Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 23, 2025 11:33 pm

Svaka čast ekipi a i Ćoriću što je izveo ovakav sastav..Da se ja pitam za derbi bi isti sastav izveo..I bravo što nije onog Boljevića ubacio pa nek glumi igrači u na klupi i aplaudira sa klupe..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SamoNapad
Kontakt:

sri apr 23, 2025 11:34 pm

dobar tri je napisao/la:
sri apr 23, 2025 10:51 pm
dobar tri je napisao/la:
uto apr 22, 2025 12:33 pm
SamoNapad je napisao/la:
pon apr 21, 2025 10:03 pm
Da sudi 100 Njegomirovica Borac na Grbavici ne moze dobiti nas ako cemo igrati.
Suplja

“100 Njegomirovica” ce ti sjeckati igru glupim faulovima, davati rane zute kartone i automatski ti onemoguciti konkretniju odbranu od starta, i eventualno svirati nepostojeci penal da te dodatno zakopa i mentalno dotuce

Ova utakmica je izgubljena i sa ozbiljnim i sa pogubljenim Zeljom, ljudi su se svjesno rijesili kupa radi prvenstva, nema sanse da im “jedan Zeljo” pokvari planove, kad nisu dali ni Sarajevu ni Zrinjskom da to ucine.
Ispricavam se @SamoNapad 😀

Najjaci smo kad smo najgoriii
Ma i ja sam u šoku.
Ovo je jedna clean igra i ako nije uopste sportska niti je normalno da se ovoliko moras prilagoditi nefudbalskim uvjetima. Ali eto mi sa njima znamo plus Grbavica efekat.

Svi su odigrali vrhunski, ali lopta onog brazilca sa nase polovine u sredinu nekome to nisam vidio ne pamtim, sa koliko osjecaja tehnike .

kvalitet
Kontakt:

sri apr 23, 2025 11:35 pm

Golemo, pokazali smo da znamo igrati na hajc 🇪🇪🇪🇪🇪🇪
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Okolele
Kontakt:

sri apr 23, 2025 11:41 pm

Ali najjače Radinoviću neda 3-4 minute u igru da uđe..Borac pet napada sa igračem više odigrao..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Eldar
Kontakt:

sri apr 23, 2025 11:43 pm

Coric pogodio sa sastavom. Jaber je puno bolji na 10, kad je blize golu. Podvali dvije lopte, fantazija.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri apr 23, 2025 11:47 pm

nadam se da su aco i suljo dosli sebi i vidjeli da ne mogu da budu iznad kluba... jer njihovo iskustvo i kvalitet nam je prijeko potreban u borbi za trece mjesto...
100/94/37/34 - i to je to!

Jacksparrow
Kontakt:

Okolele je napisao/la:
sri apr 23, 2025 11:41 pm
Ali najjače Radinoviću neda 3-4 minute u igru da uđe..Borac pet napada sa igračem više odigrao..
Ne mozes sve ni pofatat, ja tu situaciju nisam ni primjetio
FCŽ

blueheart
Kontakt:

sri apr 23, 2025 11:57 pm

njegomirovic je sve na stadionu nervirao svojom izvedbom, posebno nase igrace, a onda su djeca na istoku istom mjerom uzvratila sa ubacivanjem lopti i nekoliko puta totalno iznervirali igrace borca... kad nema postenja s druge strane samo se prilagodi....
na derbiju se nadam slicnoj postavci, dati im loptu i igrati na ove kontre,polukontre bez nekog prevelikog zadrzavanja lopte....
DRZAVA ZELJO

Z_1921
Kontakt:

čet apr 24, 2025 12:09 am

jovanmaksimovic je napisao/la:
sri apr 23, 2025 11:09 pm
GegenPress je napisao/la:
sri apr 23, 2025 11:07 pm
Boljević i Krpić bez minute? NADAM SE DA VAM JE SAD JASNO!!!
mozda su dobili po samarcinu i skontali da ne mogu da se ponasaju ko gazde kluba...
Mozda je Krpic, kao i Karamarko i Markovic ostao na klupi zbog dva zuta, a uz ovo sudjenje bi dobio treci sigurno. Sve vrijeme je skakao sa klupe i bodrio saigrace.
Drago mi je sto su igraci demantovali price o bojkotu. Lupalo se da su i Sosic, Radovac i Cvetanoski oni koji bojkotuju.

Jacksparrow
Kontakt:

čet apr 24, 2025 12:23 am

Skloni smo mnogim teorijama a realnost je da smo u Mostaru odigrali ko pizde a ovdje na Grbavici ko mudonje ... tesko da ima pozadina al et
FCŽ

SamoNapad
Kontakt:

čet apr 24, 2025 12:33 am

Ja ne znam kakkvu su obuku prosle sudije u VAR sobi ali sto je puno puno je...
Kako se vuku one linije u pravcu cega?
Nije linija sa gol linijom, nije sa petercem.
Ljudi su povukli liniju pod kosim uglom , ima li neko od novinara da ovo preispita, haj sto navlaci u igri ali ove kompjuterske stvari ne bi smjele da se rade.

SamoIstina
Kontakt:

čet apr 24, 2025 12:43 am

SWRA_1921 je napisao/la:
sri apr 23, 2025 11:31 pm
Pa upravo na toj slici se vidi da je u ofsajdu
Vidis da je na toj slici lopta vec upucena, u zraku je. Go je cist 100%.

salle86
Kontakt:

nadam se da su aco i suljo dosli sebi i vidjeli da ne mogu da budu iznad kluba... jer njihovo iskustvo i kvalitet nam je prijeko potreban u borbi za trece mjesto...
Nisam sekunde upućen, ali ne čini mi se da je Suljo problem koliko se to potencira.
Evo i na ovoj "dodijeli" za igrača utakmice vidi se njegova radost zbog pobjede
Teško da može i jedno i drugo biti
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

fcz
Kontakt:

čet apr 24, 2025 1:11 am

Ova sezona (a narocito druga polusezona) je jedna od najblentavijih ikad. Cak cetiri pobjede u sudijskoj nadoknadi, najveci poraz u istoriji BiH lige a samo nekoliko dana kasnije jedna od najherojskijih pobjeda.

Ovaj voljni momenat od veceras MORA biti model za sve buduce utakmice. Igrali smo kako se jedino i moglo igrati u ovim lopovskim, apsolutno neregularnim uslovima. Nekoliko momenata s ove utakmice bi trebali biti dovoljni da se ova Vicina kuja odstrani iz fudbala i nadam se da ce neko pogurati tu pricu.

Muftic - odlican povratak nakon onog uzasa za vikend, presiguran.
Galic - 'dje je onaj mali brkati picic David, jel u unutrasnjem ili u zadnjem dzepu?
Radinovic - kapa do poda momcino. Nakon pakla koji je prozivio odigrati ovakvu utakmicu je za svaki moguci respekt.
Mahmic - prva prava utakmica koju je odigrao ali je stvarno odigrao da valja. Nadam se da ovo nije bio samo bljesak.
Cavnic - mozda i najbolja utakmica u Zelji, mangupski.
Karjasevic - ono njegovo standardno, bez puno ljepote i pametovanja ali korektno i korisno.
Al Jaber - doktorska disertacija, ovo smo cekali. Vjerovatno igrac utakmice.
Lagumdzija - u njemu vidim sve vise materijala za novog Armina Hodzica Jr.
Vini - bilo je tu neceg pomalo divljeg ali vidjelo se i znanje. S obzirom da je debitovao (i to u kakvim okolnostima!) ovo je bilo za vise od prolazne ocjene.
Sosic - onako kako smo i navikli, momak je jednostavno drugaciji. Nekad nas to poremeti, nekad napravi ludnicu.
Dangubic - pravi igrac, radilica i znalac. Kad bi jos samo malo podigao fiziku bilo bi savrseno.

Cvetanoski - ovo vec dugo cekamo, slicno kao i kod Jabera. Trk, remplanje i zavrsnica za gol su potez kola, jednostavno savrseno.
Lausevic - ne mozes reci da je uradio nesto opipljivo ali momak meni ima sve predispozicije za pravog igraca. Nadam se jos vecoj minutazi za njega.
Radovac - nije to jos na onom nivou od jesenas ali vidljivo bolje u odnosu na vecinu utakmica ovog proljeca.
Sukilovic - decko je u dubiozi citavo proljece ali eto veceras je i on pokazao neke pozitivne znake.
Simoni - djeluje otresito, snazno i tehnicki potkovano. Ako se po jutru dan poznaje moze se od njega dosta dobrog ocekivati.

Denis Coric - sad bi valjda trebale pasti u vodu mnoge price koje su ovih dana kruzile. Od nedostatka hrabrosti do toga da je podrska koju je dobio privremena i da ce mu sigurni porazi od Vice i pitara izmaci stolicu. Pustiti covjeka da radi, odrzati kontinuitet - sve smo probali samo to jos nismo.

Posjeta izvrsna s obzirom na nekoliko uzasnih utakmica, los termin i lose vrijeme.

Ne bismo se nikako smjeli previse nafurati pred derbi. Oni imaju hiljadu i jedan problem u igri ali i dalje imaju mnogo kvaliteta. Samo nek odigraju jako i motivisano kao veceras i ja cu im skinuti kapu.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Maestro_1921
Kontakt:

čet apr 24, 2025 1:47 am

Kakva pobjeda, ljudi moji, još nisam došao sebi. Nevjerovatno šta smo izvukli protiv ovih kriminalaca, ponovo im ni sudija kojeg su poveli sa sobom na Grbavicu nije pomogao uz navlačenje od prve minute. Bravo momci, bravo šefe!

VOLIM TE ŽELJO! 💙

igla
Kontakt:

čet apr 24, 2025 2:35 am

Samo da ovim putem ***** novorođenče Njegomiroviću.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet apr 24, 2025 7:10 am

igla je napisao/la:
čet apr 24, 2025 2:35 am
Samo da ovim putem ***** novorođenče Njegomiroviću.
Na VAR-u gledao kad mu se zena bude poradjala :) pa neka onda ponisti.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

ublehas
Kontakt:

čet apr 24, 2025 7:13 am

salle86 je napisao/la:
Nisam sekunde upućen, ali ne čini mi se da je Suljo problem koliko se to potencira.
Evo i na ovoj "dodijeli" za igrača utakmice vidi se njegova radost zbog pobjede
Teško da može i jedno i drugo biti
Isto mislim. Takođe mislim da se ova tekma već halalila zato što smo znali kakvo će biti suđenje, pa se pokušala ekipa sačuvati koliko god za derbi.
A to što neki igrači pričaju da im kasni plata ili da im se ne sviđa neka postavka trenera, to mi svi radimo. I meni kad kasni plata, pričam, pa to ne znači da namjerno griješim i zabušavam na poslu. Kad mi se ne sviđa neka odluka rukovodioca, i ja rondam, ali korektno uradim posao, tako da mislim da moramo shvatiti da su i igrači ljudi i da se u skladu sa tim ponašaju.

SkenderijaTM87
Kontakt:

čet apr 24, 2025 8:13 am

fcz je napisao/la:
čet apr 24, 2025 1:11 am
Ova sezona (a narocito druga polusezona) je jedna od najblentavijih ikad. Cak cetiri pobjede u sudijskoj nadoknadi, najveci poraz u istoriji BiH lige a samo nekoliko dana kasnije jedna od najherojskijih pobjeda.

Ovaj voljni momenat od veceras MORA biti model za sve buduce utakmice. Igrali smo kako se jedino i moglo igrati u ovim lopovskim, apsolutno neregularnim uslovima. Nekoliko momenata s ove utakmice bi trebali biti dovoljni da se ova Vicina kuja odstrani iz fudbala i nadam se da ce neko pogurati tu pricu.

Muftic - odlican povratak nakon onog uzasa za vikend, presiguran.
Galic - 'dje je onaj mali brkati picic David, jel u unutrasnjem ili u zadnjem dzepu?
Radinovic - kapa do poda momcino. Nakon pakla koji je prozivio odigrati ovakvu utakmicu je za svaki moguci respekt.
Mahmic - prva prava utakmica koju je odigrao ali je stvarno odigrao da valja. Nadam se da ovo nije bio samo bljesak.
Cavnic - mozda i najbolja utakmica u Zelji, mangupski.
Karjasevic - ono njegovo standardno, bez puno ljepote i pametovanja ali korektno i korisno.
Al Jaber - doktorska disertacija, ovo smo cekali. Vjerovatno igrac utakmice.
Lagumdzija - u njemu vidim sve vise materijala za novog Armina Hodzica Jr.
Vini - bilo je tu neceg pomalo divljeg ali vidjelo se i znanje. S obzirom da je debitovao (i to u kakvim okolnostima!) ovo je bilo za vise od prolazne ocjene.
Sosic - onako kako smo i navikli, momak je jednostavno drugaciji. Nekad nas to poremeti, nekad napravi ludnicu.
Dangubic - pravi igrac, radilica i znalac. Kad bi jos samo malo podigao fiziku bilo bi savrseno.

Cvetanoski - ovo vec dugo cekamo, slicno kao i kod Jabera. Trk, remplanje i zavrsnica za gol su potez kola, jednostavno savrseno.
Lausevic - ne mozes reci da je uradio nesto opipljivo ali momak meni ima sve predispozicije za pravog igraca. Nadam se jos vecoj minutazi za njega.
Radovac - nije to jos na onom nivou od jesenas ali vidljivo bolje u odnosu na vecinu utakmica ovog proljeca.
Sukilovic - decko je u dubiozi citavo proljece ali eto veceras je i on pokazao neke pozitivne znake.
Simoni - djeluje otresito, snazno i tehnicki potkovano. Ako se po jutru dan poznaje moze se od njega dosta dobrog ocekivati.

Denis Coric - sad bi valjda trebale pasti u vodu mnoge price koje su ovih dana kruzile. Od nedostatka hrabrosti do toga da je podrska koju je dobio privremena i da ce mu sigurni porazi od Vice i pitara izmaci stolicu. Pustiti covjeka da radi, odrzati kontinuitet - sve smo probali samo to jos nismo.

Posjeta izvrsna s obzirom na nekoliko uzasnih utakmica, los termin i lose vrijeme.

Ne bismo se nikako smjeli previse nafurati pred derbi. Oni imaju hiljadu i jedan problem u igri ali i dalje imaju mnogo kvaliteta. Samo nek odigraju jako i motivisano kao veceras i ja cu im skinuti kapu.
Cetiri pobjede u sudijskog nadoknadi znace kreiranje pobjednickog mentaliteta. Bar bi se tako pricalo da druga ekipa to cini. Za razliku od prijašnjih sezona kad smo vazda primali gol u zadnjim minutama.

Po meni bojkot je bio ocigledan. Al Jaber koji nije mogao dati prvom do sebe zadnjih 5 utakmica, na ovoj je izgledao ko svemirac i najbolji igrac lige. Ujedno za Galica koji je trcao kao nikad u zivotu. Vidi se sad zelja, htjenje i sve potrebno, za razliku od proslih utakmica gdje ih je bolio *****.

Ogromna je razlika u pristupu sinoc i zadnjih par kola.

Lagumdzija pravi igrac i bice pojacanje sigurno. Simoni takodjer, dobar pas i pregled igre, lagan na lopti. Peixoto okej, voli 1 na 1, ima brzinu, raditi s njime i bice i on ok.

Ova pobjeda nas je ujedinila i sigurno Coric ostaje do kraja sezone. Kontinuitet!!!

milanribar
Kontakt:

čet apr 24, 2025 8:23 am

Radi ovakvih pobjeda ne smijete propuštati utakmice, ma kakva je kriza rezultata u pitanju, nikad ne znaš kad će ekipa da prelomi... Možda je baš pritisak publike od prve minute dao krila igračima, možda je pritisak uticao i na sudiju jer bi hladno izmislio i neki penal da nije bilo pritiska s tribina.

Igrači su odgovorili onako kako treba i vratilo im se, sa jako kombinovanim sastavom sa debitantima na nekim pozicijama opet je pravi pristup urodio plodom.
Brazilci su pokazali da se mogu koristiti i da umiju i to će puno značiti u narednoj sezoni.

Šošić koliko god iritiro starije kolege, moraju mu priznati njegov učinak i ponekad istrpit njegove dječije gluposti, popričat sa njim i pristupit mu na pravi način, jer 10 golova zabit nije malo za nekog ko nije špic...

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, fanaticZeljin, staaarinavijac i 155 gostiju.

Prijava