Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SanMan
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 25, 2025 11:36 pm

Pamtim i previše derbija, i nas na pola zapada i čitav jug na Koševu, i njih na sjeveru i čitav istok na Grbavici (do lokomotive) - kad su Bukija udarili kamenom
al ovo su skroz neka druga vremena i nove furke klinaca
ja bi da se vrate ta vremena i Tito i stara policija - al kažu nemože
u današnje vrijeme 5% je previše njima (a i mi nismo cvjećke)

ublehas
Kontakt:

pet sep 26, 2025 7:36 am

Occasionally je napisao/la:
čet sep 25, 2025 9:05 pm
Pa dobro, je li 5% ili 10% kvota ?
Ovih 5% je odraz trenutnog stanja kapaciteta jer je jedna tribina zatvorena.
Odraz je i same zarade koja bi bila umanjena sa tampon zonama. Danas nam treba svaki dinar i neće niko tako lako halaliti 1.000-1.200 karata na Sjeveru i Istoku.

Huligane u kavez. Do njih, smjestiti naše radne kolege, poznanike, simpatizere FKS a Bogami i neke iz naše nam bliže i dalje familije.
Obavezan depozit za eventualnu štetu pa bujrum.
Po ovoj slici gore, to je nekih 3000 potencijalno prodatih karata ili 1/5 budućeg kapaciteta.
Ovo ponuditi samo i samo ako oni prihvate kompletan Jug nama.
5.175 stolica.

P.S. Koševo nema tih navodnih 35 K. S novim (većim) stolicama na Zapadu su izgubili oko 3.000 mjesta.
a kako to razgraničiti? da svako da izjavu je li huligan ili nije? da se zakune? i čuj, pola navijača ćemo vam staviti u kavez, a pola može mimo toga :r

Ja razumijem da raji svaša naompadne, ali de, pokušajte nekad razmisliti šta je relano i izvodivo, a šta nije.

HajrA
Kontakt:

pet sep 26, 2025 8:22 am

Neko je već napisao, nakon izgradnje i nadkrivanja juga njima dati čitav sjever, uz zdenke kao tampon zone.
Nama bi ostao čitav istok, jug i zapad. Naravno uz uslov da mi na Koševu dobijemo čitav jug i pola zapada.
Na žalost priče u kojim se oni etiketiraju kao "stoka" ili "životinje" uz kletve da bi "trebali svi pocrkati" ili "izginuti" nije samo primitivizam, već i simptom dubokog moralnog sunovrata društva koje sve više i više tone u kaljužu ekstremizma. Na žalost danas u javnom prostoru dominiraju osobe nesposobne da usvoje čak i najosnovnije civilizacijske standarde i svoju djecu odgajaju u tom duhu.
PS. za ove koji se osjete prozvanim, "Praznoj glavi ni čekić ne pomaže." samo se opustite nije do Vas.
TM87

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet sep 26, 2025 8:38 am

Svake sezone imamo oko 1000 sezonskih za sjever kako i na koji nacin "sanjate" da se pitarima da cijeli sjever.

Na istoku sam bio dva puta, na jug se islo dok se bilo mladje, dok sam na sjeveru zadnjih 15 godina na istom mjestu i sta sada ja i bezbroj ljudi treba da napravimo ustupke pitarima zbog jedne utakmice, zaboravite na to.

Samo mi navedite jedan primjer KADA su pitari nama napravili neki ustupak ili kada su uradili nesto u nasu korist. Mnogi su zaboravili cijene juga od 20 KM na Kosevu, pa zatim ogranicavanje kapaciteta od 5%, pa "renoviranje" toaleta, zatim "statiku" tribina.

Nakon svega nabrojanog mi sada njima treba da damo NATKRIVENU tribinu, sa stolicama udaljenu 5 metara od terena?

Svasta ce covjek procitat
Alea iacta est!

Blueworld21
Kontakt:

pet sep 26, 2025 8:43 am

Ma lupeta raja ili je tarpi. Cuj dati im cijeli sjever. Hahaha. Ko ima godisnju kartu valjda ocekuje da ce biti na svom mjestu. Imaju zdenku kad se napravi jug imat ce malo vise karata jer ce nama kapacitet biti veci i to je to. Pitao bi ja vas koliko bi oni nama dali da imaju stadion kao nas.

milanribar
Kontakt:

pet sep 26, 2025 8:46 am

Drugo ne može se poredit stadion Grbavica i Koševo, jer nama navijači budu na svim tribinama. Njima je Koševo uglavnom sjever istok i pola zapada popunjeno 95% utakmica. Jug koriste samo za goste a pola zapada je redovno prazno. Za derbi je realno da im se u idealnom scenariju ustupi pola sjevera ko nekad poslije rata. Zato treba i njihova inicijativa i da nam daju jug i pola zapada isto tako ko nekad.

avlami97
Kontakt:

pet sep 26, 2025 8:47 am

https://faktor.ba/sport/fudbal/pogledaj ... rbi/231461
Ne vidim da se radovi inteziviraju?
Naprotiv.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Ludvig Leple
Kontakt:

pet sep 26, 2025 9:07 am

avlami97 je napisao/la:
Naprotiv.
Postoje problemi oko reflektora, koliko sam ja shvatio može da se skljoka ako nastave iskopine na tom mjestu. statika, qrci palci jbg ne razumijem se u taj segment.

Ja lično ne očekujem jug prije decembra 2026.

avlami97
Kontakt:

pet sep 26, 2025 9:31 am

Ludvig Leple je napisao/la:
pet sep 26, 2025 9:07 am
avlami97 je napisao/la:
Naprotiv.
Postoje problemi oko reflektora, koliko sam ja shvatio može da se skljoka ako nastave iskopine na tom mjestu. statika, qrci palci jbg ne razumijem se u taj segment.

Ja lično ne očekujem jug prije decembra 2026.
Koliko sam shvatio to je bio problem i taj problem su riješili, kada nisu radili nekih dvadesetak dana. Ovako svakih par dana mogu izmišljati neki novi problem i govoriti, ne može ovo ovako,
Ljudi probijaju Alpe i prave tunele oni ne mogu da riješe reflektor. Da Bog sačuva. Ili, naprave naselje Ciglane, bukvalno na vertikalnoj strmini prije 40 godina.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pet sep 26, 2025 10:03 am

Ima li neko da prodaje istok jedan

nekonvencionalan
Kontakt:

pet sep 26, 2025 10:14 am

Bezveze se razglaba oko svega ovoga. Džentlmenski ponuđeno 5 stoja sa naše strane, odbili i to je to. Kada se proširi Grbavica, a ti derbiji neće sigurno biti prije proljeća 2027. dati im opet 1500 karata kao i uvijek, ili 5% kapaciteta ako budu srali nešto, ako budu korektno htjeli više onda im dati ponudu da kao i sada imaju više od tih 5% (koliko se klub dogovori, npr pola sjevera), a zauzvrat da nam gore daju cijeli jug i dio zapada za raju koja je starija, ne navija ili iz bilo kojih drugih razloga ne želi na jug i bilo kakav dogovor da se postigne, potpisati, ovjeriti, kod notara i nema razglabanja narednih 5-10 godina o gostujućim navijačima.

Lopta
Kontakt:

pet sep 26, 2025 10:18 am

Ako ima neko viska kartu za istok nek se javi u pp.

Okolele
Kontakt:

pet sep 26, 2025 10:24 am

Bezveze se raspravljati..Odmah u startu im se trebalo zabraniti dolazak i nije im se trebalo ništa ni nuditi jer i mi sami se nemamo gdje potrpati a sad zamisli da još i oni dođu pa naprave tampon zone gdje ti uzmu hiljadu mjesta pa to bi izgledalo smiješno..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Occasionally
Kontakt:

pet sep 26, 2025 10:26 am

ublehas je napisao/la:
pet sep 26, 2025 7:36 am
čet sep 25, 2025 9:05 pm
Pa dobro, je li 5% ili 10% kvota ?
Ovih 5% je odraz trenutnog stanja kapaciteta jer je jedna tribina zatvorena.
Odraz je i same zarade koja bi bila umanjena sa tampon zonama. Danas nam treba svaki dinar i neće niko tako lako halaliti 1.000-1.200 karata na Sjeveru i Istoku.

Huligane u kavez. Do njih, smjestiti naše radne kolege, poznanike, simpatizere FKS a Bogami i neke iz naše nam bliže i dalje familije.
Obavezan depozit za eventualnu štetu pa bujrum.
Po ovoj slici gore, to je nekih 3000 potencijalno prodatih karata ili 1/5 budućeg kapaciteta.
Ovo ponuditi samo i samo ako oni prihvate kompletan Jug nama.
5.175 stolica.

P.S. Koševo nema tih navodnih 35 K. S novim (većim) stolicama na Zapadu su izgubili oko 3.000 mjesta.
a kako to razgraničiti? da svako da izjavu je li huligan ili nije? da se zakune? i čuj, pola navijača ćemo vam staviti u kavez, a pola može mimo toga :r

Ja razumijem da raji svaša naompadne, ali de, pokušajte nekad razmisliti šta je relano i izvodivo, a šta nije.
Navijačka skupina ide u kavez. Znaš onu kolonu što organizovano krene prema stadionu uz pratnju policije. Oni dobiju zaseban kontingent karata preko FKS.
Ulaze na poseban ulaz od SZ.Sve to već raženo u praksi.
Ostali, nazovimo ih normalan svijet što voli da ide na utakmicu i navija za FKS kupuje redovnu kartu sjever na svojim prodajnim mjestima/štandovima/FAN shop... i opet po kontingentu broja karata što im je proslijeđen iz FKŽ
Ulaze na već određene ulaze Sjevera a ima ih sasvim dovoljno.
Barijera na tribini (mali prolaz ispod reflektora ) i MUP-kordon.
Na galeriji iza također Barijera i MUP. Imaju zaseban toalet. Ne mogu fizički preći do nazovimo je porodične tribine navijača FKS.

Kavez kao kavez Metalna ograda i mreže. Stolice neće dobiti. Depozit položen od FKS.
Ako misle da mogu bakljama prebaciti pola tribine gdje su već smješteni njihovi... Bujrum.

Occasionally
Kontakt:

pet sep 26, 2025 10:35 am

Okolele je napisao/la:
Bezveze se raspravljati..Odmah u startu im se trebalo zabraniti dolazak i nije im se trebalo ništa ni nuditi jer i mi sami se nemamo gdje potrpati a sad zamisli da još i oni dođu pa naprave tampon zone gdje ti uzmu hiljadu mjesta pa to bi izgledalo smiješno..
Dokle god se ne otvori Jug (Inšallah) blesavo je ponuditi im išta više od 500 karata.
A čak je i to trenutno (način kako MUP obezbjeđuje utakmicu - odmakni 100 m i Mirna Bosna) glupo sa aspekta zarade i odbijanja naših navijača.
Sa novim Jugom je to već nešto drugo.

ISB87
Kontakt:

pet sep 26, 2025 10:44 am

Porodicni/normalni da kupuju kartu uz licnu. Takodje tako i nasi na zapadu Koseva.
MIRZA RASCIC

Okolele
Kontakt:

pet sep 26, 2025 10:45 am

pet sep 26, 2025 10:35 am
Okolele je napisao/la:
Dokle god se ne otvori Jug (Inšallah) blesavo je ponuditi im išta više od 500 karata.
A čak je i to trenutno (način kako MUP obezbjeđuje utakmicu - odmakni 100 m i Mirna Bosna) glupo sa aspekta zarade i odbijanja naših navijača.
Sa novim Jugom je to već nešto drugo.
Pa zato i kažem..Pa evo ja imam godišnju kartu za istok i protiv Borca sam došao sat vremena ranije i jedva našao mjesto da sjednem..S obzirom kako Mup pravi tampon zone njihov dolazak bi samo nama nanio finansijski štetu jer Jug nije u upotrebi..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

kvalitet
Kontakt:

pet sep 26, 2025 11:07 am

cipiripi je napisao/la:
Svake sezone imamo oko 1000 sezonskih za sjever kako i na koji nacin "sanjate" da se pitarima da cijeli sjever.

Na istoku sam bio dva puta, na jug se islo dok se bilo mladje, dok sam na sjeveru zadnjih 15 godina na istom mjestu i sta sada ja i bezbroj ljudi treba da napravimo ustupke pitarima zbog jedne utakmice, zaboravite na to.

Samo mi navedite jedan primjer KADA su pitari nama napravili neki ustupak ili kada su uradili nesto u nasu korist. Mnogi su zaboravili cijene juga od 20 KM na Kosevu, pa zatim ogranicavanje kapaciteta od 5%, pa "renoviranje" toaleta, zatim "statiku" tribina.

Nakon svega nabrojanog mi sada njima treba da damo NATKRIVENU tribinu, sa stolicama udaljenu 5 metara od terena?

A to je problem 2 puta godišnje umjesto na sjever sjesti na bolju tribinu - istok? Smiješno. Duh sarajevskog derbija je ubijen i zbog takvih razmišljanja, između ostalog, iako je to puno kompleksnije pitanje. Jednostavno se ne bi trebalo o toj utakmici razmišljati na isti način kao o drugim utakmicama. Da, njima dati sjever, jer bismo mi na Koševu zauzvrat dobili cijeli jug i pola zapada, najveće tribine u državi vjerovatno. Ja mislim da je to pošteno. I našim igračima je podrška na Koševu previše važna, x puta smo znali biti glasniji od domaćina gore. Ali sve ovo dok tek kad se naprave i jug i zapad. Kad bude gotov jug, dati im pola sjevera za ovo gore navedeno na Koševu.

Zaključi se sporazum i definira se da svu eventualnu štetu na stadionima moraju snositi klubovi. Ljudi izađu prije i poslije derbija, uporede i izračunaju.

Sve karte, uvijek, prodaju se uz pokazivanje lične karte, karte su na ime i prezime, kao i svugdje u Evropi.

MUP natjerati da radi svoj posao, da tampon zone budu “normalne”, vidjeti šta je potrebno osigurati.

Ako bilo ko odbije bilo šta od navedenog, imenom i prezimenom prozvati. Nebitno jel to predstavnik kona, jel to neki komesar ili slično.

Ovakva prepucavanja pred svaki hebeni derbi su van svake pameti. O fudbalu/nogometu se najmanje priča, uvijek. A sve se može dogovoriti za 5 minuta, staviti na papir za pola sata i u roku od sat organizirati presicu.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

fcz
Kontakt:

pet sep 26, 2025 11:16 am

kvalitet je napisao/la:
pet sep 26, 2025 11:07 am
cipiripi je napisao/la:

A to je problem 2 puta godišnje umjesto na sjever sjesti na bolju tribinu - istok? Smiješno. Duh sarajevskog derbija je ubijen i zbog takvih razmišljanja, između ostalog, iako je to puno kompleksnije pitanje. Jednostavno se ne bi trebalo o toj utakmici razmišljati na isti način kao o drugim utakmicama. Da, njima dati sjever, jer bismo mi na Koševu zauzvrat dobili cijeli jug i pola zapada, najveće tribine u državi vjerovatno. Ja mislim da je to pošteno. I našim igračima je podrška na Koševu previše važna, x puta smo znali biti glasniji od domaćina gore. Ali sve ovo dok tek kad se naprave i jug i zapad. Kad bude gotov jug, dati im pola sjevera za ovo gore navedeno na Koševu.

Zaključi se sporazum i definira se da svu eventualnu štetu na stadionima moraju snositi klubovi. Ljudi izađu prije i poslije derbija, uporede i izračunaju.

Sve karte, uvijek, prodaju se uz pokazivanje lične karte, karte su na ime i prezime, kao i svugdje u Evropi.

MUP natjerati da radi svoj posao, da tampon zone budu “normalne”, vidjeti šta je potrebno osigurati.

Ako bilo ko odbije bilo šta od navedenog, imenom i prezimenom prozvati. Nebitno jel to predstavnik kona, jel to neki komesar ili slično.

Ovakva prepucavanja pred svaki hebeni derbi su van svake pameti. O fudbalu/nogometu se najmanje priča, uvijek. A sve se može dogovoriti za 5 minuta, staviti na papir za pola sata i u roku od sat organizirati presicu.
Pola sjevera je OK ali cijeli ni pod razno.

Revitalizirati duh derbija uskracivanjem prisustvovanja derbiju velikom broju svojih navijaca je prilicno suluda ideja.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pet sep 26, 2025 11:37 am

Evo ja nudim da kupim nekom pitaru kartu za sjever, red bi bio da se svi mi solidarišemo.

A onda nakon derbija zajedno pred savez u borbu protiv vice!!!

To je pravi duh derbija !!!!!!! Ko drugačije misli on je dušman

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider], Google [Bot] i 140 gostiju.

Prijava