cipiripi je napisao/la: ↑pet sep 26, 2025 8:38 am
Svake sezone imamo oko 1000 sezonskih za sjever kako i na koji nacin "sanjate" da se pitarima da cijeli sjever.
Na istoku sam bio dva puta, na jug se islo dok se bilo mladje, dok sam na sjeveru zadnjih 15 godina na istom mjestu i sta sada ja i bezbroj ljudi treba da napravimo ustupke pitarima zbog jedne utakmice, zaboravite na to.
Samo mi navedite jedan primjer KADA su pitari nama napravili neki ustupak ili kada su uradili nesto u nasu korist. Mnogi su zaboravili cijene juga od 20 KM na Kosevu, pa zatim ogranicavanje kapaciteta od 5%, pa "renoviranje" toaleta, zatim "statiku" tribina.
Nakon svega nabrojanog mi sada njima treba da damo NATKRIVENU tribinu, sa stolicama udaljenu 5 metara od terena?
Svasta ce covjek procitat
A to je problem 2 puta godišnje umjesto na sjever sjesti na bolju tribinu - istok? Smiješno. Duh sarajevskog derbija je ubijen i zbog takvih razmišljanja, između ostalog, iako je to puno kompleksnije pitanje. Jednostavno se ne bi trebalo o toj utakmici razmišljati na isti način kao o drugim utakmicama. Da, njima dati sjever, jer bismo mi na Koševu zauzvrat dobili cijeli jug i pola zapada, najveće tribine u državi vjerovatno. Ja mislim da je to pošteno. I našim igračima je podrška na Koševu previše važna, x puta smo znali biti glasniji od domaćina gore. Ali sve ovo dok tek kad se naprave i jug i zapad. Kad bude gotov jug, dati im pola sjevera za ovo gore navedeno na Koševu.
Zaključi se sporazum i definira se da svu eventualnu štetu na stadionima moraju snositi klubovi. Ljudi izađu prije i poslije derbija, uporede i izračunaju.
Sve karte, uvijek, prodaju se uz pokazivanje lične karte, karte su na ime i prezime, kao i svugdje u Evropi.
MUP natjerati da radi svoj posao, da tampon zone budu “normalne”, vidjeti šta je potrebno osigurati.
Ako bilo ko odbije bilo šta od navedenog, imenom i prezimenom prozvati. Nebitno jel to predstavnik kona, jel to neki komesar ili slično.
Ovakva prepucavanja pred svaki hebeni derbi su van svake pameti. O fudbalu/nogometu se najmanje priča, uvijek. A sve se može dogovoriti za 5 minuta, staviti na papir za pola sata i u roku od sat organizirati presicu.