Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ISB87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet okt 02, 2025 10:29 am

Poznati smo kao narod koji hoce sve preko noci. Tu smo pogrijesili. Adzem jeste bio odvratan, ali je i docekan na noz od prvog dana. Zbog toga izvinjenje.
Vidi se da radi, ekipa jeste tim. Napredak u tom smislu je vidljiv. E sad treba barem sezona, dvije da mi pocnemo igrati dominantan fudbal protiv malih klubova kao Borac ili Zrinjski.
Alic, Sedorf, Troupe, Milosevic, Erick, Hamza(Rakic, Konings), Pejic, Dan i Osmanovic su igraci koji su tek dosli, a prva su postava ili se vrte tu. Uglavnom je to sasvim novi tim, od kojih je par stranaca. I tesko je to uigrati preko ljetnih priprema.
Nismo sad nivo tih najjacih klubova, ali mozemo igrati sa njima sto se i pokazalo.
Posebno raduje odbrana koja, za sada, ima primljenih 5 golova.
Poslije zimske pauze bi to trebalo izgledati jos bolje, pogotov protiv tih ekipa gdje mi napadamo.
Tako da, sve u svemu, treba ga pustiti da radi. Nas je.
Tribine ce svakako biti pune.
I aBd da na kompletiranom stadionu zajedno proslavimo titulu.
MIRZA RASCIC

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet okt 02, 2025 11:42 am

Jao sta nam radi Savez.

Jelic na centru Topalovic VAR, halali bodove u Bijeljini. U pravu je Adzem cim smo se primakli odma smo prijetnja rezimu.

Samo vi koljite, ali necete dovjeka
Alea iacta est!

igla
Kontakt:

čet okt 02, 2025 12:09 pm

Zabij 6, ne može ti sudija ništa.

Ludvig Leple
Kontakt:

čet okt 02, 2025 12:24 pm

HajrA je napisao/la:
čet okt 02, 2025 10:24 am
Tipichan primjer bljuvotine :pljesak:

:zid:
NEZALAGANJE je napisao/la:
čet okt 02, 2025 10:09 am
A sto je sad popularno nesto se izvinjavati Adzemu?
Jesmo to mi, kao navijaci, bili nesto u krivu kad smo ga kritikovali?Naravno, govorim o normalnim kritikama, a ne psovkama razne vrste.

Itekako smo bili upravu, jer niti rezultati na pocetku, niti igra, a Boga mi njegov stav prema nama nije bio dobar.Sve je bilo u skladu sa zaslugom.

Nakon Veleza i haman otkaza, stvari su se pocele mijenjati i "brod" se nekako ispravio.Treba mu odati priznanje da je i on skontao neke stvari i poceo ih ispravljati, ispratili su to i rezultati, pa su malo i navijaci vratili povjerenje.

Licno jos uvijek imam dosta kritika prema nastupu ekipe.Ogroman je plus sto se izgradila ta atmosfera i zajednistvo, ali igra moze i mora biti bolja.Nama se sva igra svodi na tranziciju (logicno, jer nam je to i najjace oruzje trenutno prema kadru koji imamo) i to je vise nego ok protiv igracki jacih ekipa poput Sarajeva, Zrinjskog i Borca.Medjutim, to ne moze biti dovoljno protiv svih ostalih ekipa gdje cemo mi imati loptu u nogama i napadati. U Posusju je to bilo tanko igrom, protiv Veleza je bilo tanko do njihovog crvenog, a nije bilo bajno ni poluvrijeme sa igracem vise, u Doboju nisi nista uradio, a znamo sta je bilo u Sirokom.

Prema tome, svaka cast za ova 3 VELIKA skalpa na Grbavici, ali nemojmo da dobri rezultati amnestiraju svaku kritiku.Daleko je ovo od igre i ekipe kakvu bi Zeljo trebao imati, ali je super da se ide u tom pravcu.
Izvini zašto tipičan primjer bljuvotine?

Evo dobili smo velike, zabili golova, ali da ponovim da nam je igra qrc od ovce.

Na postavljenu odbranu nikad nećemo dobiti, a znaš zašto, zato što nemaš potreban kvalitet. Sve ovo ide i gura se dok je Cveta zdrav, dok Deni i Erick stižu u veznoj, ali prvi put kad ostaneš bez nekoga od ove trojice ti si mrtav. Nemojmo se zavaravati da igramo dobar fudbal, jer ne igramo i nećemo sve dok Pejić počinje utakmice i slični potezi dok se povlače.
Kako god to pojedinci gledali, mi nemamo igre i to je jednia činjenica. Jednostavno rečeno nije održiv način igranja koji mi sad igramo i to je tako. Svi su nas pročitali i prvi Plemići će ti zatvoriti krila i zdravo živio, a kako sam kritikovao Šošića tako moram i da ga pohvalim da se malo dozvao, ne tjera onaj inat s početka sezone i više dodaje (što se vidi i po golovima).

Radovac mora biti u konkurenciji, jer nam nedostaje da probamo igrati bolje na postavljene odbrane.

exbabilon
Kontakt:

čet okt 02, 2025 12:38 pm

Glavni spreman, VAR spreman, jos mi da ih natjeramo na blamazu i eto zanimljivog vikenda pred nama.

ISB87
Kontakt:

čet okt 02, 2025 12:40 pm

Pa ne moze Radovac biti u konkurenciji ako ce srati. Imas na podcastu kad Adzem govori o njemu i Krpicu.

Mi ne igramo klasicnu igru preko krila, igramo na kontre.
Pejic pocinje utakmice jer Vini i Cveta kada ulaze na umornu odbranu prave najvece probleme.
Slazem se da igra nije bas neka aman, ali nadoci ce i to. Tek je pocelo.
MIRZA RASCIC

milanribar
Kontakt:

čet okt 02, 2025 12:43 pm

ISB87 je napisao/la:
Pa ne moze Radovac biti u konkurenciji ako ce srati. Imas na podcastu kad Adzem govori o njemu i Krpicu.

Pejic pocinje utakmice jer Vini i Cveta kada ulaze na umornu odbranu prave najvece probleme.
Samo još da nam kaže neko kakva to igra treba da bude i kako to izgleda kad je dobra igra.
Stvaramo šanse, dobro trčimo, igramo odbranu jako solidno, brzi smo, dajemo golove iz akcija, iz kontra napada, šutevima sa distance. Ne znam šta treba da budu zadovoljni svi. Opet tek je mali dio sezone prošao, negdje na pola ćemo moći da kažemo e ovdje smo slabi.

Zasad smo dobro pokrivali kad nam neko fali, igrali smo bez dva stopera i beka i uzeli bodove, to puno govori.

SamoNapad
Kontakt:

čet okt 02, 2025 12:55 pm

Ma ne moze nas niko provaliti jer mi ne igramo na posjed niti tika taka fazoni.
Mi igramo na tranziciju i nema te ekipe koja nece pogrijesiti u posjedu protiv nas i tad.im slijedi kaznena ekspedicija (Vini, Cvetanoski). Problem su manje utakmice kad ekipe puste nama posjed ili kad nema ove dvojice brzanera. Mi igramo dobro sa onim sto raspolazemo, sad sta ce biti kad nema ove dvojice a nemas trece brzo krilo to je vec upitnik.
Ne znam sto kukamo poimenicno za sudijama kad ja trenutno ne znam ni jednog sudiju koji bi sudio fer ( osim Peljte). Svi ostali ako im se kaze oni ce protiv nas navlaciti jednostavno tako su selektirani.
Na Grbavici domace ti sude Sivac (ok sudija) , derbi ti sudi Ljajic i Sivac vecinom. Kad si u gostima idu Kazlagic, Bandic, Bibija, Gigovic, Njegomirovic, Martinovic, Halkic .
Jer da ti jednom u gostima stave Ljajica, Sivca, Peljtu tu je vec belaj za nase protivnike.

avlami97
Kontakt:

čet okt 02, 2025 1:35 pm

Jesmo to mi, kao navijaci, bili nesto u krivu kad smo ga kritikovali?Naravno, govorim o normalnim kritikama, a ne psovkama razne vrste.

Itekako smo bili upravu, jer niti rezultati na pocetku, niti igra, a Boga mi njegov stav prema nama nije bio dobar.Sve je bilo u skladu sa zaslugom.

Nakon Veleza i haman otkaza, stvari su se pocele mijenjati i "brod" se nekako ispravio.Treba mu odati priznanje da je i on skontao neke stvari i poceo ih ispravljati, ispratili su to i rezultati, pa su malo i navijaci vratili povjerenje.

Licno jos uvijek imam dosta kritika prema nastupu ekipe.Ogroman je plus sto se izgradila ta atmosfera i zajednistvo, ali igra moze i mora biti bolja.Nama se sva igra svodi na tranziciju (logicno, jer nam je to i najjace oruzje trenutno prema kadru koji imamo) i to je vise nego ok protiv igracki jacih ekipa poput Sarajeva, Zrinjskog i Borca.Medjutim, to ne moze biti dovoljno protiv svih ostalih ekipa gdje cemo mi imati loptu u nogama i napadati. U Posusju je to bilo tanko igrom, protiv Veleza je bilo tanko do njihovog crvenog, a nije bilo bajno ni poluvrijeme sa igracem vise, u Doboju nisi nista uradio, a znamo sta je bilo u Sirokom.

Prema tome, svaka cast za ova 3 VELIKA skalpa na Grbavici, ali nemojmo da dobri rezultati amnestiraju svaku kritiku.Daleko je ovo od igre i ekipe kakvu bi Zeljo trebao imati, ali je super da se ide u tom pravcu.
:palacgore:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

avlami97
Kontakt:

čet okt 02, 2025 1:38 pm

igla je napisao/la:
čet okt 02, 2025 12:09 pm
Zabij 6, ne može ti sudija ništa.
Može.
Borac, Široki, Sarajevo, ili Zrinjski Cvetaniskom, poništili nam 6 golova. Crtaju linije kako im je qrcu ćejf, a nekada im i sunce smeta.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet okt 02, 2025 2:33 pm

Evo poslusajte Adzema na DRIBLER-u, ovo zaokret od 180 stepeni....
Kako sada prica o zvizducima koje je cuo, a sjecam se onaj dan kako je reagovao na iste....

Ovo je vec Adzem koji je bio u klubu 2014 i 2017....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

ublehas
Kontakt:

čet okt 02, 2025 2:55 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
čet okt 02, 2025 12:24 pm
HajrA je napisao/la:
čet okt 02, 2025 10:24 am
Tipichan primjer bljuvotine :pljesak:

:zid:

Izvini zašto tipičan primjer bljuvotine?

Evo dobili smo velike, zabili golova, ali da ponovim da nam je igra qrc od ovce.

Na postavljenu odbranu nikad nećemo dobiti, a znaš zašto, zato što nemaš potreban kvalitet. Sve ovo ide i gura se dok je Cveta zdrav, dok Deni i Erick stižu u veznoj, ali prvi put kad ostaneš bez nekoga od ove trojice ti si mrtav. Nemojmo se zavaravati da igramo dobar fudbal, jer ne igramo i nećemo sve dok Pejić počinje utakmice i slični potezi dok se povlače.
Kako god to pojedinci gledali, mi nemamo igre i to je jednia činjenica. Jednostavno rečeno nije održiv način igranja koji mi sad igramo i to je tako. Svi su nas pročitali i prvi Plemići će ti zatvoriti krila i zdravo živio, a kako sam kritikovao Šošića tako moram i da ga pohvalim da se malo dozvao, ne tjera onaj inat s početka sezone i više dodaje (što se vidi i po golovima).

Radovac mora biti u konkurenciji, jer nam nedostaje da probamo igrati bolje na postavljene odbrane.
1) ne vidim kako nam je igra k.... od ovce. Od 11 utakmica koje smo odigrali, samo nas je Koper nadigrao jedno poluvrijeme i da kažemo Velež poluvrijeme sa igračem manje. Ne znam šta očekuješ, da svaku utakmicu stvorimo po 30 šansi i zabijemo 5-6 golova?
2) obzirom na budžet, mislim da je kvalitet samsvim ok. Sigurno samo po više pokazali nego komšinice koje imaju 3-4 puta veći budžet ili Velež koji ima ako ne veći, onda siguno ne manji budžet
3) jesmo bili u krivu kad smo kritikovali, jer smo to radili i prije nego je Ado sjeo na klupu
4) 90% ljudi nije kritikovalo, nego jako ružno i odvratno pljuvalo i po njemu i po svim u klubu
5) "juče" je Trupe bio holandski amater kojeg neko gura, a kad je stavio Gulija u džep, onda nema igre doke tu Pejić. Za Rakića i Jaganjca se isto govorilo, pa kad su odigrali 2-3 ok tekme, ušutilo se. Vini je bio prevara iz brazila....Poslije koje loše tekme, isto će biti i Lagumdžija i Erick. Znači nije bitno kako igraju pojedini igrači, nego je bitno sve popljuvati.

I ponavljam, ovdje je pojedincima puno bitniji njihov ego (a to se kao spočitavalo Adi) nego uspjeh Želje. Mnogi mole Boga da kiksamo da bi rekli "Ado ovakav, Ado onakav" i "jesam govorio". Da ne govorim da sam siguran da dio ovih što stalno nešto pljuju ni ne navija za Želju.

salle86
Kontakt:

čet okt 02, 2025 3:15 pm

milanribar je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:

Samo još da nam kaže neko kakva to igra treba da bude i kako to izgleda kad je dobra igra.
Stvaramo šanse, dobro trčimo, igramo odbranu jako solidno, brzi smo, dajemo golove iz akcija, iz kontra napada, šutevima sa distance. Ne znam šta treba da budu zadovoljni svi. Opet tek je mali dio sezone prošao, negdje na pola ćemo moći da kažemo e ovdje smo slabi.

Zasad smo dobro pokrivali kad nam neko fali, igrali smo bez dva stopera i beka i uzeli bodove, to puno govori.
Valjda ljudi previše gledaju Barcu, City...pa moraš imati 60+ loptu u nogama da bi ti igra bila dobra, šta li 😂
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ISB87
Kontakt:

čet okt 02, 2025 4:05 pm

Pejic defanzivno odgovara zadatku. Nije neki brzac, ali vjerujem da ce i on zabiti par golova. Dok procepi. Sve u svemu imamo dobar tim, sa dva tri pojacanja ce to biti odlicno.
MIRZA RASCIC

avlami97
Kontakt:

čet okt 02, 2025 4:55 pm

ISB87 je napisao/la:
čet okt 02, 2025 4:05 pm
Pejic defanzivno odgovara zadatku. Nije neki brzac, ali vjerujem da ce i on zabiti par golova. Dok procepi. Sve u svemu imamo dobar tim, sa dva tri pojacanja ce to biti odlicno.
Kad spomenu pojačanja. Po zvaničnoj imamo tačno 40 igrača u rosteru i od toga nekoliko na posudbama.
P.S. Neke kao npr Zeničanin, Šemdin, Babaluk,,, ne znam u kakvom su statusu, a nisu na zvaničnoj, dok su po TM naši igrači u rosteru. U konačnici 40+ igrača imamo, a od toga više od pola su novajlije.

Valter
Kontakt:

čet okt 02, 2025 5:52 pm

salle86 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:

Valjda ljudi previše gledaju Barcu, City...pa moraš imati 60+ loptu u nogama da bi ti igra bila dobra, šta li 😂
Ne nego zadnjih godina gledamo Zrinjski, pitare a u zadnje vrijeme i Borac pa vidimo da može
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet okt 02, 2025 6:52 pm

Pejic je vjerovatno igrac sa najboljim sutem u ekipi, on zabija gol u Bjeljini, 3:1 za nas.
Željezničar ante portas !

salle86
Kontakt:

čet okt 02, 2025 7:14 pm

Valter je napisao/la:
čet okt 02, 2025 5:52 pm
salle86 je napisao/la:

Ne nego zadnjih godina gledamo Zrinjski, pitare a u zadnje vrijeme i Borac pa vidimo da može
Pa može, a i ne mora
Rezultat je najbitniji
A sad da li do njega došao ovako ili onako, to je sve stvar ekipe i trenera kakvu imaš
Ustvari to je i umijeće kad od onog što imaš izvučeš najbolje
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

NEZALAGANJE
Kontakt:

čet okt 02, 2025 7:32 pm

Citajuci evo mnoge postove poslije mog osnovnog posta, jasno se vidi da je ogromna vecina navijaca usla u dobro poznato stanje euforije, gdje je sad sve idealno, gdje je trener bez ikakve mane i gdje se nijedan igrac ne smije kritikovati.

Dovoljno mi je samo vidjeti da se evo i Pejic brani.Lik koji je jedinu utakmicu da valja odigrao protiv Zrinjskog.Ovdje se radi se o igracu koji je stranac (citaj kosta klub vise od domaceg igraca), a koji donosi vrlo malo toga.Da ne kazem nista.Zbog toga se stalno i mijenja ili rotira da nije u prvih 11.Vidi to i Adzem, nije glup, ali to je "njegov" covjek i zato ga se trpi.I nije posteno pominjati i porediti kritiku koja se upucuje njemu sa kritikama koje su se upucivale Viniju, Jaganjcu, Odinaki i sl.Te momke su ljudi ovdje kritikovali i "navalili" im se na kosti, a da ti isti momci, u trenucima najzescih kritika, nisu spojili 5 utakmica da pocnu.NIKAD! S druge strane, Pejic je 90% utakmica poceo, a ono sto nije poceo, usao je s klupe.Itekako je igrac podlozan OPRAVDANOJ kritici nakon 1/4 sezone.
Sta je sporno to i takve stvari reci i iznijeti konstruktivnu kritiku? Sta?

Druga stvar, evo imamo i zamjene teza kad se pomene igra, pa ide prica sta se to ocekuje od nas, jel trebamo biti Barca itd itd.Brzo se ovdje zaboravlja, jako brzo, a kad ukazes na to, onda te uzmu prozivati.
Samo me zanima jedna stvar, vi koji pisete da je ok igra...

Jeste li bili zadovoljni igrom protiv Radnika, igrom protiv Rudara, igrom protiv Veleza, igrom protiv Posusja, igrom protiv Borca, igrom protiv Sloge? Jeste li? To je 6 od 9 utakmica gdje su ljudi upravo tom igrom ili bili bolji od nas ili je bilo bare-bare, a mi smo imali naklon fortune, vise sile, nazovi kako god to hoces, pa smo dobili to Posusje, zabili eurogol Velezu i napravili preokret protiv Borca kakav se desi jednom u nekoliko godina ako ne i vise.

Ja sve ovo pisem, jer me kao navijaca strah da to ne stane.Zato i zelim i pisem da nam igra mora biti bolja.Slobodno mogu reci da je jedina tekma gdje sam bio zadovoljan igrom bila tekma protiv Zrinjskog, te da smo pitare takticki nadmudrili i sacekali njihove greske.Siroki ne treba pominjati zbog sudije, ali je i tu sam Adzem izjavio da ni mi nismo bili pravi.

Sta je zakljucak? Zeljo ide u dobrom smjeru, kako vec i pisah, spao je pritisak i sa trenera i sa igraca, mogu mirno raditi, ali ljudi dragi, mi, ako zelimo ostati u vrhu ili sanjati titulu bez obzira na savez i sudije, MORAMOOO bolje!!!Jednostavno moramo, jer je ovaj nacin neodrziv.Protivnik ce se prilagoditi, a mi, rezervne varijante, barem za sada, nemamo.Garantujem da ce nas Radnik u Bijeljini sad pokusati dobiti nasom igrom na tranziciju, jer mi jos nismo dokazali da mozemo dobiti nekog sa posjedom lopte.Dao Bog da im pokazemo da mozemo i tako.To ce biti pravi progres.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

abuzenze
Kontakt:

čet okt 02, 2025 7:43 pm

Upravu si ti sve, ali moras skontati da je doslo 15 novih igraca, a i sam Admir je naglasavao da je prioritet igra u odbrani otkako je dosao, jer smo dosta golova primali u prosloj sezoni. Eto imas podcast od sinoc prica o tome i da ga zanima kako ce to izgledati protiv slabijih, Vjerujem i nadam se da ce nam poziciona igra biti sve bolja i bolja kako vrijeme bude odmicalo i da ce se raditi i na tome.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 141 gost.

Prijava