Riječ je o dugu koji je nastao u korona periodu. Godinama je bio u zraku, ništa nije plaćano, nije bilo saglasnosti PU da se plaća na rate, oni su insistirali da se plati cijeli iznos i tu je nastao problem. Danas je eto izglasano da se može plaćati na rate. Klub će odmah početi otplaćivati ovaj dug čim dobiju saglasnost PU. Nije bilo nikakvog otpisivanja duga kako se piše po forumima, nego je isključivo tražena olakšica da se dug isplati u ratama.Trenutni porezni dug FK Željezničar iznosi 1.723.266,24 KM, a koji je nastao u periodu od 01.01.2019. do 31.08.2021. godine.
Znaci nista prije iduce sezone, jbg...cikoradovic je napisao/la: ↑čet mar 20, 2025 11:38 pmu Posušju bi trebali imati na raspolaganju i Cavnića i Brazilce.
Simptomoatično je da se pojedini likovi jave samo kada treba "baciti kakvubombu" i pokušati unijeti nervozu.cikoradovic je napisao/la: ↑čet mar 20, 2025 11:38 pmRiječ je o dugu koji je nastao u korona periodu. Godinama je bio u zraku, ništa nije plaćano, nije bilo saglasnosti PU da se plaća na rate, oni su insistirali da se plati cijeli iznos i tu je nastao problem. Danas je eto izglasano da se može plaćati na rate. Klub će odmah početi otplaćivati ovaj dug čim dobiju saglasnost PU. Nije bilo nikakvog otpisivanja duga kako se piše po forumima, nego je isključivo tražena olakšica da se dug isplati u ratama.Trenutni porezni dug FK Željezničar iznosi 1.723.266,24 KM, a koji je nastao u periodu od 01.01.2019. do 31.08.2021. godine.
Što se tiče novog duga, tačno je da je bilo problema i da u jednom (kraćem) periodu nisu plaćani doprinosi. Čekale su se neke pare, da li je bilo riječ o transferu Al-Jabera, općinskim ili sponzorskim parama, ne znam, znam da je početkom ove sedmice trebala leći uplata na račun i da se to konačno izmiri kako bi riješili problem registracija a i kako ne bi ugrozili sam proces licenciranja. Ukoliko su pare legle, a priča se da jesu, u Posušju bi trebali imati na raspolaganju i Cavnića i Brazilce.
A ovim zlonamjernim, što mudro spinuju, želim poručiti da ga dobro POGLABAJU zajedno sa ostalom eminentnom svitom.
Odjednom se pojave, a odjednom i nestanu..ublehas je napisao/la: ↑pet mar 21, 2025 7:16 amSimptomoatično je da se pojedini likovi jave samo kada treba "baciti kakvubombu" i pokušati unijeti nervozu.cikoradovic je napisao/la: ↑čet mar 20, 2025 11:38 pmRiječ je o dugu koji je nastao u korona periodu. Godinama je bio u zraku, ništa nije plaćano, nije bilo saglasnosti PU da se plaća na rate, oni su insistirali da se plati cijeli iznos i tu je nastao problem. Danas je eto izglasano da se može plaćati na rate. Klub će odmah početi otplaćivati ovaj dug čim dobiju saglasnost PU. Nije bilo nikakvog otpisivanja duga kako se piše po forumima, nego je isključivo tražena olakšica da se dug isplati u ratama.Trenutni porezni dug FK Željezničar iznosi 1.723.266,24 KM, a koji je nastao u periodu od 01.01.2019. do 31.08.2021. godine.
Što se tiče novog duga, tačno je da je bilo problema i da u jednom (kraćem) periodu nisu plaćani doprinosi. Čekale su se neke pare, da li je bilo riječ o transferu Al-Jabera, općinskim ili sponzorskim parama, ne znam, znam da je početkom ove sedmice trebala leći uplata na račun i da se to konačno izmiri kako bi riješili problem registracija a i kako ne bi ugrozili sam proces licenciranja. Ukoliko su pare legle, a priča se da jesu, u Posušju bi trebali imati na raspolaganju i Cavnića i Brazilce.
A ovim zlonamjernim, što mudro spinuju, želim poručiti da ga dobro POGLABAJU zajedno sa ostalom eminentnom svitom.
Ma nije jednostavno tako. Ne mislim na tebe u ovom slucaju, nego na ovu dvojicu padobranaca koji imaju historiju da samo lose stvari pisu.
Znaš da te poštujem i cijenim, ali ono je čisto bacanje bombi a ne činjenice. Pisanje kako nam je PU odobrila otplatu duga na 10 godina sa mjesečnom ratom od 40k je SPIN i to jako zlonamjeran. To znači da je naš dug sa 1.8 miliona otišao na 4.8, u samo par mjeseci. Pa koliko to kod nas košta ekipa mjesečno?
Da se ne ljutimo, istina je negdje izmedju, kao sto sam napisao iznadcikoradovic je napisao/la: ↑pet mar 21, 2025 10:49 amZnaš da te poštujem i cijenim, ali ono je čisto bacanje bombi a ne činjenice. Pisanje kako nam je PU odobrila otplatu duga na 10 godina sa mjesečnom ratom od 40k je SPIN i to jako zlonamjeran. To znači da je naš dug sa 1.8 miliona otišao na 4.8, u samo par mjeseci. Pa koliko to kod nas košta ekipa mjesečno?
Ne, mora se hitno naći investitor, to se mora, na tome se mora raditi 24/7, ovo ne vodi nigdje, a iz kluba nikakvih informacija nema.milanribar je napisao/la: ↑pet mar 21, 2025 9:00 amPorezni dug postoji ali je isto tako prioritet otplata njega čim dođe veći priliv novca u klub.
Ako bi samo radili tako da otplaćujemo porezni dug, nema šanse da bi imali ovakve rezultate, pitanje je da li bi bili u gornjem dijelu tabele, prije borba za opstanak i onda ništa nismo postigli.
Mora se balansirati između ulaganja u ekipu, infrastrukturu, omladinski pogon i otplatu duga.
Prije koliko su ono obećali novi poziv za strateškog partnera? Gdje je taj poziv? Kad su, inače, posljednji put objavili poziv?ublehas je napisao/la: ↑pet mar 21, 2025 12:06 pmDa se mogao naći, našao bi se do sada. Po čemu misliš da kao niko nije htjeo da nađe investitora? Ali argumentovano da to kažeš, a ne ja mislim i tako to. Pa ljudi koju su sada u klubu su to i najviše gurali.
Jel fakt misliš da pošteni ljudi stoje u redu da ulože pare u klub gdje nemožeš dobiti dozvolu za građenje bez milion opstrukcija ili dok ne platiš, gdje je svai drugi dan neka politička kriza, gjde se malo malo prijeti ratom...