Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ghamaz
Kontakt:
Status: Online

Re: FK Željezničar

sub dec 06, 2025 1:38 pm

Nećemo nikada dobiti čitav Jug dok ne damo čitav Sjever. Tako je kako je, za draž fudbala i navijanja možda bi i trebalo tako.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:
Status: Offline

sub dec 06, 2025 2:03 pm

Staviti kartu 100 km a za clanove kako je inace, 5% im dat i tjt.

santakuruz
Kontakt:

sub dec 06, 2025 2:17 pm

ghamaz je napisao/la:Nećemo nikada dobiti čitav Jug dok ne damo čitav Sjever. Tako je kako je, za draž fudbala i navijanja možda bi i trebalo tako.
Da ih pitamo da li bi mozda zeljeli jos i pola istoka uz cijeli sjever?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

plavi kanarinac
Kontakt:

sub dec 06, 2025 2:59 pm

santakuruz je napisao/la:
sub dec 06, 2025 2:17 pm
ghamaz je napisao/la:Nećemo nikada dobiti čitav Jug dok ne damo čitav Sjever. Tako je kako je, za draž fudbala i navijanja možda bi i trebalo tako.
Da ih pitamo da li bi mozda zeljeli jos i pola istoka uz cijeli sjever?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
I da im se naguzimo na kraju tekme.... Pa **** majku ideja
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

avlami97
Kontakt:

sub dec 06, 2025 4:51 pm

ghamaz je napisao/la:
Nećemo nikada dobiti čitav Jug dok ne damo čitav Sjever. Tako je kako je, za draž fudbala i navijanja možda bi i trebalo tako.
Haj malo razmisli. Trenutni kapacitet stadiona je 10370. Sjever je najveća tribina sa 5414 stolica i biti ce najvecakada se napravi Jug, a vjerovatno i kada se napravi zapad.
Po toj logici, ako im damo ciheli Sjever, naši navijaci bi bili u manjini, odnosno morali bi se smjestiti na 4956 stolica koliko ih je ukupno na Zapadu i Istoku.
Tvojom logikom bi i mi trebali tražiti cijeli Zapad Koseva i jedan dio Juga na Kosevu da bi nas tskodjer bilo više od pitara.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

avlami97
Kontakt:

sub dec 06, 2025 4:56 pm

Po meni jedino rijesenje je sa se odmah napravi kavez na sjeverozapadu koji bi trenutno bio veći od 5% kapaciteta, s tim da bude na 5% kada se stadion zaokruži svim tribinama.

ghamaz
Kontakt:
Status: Online

sub dec 06, 2025 5:25 pm

avlami97 je napisao/la:
ghamaz je napisao/la:
Haj malo razmisli. Trenutni kapacitet stadiona je 10370. Sjever je najveća tribina sa 5414 stolica i biti ce najvecakada se napravi Jug, a vjerovatno i kada se napravi zapad.
Po toj logici, ako im damo ciheli Sjever, naši navijaci bi bili u manjini, odnosno morali bi se smjestiti na 4956 stolica koliko ih je ukupno na Zapadu i Istoku.
Tvojom logikom bi i mi trebali tražiti cijeli Zapad Koseva i jedan dio Juga na Kosevu da bi nas tskodjer bilo više od pitara.
Ne govorim ja o svojoj logici nego o njihovoj. U razgovoru sa prijateljima pitarima i oni tako kazu. " I vi nama ne date čitav Sjever ". Tako je razmišljanje, derbi je uništen, navijači nam se ubijaju, tuku, ubadaju.. Meni je svejedno da pitar sjedi i pored mene. Želim fudbal, blago peckanje, sve ono u čemu se nekad uživalo.

avlami97
Kontakt:

sub dec 06, 2025 5:55 pm

ghamaz je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
ghamaz je napisao/la:
Ne govorim ja o svojoj logici nego o njihovoj. U razgovoru sa prijateljima pitarima i oni tako kazu. " I vi nama ne date čitav Sjever ". Tako je razmišljanje, derbi je uništen, navijači nam se ubijaju, tuku, ubadaju.. Meni je svejedno da pitar sjedi i pored mene. Želim fudbal, blago peckanje, sve ono u čemu se nekad uživalo.
:palacgore:

kvalitet
Kontakt:

sub dec 06, 2025 6:07 pm

ghamaz je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
ghamaz je napisao/la:
Godinama govorim da bi jedino pošteno rješenje bilo njima cijeli sjever (zdenke bi bile tampon zone), a nama gore cijeli jug i pola zapada, mislim da je to i procentualno tu negdje, pod uvjetom da se jug sa zdenkama završi. Tako bismo napokon imali derbi koji smo imali nekad, barem u navijačkom smislu.

Samo što je kod nas to puno teže odraditi iz milion razloga, između ostalog zbog toga što je nama prostor ispred sjeverne tribine oduvijek mjesto susreta, tu su i poslovni prostori koje koristimo prije, tokom i nakon utakmice, ideja da istočna tribina postane “glavna” nikad nije zaživjela (mislim da su razlozi prije svega ti što tamo nema nikakvih sadržaja, a ni ideja trga se nažalost nije realizirala), a i imamo navijače naše koji godinama, decenijama gledaju utakmice sa sjeverne tribine.

Ali dok su gore ovakvi kreteni i dušmani, ne vjerujem da je ikakav dogovor moguć.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

salle86
Kontakt:

sub dec 06, 2025 7:31 pm

cipiripi je napisao/la:
sub dec 06, 2025 1:13 pm
Velika je razlika izmedju nas i njih, mi cemo nasu Grbavicu uvijek napunit dok oni Kosevo nece nikad
To ne bi trebao biti alibi za dati ili ne dati.
Već čisto poslovno, vi nama 5% mi vama isto.
Vi nama lupam 20% mi vama isto.
Kako ? Pronaći način kako znamo i umijemo da mi budemo ljudi, normalni. Da mi ne budemo oni. Da eto on narednog derbija prvi korak napravimo ka normalizaciji
Zadnja izmjena: salle86, dana/u sub dec 06, 2025 7:36 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

plavi kanarinac
Kontakt:

sub dec 06, 2025 7:34 pm

Što se mene tiče, citav sjever da im se da je ideja za zatvora. Najveća tribina stadiona da se da, ono sto nam u bezbroj tekmi pa evo između ostalog i toj kad kuci igramo donosi prednost... Daj ba sta serete imaju 35 milja kapaciteta i frka im jer bi napunili fizicki odvojen jug, to je sva prica. A nama traze 55% kapaciteta stadiona..
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

salle86
Kontakt:

sub dec 06, 2025 7:34 pm

ghamaz je napisao/la:
Ja mislim da je njima cilj pola sjevera, ne cijeli.
Cijelo jug koševa je 16% kapaciteta
Kad naš jug bude gotov, i kad nam kapacitet bude 15 hiljada...16% od tog kapaciteta je 2,5 hiljade...otprilike pola sjevera sa tampon zonom u njihovoj polovici.
Tad bi se moglo o tome razmišljati...tad
Edit: I to ova polovica uz zapad, a da mi imamo naše navijače u kompletu bez sjeckanja
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Sky1
Kontakt:

sub dec 06, 2025 8:33 pm

Evo čitam Fiorentina posljednja na tabeli. Džeki isto ne ide. Mislim da je vrijeme tu jedno sezonu da se vrati, još, ako Mirvić uleti taman. I Amra da se složi 😀
Zadnja izmjena: Sky1, dana/u sub dec 06, 2025 9:03 pm, ukupno mijenjano 1 put.

nekonvencionalan
Kontakt:

sub dec 06, 2025 8:48 pm

Libo nas taki, imamo alibi za sutrašnji poraz - nije bilo navijača.

Moralo se ovo pametnije odigrati, makar 30 bio jug, ti njima staviš sjever 50 narednu, daš 5% i mirna Bosna. Da se ne lažemo, značio bi im vjetar u leđa.

ISB87
Kontakt:

sub dec 06, 2025 8:54 pm

Ma kakav alibi. Da uvijek pobjedjuju kad je pun stadion, pa covjek bi i rekao. Nema alibija, imperativ je pobjeda. Nazalost jest derbi, ali tako su sami sebe kaznili.

Zna Adzem ove derbije dobiti...
MIRZA RASCIC

SanMan
Kontakt:

sub dec 06, 2025 9:10 pm

Zaboravite na davno prošla vremena i derbije, ko da ste svi dijasporci (sjećaju se derbija od prije 40 godina) i ne živite u ovoj Bosni, u ovom Sarajevu a pogotovo ne idete na utakmice - potpuno nove furke klinaca - daj samo da se makljamo a za rezultat me boli ...
A uprave (i naša a pogotovo njihova) uveliko doprinijele uništenju derbija, plus policija sa svojim pravilima. Derbi iz 1998 (Zubandan) tjerali bi nas 3 dana prije da uđemo (ali samo trećina nas), skidamo se do gola, nema upaljača,mobitela,košpica....,- i trebalo bi 18.000 policajaca i 36.000 zaštitara
Uvesti ko Real i Barselona po stotinjak gostujućih neđe gore u čošku i sve pod kontrolom

505 VITEŠKA
Kontakt:

sub dec 06, 2025 10:19 pm

Hoće li momci moći pregurati prvih 10 minuta da ne prime gol ili se tradicija nastavlja?

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub dec 06, 2025 10:32 pm

Postoje raznorazne tradicije, ako Adzem nastavi sa svojom, oderacemo ih. Vodio nas je u 5 derbija, 4 puta smo pobijedili, jednom je bilo nerijeseno, uz ukupnu gol razliku 7 : 2.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], ghamaz, Google [Bot] i 46 gostiju.

Prijava