Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Ludvig Leple
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 23, 2025 9:10 am

Torpedo nabijanjem lopte došao do skoro svih šansi, cijelo vrijeme preskakali igru na njihovog špica 17ku, koji je btw gromada i odlično se kreće. Pas igra 0 bodova, ali na kraju bolji bili.
Staviti Šošića na derbi uz uvijek bezvoljnog Cvjetanovskog onda nisi ni mogao očekivati ništa bolje da ti se desi. Indisponirani Radovac već drugu utakmicu i dobiješ havariju na terenu.
Husu sam priželjkivao i ranije i drago mi je da je došao, ali već drugi derbi izlazi u prvih 20 min svog učešća, nadam se da griješim.
Ja evo iskreno nisam vidio gluplje bekove od naših, pogotovo Radinović i Marković. Ovo nije realno da oni svojom jačom nogom ne mogu da dodaju precizno, a postavljanje na poziciju je mission impossible.

Teren oranica, bruka i sramota.

Jedini koji su prisustvovali utakmici su TM87, kapa do poda momci!

south side
Kontakt:

ned feb 23, 2025 9:34 am

Lose ovo sinoc, odbrana i vezni red nisu postojali radovac ,galic,radinovic nisu igrac za Zelju. Nama je vrh 4 mjesto ove sezone. kup teško da ćemo osvojiti pored Borca Zrinjskog nema o a ekipa kvalitet za nešto više treba još rada da bi se doslo na nivo da se nešto osvoji
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Hare79
Kontakt:

ned feb 23, 2025 9:39 am

Mozemo se tjesiti i traziti izgovore sve dok ne dodje neki privatnik i ne ulozi ozbiljan novac. Juce se jasno vidjela razlika izmedju privatnog kluba i udruzenja gradjana. Da je teren bio normalan dobili bi nas tri razlike, to se mora priznati. Mene samo strah narednih sezona kad liga bude imala 10 klubova, hocemo li moci opstati ukoliko u klubu dodje do krize kao proslih godina. A svi znamo da smo svako malo skloni nekim krizama, ostavkama, promjenama... Bojim se da vise necemo imati vremena i prostora da nesto na guzove odradimo... Klub treba dodatno profesionalizirati, a ekipu pojacati da bi bili rahat, al bojim se da je ovo maksimum kluba kao udruzenja gradjana, za nesto vise potreban je investitor.

SamoNapad
Kontakt:

ned feb 23, 2025 9:49 am

Ljudi napravili sve iz nase greske, kakva igra obje ekipe bez sredine igrali. Nama stoperi dvije utakmice [Zrinjski i pitari) naprave havariju u prvih 10 minuta. KakV igra njihova i kvaliteta Sarajeva kad nisu ni morali nista osim cekati da nasi im daju gol sansu( u prevodu igraci su nam u strahu svaku jacu tekmu). Sinoc jedini igraci vrijedni da ih neko kupi su Mufta, Jaber i Guliasvili ostali nisu vrijedni pomena. Ljudi hvale njihove igrace u odbrani a mi sterilni napravimo 3 mrtve sanse posebno na duge lopte.Njihova 3 stopera nisu u stanju uzeti loptu na samog Krpu ,tako da kod njih nisu nista vise do preplacena skupina igraca.
To sto smo mi u strahu protiv Zrinjskog i pitara ne znaci da su oni spektakularna ekipa, vise to govori o nama nego o njima.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

ned feb 23, 2025 9:58 am

Sad opet gledam sazetak, nemoguce je da ova utakmica zavrsi 0:0. Teren se pod hitno mora radit i ne smije se docekati naredna sezona sa ovom travom.

Refa1921
Kontakt:

ned feb 23, 2025 10:13 am

Kao što sam pisao i do sada. Karamarko ima problem kada su u pitanju napadači koji su kurpulentni i dobro se grade. Cavnić je za ove robusne dosta bolji. Mislim da bi jučer onu 17 razbio u duelima.

1921.ba
Kontakt:

ned feb 23, 2025 11:00 am

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned feb 23, 2025 12:46 pm

Sky1 je napisao/la:
ned feb 23, 2025 1:07 am
Ove pite su trenutno broj 1 po kvaliteti u ligi. Sve ove greške što smo vidjeli danas od strane naših igrača su zbog pritiska pitarskih i što pitarski igrači stoje bolje na terenu, spremniji, brži. Tako da ne treba kukati, ovo ide dobro i uz ovakav rad mi ćemo biti sve bolji.
Mozemo biti samo bolji s ulaganjima. Koliko para toliko muzike

Sky1
Kontakt:

ned feb 23, 2025 2:04 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
ned feb 23, 2025 12:46 pm
Sky1 je napisao/la:
ned feb 23, 2025 1:07 am
Ove pite su trenutno broj 1 po kvaliteti u ligi. Sve ove greške što smo vidjeli danas od strane naših igrača su zbog pritiska pitarskih i što pitarski igrači stoje bolje na terenu, spremniji, brži. Tako da ne treba kukati, ovo ide dobro i uz ovakav rad mi ćemo biti sve bolji.
Mozemo biti samo bolji s ulaganjima. Koliko para toliko muzike
Evo ti samo jedan primjer. Oslobodiš Zecovu plaću, za tu plaću možeš dovesti dva vrhunska pojačanja. Oslobodiš se još bezbroj drugih dugova i uz trenutnu Upravu ti ne treba nikakv investitor. Ako ove sezone izadjemo u Evropu, prodamo Jabera, eto ti lijepih para. Prebrzo mi zaboravljamo da su nas Morž i ekipa svukli u ravan totalno. Nama su najveći problem dugovi koje vućemo iz tog perioda. Naravno, nisam ja ni protiv investitora ali uz maksimalnu zaštitu kluba. Npr. ulaganja u kamp, sportski segment i sl. Nas je yebe i zakonski okvir, nemaš ga. Možeš ovako kao pitari polulegalno ali uvijek se sjetim njihove situacije sa Namom, u tom momentu fookus javnosti je bio na našoj krizi, a oni su bili mnogo bliže gašenju, nego mi. Sa investitorom se mora biti jako oprezan.

salle86
Kontakt:

ned feb 23, 2025 2:31 pm

Po meni Dino radi odličan posao SA ONIM ŠTO IMA.
Daleko je to od lošeg da se razumijemo, svaki baš igrač ima određene kvalitete ali i mahane. I kad se gleda po svemu u ovoj ligi, od kvalitete igrača, trenera, organizacije kluba, naklonosti sudija...tu smo gdje jesmo i sa -3 u odnosu na pitare koji već evo deceniju prave sistem dok mi sistem rušimo u pravimo svake polusezone.
Da ne bude da sad napadam Denisa, ali iz mog ugla gledanja, "usrao se" i nije smio napasti po pobjedu već nekako stihijski pa šta bude. Zato i umjesto 2 napadača opet samo Suljo, a on sam u napadu neću reći da je bezopasan ali svuda ga ima sem u 16. U jednom trenutku juče on čak izvodi i aut. Kasnije je ušao Dangubić ali previše kasno da se napadne pobjeda.
Moguće da su se Jaber i Danguba čuvali za zadnjih 30 minuta ali je očajan ulazak u meč promijenio sve.
Odbrana nam je plivala svih 90 minuta, odavno jedan tim onako loe nije stajao u defanzivi a da gola nije primio 😂
I samo neprocjenjivo je ovo, do juče se pitari smijali na priču kako Muftić zaslužuje poziv, sinoć svi bi ga zvali haha
Kakvi ublehaši braćo mila
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

fanaticZeljin
Kontakt:

ned feb 23, 2025 3:55 pm

Sa kakvim mi govnima dijelimo ovaj grad . To nije humano , pa nek se opet puste na Grbavicu . Na kraju jos govnari lazu i ubjedjuju kako su stolice bile odvrnute , kako nisu polomljne, kako je steta minimalna . E je.bem li vam mamu seljacku
Srcu draga, boja PLAVA !

Okolele
Kontakt:

ned feb 23, 2025 4:17 pm

Kad će ovi Brazilci biti u pogonu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SanMan
Kontakt:

ned feb 23, 2025 4:53 pm

@okolele haj ti nama izračunaj kolko treba para da osvjetlimo Sjever pa da probamo šta organizovati

Ferroviere_1921
Kontakt:

ned feb 23, 2025 5:48 pm

blueheart
Kontakt:

pon feb 24, 2025 9:40 am

jel moguce da su nase komsije bacale baklje na pomocni teren?
DRZAVA ZELJO

nikson
Kontakt:

pon feb 24, 2025 10:43 am

Eh trebalo mi je 2 dana da se oporavim od derbija.
Na kraju sve stane u jedan zakljucak PSIHA!!!
Mi u klubu moramo imati psihologa. Sukilovic i Karamarko su (slozicste se vecinom) jedan od boljih ako ne i najboljih dijelova ove ekipe. Oni su zakazali od 30 te sekunde i povratka nije bilo. Unijela se nervoza u citav tim i to je gotovo.
Nismo mi toliko losi koliko je ocigledno da se momci ove dvije utakmice puno teze nose sa pritiskom. Sad im je nakon dobre polusezone “nametnuto” da trebaju igrati jos bolje i evo sta se desava. Mora se poraditi na psihi i to je to, ostalo ce biti dobro.
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

milanribar
Kontakt:

pon feb 24, 2025 11:23 am

Ma ovo je bio pretežak raspored, prva dva kola dva derbija, ne sjećam sam da smo to imali ranije. Mislili smo da možemo više al ipak realnost je ovako, možda se moglo protiv Zrinjskog više s kompletnom ekipom al šta je tu je. Sad vidimo da nam je problem ulazak u utakmicu, u obje smo prvo poluvrijeme horor bili i to je na stručnom štabu da popravi. Isto tako drugo poluvrijeme odigramo ko skroz druga ekipa, stvaramo šanse kontrolišemo igru bolje. Protiv slabijih ćemo sigurno izgledat puno bolje...

ISB87
Kontakt:

pon feb 24, 2025 11:27 am

Sad u utorak probat brazilce i par ovih omladinaca.
MIRZA RASCIC

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon feb 24, 2025 11:44 am

ISB87 je napisao/la:
pon feb 24, 2025 11:27 am
Sad u utorak probat brazilce i par ovih omladinaca.
Zar su dobili papire?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

SamoNapad
Kontakt:

pon feb 24, 2025 4:01 pm

Zrinjskom smo morali bar bod uzeti. Tamo je izgleda neki belaj , ocekujem da ih Borac a mozda cak i Sarajevo preskoci. Moramo vise vjerovati sebi i podici se na tabeli , sa ovakvim stavom necemo nikad nista postici.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 20 gostiju.

Prijava