Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

santakuruz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon sep 22, 2025 7:11 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:I ovaj dzeko je smrad vala **** li te vico u dupe smijes li išta reci
Kako ste samo do Dzeke dosli da mi je znati??? I onda se cudimo sto mu ne pada na pamet vracati se

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

santakuruz
Kontakt:

pon sep 22, 2025 7:15 pm

I samo cu jedno reci. Ne pitas se nista u Fudbalskom savezu kantona Sarajevo a nesto bi da smo zasticeni u drzavnom savezu. Kako da ne. Pa nismo od juce i nije ovo prva kradja. Kad si jak i kad imas sposobne ljude tamo gdje se odlucuje onda ti se nece desavati ovo. Do tad mozemo pisati FB saopstenja.
I UEFA se ne navi sudijskim greskama na nivou pojedinacnih saveza, to se rjesava iznutra.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon sep 22, 2025 7:29 pm

E vala dobro rečeno, ZELJO SE NE PITA NIŠTA U Kantonu, a hoćemo nesto na državnom nivou.

Kakav raspali kanton, to treba sve ugasiti, mi I kone trebamo imati glas, sve ostalo ugasiti. Kakav Famos I pizde materine...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

svabo
Kontakt:

pon sep 22, 2025 7:31 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
pon sep 22, 2025 2:05 pm
Sky1 je napisao/la:
pon sep 22, 2025 1:32 pm
svabo je napisao/la:
pon sep 22, 2025 11:22 am

Mi ovdje govorimo da je dobro što neće igrati Lagumdžija, pitari isto govore da je iz njihove perspektive dobro što ne igra Lagumdžija. Znači cijenjen gore više nego kod nas.

S druge strane, ja nekidan kažem da je dobro što njima ne igra Jatta, ovdje kažu kakav Jatta, **** Jattu bolje da igra. Bošnjo je fenomen neviđen u svijetu.

Svi sad misle Milošević rođen za DMF nakon jedne i pol odigrane utakmice, pa valjda bi dosad to neko pametniji od nas skontao u klubovima gdje je igrao.
Nama je neigranje Lagumdžije ogroman hendikep može misliti ko god šta hoće ali je tako. Vidjeli smo dok je bio povrijedjen koliko je falio, malo je pao u formi ali ništa strašno.
Hoćemo li ti i ja u pivu da ćemo izgledati 3x bolje bez ovog dizelaša?

Šta vam je ljudi, dozovite se, dečko je k'o zalazak sunca, a da ne govorim da svaku utakmicu visi za crveni karton (posljedica sporosti i pogrešnosg postavljanja).
I ja bi najradije gledao Pedrija na zadnjem veznom, ali realnost ti je da u našoj splačini od lige još uvijek prolazi jedan Savić i slični visoki i fizički jaki igrači na zadnjem veznom. Nizak i nejak igrač na toj poziciji mora biti ekstremno talentovaniji od ovih krkana (Al Jaber) da bi se mogao nositi s njima, ali Jabera ćemo imati jednom u 10 godina. Evo ja tvrdim da Milošević neće biti rješenje na toj poziciji u ozbiljnim utakmicama, Foče nema duže vrijeme, i sve ti se svodi na Ericka i Lagumdžiju. Dok ne nađemo boljeg to ti je realnost.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

Occasionally
Kontakt:

pon sep 22, 2025 10:29 pm

slikaphotoupload

slika

Nedim vjerovatno neće dobiti cijelu platu. Obraz mu nije dao da pređe na tamnu stranu.
Zadnja izmjena: Occasionally, dana/u pon sep 22, 2025 10:39 pm, ukupno mijenjano 1 put.

BHDragons
Kontakt:

pon sep 22, 2025 10:32 pm

Ublehaš pitarski.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Norsborg
Kontakt:

uto sep 23, 2025 8:27 am

Ovom Kaljancu treba ponoviti akciju gdje se vidi da ovaj sto izbija loptu glavom nema nikoga u blizini, moze je primiti i na prsa. Ali ovaj odigrava glavom prema svom saigracu i grijesi, znaci da ima kontrolu.
Ali evo nacina kako cuvati rezultat bez valjanja, uhvatis protivnika u ofsajd i onda samo izbijas loptu i ne pokusavas doci do lopte.

avlami97
Kontakt:

uto sep 23, 2025 8:57 am

slika
Nekada su nam iz Saveza i ovako crtali linije.
Slučajno ili ne, protivnik i stadion su isti, :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

SamoNapad
Kontakt:

uto sep 23, 2025 8:59 am

Tri situacije i sve tri nejasne idu u korist Sirokog "slucajno " . Lopta Cvetanovskog nije ni na liniji bila svira gol aut , sreca pa fuli Vini sad bi bio rat.
Ne treba se vise vezati za ovu utakmicu jer cemo u buducnosti vidjeti jel ovo bilo slucajno . Svakim kolom gdje smo mi uz Borac u 3 boda intencije ce biti vece. Zivim za to da dobijamo samo da vidimo kako ce ici sudjenje i do koje mjere.
Derbi idemo dobiti tu ako uzemo 3 boda mi smo ozbiljni konkurenti Vicinim.

avlami97
Kontakt:

uto sep 23, 2025 9:09 am

Occasionally je napisao/la:
pon sep 22, 2025 10:29 pm
slikaphotoupload

slika

Nedim vjerovatno neće dobiti cijelu platu. Obraz mu nije dao da pređe na tamnu stranu.
Šta očekivati od bivšeg igrača Sarajeva? On nam je prije 5-6 godina na Grbavici poništio dva-tri gola protiv Pitara.
[youtube]https://youtu.be/K9E0u6og040[/youtube]
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

milanribar
Kontakt:

uto sep 23, 2025 9:35 am

Uglavnom išlo se na to da mi ovu utakmicu izgubimo po svaku cijenu. Ovo pravilo nisu posjed imali je idealno za naše sudije da prave mućke, mogu vraćati situacije u nedogled.

Ne ide se gledat var nijednom, vjeruje se na riječ iako se kao linije ne mogu povući, ako nisi siguran valjda ideš u korist napadača ne znam, u ovom slučaju se ide u korist sudije valjda se zbog sudija igra.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto sep 23, 2025 4:38 pm

Žalosno je da se uprave prepucavaju preko ulaznica, moglo im se komotno dati 1000.
Spoiler:
Dat im hiljadu kuraca, ni ovih 500 nisu trebali nuditi, statičari ne daju

fcz
Kontakt:

uto sep 23, 2025 5:03 pm

E kakve smo mi dalebu, cuj nudili full propisanih 5%.

Ne's ba nikako, hajmo voznja.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

milanribar
Kontakt:

uto sep 23, 2025 6:53 pm

LARSSON je napisao/la:
uto sep 23, 2025 4:38 pm
Žalosno je da se uprave prepucavaju preko ulaznica, moglo im se komotno dati 1000.
Spoiler:
Dat im hiljadu kuraca, ni ovih 500 nisu trebali nuditi, statičari ne daju
Gubimo sa tampon zonama 3500 stolica.

SanMan
Kontakt:

uto sep 23, 2025 7:26 pm

Nije valjda da su ovo od 5% ozbiljno nudili -
gdje ima zvanično

ublehas
Kontakt:

uto sep 23, 2025 7:47 pm

Pa nije bas da mozemo birati hocemo li pustiti gostujuće navijače ili ne. Obavezni smo da im damo 5%. Pokušali smo zabraniti Velezovim poslije onog kaveza, pa je Savez naredio da im moramo dati...da se radi Sjever, i da je skroz zatvoren, mozda bi se mogli izvuci...ovako smo im morali ponuditi 5%.

svabo
Kontakt:

uto sep 23, 2025 8:01 pm

Ukoliko momčad koja se brani dodirne loptu ili igra loptom tijekom napadačke faze, to ne mora automatski označiti kraj faze napadačkog posjeda (APP) i početak nove faze napadačkog posjeda.

Faza napadačkog posjeda završava kada:
• prestane kretanje prema naprijed (osim unutar kaznenog prostora ili u njegovoj blizini)
• momčad koja se brani osvoji „kontrolirani posjed“ lopte, tj. kada igrač momčadi koja se brani:
- „izbije“ loptu bez bilo kakvog suparničkog pritiska;
- jasno kontrolira loptu i kreće se s njom ili dodaje
loptu.

„Nekontrolirani“ namjerni dodir lopte NIJE kontrolirani posjed.

Procjene o fazi napadačkog posjeda zahtijevaju suradnju suca i VAR suca, a moguće i
pomoćnih sudaca i dodatnih pomoćnih sudaca. VAR-sudac pomoći će sucu utvrditi fazu
napadačkog posjeda, no ukoliko lopta izađe iz vidokruga kamere, odluku o posjedu
donose sudac i drugi članovi sudačkog tima.

Boldirano je ključno kod našeg drugog gola, čovjek igra loptu glavom bez ikakvog pritiska od strane našeg igrača i to je prekid napadačkog posjeda. Tačka. Kraj.

Kaljanac u usta ti se naserem pitarska, yebo ti Vico komplet familiju.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto sep 23, 2025 8:23 pm

ublehas je napisao/la: Pa nije bas da mozemo birati hocemo li pustiti gostujuće navijače ili ne. Obavezni smo da im damo 5%. Pokušali smo zabraniti Velezovim poslije onog kaveza, pa je Savez naredio da im moramo dati...da se radi Sjever, i da je skroz zatvoren, mozda bi se mogli izvuci...ovako smo im morali ponuditi 5%.
Možda MUP tu ima zadnju riječ ili bar ključnu.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto sep 23, 2025 8:44 pm

Sad čitam saopštenje FKS. Ko o čemu kurva o poštenju. Iako znam da nemate obraza, ali da vam se napiše par stvari.
Jedini klub koji je uvijek zajebavao s brojem gostujućih navijača ste vi. 5% ste prvi put uveli vi na derbiju iz 2017. kad smo se mi borili za titulu, a vama je bila utakmica bez rezultatskog značaja na tabeli. Sami ste odlučili da smanjite podršku naših navijača kako bi nam otežali tu utakmicu, iako se vi za titulu ne borite.
Pravilo ličnih karti smo uveli kada su vaši navijači opetovano namjerno i vandalski uništavali inventar gostujuće tribine, počevši od naše akcije stolica za europsku Grbavicu, kao vaš način da se popišate što mi možemo ulagati u svoj stadion a vi to niti želite niti možete, jer ga nemate. Tad su vaši navijači odlučili da bojkotuju derbi, a sljedeći derbi, već pomenuti za titulu iz 2017, ste vi uveli 5% i pokaz lične karte. Vaša bahatost je bila tolika da niste ni htjeli platiti štetu koju su napravili vaši navijači (a iznos je nekoliko desetina hiljada KM), pa kad vam je zaprijećeno par dana prije narednog derbija na Grbavici da neće ni vaša delegacija moći doći, a kamo li navijači, instantno ste izvršili naknadu štete.
Uvijek ste dobijali 1500 ulaznica (možda jedan derbi da mi je u sjećanju 1060), što je puno više od 5% kapaciteta stadiona. Nama tampon zone zbog vaših navijača uzmu 15% kapaciteta stadiona i broj naših navijača zbog toga je manji. Nikad se nije desilo da vaši navijači nisu mogli kupiti kartu na Koševu, zbog tampon zone i broja naših navijača.
Sjetite se derbija kad ste nam dali 1800 ulaznica (bojkot HZ pa da se mi manje čujemo), pa kad su vas ti isti vaši navijači prozvali to jutro u 9 sati, vi ste u 13 dali još 375 ulaznica (ha ha ha)
Sjetite se derbija kad ste kao imali radove na toaletima južne tribine, pa su poslije bordo prijatelji rekli da imaju godišnje karte za južnu tribinu (!) i da neće prelaziti na druge tribine zbog gostujućih navijača (simpatično), sve u svrhu ograničenja broja karata za naše navijače.
Vi ste uvijek plaćali cijenu karte koliko iznosi i cijena karte za naše navijače na sjeveru, jer je ista tribina. Znači plaćamo isto. Na Koševu nikad sjever i jug nisu isto koštali. Kad ste skontali da to kao ne smijete, onda je bila cijena karte za sjever 10 KM, ali 5 KM sa članskom (naravno niko to ne traži, ali hajde).
Mogao bih ovako u nedogled, jer ste skoro svaki derbi na Koševu majmunisali sa brojem karata (u koroni ste nam dali 1500 karti, što je ispod 5%, ali se nešto ne sjećam da ste iste sezone vi na Grbavici imali 5% ili manje), dok je na Grbavici uvijek isto.
Znači žalite se što je smanjen broj karata za vaše navijače (iz opravdanog razloga jer je ove sezone manji kapacitet stadiona), znate da bi se na fizički povezanoj tribini nalazile dvije rivalske navijačke grupe nedaleko jedna od druge i pored toga zbog vašeg jeftinog populizma pišete prazna saopštenja (jer klub nemate, a nemate ni glavnu poziciju u savezu pa znate galamiti kad vas izbace iz talova koje volite praviti kad idu vama na mlin).
Vama na čast, iako znam da čast nemate. Pokazali ste to i pokazujete svakim danom.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto sep 23, 2025 9:06 pm

Umjesto da kazu hvala sto ste nasli rjesenje jer se radi tribina, picici traze veci kapacitet, kakve ublehe, ugasili se dabogda
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider], Google [Bot] i 137 gostiju.

Prijava