U sezonu novu skupa cemo jaci
Bicemo prvi, a i kupa osvajaci
Jel istina sto Sinanov tariguz pise da se nismo dogovorili s Filipom za produzenje?cikoradovic je napisao/la: ↑uto jun 10, 2025 10:17 pmNe vjerujem da će Galić ostati, prije da ima još validan ugovor (optimalno još nekih 15 dana, do kraja mjeseca) i da je samo zbog toga došao jer mu je to obaveza.
Jednostavno covjek nece manje para i tjt.ubaceni element je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 2:24 amJel istina sto Sinanov tariguz pise da se nismo dogovorili s Filipom za produzenje?cikoradovic je napisao/la: ↑uto jun 10, 2025 10:17 pmNe vjerujem da će Galić ostati, prije da ima još validan ugovor (optimalno još nekih 15 dana, do kraja mjeseca) i da je samo zbog toga došao jer mu je to obaveza.
Kakva promocija omladine, liga nikad teza nece biti sljedece sezone.w0st je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 8:49 amPo meni ova sezona mora bit fokusirana na promociju nase omladine, a imat ce priliku sigurno na njima je da se pokazu. Mislim da nema potrebe pretrpavat se igracima i trositi pare na njih, treba nam samo kreativac u igri bar neko ko lici na Jabera, ostale pozicije bi maksimalno gurao nase mlade i da probamo tako izboriti evropu i to bi bio dobar uspjeh, kako bi mogli napredovati iduce godine i pokusati nesto vise od 4. mjesta. Uz uslov naravno da ostaju Muftic i Sosic
Mi bi svake godine morali promovisati mlade igrače, ali se to radi tako da se isforisra jedan ili dva mlada igrača maksimalno (17-19 godina) , bez obzira na oscilacije u njihovoj igri. Ne više (naravno ovo se odnosi na igrače koji su trenutno kvalitetom ispod nekih prvotimaca koji igraju na istoj poziciji. Ako imaš bolje, svakako ćeh ih gurati).SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 9:31 amKakva promocija omladine, liga nikad teza nece biti sljedece sezone.w0st je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 8:49 amPo meni ova sezona mora bit fokusirana na promociju nase omladine, a imat ce priliku sigurno na njima je da se pokazu. Mislim da nema potrebe pretrpavat se igracima i trositi pare na njih, treba nam samo kreativac u igri bar neko ko lici na Jabera, ostale pozicije bi maksimalno gurao nase mlade i da probamo tako izboriti evropu i to bi bio dobar uspjeh, kako bi mogli napredovati iduce godine i pokusati nesto vise od 4. mjesta. Uz uslov naravno da ostaju Muftic i Sosic
Sad treba da i dalje dovodimo ove mrtvake koji će k'o biva donijeti evropu?SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 9:31 amKakva promocija omladine, liga nikad teza nece biti sljedece sezone.w0st je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 8:49 amPo meni ova sezona mora bit fokusirana na promociju nase omladine, a imat ce priliku sigurno na njima je da se pokazu. Mislim da nema potrebe pretrpavat se igracima i trositi pare na njih, treba nam samo kreativac u igri bar neko ko lici na Jabera, ostale pozicije bi maksimalno gurao nase mlade i da probamo tako izboriti evropu i to bi bio dobar uspjeh, kako bi mogli napredovati iduce godine i pokusati nesto vise od 4. mjesta. Uz uslov naravno da ostaju Muftic i Sosic
Koliko si pregledao utakmica juniora i kadeta? Koga bi preporucio da se isforsira i stavi u izlog?Ludvig Leple je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 10:05 amSad treba da i dalje dovodimo ove mrtvake koji će k'o biva donijeti evropu?SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 9:31 amKakva promocija omladine, liga nikad teza nece biti sljedece sezone.w0st je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 8:49 amPo meni ova sezona mora bit fokusirana na promociju nase omladine, a imat ce priliku sigurno na njima je da se pokazu. Mislim da nema potrebe pretrpavat se igracima i trositi pare na njih, treba nam samo kreativac u igri bar neko ko lici na Jabera, ostale pozicije bi maksimalno gurao nase mlade i da probamo tako izboriti evropu i to bi bio dobar uspjeh, kako bi mogli napredovati iduce godine i pokusati nesto vise od 4. mjesta. Uz uslov naravno da ostaju Muftic i Sosic
Kad treba da promovišemo mlade?
Svi ovi treneri obične pčkice koje nemaju m.u.da da gurnu u vatru mlade pa makar ih to koštalo rezulata određeni broj utakmica. Ispasti nećemo to je sigurno, a onda ne vidim niti jedan razlog da se ne gurne u vatru recimo junior mislim Karić broj 8 (protiv Borca u finalu kupa me oduševio) ili bilo koji junior koji je pri prvom timu, a koji su zahvaljujući Denisu Ćoriću bili zavaljeni na pogrešne pozicije.
Iskreno se nadam da će Admir Adžem uraditi ovo što najavljuje i da će napokon datim šansu mladima u protivnom...
Apsolutno se slazem s tobom.ublehas je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 10:03 amMi bi svake godine morali promovisati mlade igrače, ali se to radi tako da se isforisra jedan ili dva mlada igrača maksimalno (17-19 godina) , bez obzira na oscilacije u njihovoj igri. Ne više (naravno ovo se odnosi na igrače koji su trenutno kvalitetom ispod nekih prvotimaca koji igraju na istoj poziciji. Ako imaš bolje, svakako ćeh ih gurati).SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 9:31 amKakva promocija omladine, liga nikad teza nece biti sljedece sezone.w0st je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 8:49 amPo meni ova sezona mora bit fokusirana na promociju nase omladine, a imat ce priliku sigurno na njima je da se pokazu. Mislim da nema potrebe pretrpavat se igracima i trositi pare na njih, treba nam samo kreativac u igri bar neko ko lici na Jabera, ostale pozicije bi maksimalno gurao nase mlade i da probamo tako izboriti evropu i to bi bio dobar uspjeh, kako bi mogli napredovati iduce godine i pokusati nesto vise od 4. mjesta. Uz uslov naravno da ostaju Muftic i Sosic
Npr. isorsirati Odinaku u odnosu na Galića ili Lauševića u odnosu na Krpića, iako su možda lošiji. Utopija bi bilo staviti sve mlade i neiskune igrače i očekivati nešto. To mogu ekipe gdje su ti mladi igrači vanserijski talenti.
Brat poredi jednog u milion talenta kao Yamala, sa omladinom Zelje. Allaha mi ne mogu da vjerujem, eto ne mogu da vjerujem.ISB87 je napisao/la: ↑sri jun 11, 2025 10:49 amMa kad eto taj Yamal moze na svjetskoj sceni dominirat, sto ne bi mogao igrati i stasati neki junior u jednoj od najgori liga u evropi? Mi svakako igramo fudbal za 4-6 mjesta, ne dominiramo, niti cemo.
Jesu to mladi igraci i treba ih forsirati. Ali svako je mogao odigrati ono sto igra Markovic. A deficitarna ti pozicija godinama. Pravi sebi igraca yebala ga majka.
Mi cemo uvijek i je batat i pljuvat. Pa svakoga, a najvise svog jer smo dno od ljudi. Ali klub treba da ima neku viziju, mimo navijaca.