Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Mulalic Edis
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 10, 2025 10:46 pm

U sezonu novu skupa cemo jaci
Bicemo prvi, a i kupa osvajaci
Grande Miske 💪

ISB87
Kontakt:

uto jun 10, 2025 10:56 pm

Nek igra Odinaka desno i neki junior kao backup.
Moramo pocet forsirat mladje igrace gdje nam skripi, a to su bekovske pozicije.
MIRZA RASCIC

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jun 10, 2025 11:23 pm

Odinaka ce i igrat desno, pokrivat ce ga ovaj novi momak sto je dosao i to je to. Odinaka je sljedeca zlatna koka.
Željezničar ante portas !

Diverzant
Kontakt:

uto jun 10, 2025 11:59 pm

Šupalj ko đevđir al haj
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

ubaceni element
Kontakt:

sri jun 11, 2025 2:24 am

cikoradovic je napisao/la:
uto jun 10, 2025 10:17 pm
Ne vjerujem da će Galić ostati, prije da ima još validan ugovor (optimalno još nekih 15 dana, do kraja mjeseca) i da je samo zbog toga došao jer mu je to obaveza.
Jel istina sto Sinanov tariguz pise da se nismo dogovorili s Filipom za produzenje?

ghamaz
Kontakt:

sri jun 11, 2025 6:48 am

ubaceni element je napisao/la:
sri jun 11, 2025 2:24 am
cikoradovic je napisao/la:
uto jun 10, 2025 10:17 pm
Ne vjerujem da će Galić ostati, prije da ima još validan ugovor (optimalno još nekih 15 dana, do kraja mjeseca) i da je samo zbog toga došao jer mu je to obaveza.
Jel istina sto Sinanov tariguz pise da se nismo dogovorili s Filipom za produzenje?
Jednostavno covjek nece manje para i tjt.

w0st
Kontakt:

sri jun 11, 2025 8:49 am

Po meni ova sezona mora bit fokusirana na promociju nase omladine, a imat ce priliku sigurno na njima je da se pokazu. Mislim da nema potrebe pretrpavat se igracima i trositi pare na njih, treba nam samo kreativac u igri bar neko ko lici na Jabera, ostale pozicije bi maksimalno gurao nase mlade i da probamo tako izboriti evropu i to bi bio dobar uspjeh, kako bi mogli napredovati iduce godine i pokusati nesto vise od 4. mjesta. Uz uslov naravno da ostaju Muftic i Sosic

ubaceni element
Kontakt:

sri jun 11, 2025 9:10 am

Nekog mladog se mora izgurati i istrpiti, mozda bas ovaj Zenicanin ili Korora da je taj (jer ovi sto smo ih do sad vidjeli tesko da imaju slifa dovoljno). Gledam onaj Bulatovic sto je dao gol za CG sad, 18 godina i vec ima dvije pune sezone u prvoj ligi, sad je i ponajbolji igrac iste i reprezentativac (a usput se i prodao za milione). Kod nas bi ulazio po 8 minuta 3-4 puta u sezoni.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 9:31 am

w0st je napisao/la:
Po meni ova sezona mora bit fokusirana na promociju nase omladine, a imat ce priliku sigurno na njima je da se pokazu. Mislim da nema potrebe pretrpavat se igracima i trositi pare na njih, treba nam samo kreativac u igri bar neko ko lici na Jabera, ostale pozicije bi maksimalno gurao nase mlade i da probamo tako izboriti evropu i to bi bio dobar uspjeh, kako bi mogli napredovati iduce godine i pokusati nesto vise od 4. mjesta. Uz uslov naravno da ostaju Muftic i Sosic
Kakva promocija omladine, liga nikad teza nece biti sljedece sezone.

ISB87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 9:34 am

Pa nista, trebamo natrpat polovnjacima koji ce nam donijeti opstanak i potrositi milione na njih. I mozda ugasiti klub.
Yebem ti bosnju svakog cijeni, samo svog i mladog ne cijeni. Ne moze niko nauciti igrati na klupi, kao sto ni ti ne mozes nauciti posao kad zavrsis fakultet.

Ljudi igraju sa 16, 17 svugdje samo kod nas ne moze. Jaka liga, sta li?
MIRZA RASCIC

ublehas
Kontakt:

sri jun 11, 2025 10:03 am

SkenderijaTM87 je napisao/la:
w0st je napisao/la:
Mi bi svake godine morali promovisati mlade igrače, ali se to radi tako da se isforisra jedan ili dva mlada igrača maksimalno (17-19 godina) , bez obzira na oscilacije u njihovoj igri. Ne više (naravno ovo se odnosi na igrače koji su trenutno kvalitetom ispod nekih prvotimaca koji igraju na istoj poziciji. Ako imaš bolje, svakako ćeh ih gurati).
Npr. isorsirati Odinaku u odnosu na Galića ili Lauševića u odnosu na Krpića, iako su možda lošiji. Utopija bi bilo staviti sve mlade i neiskune igrače i očekivati nešto. To mogu ekipe gdje su ti mladi igrači vanserijski talenti.

Ludvig Leple
Kontakt:

sri jun 11, 2025 10:05 am

w0st je napisao/la:
Sad treba da i dalje dovodimo ove mrtvake koji će k'o biva donijeti evropu?

Kad treba da promovišemo mlade?

Svi ovi treneri obične pčkice koje nemaju m.u.da da gurnu u vatru mlade pa makar ih to koštalo rezulata određeni broj utakmica. Ispasti nećemo to je sigurno, a onda ne vidim niti jedan razlog da se ne gurne u vatru recimo junior mislim Karić broj 8 (protiv Borca u finalu kupa me oduševio) ili bilo koji junior koji je pri prvom timu, a koji su zahvaljujući Denisu Ćoriću bili zavaljeni na pogrešne pozicije.

Iskreno se nadam da će Admir Adžem uraditi ovo što najavljuje i da će napokon datim šansu mladima u protivnom...

Meha87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 10:35 am

Joj kad se krenu spominjati mladi ospem se odmah. Prizivate mlade a nakon jedne lose partije psujete im majke i sestre. Uvezes dva poraza odmah je smak svijeta tjeraj i upravu i trenera i igrace. Juniori imali 43 boda manje od prvog mjesta, 13. zavrsili od 16 ekipa.

Sosic 22 godine
Lagumdžija 22 godine
Odinaka 21 godina
Vini 23 godine
Muftic 23 godine
Al jaber 21 godina
Simoni 23 godine
Sabic 19 godina
Sukilovic 22 godine
Lausevic 19 godina

Jel ovi igrači nisu mladii???? Svi su igrali poprilično ove sezone. Ocekujete djecu od 17 godina u prvom timu jer ste gledali Yamala na televiziji pa mislite moze svako.

SamoNapad
Kontakt:

sri jun 11, 2025 10:39 am

Odredis na pocetku sezone 2 ili 3 mladja igraca koje ces isforsirati.
Ostale posalji po posudbama, sad je fazon sto nije dovoljno samo ga staviti u prvih 11 i reci igraj. Mlad igrac trazi usavrsavanje takticko, tehnicko i fizicko. Pogotovo se mora raditi na fizickim stvarima jer je to u nasoj ligi bas bitan faktor, jos jedna bitna stvar za mladog igraca je da igra sa boljim iskusnijim igracima koji ce mu biti podrska i od kojih ce nauciti. Zadnji treneri koji su znali raditi sa mladjim igracima su Ado i Oda i to je to. Ostali ili nisu imali kvalitetne igrace ili nisu znali kako radit sa njima.

svraka
Kontakt:

sri jun 11, 2025 10:47 am

Ludvig Leple je napisao/la:
sri jun 11, 2025 10:05 am
w0st je napisao/la:
Sad treba da i dalje dovodimo ove mrtvake koji će k'o biva donijeti evropu?

Kad treba da promovišemo mlade?

Svi ovi treneri obične pčkice koje nemaju m.u.da da gurnu u vatru mlade pa makar ih to koštalo rezulata određeni broj utakmica. Ispasti nećemo to je sigurno, a onda ne vidim niti jedan razlog da se ne gurne u vatru recimo junior mislim Karić broj 8 (protiv Borca u finalu kupa me oduševio) ili bilo koji junior koji je pri prvom timu, a koji su zahvaljujući Denisu Ćoriću bili zavaljeni na pogrešne pozicije.

Iskreno se nadam da će Admir Adžem uraditi ovo što najavljuje i da će napokon datim šansu mladima u protivnom...
Koliko si pregledao utakmica juniora i kadeta? Koga bi preporucio da se isforsira i stavi u izlog?
Forza 1921!

Oda majstore!

ISB87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 10:49 am

Ma kad eto taj Yamal moze na svjetskoj sceni dominirat, sto ne bi mogao igrati i stasati neki junior u jednoj od najgori liga u evropi? Mi svakako igramo fudbal za 4-6 mjesta, ne dominiramo, niti cemo.

Jesu to mladi igraci i treba ih forsirati. Ali svako je mogao odigrati ono sto igra Markovic. A deficitarna ti pozicija godinama. Pravi sebi igraca yebala ga majka.

Mi cemo uvijek i je batat i pljuvat. Pa svakoga, a najvise svog jer smo dno od ljudi. Ali klub treba da ima neku viziju, mimo navijaca.
MIRZA RASCIC

SkenderijaTM87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 10:52 am

ublehas je napisao/la:
sri jun 11, 2025 10:03 am
w0st je napisao/la:
Mi bi svake godine morali promovisati mlade igrače, ali se to radi tako da se isforisra jedan ili dva mlada igrača maksimalno (17-19 godina) , bez obzira na oscilacije u njihovoj igri. Ne više (naravno ovo se odnosi na igrače koji su trenutno kvalitetom ispod nekih prvotimaca koji igraju na istoj poziciji. Ako imaš bolje, svakako ćeh ih gurati).
Npr. isorsirati Odinaku u odnosu na Galića ili Lauševića u odnosu na Krpića, iako su možda lošiji. Utopija bi bilo staviti sve mlade i neiskune igrače i očekivati nešto. To mogu ekipe gdje su ti mladi igrači vanserijski talenti.
Apsolutno se slazem s tobom.
Ljudi isto ko da ne prate nase juniore i ne znaju da su jebene karine. Zavrsili ispod 10tog mjesta i to treba gurat u prvi tim? Ne mogu juniorsku ligu igrat, a kamoli premijer ligu.
I ja sam za promociju mladih igraca, ali mi vec imamo dosta mladjih igraca u rosteru, koji ce sigurno igrati pod Adzemom.
Adzem je pokazao u proslom mandatu da zna s omladinom, nadat se da ce tako nastaviti.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 10:54 am

ISB87 je napisao/la:
sri jun 11, 2025 10:49 am
Ma kad eto taj Yamal moze na svjetskoj sceni dominirat, sto ne bi mogao igrati i stasati neki junior u jednoj od najgori liga u evropi? Mi svakako igramo fudbal za 4-6 mjesta, ne dominiramo, niti cemo.

Jesu to mladi igraci i treba ih forsirati. Ali svako je mogao odigrati ono sto igra Markovic. A deficitarna ti pozicija godinama. Pravi sebi igraca yebala ga majka.

Mi cemo uvijek i je batat i pljuvat. Pa svakoga, a najvise svog jer smo dno od ljudi. Ali klub treba da ima neku viziju, mimo navijaca.
Brat poredi jednog u milion talenta kao Yamala, sa omladinom Zelje. Allaha mi ne mogu da vjerujem, eto ne mogu da vjerujem.

Forsirat one koji zasluze. Koji junior zasluzuje igrat premijer ligu? Ne mogu ljudi zavrsiti u top 3 ekipe juniorske lige i oni trebaju u prvi tim? Kako da ne.

Gagi tm 87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 11:00 am

6 igraca je vec otislo,plus ova trojica sto se spominju da su bivsi to je 9,valja to nadomjestit mada po meni samo Jaber logicno i Dangubic su imali kvalitet za Zelju ...

ISB87
Kontakt:

sri jun 11, 2025 11:07 am

Nije to bukvalno poredjenje. Kazem ti svjetski nivo - najlosija liga u evropi (borba za 4 mjesto). Takva je i razlika u kvaliteti.
Jedan u milion talenata? Pa izgleda svi igraci tek počinju igrat sa 23-24. Gdje su prije toga? U skoli?
Mislim ako u ovoj i ovakvoj ligi, gdje se ne boris ni za sta ne mozes (ili ne zelis) afirmisati sebi igraca za prve postave (ne dominantnog, nego samo da igra jer ih vecina igra, ne dominira) onda smo bas u kur.cu.
Bolje su uvijek prolazili igraci iz Crne Gore, Srbije i sl jer su egzoticniji(?) i imaju nesto u cvu, a ovdje kar.ine obicne.
Koliko dugo se ceka na titulu, kup? Znaci ovo sto mi radimo je prezivljavanje, a u tome trebas naci modus da napraviš igrača i zaradis pare.

Bilo je i titula u OP pa je opet bilo rijetkost da se neko gurne. Ne mora to biti igrac iz naseg OP, mozes ga dovesti i iz tudjeg? Neko zeljan igre, premier lige.

Jednostavno jel imamo kakvu kintu, daj nesto egzoticno sa "jakim" cv-om, a u stvarnosti 4-6 mjesto.
MIRZA RASCIC

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 59 gostiju.

Prijava