođe. Vidjet ćemo...

Smiješna je ponuda domaćih trenera na tržištu, bukvalno ne zna čovjek šta je manje loša opcija. Moraće se tražit neko rješenje na tržištu hrvatske ako mislimo ozbiljno.
Ako imaš strpljenja i vremena da mi kažeš, šta misliš da li trenutni roster koji imamo može da odgovori na zadane zadatke nekog stranog trenera koji je školovan i koji želi da radi svoj posao profesionalno priej svega prema nekim normama koje su postavljene, a onda prema njegovim nekim zamislima u samoj igri ?

santakuruz
Kontakt:

pon dec 08, 2025 9:48 am

Još kad je Mulalić otjeran, ja sam pisao da je nama trener najmanji problem. I dalje sam ubijeđen u to. Tjeranjem trenera se samo maskira neznanje koje vlada u klubu već godinama. Ko zna kakva nam je strategija sljedećih 2, 3ili 5 godina? Kako ćemo doći do toga? Šta pogrešno radimo, kako ćemo to ispraviti? Puno stvari nam je pogrešno postavljeno u temeljima i to neće riješiti Anceloti da ga dovedeš.
Ja kad sam jučer vidio igrače sa navijačkim šalovima, imao sam osjećaj da to neće "izdobriti". To je populistički potez s kojim pokazuješ nesigurnost u sebe pa s takvim potezima sebi praviš alibi. Posao igrača nije da se umiljava navijačima šupljim frazama i pjevanjem navijačkih pjesmica. Trebaju nam profesionalci. Sve dok igrači budu ispijali kafe i sjedili po cijeli dan sa "istaknutijim" navijačima, nećemo biti ozbiljan klub.
Kad navijači na poluvremenu ili prije utakmice pozovu igrače pred tribinu i čitaju im bukvicu, pokazuje da tu nema kluba i nema nikakve hijerarhije. Ne smije se desiti da na poluvremenu igrači idu prvo pred tribinu pa tek onda u svlačionicu. Nismo mi klub iz 3.angolske lige. Za početak sa jasno moraju definisati granice djelovanja, uloge i odgovornosti igrača, stručnog štaba, klupskog rukovodstva i navijača. Sad kod nas radi šta ko hoće i to se vidi na rezultatima ovih zadnjih godina.

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Bing [Bot], Dzezvar i 61 gost.

Prijava