Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

dr S
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 11, 2025 11:08 am

Meni je bas degutantno i besmisleno vrijedjanje nasih igraca i od strane pojedinih forumasa. Recimo Galica nazivati glupanom ili panjinom...bilo koga od nasih...po meni je za bana...Helem kakav god Galic mi je bas pravo drag borben...a upoznao sam ga jednom privatno sasvim slucajno decko je za 10 bas fin i skroman. Zamolio bih sve kolege da se suzdrze od vrijedjanja nasih igraca.

milanribar
Kontakt:

sri jun 11, 2025 11:14 am

dr S je napisao/la:
Meni je bas degutantno i besmisleno vrijedjanje nasih igraca i od strane pojedinih forumasa. Recimo Galica nazivati glupanom ili panjinom...bilo koga od nasih...po meni je za bana...Helem kakav god Galic mi je bas pravo drag borben...a upoznao sam ga jednom privatno sasvim slucajno decko je za 10 bas fin i skroman. Zamolio bih sve kolege da se suzdrze od vrijedjanja nasih igraca.
Ma dečko nije neki veliki igrač al je igrao do kraja svaku utakmicu, bez kalkulacija, naš je i treba mu se zahvalit na profesionalnosti i što je bio tu kad su mnogi okrenuli leđa ili tražili nemoguće cifre za klub.

EasyRiise
Kontakt:

sri jun 11, 2025 11:29 am

Meha87 je napisao/la:
sri jun 11, 2025 10:35 am
Joj kad se krenu spominjati mladi ospem se odmah. Prizivate mlade a nakon jedne lose partije psujete im majke i sestre. Uvezes dva poraza odmah je smak svijeta tjeraj i upravu i trenera i igrace. Juniori imali 43 boda manje od prvog mjesta, 13. zavrsili od 16 ekipa.

Sosic 22 godine
Lagumdžija 22 godine
Odinaka 21 godina
Vini 23 godine
Muftic 23 godine
Al jaber 21 godina
Simoni 23 godine
Sabic 19 godina
Sukilovic 22 godine
Lausevic 19 godina

Jel ovi igrači nisu mladii???? Svi su igrali poprilično ove sezone. Ocekujete djecu od 17 godina u prvom timu jer ste gledali Yamala na televiziji pa mislite moze svako.
I hoće li ko odgovarati za ovo? Hoće li se konačno početi vršiti pritisak na odgovorne za omladinsku školu ili? Više će me obradovati vijest da se sprema totalna reogranizacija omladinske škole nego da sutra potpišemo 5 odličnih igrača

Sky1
Kontakt:

sri jun 11, 2025 11:34 am

Samo da javim forumašima što oišu da smo najlošija liga u Evropi. Mi to odavno nismo.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 11:44 am

ISB87 je napisao/la:
sri jun 11, 2025 11:07 am
Nije to bukvalno poredjenje. Kazem ti svjetski nivo - najlosija liga u evropi (borba za 4 mjesto). Takva je i razlika u kvaliteti.
Jedan u milion talenata? Pa izgleda svi igraci tek počinju igrat sa 23-24. Gdje su prije toga? U skoli?
Mislim ako u ovoj i ovakvoj ligi, gdje se ne boris ni za sta ne mozes (ili ne zelis) afirmisati sebi igraca za prve postave (ne dominantnog, nego samo da igra jer ih vecina igra, ne dominira) onda smo bas u kur.cu.
Bolje su uvijek prolazili igraci iz Crne Gore, Srbije i sl jer su egzoticniji(?) i imaju nesto u cvu, a ovdje kar.ine obicne.
Koliko dugo se ceka na titulu, kup? Znaci ovo sto mi radimo je prezivljavanje, a u tome trebas naci modus da napraviš igrača i zaradis pare.

Bilo je i titula u OP pa je opet bilo rijetkost da se neko gurne. Ne mora to biti igrac iz naseg OP, mozes ga dovesti i iz tudjeg? Neko zeljan igre, premier lige.

Jednostavno jel imamo kakvu kintu, daj nesto egzoticno sa "jakim" cv-om, a u stvarnosti 4-6 mjesto.
To je prvenstveno jer ovdje ne postoji sistem nikakav i mi sami ne znamo sta zelimo.
OP je u rasulu teskom i ne moze mi neko doc i reci guraj nasu djecu. Kakvu djecu kad su karina? Zeljeznicar Banja Luka ima bolju generaciju juniora, o cemu pricamo?
Kad u nasoj ligi ne mozes u top 3 zavrsiti u juniorskom takmicenju, hvataj se ba tacne, a ne promovisanja u prvi tim.

Slazem se da je bilo juniorskih titula i da se malo tadasnjih promovisalo, a trebalo je. Ako im kvaliteta promovisi, ako nema nemoj jbg.

ISB87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 11:51 am

Pa tu smo negdje. Imamo dvije godine predstavnika u grupama(prijasnjim) i to nas cupa. Ali to su politički projekti, puni para i pranja para i ljudi koji su dobri i sa celnicima najvecih organizacija.
Sada kada su se sredili tereni, mozda i bude kakvog napretka u Evropskim takmicenjima, ali dva tima - Zrinjski i Borac.

Liga nastimana, kup nastiman, stadioni katastrofalni za ovaj vakat, skauti i menadzeri prevaranti. Nema nista pohvalno u ovoj ligi i treba je svrstati u sredinu?
Hnl, Srbija, Albanija svi grade, ulazu, jedino mi stagniramo.

Sto se tice tih mladih igraca, kazem ti ne mora biti iz nase skole. Mozda neki iz slobode, zvijezde, banja luke ima voljuni zelju da igra seniorski fudbal? Ti ces za pocetak imat jeftinog igraca, a moze ti valjat. Bekovi su nam karina.si, pa bolje je tako nesto odraditi. Makar pokušati.
MIRZA RASCIC

Hare79
Kontakt:

sri jun 11, 2025 11:52 am

milanribar je napisao/la:
dr S je napisao/la:
Ma dečko nije neki veliki igrač al je igrao do kraja svaku utakmicu, bez kalkulacija, naš je i treba mu se zahvalit na profesionalnosti i što je bio tu kad su mnogi okrenuli leđa ili tražili nemoguće cifre za klub.
I ja sam jučer htio odreagovati na uvrede, al čemu kad ti se onda nakače razni likovi.... Galić je super pošten i skroman momak, koji se nikad nije štedio i uvijek davao maksimum u skladu sa svojim mogućnostima. Naravno, da bi svi mi htjeli Kimicha na desnom beku, al Galić je ove dvije-tri godine bio naša realnost na desnom beku u okviru mogućnosti kluba. Nazvati nekoga glupanom i panjinom ko je u dresu Želje na jednoj utakmici pitarima dao dva gola zapravo govori sve o toj osobi a ne o Galiću. Isto tako, najgore vrijeđati Azmira Husića i nazivati ga pogrdnim imenima, kao što je ranije bio slučaj, je za mene potpuna katastrofa i nedostojno navijača želje, imajući i vidu odakle je Husić, šta je čovjek preživio i kako je dospio do Amerike. Treba biti vatreni navijača ali nikada ne gubiti dostojanstvo.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri jun 11, 2025 12:23 pm

Bezveze pricamo o guranju mladjih igraca, ako imaju kvaliteta i talenta i igrat ce, eno 20 ih je jucer imalo trening i doci ce jos par mladjih.
Željezničar ante portas !

pile87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 12:50 pm

AsharaK je napisao/la:
sri jun 11, 2025 12:23 pm
Bezveze pricamo o guranju mladjih igraca, ako imaju kvaliteta i talenta i igrat ce, eno 20 ih je jucer imalo trening i doci ce jos par mladjih.
Malo je degutantno pricari o juniorima iz vise razloga, prvo ima i mladjih koji bi mogli tek nadoci, kao drugo ima i onih koji su bili sa prvim timom pa imam osjecaj da smo kompletni nastupili samo ppotiv Borca asvi znamo kako je to zavrsilo. Svrha omladinskog je da napravi jednog igraca u godini dvije a ne da juniori uzmu titulu. Eto od ekipe koja je igrala LP niko nije postao igrac i to nesto govori. Veci je problem kako te igrace integrirati u prvi tim u u djeci ima talenta, problem je razmisljanja daj dok sam ja u klubu da se nesto desi a nema plana na par godina i Arapi su dobar primjer gdje smo nedvojbeno mogli mnogo izvuci od same prodaje Jabera... Onako je najlakse napasti omladinski pogon a eto koliko je klub ulozio u to da nekog od njih napravi igracem?
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri jun 11, 2025 12:59 pm

dr S je napisao/la:
+1 definitivno
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri jun 11, 2025 1:03 pm

Jeste li primijetili da je zadnjih 10 godina vecina bekova koji su bili kod nas proglasena za panjinu i najgoreg igraca u historiji kad su otisli od nas?
Jasno je da nisu svi bili poseban kvalitet, ali je moguce da je svaki panjina?
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sri jun 11, 2025 1:08 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Jeste li primijetili da je zadnjih 10 godina vecina bekova koji su bili kod nas proglasena za panjinu i najgoreg igraca u historiji kad su otisli od nas?
Sehic Galic i Sinisa su jedina tri ozbiljna beka koja smo imali u tom periodu, dvojicu pri tom smatramo panjevima

Ludvig Leple
Kontakt:

sri jun 11, 2025 1:09 pm

Meha87 je napisao/la:
sri jun 11, 2025 10:35 am
Joj kad se krenu spominjati mladi ospem se odmah. Prizivate mlade a nakon jedne lose partije psujete im majke i sestre. Uvezes dva poraza odmah je smak svijeta tjeraj i upravu i trenera i igrace. Juniori imali 43 boda manje od prvog mjesta, 13. zavrsili od 16 ekipa.

Sosic 22 godine
Lagumdžija 22 godine
Odinaka 21 godina
Vini 23 godine
Muftic 23 godine
Al jaber 21 godina
Simoni 23 godine
Sabic 19 godina
Sukilovic 22 godine
Lausevic 19 godina

Jel ovi igrači nisu mladii???? Svi su igrali poprilično ove sezone. Ocekujete djecu od 17 godina u prvom timu jer ste gledali Yamala na televiziji pa mislite moze svako.
Vidiš zbog takvog stava i generalno stava ovog naroda u BiH mi ne možemo naprijed. Niko ne spominje da mi imamo Jamala u OP, ali nikome i ne dajemo šansu da vidimo šta znaju i na kojem su lvl. Uvijek je priča 'ta će on.

Ja koliko sam upoznat juniori priključeni prvom timu nisu igrali sve utakmice za juniore, pa samim time i rezultati nisu zadovoljavajući. Ali eto kad su bili kompletni prosuše Borca k'o rižu, kako majku mu!?

Mi moramo imati sistem, viziju i ljude koji to mogu sprovesti u djelo. Sad ćemo da vidimo sposobnost dvojice na čelu kluba kada dobijemo novce od Al Jabera, da vidimo da li će novci utrošiti kako bi i trebalo ili ćemo da nastavimo sa dovođenjem polovnjaka kojekakvih i lutanjem koje traje unazad 7-8 godina.

Igrom slučaja provodim dosta vremena na pomoćnom terenu stadiona i gledam djecu kako igraju, tako da mogu da kažem da ima itekako napredne djece sa kojom se treba raditi. Nadam se uskoro i rješavanju prostora za Akademiju koji je najavljen i da djeca budu napokon selektovana kako i treba da bude. Mogu da ti kažem da u generaciji 2014 sada ima momčić koji bi mogao igrati za juniore bez ikakvih problema i da ne nabrajam sad. Ali sačekajmo promjene, pa da vidimo na šta će sve izaći.

milanribar
Kontakt:

sri jun 11, 2025 1:10 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Ma dovoljno je vidjet da je Miličević poslije nas bio jedan od najboljih bekova HNL-a a Mehmed Ćosić u timu sezone u Srbiji.
Mi ne znamo prepoznat dobrog beka ni da je Carlos al znamo popljuvat čovjeka od glave do pete, već na pripremama.

SamoNapad
Kontakt:

sri jun 11, 2025 1:31 pm

Imamo li mi opciju otkupa Hamze ili cemo ga razigrati pa onda dzaba da ide?
Nadam se da je neka opcija ko Madzid da ne bude da radimo za Istru.

milanribar
Kontakt:

sri jun 11, 2025 1:34 pm

SamoNapad je napisao/la:
Ista opcija uz procenat od prodaje za njih kolko sam shvatio.

Strumf11
Kontakt:

sri jun 11, 2025 1:48 pm

slika

ISB87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 1:49 pm

Moze on biti Ronaldo negdje drugo, kada su svi nabrojani ovdje bili kahva.
Mozda do saigraca, mozda do klime, mozda do trenera ali su bili losi.
MIRZA RASCIC

SamoIstina
Kontakt:

sri jun 11, 2025 2:33 pm

SamoNapad je napisao/la:
Madzid je potpisao za nas, a ovaj dosao na posudbu. Kako je isto?

milanribar
Kontakt:

sri jun 11, 2025 2:39 pm

SamoIstina je napisao/la:
sri jun 11, 2025 2:33 pm
SamoNapad je napisao/la:
Madzid je potpisao za nas, a ovaj dosao na posudbu. Kako je isto?
Do mene, ovaj dolazi na posudbu uz mogućnost otkupa

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, BHDragons, Majkel i 175 gostiju.

Prijava