Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

fcz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 27, 2025 6:32 pm

HAJMO RUKEEEEEE

DE-NI-SE NA-PO-LJE
JER NE CI-TAS FO-RU-ME
!!!
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Valter
Kontakt:

ned apr 27, 2025 6:34 pm

fcz je napisao/la:
ned apr 27, 2025 6:24 pm
Valter je napisao/la:
ned apr 27, 2025 6:15 pm
fcz je napisao/la:
ned apr 27, 2025 6:07 pm

Bas "Denise"?

Ne Aleksandre, Marine, Mustafa, Samire, Stipo, Sulejmane, Nemanja, Azure...? Jedino i iskljucivo "Denise"?

Hajmo vala dovesti nekog pravog strucnjaka pa da napadnemo tu grupnu fazu, jazuk bi bilo uzalud potrositi ovakvu generaciju.
Da Denise !

Protiv ovakvih pitara a sa igračima koje imamo ja bih bez problema "izvukao" barem nerješen rezultat. Ali zato moraš znati kako koristiti igrače. Recimo dvojica igrača koji su se najviše potrošili protiv Borca (Jaber i Šošić), a ujedno su ti ključni igrači moraš znati dozirati tj. prepoznati trenutak kada moraju ući u igru. Al jok, on sluša forumske stručnjake..
Ne napisa li ti maloprije ovo:
Valter je napisao/la:
ned apr 27, 2025 5:24 pm
Denise kjljućna greša bila je što si počeo utakmicu sa Jaberom i Šošićem poslije zadnje utakmice sa Borcem, Radovac uopšte nije trebao biti opcija, a Dangubić je trebao početi umjesto Krpića. Morao si ih uvesti na umorne igrače pitara a do tada napraviti dupli blok pogotovo svjestan kako imamo lošu zadnju liniju, dodatno lošu sa povredom Karamarka. Pisao sam ti to prije utakmice al ti nećeš da slušaš.
slika
Što bi rekli: Nije mi jasno, šta ti od ovoga nije jasno.

Naravno da treba da sluša mene jer se razumijem u ovu drevnu igru, al on sluša forumske stručnjake. Dakle ja spadam u poznavaoce ove igre sa loptom.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

svabo
Kontakt:

ned apr 27, 2025 6:35 pm

salle86 je napisao/la:
ned apr 27, 2025 6:20 pm
flux je napisao/la:
ned apr 27, 2025 6:01 pm
Budžet FKs>budžet FKŽ.
A vidi drug, sve je to ok. Jesu lošiji igrači i logično je jer su "jeftiniji".
Ali kad igraš protiv ekipe koja takođe ne pokazuje ništa gotovo od nogometne igre, onakve reakcije štopera njima donesu pobjedu.
Jel treba da ima 20 milja platu da kao štoper jednostavno nabije loptu u kukuruze a ne da nekakvim polureakcijama pravi izglednije prilike protivniku od toga kakve su bile prije te realcije.
Garantujem životom da ima u kantonalnoj ligi 2 kljuseta koji bi se zacementirali u 16 i samo ko volovi nabijali što dalje od našeg gola, da bi tako manje golova primili u sezoni.
Neralno kako igramo odbranu, ko da se u putu sreli nismo prije utakmice. I nije samo danas, to je svaki meč od nastavka. Bukvalno svaki napad protivnik ti je na 16 i ispucava se na Mufti
Skuplji igrač nikom ne garantuje da će biti bolji od nekog jeftinijeg. Turkeš ima 30k KM, ono što on igra (a ustvari i ne igra) može igrati i onaj Ristić koji im igra na posudbi u Hadžićima za milju KM. Jatta im je jači igrač od svih drugih veznjaka, a najjeftiniji je. Treba samo imati "nos" i "oko" za prepoznati takvog igrača, i naravno dati mu šansu.

Tako je i kod nas, najskuplji su trenutno najlošiji.

fcz
Kontakt:

ned apr 27, 2025 6:43 pm

Valter je napisao/la:
fcz je napisao/la:
Valter je napisao/la:
ned apr 27, 2025 6:15 pm

Da Denise !

Protiv ovakvih pitara a sa igračima koje imamo ja bih bez problema "izvukao" barem nerješen rezultat. Ali zato moraš znati kako koristiti igrače. Recimo dvojica igrača koji su se najviše potrošili protiv Borca (Jaber i Šošić), a ujedno su ti ključni igrači moraš znati dozirati tj. prepoznati trenutak kada moraju ući u igru. Al jok, on sluša forumske stručnjake..
Valter je napisao/la:
ned apr 27, 2025 5:24 pm
Denise kjljućna greša bila je što si počeo utakmicu sa Jaberom i Šošićem poslije zadnje utakmice sa Borcem, Radovac uopšte nije trebao biti opcija, a Dangubić je trebao početi umjesto Krpića. Morao si ih uvesti na umorne igrače pitara a do tada napraviti dupli blok pogotovo svjestan kako imamo lošu zadnju liniju, dodatno lošu sa povredom Karamarka. Pisao sam ti to prije utakmice al ti nećeš da slušaš.
slika

Naravno da treba da sluša mene jer se razumijem u ovu drevnu igru, al on sluša forumske stručnjake. Dakle ja spadam u poznavaoce ove igre sa loptom.
Halali brate Jürgene, ne poznah te; kad si se to ošiš'o?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

igla
Kontakt:

ned apr 27, 2025 6:45 pm

Sad pregledah izvještaj, opet je Mufta imao dobar dan, izvadio je 3 lopte min.

svabo
Kontakt:

ned apr 27, 2025 6:48 pm

fcz je napisao/la:
ned apr 27, 2025 6:32 pm
HAJMO RUKEEEEEE

DE-NI-SE NA-PO-LJE
JER NE CI-TAS FO-RU-ME
!!!
Vidi legendo. Četvrti je jer su ekipe ispod njega kurč.ina ove sezone. Nije četvrti zbog svog nekog aman znanja. Perspektivan trener za ekipe od 5-8 mjesta u našoj ligi, dosta limitiran za bilo šta više. Na ekipu potrošeno ove sezone dosta više love nego prošle, pomak je što smo u odnosu na prošlu sezonu ispred Posušja i Sloge.

Od devet jačih utakmica dobili Borca prije tri dana, a i to zbog nekog napinjanja iznad mogućnosti i vađenja jer smo prethodno popili peticu u Mostaru. Znači nije naš trener neko čudo neviđeno, nacrtalo mu se dosta toga ove sezone samo po sebi i nije to baš iskoristio. Do polufinala kupa došao preko trećeligaša, i tu protiv očajnog Širokog ove sezone nije bio ni blizu. Denis Ćorić nije neka pljačka, ako nam je cilj 4-5 mjesto neka ga, nemam ništa protiv.

Valter
Kontakt:

ned apr 27, 2025 6:57 pm

fcz je napisao/la:
Valter je napisao/la:
fcz je napisao/la:

slika

Halalim ja tebi brate, ali problem je u tome što i Denis razmišlja o fudbalu kao i vi.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Minotaur
Kontakt:

ned apr 27, 2025 7:02 pm

Sve je meni bilo jasno onog trenutka nakon utakmice sa Borcem kada je Ćorić rekao da smo mogli uživati u prethodna dva derbija.

Iživljali se na nama, osim onog prvog poluvremena na Koševu i ti to ne vidiš ili nas je u tolikoj mjeri obuzeo luzerski mentalitet da smo se sa tim pomirili, pa nam je sve ok.

Nije to više ni do igrača, to je do nas, jer je ljestvica o kojoj je nekada govorio grande Miske jako nisko postavljena.

Imali smo predsjednika i put kojim je klub trebao ići, tj. napraviti transformaciju od udruženja građana do prave firme koja bi ubjeđen sam danas uzimala trofeje, ali spasioci kluba su se pobrinuli da se danas valjamo u blatu i hvala im na tome.

SamoNapad
Kontakt:

ned apr 27, 2025 7:04 pm

Niti je Muftic vanserijski golman niti je nas neko razvalio.
Nesto sto se desava u kontinuitetu nije slucajnost nego realnost.Dakle Mufta brani sto moze u okviru svojih mogucnosti i uzasnih golgeterskih sposobnosti Sarajeva. Sarajevo fula protiv svakog jer ne znaju, cinjenica. Zeljeznicar prima golove u prvim minutama konstantno , ne jednom nego u kontinuitetu. Jer su tarabe u odbrani , cinjenica. Sarajevo ne zna igrati i kreirati , zato znaju prebaciti teziste na polovinu prtivnika i guraj dok se negdje ne odbije do Guliasviliija ili onog gare(zato ljudi ne stavljaju spiceve jer ne znaju igrati sa spicevima).
Cak smo u ovoj utakmici bili bolji u odnosu na prethodne ali mi imamo lose odrambene igrace.Njih je nemoguce uigrati.

nikson
Kontakt:

ned apr 27, 2025 7:17 pm

Valter je napisao/la:
fcz je napisao/la:
Valter je napisao/la:

Halalim ja tebi brate, ali problem je u tome što i Denis razmišlja o fudbalu kao i vi.

Drzi se ti ovog oko kazni i placanja, tu imas malo vise znanja…
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Valter
Kontakt:

ned apr 27, 2025 7:29 pm

nikson je napisao/la:
Valter je napisao/la:
fcz je napisao/la:

Malo ćemo izgubiti para na ulaznicama i marketingu zbog loših igara iz segmenta u koji se kako ti kažeš malo razumijem, a malo zbog kazni i plaćanja, Al cemo zato dovesti skuplje igrače od ovih trenutnih.

salle86
Kontakt:

ned apr 27, 2025 7:51 pm

Nisam protiv Denisa i zaista sam mišljenja da boljeg od njega mi trenutno ne možemo imati. Što ne znači sad da je on neka "pljačka" jer bi za ovo vremena već morao utegnuti ekipu, a ovi naši izgledaju ko da treninga nemaju zajedno. Ne kontam nikako, jer fakat nije do trenera mijenjamo ih ko na traci a sve u 5 deka zadnjih X sezona. Igramo isto ko da uopšte nemamo trenera, ko da se na viberu dogovore kad je meč i dođu samo da odigraju
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

BHDragons
Kontakt:
Status: Online

ned apr 27, 2025 7:53 pm

Izgubili smo derbi ali ja uopšte nisam toliko ljut. Mislim da smo dobro odigrali, tj. u skladu sa mogućnostima. Na individualne greške smo smo primili golove i to je to. A nije ni treće mjesto još izgubljeno. Jedina zamjerka za Ćorića mi je što nije Dangubić igrao umjesto Krpića, da budemo pokretljiviji u početku pa kasnije da uđe ako se zagužva.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

nikson
Kontakt:

ned apr 27, 2025 8:06 pm

Valter je napisao/la:
ned apr 27, 2025 7:29 pm
nikson je napisao/la:
Valter je napisao/la:

Malo ćemo izgubiti para na ulaznicama i marketingu zbog loših igara iz segmenta u koji se kako ti kažeš malo razumijem, a malo zbog kazni i plaćanja, Al cemo zato dovesti skuplje igrače od ovih trenutnih.
Vidis, to ti je mnogo smisleniji post nego ovo prije.
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

svraka
Kontakt:

ned apr 27, 2025 8:06 pm

Sljedeci put kada se ogranici na 1800 ulaznica, grupa treba uzeti na sebe i prodavati clanovima grupe. Ljudi sa sjevera i istoka imaju tribinu zapad prema jugu, neka tu sjednu, psuju, jedu kospice i rade sta hoce.
Forza 1921!

Oda majstore!

kvalitet
Kontakt:

ned apr 27, 2025 8:10 pm

Po 1000. put:

Pare nisu garant, ali su preduvjet za uspjeh. Kad nemaš para, e to je garant da nema uspjeha.

Od one korona sezone, kad smo ih uzeli i na Koševu i na Grbavici, ja konstantno na derbijima imam osjećaj da igramo protiv jače ekipe od nas. Zašto je to tako - mislim da je odgovor poprilično jasan. Samo se bojim da nam ne odmaknu previše dok mi skontamo šta želimo od kluba.

Svaka analiza je bespredmetna, jer ova odbrana je… nemam riječi. A i to je kad nemaš para da platiš dobre igrače, nego se ovako krpiš.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Valter
Kontakt:

ned apr 27, 2025 8:33 pm

Negdje sam pročitao da sljedećim igračima uskoro ističu ugovori: Stipo Marković, Stefan Radinović, Martin Mirčevski, Nemanja Cavnić, Marin Galić i Filip Dangubić. Za dobro Želje ni jednom od prve petorice navedenih ne treba produžiti ugovor. Jedino Dangubić ima neki potrebni kvalitet ali sa obzirom na njegova primanja i dosadašnja davanja na terenu on je enigma šta tu uraditi. Bio bi dobar zbog nekog kontinuiteta za narednu sezonu. Šta raditi sa Mahmićem i Šukilovićem, plus što obojica ispadaju iz U-21. A pod obavezno moramo rješavati pitanje kompletne zadnje linije. Prioritet svih prioriteta.

salle86
Kontakt:

ned apr 27, 2025 8:49 pm

Ja opet ponavljam, danas i nije bio problem što neko ima lošije, a neko bolje igrače. Ove greške oba naša stopera ne smiju ne dešavati u kantonalnoj ligi, taman da igraju rekreativno a ne za platu, bilo kakva da je. To mene nervira, ne poraz. Svakako ne očekujem da budemo treči.
Ali ne možeš biti profesionalac, igrati za 5,6...10 milja a ne znati na najobičniji ubačaj reagovati tako da izbaciš loptu što dalje već je samo spustiš protivničkom napadaču na nogu
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cala
Kontakt:

ned apr 27, 2025 9:18 pm

Valter je napisao/la:
ned apr 27, 2025 8:33 pm
Negdje sam pročitao da sljedećim igračima uskoro ističu ugovori: Stipo Marković, Stefan Radinović, Martin Mirčevski, Nemanja Cavnić, Marin Galić i Filip Dangubić. Za dobro Želje ni jednom od prve petorice navedenih ne treba produžiti ugovor. Jedino Dangubić ima neki potrebni kvalitet ali sa obzirom na njegova primanja i dosadašnja davanja na terenu on je enigma šta tu uraditi. Bio bi dobar zbog nekog kontinuiteta za narednu sezonu. Šta raditi sa Mahmićem i Šukilovićem, plus što obojica ispadaju iz U-21. A pod obavezno moramo rješavati pitanje kompletne zadnje linije. Prioritet svih prioriteta.
Nikome ne produzavati ugovor.

Hvala nekima na zalaganju koje su pokazali, ali kvaliteta nemaju i to se stvarno vidi.

salle86
Kontakt:

ned apr 27, 2025 9:31 pm

Ne znam, ne mogu biti pametan. Evo konkretno za Sulju, ima taj neki kvalitet, trči bori se, zabija tu i tamo. Nekad pregoni sa agresivom, nekad eto i naloži ekipu.
Ali brate dragi realno napadač si. Ako sam ne vidiš onda bi trebao trener,struka...da ti ukaže da te ima svugdje više sem u 16. Potroši se bez lopte, bez ikakvog učinka. I ovo što on igra mi igramo tako reći bez napadača. A eto imamo i Dangubića, Boljevića, Šošića koji mogu igrati tu tzv lažnu devetku. Možda i dvojica tipa 442 gdje bi oni bili ova dva isturena, krila Cveta i recimo Šabić, Jaber i lupam Lagumdžija veza. I onda bi igrao hajmo reći sa čak 6 veznih i gradio napade kao oba gola protiv Borca što smo zabili, kroz sredinu. Jer svakako od centaršuteva ako i prođu nema ko da skoči, a većinom i ne prođu ili prelete...
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned apr 27, 2025 9:31 pm, ukupno mijenjano 1 put.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, billybih, Meha87, PlavaDobrinja1921 i 63 gosta.

Prijava