Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 05, 2025 4:09 pm

Iako je sramota da pricamo o fizickoj spremi igraca koji je tu 9-10 mjeseci, Markovicu nije problem samo to. Prevelika ovisnost o lijevoj nozi cini da svako postavljanje tijela on podesi toj nozi i izbjegava i najobicniju predaju lopte prvom do sebe desnom. Slicno je i sa Mahmicem. Ruzno je gledati ih kad im lopta ide na desnu nogu..

Roster prilagoditi budzetu logicno, ali dobro biti svjestan limita ovih igraca.

GegenPress
Kontakt:

pon maj 05, 2025 4:20 pm

Muftić, Šošić i Al Jaber su u izlogu.

Odma treba pripremiti teren za Šabića i Foču.

Ne znam kakvi su planovi Boljeviću i Karamarku.
1921

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon maj 05, 2025 8:15 pm

Marković, Galić, Radinović, Mahmic i Cavnic nisu igrači za Želje, redom svima treba biti raskinut ugovor, ako bar jedan bude i blizu prvog sastava za iduću sezonu onda kvalitetom nismo napredovali ni sekunde
Jedino koji može igrati u prvih 11 je Karamarko i to ne ovaj Karamarko u ovoj užasno formi nego onaj koji je bio u top4 štopera lige
Lijevi i desni bek su patnja na Grbavici već 7,8 sezona, ljudi moji mi nismo od beka kvalitetnog centaršuta vidjeli bar isto toliko sezona

Porazna je činjenica da smo mi najveću bh utakmicu izgubili na onakav način tj da smo sami sebi zabili dva gola
Onakve reakcije štopera nisu dugo zabilježene, ono je sramota za renome Željezničara

Na kraju kad se sve sumira, ako za iduću sezonu u zadnjoj liniji ne bude najmanje 3 nova imena i igrača, onda smo definitivno zaprli u mjestu

ODBRANA!

svabo
Kontakt:

pon maj 05, 2025 8:50 pm

Ako mislimo išta ozbiljno, bar 10-ak igrača iz trenutnog rostera ne smije biti dio ekipe slijedeće sezone. Uz preduslov da ćemo vjerovatno prodati Muftića i Jabera, dio ekipe ne bi smjeli biti Cavnić, Šukilović, Marković, Mahmić, Mirčevski. Od defanzivaca ostati može Karamarko, Galić ili Odinaka (samo kao backup na desnom beku), Radinović (samo kao backup na lijevom beku), Simoni (ako nije skup). Od veznjaka ostati mogu Lagumdžija, Šabić, Fočo, Radovac (samo ako se dovede u red), Karjašević (zahvalan backup). Od ofanzivaca ostavio bih Šošića, Cvetanoskog, Vinija (back up ako nije skup), Boljevića (ako se uozbilji), Krpića (samo kao backup pravom špicu), Dangubića (on mi je nedefinisan, a preskup).

S obzirom da Radovac, Boljević i Krpić teško da imaju motiv (a vjerovatno više ni moć) za ozbiljan fudbal, i njih bih se riješio, a najradije i Galića i Odinake. Znači treba nam ozbiljna rekonstrukcija kompletne odbrane, dva kvalitetna i pokretna veznjaka, bar jedno moćno i brzo krilo, i bar jednog top špica. Ne vidim način kako mi ovo možemo obezbijediti, tako da je realnija i slijedeća sezona sa nekim novim regionalnim polovnjacima i borba za četvrto ili peto mjesto.

salle86
Kontakt:

pon maj 05, 2025 9:31 pm

igla je napisao/la:
pon maj 05, 2025 11:09 am
Cveta je u ovoj ligi izuzetno koristan igrač zbog brzine. Nama je itekako od koristi protiv ekipa gdje možemo nešto više kroz tranziciju.

Što se tiče sezone, sezona je dobra ako iskoristiš potencijale koje imaš. Mi imamo potencijal za 4. mjesto i što dalje u kupu otići, to amo ostvarili. Sve preko bi bio uspjeh veliki.
Cvetanoski jedan sasvim solidan igrač za našu ligu. Ima nekih vrlina koje su na cijeni, mnogo više mahana ali zbog toga i jeste za našu ligu. Na sreću ili žalost, kako god, mnoge te mahane su lahko uočljive i postoji šansa da se ili iskorjene ili poprave, bar većina. Ali belaj je što kod nas igrači jednostavno ne napreduju, bar ti "mlađi". Nije to samo sad slučaj već općenito. Struka možda i radi mnoge stvari dobro ali tak korektivni dio, bar ja nekako gotovo pa i da ne vidim. Da upreš prstom u jednog igrača i kažeš na početku sezone je griješio u tome i tome, do kraja je to ispravio i unaprijedio svoju igru. Toga gotovo da i nema. Sve se svodi na to "daj im loptu i nek igraju najbolje što znaju". Možda ja i griješim, ne bježim od toga, vjerovatno da i ima igrača koji su to "nešto" popravili, ali sve su to stvari koje se vide sa tribina bez da si ikakav stručnjak, vidi se ko šta zna i šta može tj. ne može. Malo fali da bi se bilo puno bolje...ali...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 06, 2025 10:40 am

slika
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

kvalitet
Kontakt:

uto maj 06, 2025 10:42 am

Dzezvar je napisao/la:
slika
Svaka čast na bateriji telefona
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

milanribar
Kontakt:

uto maj 06, 2025 10:53 am

kvalitet je napisao/la:
uto maj 06, 2025 10:42 am
Dzezvar je napisao/la:
slika
Svaka čast na bateriji telefona
Nemojte sa puno očekivanja gledat, pripremili su već teren za Borac sa par crveni kartona za nas prošlo kolo.
Kako god ovo je dobra šansa juniorima da dokažu da nisu najgora generacija juniora ikad i da pokušaju da se nametnu za seniorski tim.

south side
Kontakt:

uto maj 06, 2025 2:59 pm

Suđenje koje je Željezničar imao u prethodnoj utakmici nije bilo dobro, pa će Plavi biti oslabljeni protiv Borca

Juniori Željezničara i Borca odmjerit će sutra snage u finalu juniorskog Kupa BiH.

Susret u Zenici se igra od 17 sati, a sigurno je da obje ekipe žele trofej namijenjen pobjedniku.
Finalni meč
Borac i Željezničar u borbi za trofej, finale omladinskog Kupa BiH igra se sutra u Zenici
Obje ekipe će tako pokušati popraviti utisak iz ligaškog dijela, s obzirom na to da je Zrinjski dominantno osvojio trofej.

Mladi Plemići nakon 26 odigranih kola imaju 25 bodova više od Borca i čak 37 bodova više od Željezničara.

Međutim, ove dvije ekipe ulaze sa različitim raspoloženjem u finalnu utakmicu. Borac je prethodnog vikenda odgodio svoj susret 26. kola protiv FK Sarajevo te će odmorniji ući u ovaj duel.

Sa druge strane, Željezničar je odigrao susret protiv Radnika u Bijeljini (poraz 2:1), no to nije sve što ih je zadesilo. Plavi su susret završili sa dva igrača manje, jer im je sudija Darko Gedžić iz igre isključio dva fudbalera.

Malik Kolić je u 45. minuti dobio direktni crveni karton, dok je Armin Halilović u 65. minuti dobio drugi žuti karton, pa je morao napustiti igru prije kraja susreta.

U zvaničnom zapisniku koji je dostupan u sistemu NFS BiH piše da je Kolić psovao majku suparničkom igraču, dok je Halilović oba kartona dobio zbog nesportskog ponašanja (prigovor na odluku sudije i nesportsko ponašanje prema suparničkom igraču). Svjedoci tvrde da je u oba slučaja sudija donio prestrigu odluku, ali govoriti o tome je više postalo apsurdno.
Eto sta se radi i sa juniorskim selekcijama i ovdje se gura borac da mora osvojiti kup
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

fcz
Kontakt:

uto maj 06, 2025 5:16 pm

Juniori plode Bojac u finalu Kupa, 19. minut 2:0 (Sabic i Foco). :palacgore:

Evo link ako koga zanima:
https://www.youtube.com/live/W3IhNn9UfqQ
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Riki1921
Kontakt:

uto maj 06, 2025 5:18 pm

Evo ga i treci

Maestro_1921
Kontakt:

uto maj 06, 2025 5:53 pm

3:0 za juniore na poluvremenu, satraše Borac, iako im sudija navlači i svira sve živo, isto kao i prvom timu. Kradu nam kornere, aute, svaka 50/50 situacija ide njima u korist. Samo ovoj djeci čine medvjeđu uslugu što im ovako navlače i namještaju utakmice.

Occasionally
Kontakt:

uto maj 06, 2025 6:18 pm

I trpajte levate....

0:4

salle86
Kontakt:

uto maj 06, 2025 6:56 pm

Sistematski i raditi sa djecom, ali RADITI. Nemoguće da ne možeš jednog igrača u ovoj ligi gurnuti da igra, ali isto tako treba neko da od njega pravi igrača...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Gyasi13
Kontakt:

uto maj 06, 2025 7:17 pm

E da Bog kaze da su sva ova djeca losija od galica, mahmica, mircevskog etc.

fcz
Kontakt:

uto maj 06, 2025 7:30 pm

Bravo za momke, oderali su im guzove.

Do kraja prvenstva bi MORALO biti mjesta u prvom timu za barem trojicu.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

dr S
Kontakt:

uto maj 06, 2025 7:30 pm

Bravo momci respect! Trofej u vitrine odličan osjećaj!!

Ludvig Leple
Kontakt:

uto maj 06, 2025 8:19 pm

Ovako se to radi.
Sudija na njihovoj strani, ali ti im kosti prebrojiš i poniziš do gaća.

Odlično odigrano, bravo Svraka, bravo momci. Od svih igrača broj 8 (Karić čini mi se) mi se toliko svidio da bi ga stavio umjesto Radovca pa kad bi hala gorila.

Refa1921
Kontakt:

uto maj 06, 2025 11:11 pm

Ova Barsa ima goru odbranu od nas 🤣🤣

Maestro_1921
Kontakt:

sri maj 07, 2025 1:22 am

Bravo dječaci, bravo Svraka, čestitke! 💙
Valjda Ćorić nagradi nekog od ovih momaka igranjem protiv Sloge.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], gavran i 49 gostiju.

Prijava