Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

505 VITEŠKA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 27, 2025 5:21 pm

Ove zadnje linije nema nadaleko

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:22 pm

Nije toliko lose ni bilo odigrano, greske nas unistile. I da, usli su igraci koji su igrali protiv Borca pa zadnjih 10-15min smo bilo trkacki mrtvi. Jednostavno se moralo rotirati, bili smo iscrpljeni, poklonili im golove i ljudi zasluzeno pobjedili. Da je Jaber ono zabio, a nije bio u ofsajdu ili Dan ono glavom kad mu je Mahmic zasmetao drugacije bi se pricalo.
Željezničar ante portas !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:22 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Ne znam što Karamarko nije bio u zapisniku, problem je bio u postavci taktike u odnosu na njih. Oni izašli sa 2 napadača od kojih je jedan krilo kako bi na brzinu i duge lopte iz sredine ili boka iskreirali nešto. U takvoj postavci Cavnić, a i Mahmić apsolutno nemaju šta da traže. To je kao da na trku ubrzanja postaviš Porschea i Golfa 3. Da je Butić igrao Cavnić bi bio logičan izbor, ali ovdje nema šta da traži. Mahmić ono njegovo. Nekad izgleda solidan stoper, a nekad se zapitaš ima li išta u njegovoj glavi.
Opet su nam golove zabili isključivo kardinalnim greškama stopera.
U prvom poluvremenu smo bili pokretni kao starački dom, pa mi kontru trčimo kao da su nam trenutno Nikić, Baždarević i Ćurić na terenu. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, ali nažalost nedovoljno da postignemo dobar rezultat.
Nama u prvom poluvremenu je trebao Cvetanoski, Dangubić kao tip igrača, jer je prvo poluvrijeme bilo katastrofa isključivo zbog postavke i izbora igrača.
Nije Sarajevo trenutno u formi niti bolja ekipa od nas, ali mi smo se potrudili u prvom da pokažu da jesu i zato zasluženo slave.
Nismo ovo trebali izgubiti, ali sami smo krivi što jesmo.
Karamarko povrijedjen, sepao je i na klupi protiv Borca.

Valter
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:24 pm

Denise kjljućna greša bila je što si počeo utakmicu sa Jaberom i Šošićem poslije zadnje utakmice sa Borcem, Radovac uopšte nije trebao biti opcija, a Dangubić je trebao početi umjesto Krpića. Morao si ih uvesti na umorne igrače pitara a do tada napraviti dupli blok pogotovo svjestan kako imamo lošu zadnju liniju, dodatno lošu sa povredom Karamarka. Pisao sam ti to prije utakmice al ti nećeš da slušaš.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Okolele
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:25 pm

Komplet zadnja linija nam je retardirana od standardnih pa do izmjena..Igrao ti Mahmić ili Karamarko ili neko treći isto ti je..Cavnić pokloni penal Mahnić prvi gol i uz to im je napravio još dvije tri 100% prilike svojim greškama..A onaj retard Marković dok se namjesti na onu svoju lijevu nogu prođe godina idiot nesposobni..Svaka čast Jaberu i Šošiću na borbenosti i Muftiću na par intervencija ovo ostalo katastrofa..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:26 pm

Okolele je napisao/la:
ned apr 27, 2025 5:25 pm
Komplet zadnja linija nam je retardirana od standardnih pa do izmjena..Igrao ti Mahmić ili Karamarko ili neko treći isto ti je..Cavnić pokloni penal Mahnić prvi gol i uz to im je napravio još dvije tri 100% prilike svojim greškama..A onaj retard Marković dok se namjesti na onu svoju lijevu nogu prođe godina idiot nesposobni..Svaka čast Jaberu i Šošiću na borbenosti i Muftiću na par intervencija ovo ostalo katastrofa..
Nije ni Dan odigrao lose, ostalo katastrofa.

Minotaur
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:28 pm

Nažalost, 5/6 poluvremena Sarajevo apsolutno dominantno i hvala Bogu što nismo otišli u finale kupa da gledamo ovu patnju i kako nam dižu trofej pred očima.

Lagumdžija maestralna partija, Jaber i Šošić odlični, Cvetanoski i Dangubić unijeli živost.

Kompletnoj odbrani u autobusu dati papire.

fcz
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:29 pm

igla je napisao/la:
O našim štoperima dovoljno govori to da je Lagumdžija bolji štoper od njih.

Ako si visok i trom, onda ne smiješ zračnog duela izgubiti, pogotovo od zakržljalog crnca. Šta ti je onda kvalitet, ako si spor i uzima ti metar šezdeset zračne duele?
Niski finansijski zahtjevi.

Nema para - nema kvaliteta. Mozes ti nafatati par igraca kojima je afirmacija ispred visoke plate (Jaber i Sosic) ali ako hoces da ti i ostatak ekipe bude na tom ili pribliznom nivou - e pa to kosta burazeru.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

ubaceni element
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:30 pm

Ma ovaj Markovic mi je takvo razocarenje majke mi, frajer izgleda kao da pod bolovima hoda, svaka lopta naprijed mu je neki polucentarsut odakle god, nazad amaterske reakcije. Kod prvog gola milion opcija, da vrati Mufticu, u korner, u aut, al jok, on vraca covjeku na 16 na volej. Za ispisnice.

blueheart
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:39 pm

kod prvog gola , je vec mnogo puta spomenut Boljevic se jako lose kretao i morao se brze vratiti do ivice 16 i tako pomoci nesretnom Markovicu, koji treba trpiti kritike... djaba je nama palmuditi ako Denis nastavi ovako pametovati, meni je on izgubio cim je onakav sastav izveo....
DRZAVA ZELJO

vinston.cercil
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:42 pm

Mene najvise boli ova kurcobolja kao jbg greske, primili golove idemo dalje 15 bodova, suplja prica. Legendo izgubio si na derbiju, nije nista kako treba da bude i imao si priliku da ih prestignes na tabeli.

SkenderijaTM87
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:44 pm

vinston.cercil je napisao/la:
ned apr 27, 2025 5:42 pm
Mene najvise boli ova kurcobolja kao jbg greske, primili golove idemo dalje 15 bodova, suplja prica. Legendo izgubio si na derbiju, nije nista kako treba da bude i imao si priliku da ih prestignes na tabeli.
Sta zelis da kaze?

Bozidar Radosevic
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:47 pm

blueheart je napisao/la:
kod prvog gola , je vec mnogo puta spomenut Boljevic se jako lose kretao i morao se brze vratiti do ivice 16 i tako pomoci nesretnom Markovicu, koji treba trpiti kritike... djaba je nama palmuditi ako Denis nastavi ovako pametovati, meni je on izgubio cim je onakav sastav izveo....
🤣🤣🤣🤣 pravda za Markovica heroj a ne zlocinac

Maestro_1921
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:48 pm

Graovcu i Vukotiću ističu ugovori u junu, platiš fino i onda očekuj kvalitet i iskorak. Vukotiću je svakako želja da zaigra kod nas, pa eto ispunite mu je. Jest malo nerealno u ovom trenutku i u našoj situaciji al eto. Ako hoćeš kvalitet, nađi pare, plati.
Borac je prvo pojačao i uredio čitavu zadnju liniju, doveli Karolinu, Majersa, Herreru i Kvržića. Kad to središ i utegneš, ostalo je lakše, nije sramota neko vrijeme igrati na tranzicije, jer se možeš braniti, jer imaš kvalitet, gore staviš brže igrače i udri na kontre. Zato su u Evropi napravili šta su napravili, u ligi imaju sudije al eto u Evropi nisu imali. Pa i Zrinjski je godinama dominirao jer su imali kvalitetnu zadnju liniju, imali su dva najbolja stopera u ligi u Jakovljeviću i Barišicu, najboljeg beka lige u Ćorluci, plus Memija, Tičinović.
Samo kod nas i GOŠK-a u21 igra na stoperu, kod pitara je bio Čelik i svaku utakmicu su ispaštali sa njim, penali, crveni kartoni, glupi faulovi, udaranja itd..

salle86
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:49 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
ned apr 27, 2025 4:27 pm
Meha87 je napisao/la:
ned apr 27, 2025 4:26 pm
Kako pisete rekao bi covjek ne mozemo se sa loptom sastaviti a golove smo primili iz nasih gluposti nisu nista bolji
Bukvalno **** te. Odbrana je kriminalna i to je to, ljudi nisu igraci. Nijedan od njih.
100%
Ništa od fudbalske igre nemaš kod njih vidjeti da se imaš za nešto "uhvatiti". Yebo majku pa da staviš 4 čunja samo na terenu nekad bi se koji protivnički igrač prevario pa zabio u njih. Ovako ništa ali bukvalno NIŠTA.

svabo je napisao/la:
ned apr 27, 2025 4:54 pm
Denise serem ti se u usta za ovaj sastav danas. Yebo si nas u dvije najvažnije utakmice u sezoni.
Previše smo mi se digli. Nemaš koga ubaciti, sve je u 5 deka i sve je loše. Ovo su sve igrači za 4.mjesto trenutno i samo ovako mala bodovna razlika je isključivo to što su menstrualni u ključnim momentima malo sudijski malo naivno "uštopani".
I najbitnije što su ostali baš toliko loši. Liga goli ku*rac sem Borca Zrinjskog i Sarajeva (mada su i oni li/la)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:52 pm

staaarinavijac je napisao/la:
ned apr 27, 2025 4:55 pm
mada imamo više limitiranih igrača, ipak je Ćorić morao ostaviti Cavnića , Boljevića , Krpića i Mahmića na klupi
Cavnić, Karamarko (povrijeđen ali je očajan kad igra), Šukilović, Mahmić, Galić, Odinaka, Marković, Radinović

Koga ubaciti ? NEMA NIKO BAR TRENUTNO DA JE ZA PRVOG TIMA, SVE GORI OD GOREG
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:55 pm

AsharaK je napisao/la:
ned apr 27, 2025 5:05 pm
Ljudi pricaju o sastavu i taktikam a mi poklonili dva gola, kaze on je kriv on ih je ubacio, inace imao je majstorcinu Sukilovica jos samo. :D
O tome ja govorim. Onakve amaterske reakcije i Mahmića i Cavnića se ne viđaju na terminima.
Još ne vjerujem da se oni nazivaju profesionalcima. Strašno
Pored te dvije greške još su jedno 5 okretanja guzova imali i ispadanja, naša svaka akcija u defanzivi se svodi na to da kad protivnik krene proučimo brzo euzu i bismilu i pustimo protivnika da se ispuca po golu nadajući se da će Vedo skinuti sve
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

blueheart
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:56 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
ned apr 27, 2025 5:47 pm
blueheart je napisao/la:
🤣🤣🤣🤣 pravda za Markovica heroj a ne zlocinac
nije , kakva crna pravda pa da je srece taj ne bi minute imao na derbiju...
DRZAVA ZELJO

salle86
Kontakt:

ned apr 27, 2025 5:58 pm

fcz je napisao/la:
ned apr 27, 2025 5:11 pm
Vec godinama mi minimiziramo nasu dubiozu, svodimo sve na neke mikro probleme a necemo da se pogledamo u oci i priznamo da imamo prilicno bezveznu ekipu. Dva ili tri igraca bi imali mjesta kod ovih istih pitara, Borca ili Svinjskog. Svi ostali su nivo Veleza, Radnika, Posusja... To je nasa raja, to su nasi rivali. Ove prve tri ekipe su velicine kojima se tek ponekad ohrabrimo suprotstaviti a svake prestupne nesto protiv njih zaista i cvaknemo. Kao sto Celta iznenadi Barcu ili Everton Liverpoola.
Iz ove ekipe izvadi Jabera i eto Šošića...i borba za opstanak je ko prošle godine
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Valter
Kontakt:

ned apr 27, 2025 6:00 pm

Zbog poraza protiv Zrinjskog lijepe pare smo izgubili na ime karata i fan shopa u utakmici protiv Borca. Da smo protiv objektivno osrednjih pitara odigrati nerješeno , Grbavica bi protiv Slobode i Sloge bila dobro popunjena. Denise ko će namiriti ove novce.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Trenutno korisnika/ca: gavran, South i 37 gostiju.

Prijava