ghamaz je napisao/la: ↑sub dec 06, 2025 5:25 pm
avlami97 je napisao/la: ↑sub dec 06, 2025 4:51 pm
ghamaz je napisao/la: ↑sub dec 06, 2025 1:38 pm
Nećemo nikada dobiti čitav Jug dok ne damo čitav Sjever. Tako je kako je, za draž fudbala i navijanja možda bi i trebalo tako.
Haj malo razmisli. Trenutni kapacitet stadiona je 10370. Sjever je najveća tribina sa 5414 stolica i biti ce najvecakada se napravi Jug, a vjerovatno i kada se napravi zapad.
Po toj logici, ako im damo ciheli Sjever, naši navijaci bi bili u manjini, odnosno morali bi se smjestiti na 4956 stolica koliko ih je ukupno na Zapadu i Istoku.
Tvojom logikom bi i mi trebali tražiti cijeli Zapad Koseva i jedan dio Juga na Kosevu da bi nas tskodjer bilo više od pitara.
Ne govorim ja o svojoj logici nego o njihovoj. U razgovoru sa prijateljima pitarima i oni tako kazu. " I vi nama ne date čitav Sjever ". Tako je razmišljanje, derbi je uništen, navijači nam se ubijaju, tuku, ubadaju.. Meni je svejedno da pitar sjedi i pored mene. Želim fudbal, blago peckanje, sve ono u čemu se nekad uživalo.
Godinama govorim da bi jedino pošteno rješenje bilo njima cijeli sjever (zdenke bi bile tampon zone), a nama gore cijeli jug i pola zapada, mislim da je to i procentualno tu negdje, pod uvjetom da se jug sa zdenkama završi. Tako bismo napokon imali derbi koji smo imali nekad, barem u navijačkom smislu.
Samo što je kod nas to puno teže odraditi iz milion razloga, između ostalog zbog toga što je nama prostor ispred sjeverne tribine oduvijek mjesto susreta, tu su i poslovni prostori koje koristimo prije, tokom i nakon utakmice, ideja da istočna tribina postane “glavna” nikad nije zaživjela (mislim da su razlozi prije svega ti što tamo nema nikakvih sadržaja, a ni ideja trga se nažalost nije realizirala), a i imamo navijače naše koji godinama, decenijama gledaju utakmice sa sjeverne tribine.
Ali dok su gore ovakvi kreteni i dušmani, ne vjerujem da je ikakav dogovor moguć.