Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ANamelessGhoul
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned sep 28, 2025 4:00 pm

Kospa je napisao/la:
ned sep 28, 2025 11:21 am
Adzem spomenu na pressici da cekamo jos neke kvalitetne igrace… prelazni zavrsen… to znaci oni koji su slobodni jelda? Ima li kakvih mahalskih koga cekamo? 😄
MP :ganja:

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned sep 28, 2025 4:23 pm

Ja sam prije par sedmica pisao kako je sam podržavao Adzema u prva 2 mandata i da ovaj treći nisam bio za njegov povratak.

Opet KAŽEM, Adzem je došao da se nekom sveti I sam je kriv za 50% ovacija sa stadiona. Imao je neki stav koji je isprovocirao masu. Nakon Veleza se smirio I vratio se poštovanju koje je ranije imao.

BITNO: Naglasio sam da nasi igrači nisu neke zvijezde i da im znanje nekog trenera možda nije bitno, koliko da se napravi ta neka atmosfera. Da li je Adzem uspio? jeste. I upravo zbog toga sam napisao da je možda on i najbolja opcija za njih.

NAJVAZNIJE: Nikom se mi nismo dužni izvinjavati. Mi kao navijači imamo pravo iznijeti svoje mišljenje kako ovdje tako i na stadionu. Ja ću sa klubom i tugovati I radovati se, i hvaliti I kritizirati. Mi nismo osvojili titulu 10+ godina, i ja sam svaku tekmu tu, proživio milion poniženje I sigurno se posipati se pepelom necu, promjeniti mišljenje, sagledati drugu stranu sve ok, al neko "ušutkavanje" NIKAD. I da, popisao se po meni NIJE.
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Haklapuc
Kontakt:

ned sep 28, 2025 4:33 pm

flux je napisao/la:
ned sep 28, 2025 3:50 pm
Haklapuc je napisao/la:
ned sep 28, 2025 3:41 pm
flux je napisao/la:
ned sep 28, 2025 3:24 pm

Sta ti je Ermin Zec kriv?
Možda to što 'voli Želju', a tuži klub za ugovor u kojem je više bio na KUM-u nego na terenu? Možda zato što smo zamalo ispušili licencu zbog njega? Zato što šuruje s pitarima, a voli klub? Zato što nas je ispalio kada je prvi put trebao kod nas? Zato što je pustio priču da ga neko traži da bi navukao klub na npžovi ugovor?

Ali dobro, kad može na stadionu biti onaj koji mu je i dao takav ugovor, zašto ne bi mogao i on. Kad se može 'gospodski klub' motati po klubu, zašto ne bi mogao i Ermin. Ako već puštamo da nas pišaju bivši uposlenici i igrači, zašto imati dvostruke aršine.
Zamisli trazio svoje pare koje je dobio ugovorom. Strasno, sram ga bilo.
Zamisli znaš da nisi zaslužio te pare, a tužiš klub da dobiješ iste. Ok, poštujem, ali nemoj nikad više spominjati ljubav prema klubu.

Jacksparrow
Kontakt:

ned sep 28, 2025 4:35 pm

TheBlue je napisao/la:
Ja sam prije par sedmica pisao kako je sam podržavao Adzema u prva 2 mandata i da ovaj treći nisam bio za njegov povratak.

Opet KAŽEM, Adzem je došao da se nekom sveti I sam je kriv za 50% ovacija sa stadiona. Imao je neki stav koji je isprovocirao masu. Nakon Veleza se smirio I vratio se poštovanju koje je ranije imao.

BITNO: Naglasio sam da nasi igrači nisu neke zvijezde i da im znanje nekog trenera možda nije bitno, koliko da se napravi ta neka atmosfera. Da li je Adzem uspio? jeste. I upravo zbog toga sam napisao da je možda on i najbolja opcija za njih.

NAJVAZNIJE: Nikom se mi nismo dužni izvinjavati. Mi kao navijači imamo pravo iznijeti svoje mišljenje kako ovdje tako i na stadionu. Ja ću sa klubom i tugovati I radovati se, i hvaliti I kritizirati. Mi nismo osvojili titulu 10+ godina, i ja sam svaku tekmu tu, proživio milion poniženje I sigurno se posipati se pepelom necu, promjeniti mišljenje, sagledati drugu stranu sve ok, al neko "ušutkavanje" NIKAD. I da, popisao se po meni NIJE.
I to je sustina, kad dodju losi rezultati ovi sto sada govore da se popisao po njima prvi ce ga ponovo kritikovati. Nek nastavi raditi ozbiljno, bit ce i losih rezultata al kritike nece dobiti ako se utakmicama, presicama i generalno svemu posveti ozbiljno.
FCŽ

Haklapuc
Kontakt:

ned sep 28, 2025 4:42 pm

@flux nije mi bilo mrsko, čovjek zbog povrede nije igrao 61 od 110 utakmica, procentualno 55,5% vremena je proveo van terena. Da ne spominjem da i kad se vraćao uvijek je bio rovit, dozirale su mu se minute, tako da to čak i ne ulazi u ovu statistiku. Ako trebamo dalje, nije mi mrsko izvući koliko je procentualno minuta odigrao čovjek koji samo traži svoje pare.

SkenderijaTM87
Kontakt:

ned sep 28, 2025 4:47 pm

Haklapuc je napisao/la:
ned sep 28, 2025 4:42 pm
@flux nije mi bilo mrsko, čovjek zbog povrede nije igrao 61 od 110 utakmica, procentualno 55,5% vremena je proveo van terena. Da ne spominjem da i kad se vraćao uvijek je bio rovit, dozirale su mu se minute, tako da to čak i ne ulazi u ovu statistiku. Ako trebamo dalje, nije mi mrsko izvući koliko je procentualno minuta odigrao čovjek koji samo traži svoje pare.
Ma stipu ba, vjv je Zec licno iza profila.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned sep 28, 2025 4:48 pm

Jacksparrow je napisao/la:
ned sep 28, 2025 4:35 pm
TheBlue je napisao/la:

I to je sustina, kad dodju losi rezultati ovi sto sada govore da se popisao po njima prvi ce ga ponovo kritikovati. Nek nastavi raditi ozbiljno, bit ce i losih rezultata al kritike nece dobiti ako se utakmicama, presicama i generalno svemu posveti ozbiljno.
Naravno, to je taj mentalitet JESAM VAM REKAO.

Ima izuzetaka, al dosta tih koji su na početku podržavali Adzema (uključujući druge forume), dižu sebe u nebesa, eto oni su znalci neki, a lično znam da su 2018. I rukama i nogama vukli da se morž vrati, pa nam jebase znanje za narednih 10 godina. Pobjegli u rupe par godina, kada su vidjeli gdje smo.... Sad kao uboli pa dočekali par mjeseci da prozivaju druge, duše drage...

Smiješno, ima Adzem fula I dalje, ovo jutrasnje prozivanje, ne smije raditi trener... Al hajd kao što rekoh to je njegov fazon, nek radi sta hoće, ali i dalje čvrsto stojim iza svakog svog slova napisanog....

Lijepo je ovih dana biti navijač Zelje, dugo smo ovo čekali, pa uživajmo.... Nek potraje sto duže aBd.
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

dr S
Kontakt:

ned sep 28, 2025 5:12 pm

Dobiti Zrnjski Borac i Sarajevo je vec nesto! E sad poraditi na manjim i neatraktivnim protivnicima.

reks1
Kontakt:

ned sep 28, 2025 5:46 pm

https://sportske.ba/clanak/adzem-poslao ... u-derbiju/
Ne moze on bez ovih mreza i (zena :lol: )ocito.Sinoc sam ga kovao u zvjezde a vec danas kontam fataj se posla
i fudbala sa onim manje atraktivnim
Al hajd drago mi je da saznamo nesta novo

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned sep 28, 2025 7:35 pm

Kad će naši protivnici sami sebe ovako pobjediti kad odigramo loše kao borac veceras

milanribar
Kontakt:

ned sep 28, 2025 7:56 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
ned sep 28, 2025 3:57 pm
milanribar je napisao/la:
ned sep 28, 2025 3:21 pm
Uživajte ljudi nema potrebe za likovanjem, ja sam vjerovao Adžemu od početka al razumijem i ljude koji su sumnjali. Imamo solidnu ekipu konačno, možemo igrati sa svima i to nam je cilj bio. Treba se dobro sudija potrudit da nas pokrade to se vidjelo u Širokom. Sad samo polako i pametno.
Ja ti fino kažem Erick-Deni dobitna kombinacija, a ti zapeo za Lagumdžiju. Lagumdžija može biti igrač da ulazi s klupe i to je to.

Torpedo doviđenja i prijatno.

Dobiti Radnika!
Ma ne može se poredit igrački sa Denijem al ima neke druge kvalitete i može još napredovat. Dobro je da imamo različite tipove igrača na svim pozicijama. Fali još jedan vezni da rastereti Ericka da ne strepi od kartona.

SamoNapad
Kontakt:

ned sep 28, 2025 8:56 pm

Dok god Arena skracuje situacije koje prethode golovima Borca nemamo mi sta pricati o fair play igri.
Gdje je VAR da vidi faul igraca u toku iste akcije a nama su 3 akcije unazad vracali itd.
Zute kartone i crvene daju Borcu samo u situaciji.kad je gotova utakmica. I to se desava jer je vjerovatno neko skrenu paznju na proslu sezonu gdje pojedini igraci Borca (igraju u odbrani , nemoguce) nisu imali kartona zutog da ne kazem da nema crvenih.
Pa su ove godine malo poceli davati Berbicu crveni kad su vodili 5 1 ili kad je kraj utakmice kao sad.

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned sep 28, 2025 9:05 pm

AsharaK je napisao/la:
čet sep 25, 2025 4:38 pm
Eisenbahner1921 je napisao/la:
čet sep 25, 2025 12:53 pm
Sky1 je napisao/la:
čet sep 25, 2025 11:55 am
Smanjen porezni dug za 127.000,00.
Potpisan je ugovor sa poreznom o reprogramu, dakle ispada preko 40000 KM rata mjesečna. Nakon toga smo mogli registrovati igrače koje nismo na početku prošle polusezonu. Mislim da se to odnosi na dug koji je nastao za vrijeme kad je PUFBIH izdala odredbu da se ne mora plaćati porez nakon korone.
Veliki je to teret 40 hiljada mjesecno uz tekuce obaveze. Svaka cast ljudima ako uspiju u tome. Al eto rijesilo se nekih dugova pa se sve moze preusmjeriti u to. Nadam se uskoro da cemo imati transparetno presjek stanja kad su dugovi u pitanju.
Nisam ulazio na forum par dana, ali ovo boldirano definitivno :palacgore:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned sep 28, 2025 9:10 pm

ned sep 28, 2025 7:56 pm
Ludvig Leple je napisao/la:
ned sep 28, 2025 3:57 pm
ned sep 28, 2025 3:21 pm
Uživajte ljudi nema potrebe za likovanjem, ja sam vjerovao Adžemu od početka al razumijem i ljude koji su sumnjali. Imamo solidnu ekipu konačno, možemo igrati sa svima i to nam je cilj bio. Treba se dobro sudija potrudit da nas pokrade to se vidjelo u Širokom. Sad samo polako i pametno.
Ja ti fino kažem Erick-Deni dobitna kombinacija, a ti zapeo za Lagumdžiju. Lagumdžija može biti igrač da ulazi s klupe i to je to.

Torpedo doviđenja i prijatno.

Dobiti Radnika!
Ma ne može se poredit igrački sa Denijem al ima neke druge kvalitete i može još napredovat. Dobro je da imamo različite tipove igrača na svim pozicijama. Fali još jedan vezni da rastereti Ericka da ne strepi od kartona.
Mi smo u sezonu krenuli sa 5 defanzivnih veznih, da bi nakon manje od mjesec dana ostali na 2. Simonija poslali na posudbu, Fočo se povrijedio, a Radovca otpisali.
Šošić, Deni i Gojak čak su ofanzivni vezni, možda druga dvojica mogu igrati povučenije (Denija smo malo vidjeli, Gojaka tek trebamo).
Isto zbog povrede Foče i velikog broja krila (te Gojaka kojeg još nema u prvom sastavu), U21 nam je napadač tako da Koningsa slabo gledamo. Tu je zanimljiva situacija sa Šabićem, momak stvarno ima nešto, ali problem kod njega što nema prave pozicije. Opasan je po gol, dobar šut i centaršut, ali nije prodoran za krilo, nije jak da se bori na veznom, ali nije ni bek.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

1921.ba
Kontakt:

ned sep 28, 2025 9:22 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

avlami97
Kontakt:

ned sep 28, 2025 10:28 pm

Rezime:
TorPederi torpedovani.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned sep 28, 2025 10:32 pm

Kakav fašista je ovaj Štimac, lik je teški Ustaša

Z_1921
Kontakt:

pon sep 29, 2025 7:13 am

505 VITEŠKA je napisao/la:
ned sep 28, 2025 10:32 pm
Kakav fašista je ovaj Štimac, lik je teški Ustaša
Sto?

Ratoborni Mrmot
Kontakt:

pon sep 29, 2025 7:27 am

TheBlue je napisao/la:

Jasta je nego usutkavanje, ne lajete vise, sad ste mirni.

Ti si onaj sto misli da nam trebaju nekakvi moderni strucnjaci i da Adzem nije kalibar da vodi taj neki bolji Zeljeznicar, a mi nikada nista u 104 godine postojanja nismo uradili bez nasih ljudi na klupi. I ti mislis da Ado nije za nas, al nakav moderni da jeste.

Bal.ija je cudo, glup, povrsan i sto je najgore takav ogranicen misli da je napametniji i da zna najbolje, a ne zna dvije nacrtane ovce da vodi jer bi jednu izgubio.

ublehas
Kontakt:

pon sep 29, 2025 7:51 am

Ratoborni Mrmot je napisao/la:
pon sep 29, 2025 7:27 am
TheBlue je napisao/la:

Jasta je nego usutkavanje, ne lajete vise, sad ste mirni.

Ti si onaj sto misli da nam trebaju nekakvi moderni strucnjaci i da Adzem nije kalibar da vodi taj neki bolji Zeljeznicar, a mi nikada nista u 104 godine postojanja nismo uradili bez nasih ljudi na klupi. I ti mislis da Ado nije za nas, al nakav moderni da jeste.

Bal.ija je cudo, glup, povrsan i sto je najgore takav ogranicen misli da je napametniji i da zna najbolje, a ne zna dvije nacrtane ovce da vodi jer bi jednu izgubio.
Ja od početka nisam bi za Adžema, ali to ne znači da mu nisam davao podršku. Ne samo njemu, nego i svim trenerima. Ne mogu da razumijem da je ljudima bitniji njihov ego nego Željo. Nije bitno je li neko za određenog trenera, igarača...ili nije. Naše je da podržavamo ekipu i da ne čekamo svaki kiks da ih popljujemo ako nam neko ne odgovara. Po pisanju pojedinaca, imam osjaćaj da jedva čekaju da kiksamo 2-3 za redom, pa da opet opletu po Adžemu.
Ponavljam, nisam pristalica Adžema, ali dajte čovjeku podršku i kad pobjeđuje i kad gubi. Ne zbog sebe, ne zbog mene, ne zbog njega, nego zbog Želje.

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider], Google [Bot] i 85 gostiju.

Prijava