Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ubaceni element
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 19, 2025 7:36 pm

w0st je napisao/la:
pon maj 19, 2025 5:26 pm
Cemu ovoliki zal za Denisom ?
Imamo 1 pobjedu protiv ekipa iz vrha, a i to samo jer je inat proradio nakon sudijskih lakrdija. Evropu izborio tako sto je sarajevo osvojilo kup.
Historijski poraz protiv Zrinjskog
Mufitc nas spasio teske sramote na derbijima.
Uzvratna utakmica protiv Sirokog na grbavici, ganjamo 3:0, bez ijedne konkretne prilike odigramo.
Vjerovatno najbolja ekipa zadnjih godina koju je neko od trenera imao.
Za ovim zalite ili sam prespavao polusezonu ? Samo je bitno da dodje konkretna zamjena inace jovo na novo
Nije zal za Denisom nego za ozbiljnim klubom. Uostalom, ovo je samo pocetak jos jednog kraja.

jimmy
Kontakt:

pon maj 19, 2025 7:43 pm

Neznam zasto mi se pobrisao jutrosnji post,
niti je bilo uvrede niti ublehe,
bolje da mi niste dozvolili ni da se registrujem ako cete brisati , ionako rijetko pisem
hvala vam

Mulalic Edis
Kontakt:

pon maj 19, 2025 8:33 pm

400000razloga je napisao/la:
pon maj 19, 2025 3:33 pm
Ima li kakva akcija za navijače?
Treba istok staviti 18 a sjever 15 jer rastu troskovi utakmice 😅 samo smo tu stratezi kad treba izmust navijace.
Inace, u poredjenju sa prvom polusezonom osjetno slabija posjeta, osjetno slabiji istok. Neki su govorili da nece tako biti.
Grande Miske 💪

w0st
Kontakt:

pon maj 19, 2025 8:40 pm

Ja bih sutra potpisao Husrefa, nek je pitar hiljadu puta. Znam da nije moguce al samo razmisljam na glas

400000razloga
Kontakt:

pon maj 19, 2025 8:53 pm

U sezonu novu skupa ćemo jači....

... i da osvojite kup, to nama ništa ne znači.

Iz lige ispasti trebamo, da bi nečega bili osvajači.
Zadnja izmjena: 400000razloga, dana/u pon maj 19, 2025 10:09 pm, ukupno mijenjano 1 put.

santakuruz
Kontakt:

pon maj 19, 2025 9:01 pm

Ne treba nama nista, nama trebaju ponovo Ceric, trener na fazon Arapa, fiktivni investitori da nas ugase.

Mi kao klub ne znamo sta hocemo. A o navijacima da ne pricamo. Kakav crni mladi trener i mladi igraci, pa da opet nakon tri mjeseca neko kaze kako se borimo za titulu pa onda da ljudi je.u majku svima jer smo 3-4.

Koji ozbiljan trener ce pristati da dodje voditi ekipu kad zna da su mizerne sanse da dobijes vise od dvoje pripreme i dva prelazna roka da pravis ekipu (i taj drugi prelazni rok ako docekas na konju si)?

Ovakav nacin, otpustiti trenera 2 kola prije kraja sezone gdje si ispunio neki cilj koji si imao pred pocetak je ciganluk. Ja iskreno ne vidim ni jedan jedan razlog zasto se nije moglo sacekati zadnje kolo. Ovime se narusava imidz kluba koji je vec uveliko narusen. Ovo je bas amaterizam

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon maj 19, 2025 9:17 pm

Sljedece tekme Velez i Radnik :kafa: hocemo li zapeti
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

SanMan
Kontakt:

pon maj 19, 2025 9:44 pm

Kad smo ga doveli cilj i uprave i navijača je da ostanemo u ligi a ako bude Evropa prekuco - čovjek ostvario dva kola prije kraja - tjeraj ga
Sledeći trener hoćemo titulu i grupnu fazu Evrope (bez ikakvih ulaganja - imaš šta ti mi dovedemo) - ako ne ostvari odmah otjerati
E jesmo ozbiljan klub u p...... m.....

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 19, 2025 10:17 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
Izgleda da je vec zapelo, po ko zna koji put...Eh, ako nas Hare bude vodio u ove zadnje dvije utakmice, imamo se cemu nadati, on jos uvijek ima stopostotni ucinak...
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

SamoIstina
Kontakt:

pon maj 19, 2025 10:25 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
pon maj 19, 2025 6:42 pm
milanribar je napisao/la:
pon maj 19, 2025 12:27 pm
pon maj 19, 2025 12:09 pm

Daj ba gdje ce njega??? Neka se uhvati Tik Toka
Pa tvoj komentar je i dokaz da ne zaslužujemo ništa, pa ni ovog Ćorića.
Adžem je prvo bivši igrač i jedan od boljih lijevih bekova iza rata, onda trener sa uspjesima u omladinskom pogonu pa onda zadnji trener koji nam je donio trofej, zadnju polusezonu je Jedinstvo izvadio iz propasti i bez poraza je.

Šta će on, **** njeg, treba ovo, treba ono...
Adžem je trenerčina za pola ovih "stručnjaka" u našoj ligi. Nego je naš pa haj, ko ga yebe, šta će on... Podržavao sam Denisa, apsolutno sam za kontinuitet, bio sam za to da ostane. Al pljuvat po Adžemu, koji je naš, dijete Želje, bivši igrač i trener, i to uspješan, osvajao trofeje i sa omladincima i sa seniorima i kao igrač i kao trener, koji nam je donio zadnji trofej, koji se u svojoj prvoj "pravoj" sezoni, borio za duplu krunu, koja mu je izmakla za jedan jedini gol, al bukvalno. Zrinjski nam titulu uzeo za taj jedan gol, isti broj bodova imali Željo i Zrinjski, uzeli titulu na gol razliku. Osvojio Kup koji nas nije interesovao i koji nismo slavili.
Treba napomenuti i to da mu je te sezone kao cilj postavljeno da izbori Evropu i promoviše par naših omladinaca, tad je bila ona Atletico generacija, koju je btw on napravio i ostavio Joldiću kad je otišao u prvi tim. Promovisao omladince, čak nam i utakmice rješavali i direktno donosili bodove, Žerić, Šaban mali u Širokom, Hajdar igrao tad bolje nego poslije dok je iskusniji bio pod drugim trenerima. Na polusezoni prvi bili ako se ne varam. Onda uprava na zimu mijenja cilj i kaže "HOĆEMO SVE"! Na kraju u svojoj prvoj sezoni bio viceprvak sa istim brojem bodova kao prvak koji je zbog jednog gola više uzeo titulu i osvojio kup. Kao nagradu za to je dobio da mu se klub zahvali na način da ga vrati u omladinski pogon. Dovedena mu zamjena u vidu ublehe Krčmarevića koji je nakon mjesec pobjegao iz kluba glavom bez obzira, ne znam ni da li je cijeli mjesec izdržao kako treba. Al eto, Ado je naš, pa mu se u svemu traži dlaka u jajetu, snimao tik tokove, lud, puk'o, žena mu umrla prije 15 godina, dvorska luda, ne valja mu osmijeh itd...
Pa kud ćeš dalje kad čak i pitari kažu da smo najljepši fudbal igrali dok su nas vodili Adžem i pokojni Oda. A znamo koliko im je jada nazadavao Ado.
Podržat ćemo mi izgleda svakog sa strane (pričam o navijačima), al naše ne. Mi sve što smo osvojili, osvojili smo sa našim trenerima, željovcima.
Odlican post.

Hare79
Kontakt:

pon maj 19, 2025 11:00 pm

Meni ovo lici na dogovoreni otkaz. Mislim da je njemu postalo preveliko breme biti na klupi Zelje, djelovao je u zadnje vrijeme kao da je izgorio, preumoran, tipicni burn out. On je s Tunom, koliko znam, u ekstra odnosima. Mislim da su dogovorili otkaz kako bi dobijao platu do kraja ugovora, a paralelno bi mogao traziti novi klub a Zeljo novog trenera. Tako mi sve nekako djeluje, nit je on puno iznenadjen nit se klub trudio da ga zadrzi ili da obrazlozi otkaz.

exbabilon
Kontakt:

pon maj 19, 2025 11:09 pm

Hare79 je napisao/la:
pon maj 19, 2025 11:00 pm
Meni ovo lici na dogovoreni otkaz. Mislim da je njemu postalo preveliko breme biti na klupi Zelje, djelovao je u zadnje vrijeme kao da je izgorio, preumoran, tipicni burn out. On je s Tunom, koliko znam, u ekstra odnosima. Mislim da su dogovorili otkaz kako bi dobijao platu do kraja ugovora, a paralelno bi mogao traziti novi klub a Zeljo novog trenera. Tako mi sve nekako djeluje, nit je on puno iznenadjen nit se klub trudio da ga zadrzi ili da obrazlozi otkaz.
Ovako na nevidjeno, smatram da si jako blizu istini. Sedmicama unazad i prije one sramote u Mostaru su krenule price u smjeru zavrsetka saradnje, i to vise zbog Denisa nego zbog nas. On je na gostovanjima prije otkaza vec lagano pricao o Zelji kao klubu kojeg nece biti dio. Naravno da je kontinuitet bolja opcija, ali ne djeluje da je ovdje bilo realne zelje za nastavkom saradnje, ni sa jedne strane do kraja i iskreno. Naplatit ce negdje Denis ovu "dobru" sezonu kod nas. Sretno dalje.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon maj 19, 2025 11:12 pm

ne bi me cudilo da izgubimo obe utakmice zbog otkaza denisu, mozda je to razlog zasto je otjeran, da ne bude ofirno kad izgubimo protiv veleza i radnika...
100/94/37/34 - i to je to!

SanMan
Kontakt:

uto maj 20, 2025 12:00 am

Ma nije sikiracija za Denisa Ćorića - boli nas .... za njega,ali šta je sa nama - ovo nam je 123-ći "Denis" kojeg tjeramo bez ikakve vizije šta želimo od sledećeg "Denisa".
Evo koga god dovedemo šta je to što želimo u sledećoj sezoni, jel titula, jel izlazak u Evropu, jel opstanak u ligi, grupna faza Evrope....
A novi trener ima tim koji komletan da prodamo nemožemo dobiti pola miliona KM (sem Jabera), plus on ne dovodi igrače nego mu ih neko natovari a ne zna se ko - uprava ko fol nije - navijači nisu - Dino Pekić nije.... Pa ko nam dovodi i potpisuje popriične plate, a kad ih tjeramo Željo mora platiti sve.

plavi kanarinac
Kontakt:

uto maj 20, 2025 1:17 am

UPRAVA NAPOLJE!

KAD MOŽEMO MIJENJATI TRENERE MOŽEMO I UPRAVE SVAKAKO TAPKAMO U MJESTU GODINAMA SVE VAM RETARDIRANO *****!

UPRAVA NAPOLJE!

KAKVI SU BOGALJI DOVELI BI NEDU TURKOVICA ZA SEFA I ZAJKU DA MU BUDE SPORTSKI! FUJ DEBILI!
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 20, 2025 1:45 am

Da mi je samo znati koje li ce ciljeve novoizabrani trener morati ispuniti u ligi 10 pa da ne dobije otkaz prije kraja sezone i sa kolikim ce novcanim sredstvima za dovodjenje kvalitetnih pojacanja raspolagati da bi bili iole konkurentni nasim rivalima u tom aspektu ?
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 20, 2025 7:02 am

Ujko je napisao/la:
Da mi je samo znati koje li ce ciljeve novoizabrani trener morati ispuniti u ligi 10 pa da ne dobije otkaz prije kraja sezone i sa kolikim ce novcanim sredstvima za dovodjenje kvalitetnih pojacanja raspolagati da bi bili iole konkurentni nasim rivalima u tom aspektu ?
Da ti odmah kazem nikakvim ako se ne prodaju al jaber i mufta.....
Tako da ....mrka kapa.
Mislim ko god da dodje to ce da bude sa konja na magarca....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

nikson
Kontakt:

uto maj 20, 2025 8:44 am

Mesa Bazdarevic novi sef strucnog staba i vaze karte od Hajduka citavu sezonu
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

milanribar
Kontakt:

uto maj 20, 2025 8:50 am

Dzezvar je napisao/la:
uto maj 20, 2025 7:02 am
Ujko je napisao/la:
Da ti odmah kazem nikakvim ako se ne prodaju al jaber i mufta.....
Tako da ....mrka kapa.
Mislim ko god da dodje to ce da bude sa konja na magarca....
To je realnost naša, sa ovim dugovima za vratom, transfer Džabera bi bio dobar da se riješimo dobrog dijela poreznog duga.
Zato sam bio više za ostanak Ćorića jer ideš u neizvijesnu sezonu po pitanju budžeta a dovodiš nekog novog, taj novi ako se ne prilagodi kako treba onda belaj a Ćorić opet ima iskustvo jedne solidne sezone + poznaje već ekipu.
Druga stvar je ako je pogubio konce i ako su počeli glavni igrači da okreću leđa treneru, kako to kod nas obično bude...

Ludvig Leple
Kontakt:

uto maj 20, 2025 9:29 am

Kao što sam i ranije govorio, jeb.o poslodavca koji dozvoli da kasni 2-3 mjeseca sa platama. Znači da menadžment ne radi dobro svoj posao i da ga treba mijenjati. Pored navedenog i sama činjenica da su se od zime fokusirali samo na prodaju Al Jabera i na njegove pare dovoljno govori da mi nemamo strateški plan niti viziju. Vrtimo se u krug već 7 godina, Machhiato tim nikad nije prestao da rovari i huška, Uprava bi da se pita za dovođenje-odvođenje igrača, nameću ritam i način rada stručnoj osobi (Denis Ćorić), povlače katastrofalne poteze i takmiče se čiji je veći i ne gledaju dobit-profit za Klub.

Ovo sa Denisom i meni se čini da je dogovoreno da bi mu se isplatio ostatak ugovora i to je to. On je po meni bio spreman za odlazak onaj trenutak kada je u 5 utakmica uzastopno pravio šablonske izmjene, a to radiš ili ako si idiotski tvrdoglav ili ako imaš pritisak da nešto mora biti od strane onih iznad tebe (Uprave). Ne želim da ulazim polemiku i naglabanje šta je razlog od ovo dvoje, ali gurati Šabića svo ovo vrijeme koji realno govoreći nije fizički uopšte za seniorskog fudbala umjesto Foče ili recimo Šemdina po meni je idiotski i bezobrazno. Imali smo evo barem četiri utakmice da nešto probamo sa tom djecom i to nešto znači njima za samopouzdanje. Gledao sam finale kupa juniora i broj 8 kod nas, a nisam upratio kako se preziva je odigrao kao Iniesta i ne mogu da vjerujem da mu ne možeš dati šansu barem na jednoj utakmici sa Al Jaberom u veznom redu, evo iskreno ne znam šta bi dečko mogao više sjebati od glupog Šukilovića ili Cavnića...

Kakvi Tunovići, Osimi, Ćubele, pčke materine, ako nema čvrste JEDNE ruke nema ni sistema ni napretka, a vjerujte da smo preblizu došli do stanja N.K. Čelik i samo je pitanje vremena kada će se sve samo srušiti kao kula od karata.

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, kontranogama, Zvaka72 i 51 gost.

Prijava