Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 17, 2025 6:14 pm

:rofl: Joj kako si ofiran....
Satro ga provuces u postu pa ako se ko uhvati...
Prosli smo mi to ibdje davno ba...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Valter
Kontakt:

čet apr 17, 2025 6:24 pm

Hulahopka je lav, kako vam jeftino ubaci priću o Brki
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

svabo
Kontakt:

čet apr 17, 2025 6:30 pm

milanribar je napisao/la:
čet apr 17, 2025 12:33 pm
Jedini Ćorićev kiks je utakmica u Širokom, ostalo rezultatski ok sve. Realno je da nismo ekipa bolja od ove tri ispred nas ni igrački ni finansijski i to je to. Moglo se možda do finala u kupu al ako ćemo tjerat nekog radi jednog kiksa onda smo još uvijek u zabludi.
Treba dovest pojačanja gdje škripi zahvalit se onim koji nisu opravdali (Mirčevski) i krenut u pripreme za sljedeću sezonu koja će bit preteška.
Sve ostalo je ulazak u bespotrebne avanture.
Nismo ni lošija ekipa od Širokog pa ispadosmo. Nije ni Sarajevo bolje od Borca, pa prođe (bez da ulazimo u razloge prolaska, ali ko te pita). Napasti treće mjesto koje ti je na tri boda razlike i ne filozofirati previše. Za vikend imamo priliku bar smanjiti razliku jer idemo jako lošem Zrinjskom, a Sarajevo gubi od Borca milion posto. I onda imaš derbi u kojem možeš pobjedom doći do trećeg mjesta, šta je to toliko nenormalno?

dajdvagolaprednosti

čet apr 17, 2025 6:33 pm

Valter je napisao/la:
čet apr 17, 2025 6:24 pm
Hulahopka je lav, kako vam jeftino ubaci priću o Brki
Odma da se ogradim to nisam, slusam o njemu evo 3 godine i zao mi je sto sad ispade da sam ja on, ako si pratio hulahopku u njegovim ispadima, ne bi ga NIKAD vidio da se interesuje za neke bezvezne stvari kao sto je jedan Trograncic(vrati par postova nazad vidjet ces o cemu pricam), jos jednom kazem zao mi je sto je ispalo da sam ja on

ubaceni element
Kontakt:

čet apr 17, 2025 6:39 pm

dajdvagolaprednosti je napisao/la:
čet apr 17, 2025 5:33 pm
Ne prizivam ga, ali ne bih se cudio on da se ukaže, ali ja koliko sam nacuo Coric zeli neke svoje igrace u klubu i zato je ovakav kakav jeste
Koji su to igraci? Ko ne dozvoljava da dodju?

dajdvagolaprednosti

čet apr 17, 2025 6:41 pm

Navodno igraci od onog smrada od menadzera Bulica.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

čet apr 17, 2025 6:48 pm

Mene samo zanima eto da ode šef, ko bi dosao umjesto njega. To mi jedino nije jasno. Anceloti ce dobit nogu u Realu pa mozda njega da nafuramo jedno 7/8 mjeseci.

Dzezvar
Kontakt:

čet apr 17, 2025 7:03 pm

čet apr 17, 2025 6:41 pm
Navodno igraci od onog smrada od menadzera Bulica.
Nisu

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet apr 17, 2025 9:11 pm

čet apr 17, 2025 4:33 pm
Ako ode Denis, mislim da je vrijeme za Brku....
Mislis za Baku ? Ima porodicnih problema, ne moze.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Fanzi
Kontakt:

čet apr 17, 2025 9:50 pm

I opet u krug.
Samo kad u Zelji bude igralo 8-11 igraca iz njegove skole, bice nesto od nas. Sve ostalo je lutanje i finansijsko divljanje, srljanje i plagiranje. Mi nikada nismo imali novaca da privucemo, zadrzimo i pomognemo ljude koji gone na bonuse, premije i finansijske injekcije.

Nisu nasa djeca toliko nisko pala, koliko nasa percepcija o njima.

Da hocemo krenuti s djecom, i sasvim iz nekog bezazlenog razloga zatvoriti tri tribine stadiona, osim juzne u prvih par kola. Pa pustiti onda masu da uziva i gleda kako klinci kojima je plava boja bitnija od ili bitna koliko novac, gine na terenu za svaki pedalj, grijesi, pada, ustaje i uci.

Al posto od tog nema nista, izvolte se nervirat iz sezone u sezonu, pokusavajuci nesto, cekajuci cudo, gubeci vrijeme cekajuci.

Mi smo Zeljeznicar - izvol'te se nervirat!
Pozz!
Zadnja izmjena: Fanzi, dana/u čet apr 17, 2025 10:08 pm, ukupno mijenjano 1 put.

santakuruz
Kontakt:

čet apr 17, 2025 10:00 pm

Iskreno, nakon procitanih samo nekoliko zadnjih komentara, ostajem cvrsto pri svojim stavovima jos od 2018. Nas treba dobro izje.ati i onda nas ugasiti skroz. Ok je pogrijesiti ali samo izuzetno glupi ljudi ponavljaju svoje greske. A mi evo u nekoliko navrata ponavljamo identicne greske. Haman se ugasimo, ne znamo ni kako se iscupamo i taman kad se koliko-toliko stabilizujemo, krenemo sa nekakvim prvim, stidljivim koracima ka nekakvom napretku, mi bi da smo odmah na desetoj stepenici. I krivi su ljudi koji su nas iz kanala iscupali na prvu stepenicu, vuku nas na drugu, mozda trecu ali bi mi da smo na desetoj. I krivimo njih sto to ne ide brze, ali ne krivimo one koji su nas svukli u kanal.
Evo otvoreno, iskreno. Ko god i sekundu pomisli da Coric i Rahimic trebaju napustiti klub, je totalni moron. O njima mozemo suditi tek na kraju sljedece sezone.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Sky1
Kontakt:

čet apr 17, 2025 10:24 pm

santakuruz je napisao/la:
čet apr 17, 2025 10:00 pm
Iskreno, nakon procitanih samo nekoliko zadnjih komentara, ostajem cvrsto pri svojim stavovima jos od 2018. Nas treba dobro izje.ati i onda nas ugasiti skroz. Ok je pogrijesiti ali samo izuzetno glupi ljudi ponavljaju svoje greske. A mi evo u nekoliko navrata ponavljamo identicne greske. Haman se ugasimo, ne znamo ni kako se iscupamo i taman kad se koliko-toliko stabilizujemo, krenemo sa nekakvim prvim, stidljivim koracima ka nekakvom napretku, mi bi da smo odmah na desetoj stepenici. I krivi su ljudi koji su nas iz kanala iscupali na prvu stepenicu, vuku nas na drugu, mozda trecu ali bi mi da smo na desetoj. I krivimo njih sto to ne ide brze, ali ne krivimo one koji su nas svukli u kanal.
Evo otvoreno, iskreno. Ko god i sekundu pomisli da Coric i Rahimic trebaju napustiti klub, je totalni moron. O njima mozemo suditi tek na kraju sljedece sezone.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
+1, ma lupaju brate, a pamćenje nikakvo. Na kraju sezone podvući crtu i krenuti dalje, bez kontinuiteta nikada nije bilo rezultata, a mi konačno imamo kakav takav i klub ne nazadaje, nego lagano ide naprijed, još da nije balasta dugova koji nam je ostavljen od "spasioca" pa gdje bi nam kraj bio ali ne vidi to 80% ovih što lupaju.

505 VITEŠKA
Kontakt:

čet apr 17, 2025 10:48 pm

Čekaj malo @Dzezvar

Pa do prije svega dvije sedmice kad se počelo pričat o platama, ubjedjivalo se da je laž da se ne spinuje i da su Ćorić i Rahimic dugotrajni, da se čeka novi ugovor, dogovaraju igrači za sljedeću sezonu

I sad je sve najgore nakon što nismo uspjeli okrenut 3:0
I ako je to sve istina da ide na kraju sezone, koja je motivacija cijele ekipe do kraja prvenstva, onako radi reda ili?

Pa više mi muka od hajde Jovo na novo, svake yebene sezone

Ni meni se ne svidja igra u drugoj polusezoni jer nije ni 40% one igre sa Denisom iz prve polusezoni, ali ljudi dragi mi umjesto da razmišljamo kako na ovim temeljima nadograditi ekipu da bude kvalitetnija sljedece sezone a odreći se karta, mi gledamo da otjeramo Ćorić, a jbt led...

dzulijano_pike
Kontakt:

čet apr 17, 2025 11:22 pm

Baci frajer baju i vi se uhvatite ko somovi
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

dajdvagolaprednosti

čet apr 17, 2025 11:28 pm

Ja nisam za da se tjera Denis, kakva god igra da je ima rezultate, isto ko sto je neko napisao sve super bilo do juce. Juce ne uspije preokrenuti odma sa oba forma ide neka negativa nesto, postali smo ko Njanje

SkenderijaTM87
Kontakt:

čet apr 17, 2025 11:37 pm

Ma ovo je opet onaj nestabilni kloc hrasno hahah

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 18, 2025 5:21 am

505 VITEŠKA je napisao/la:
čet apr 17, 2025 10:48 pm
Čekaj malo @Dzezvar

Pa do prije svega dvije sedmice kad se počelo pričat o platama, ubjedjivalo se da je laž da se ne spinuje i da su Ćorić i Rahimic dugotrajni, da se čeka novi ugovor, dogovaraju igrači za sljedeću sezonu

I sad je sve najgore nakon što nismo uspjeli okrenut 3:0
I ako je to sve istina da ide na kraju sezone, koja je motivacija cijele ekipe do kraja prvenstva, onako radi reda ili?

Pa više mi muka od hajde Jovo na novo, svake yebene sezone

Ni meni se ne svidja igra u drugoj polusezoni jer nije ni 40% one igre sa Denisom iz prve polusezoni, ali ljudi dragi mi umjesto da razmišljamo kako na ovim temeljima nadograditi ekipu da bude kvalitetnija sljedece sezone a odreći se karta, mi gledamo da otjeramo Ćorić, a jbt led...
A ko je napisao da mi tjeramo Denisa...
Covjek je izrazio zelju da ide na kraju sezone...

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet apr 18, 2025 6:41 am

E, ako je tako, covjeku treba ispuniti zelju, neka bar neko bude zadovoljan.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Z_1921
Kontakt:

pet apr 18, 2025 8:38 am

Fanzi je napisao/la:
čet apr 17, 2025 9:50 pm
I opet u krug.
Samo kad u Zelji bude igralo 8-11 igraca iz njegove skole, bice nesto od nas. Sve ostalo je lutanje i finansijsko divljanje, srljanje i plagiranje. Mi nikada nismo imali novaca da privucemo, zadrzimo i pomognemo ljude koji gone na bonuse, premije i finansijske injekcije.

Nisu nasa djeca toliko nisko pala, koliko nasa percepcija o njima.

Da hocemo krenuti s djecom, i sasvim iz nekog bezazlenog razloga zatvoriti tri tribine stadiona, osim juzne u prvih par kola. Pa pustiti onda masu da uziva i gleda kako klinci kojima je plava boja bitnija od ili bitna koliko novac, gine na terenu za svaki pedalj, grijesi, pada, ustaje i uci.

Al posto od tog nema nista, izvolte se nervirat iz sezone u sezonu, pokusavajuci nesto, cekajuci cudo, gubeci vrijeme cekajuci.

Mi smo Zeljeznicar - izvol'te se nervirat!
Pozz!
Je li nasa percepcija ili realnost poraz od Zvijezde 09 5:0 i 11. mjesto u juniorskoj ligi?

Fanzi
Kontakt:

pet apr 18, 2025 8:49 am

Prijatelju, nije ničija. Samo moja.

Najprije da napišem, da ne sapunjam dasku ni upravi, ni Denisu, ni ljudima koji misle drugačije. Nikad nisam bio čovjek koji je unosio nemir.

Javno iznosim mišljenje u kojem se obračunam sa samim sobom. Jednostavno, meni neće pod kožu nijedna od generacija Želje od 2015. godine. Evo ravno 10 godina, imam problem s ljudima koji igraju za nas. Kad kažem ljudima, mislim uglavnom na većinu, ne na klince koji su ponikli u našoj školi, ili momke koji su opravdali plavi dres.

Razumijem na šta me pozivaš, ali moja vizija je malo šira. Znam da omladinski nema uspjeha ko nekad. Ipak, koliko je igrača propalo kroz Akademiju FKS, a zaista su talentovani? Propalo radi njihove neostvarene ambicije. Nedavno sam izbacio da je od 11 momaka koji su igrali protiv Atletica, njih 4 koji su igrali za nas okončalo karijeru.
A bilo je talenata...

Ko ima dijete, zna da je Zrinjski već unazad par sezona počeo skautirati igrače u Kantonu Sarajevo. I šalju ponude roditeljima. Znam dvije porodice. Vidi valjda Zrinjski, ono u čemu se ja ne razumijem do kraja.

Ne može me niko ubijediti da se ne može formirati mlada, posve Željina ekipa, sarajevska ekipa, ekipa djece sa sarajevskih ulica, posve bosanska ekipa, i da neće biti gotovo isto dobra kao ova u kojoj uvozimo hrvatsko-crnogorsko-srbijanski uglavnom škart. Nemoguće je da će svih 11 igrača biti flopovi. Isplivat će iz svake generacije 1-2 kvalitetna, a nama ni Evropa nije donijela novca koliko fond solidarnosti i transferi koje smo imali.
A mi iz godine u godinu na silu pokušavamo stvoriti novac, uspjeh, a imamo kontinuiranu krizu.

Trenutno korisnika/ca: Sekuba Diatta i 38 gostiju.

Prijava