Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoNapad
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub feb 01, 2025 4:33 pm

Cavnic ce nas ubiti doslovno bude li igrao.
Prespor i ako izadjemo visoko nema pomoci, prelako ispada u igri 1 na 1. Mircevski uz svu zelju koju imamo da proigra on je kako stvari stoje mrtav.
Ostalo se vidi da idemo prema ozbiljnim stvarima sto se tice igre i taktike.

dobar tri
Kontakt:

sub feb 01, 2025 4:58 pm

Trebat će vremena Cavniću da se vrati, ne treba zaboraviti utakmicu protiv Igmana na Grbavici kad’ je Ramić sa Marinom radio šta je htio dok je Cavnić bio taj koji mu nije dao disati. Također derbi drugo poluvrijeme doslovna agresija Sarajeva gdje je Cavnić bio glavni u odbrani.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sub feb 01, 2025 5:00 pm

Da je pravde, Cavnić nikad ne bi ni dolazio, preloš igrač, kiksara mrtva

Refa1921
Kontakt:

sub feb 01, 2025 5:06 pm

dobar tri je napisao/la:
sub feb 01, 2025 4:58 pm
Trebat će vremena Cavniću da se vrati, ne treba zaboraviti utakmicu protiv Igmana na Grbavici kad’ je Ramić sa Marinom radio šta je htio dok je Cavnić bio taj koji mu nije dao disati. Također derbi drugo poluvrijeme doslovna agresija Sarajeva gdje je Cavnić bio glavni u odbrani.
Slažem se, Karamarko teško na kraj može izaći s Ramićem i Mulahusejnovićem. On ima problem kada su robusniji napadači dok Cavniću krupniji centafori odgovaraju jer je dobar u skoku.

ISB87
Kontakt:

sub feb 01, 2025 6:12 pm

I Amar je gubio prijateljske... :D

Ide plavo proljeće!
MIRZA RASCIC

Occasionally
Kontakt:

sub feb 01, 2025 6:19 pm

kvalitet je napisao/la:
pet jan 31, 2025 8:02 pm
Occasionally je napisao/la:
pet jan 31, 2025 7:41 pm
PlavaDobrinja1921 je napisao/la:
pet jan 31, 2025 7:06 am
Ma ja bih lokomotivu stavio ispod semafora jer vidim po maketi da ce se pomjeriti na zdenku izmedju istoka i juga. Nekako je tu ukomponovat. Mislim da joj je mjesto negdje na stadionu. Takodjer bih volio da se vrati zvuk lokomotive kad se zabije gol, mislim da nam ljepse pristaje od one muzike.
Maketa !
Gdje si vidio maketu?
slika

A to za zvižduk lokomotive je pod moranje. Ništa ih ne košta da opet započnu s tim. E ako cijenjeno gledateljstvo ne odobri izvučeš osigurać i Ciao!
Pa objavili su mnogi mediji, evo prvi link koji sam našao internet pretragom:

https://depo.ba/clanak/264313/kako-ce-i ... ezentacije
Slika. Vidjeli smo svi.
Maketa je već nešto drugo.

nikson
Kontakt:

sub feb 01, 2025 6:23 pm

Ja sam upoznat sa projektom, igrom slucaja sam bio sa momcima koji su radili projekat. Zdenka je spojena identicno kao istok i sjever, samo je srednji dio juga veci (visociji, duzi kako ko hoce)
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

struja
Kontakt:

sub feb 01, 2025 6:38 pm

nikson je napisao/la:
Ja sam upoznat sa projektom, igrom slucaja sam bio sa momcima koji su radili projekat. Zdenka je spojena identicno kao istok i sjever, samo je srednji dio juga veci (visociji, duzi kako ko hoce)
👍

struja
Kontakt:

sub feb 01, 2025 6:39 pm

nikson je napisao/la:
👍

Occasionally
Kontakt:

sub feb 01, 2025 6:49 pm

Potreban prostor za zdenku dovodi tribinu bliže starom Jugu ( veći zahvat za sprečavanje/obezbjeđenje potencijalnog klizišta) i više kopanja oko temelja reflektora.
Može pitanje ?
Da li je prezentovana slika pravi prikaz idejnog riješenja? Da li je projektant fakat spreman da iskoristi reflektore kao nosače krova !!!

gavran
Kontakt:

sub feb 01, 2025 6:52 pm

struja je napisao/la:
sub feb 01, 2025 6:39 pm
nikson je napisao/la:
👍
zar nije lakse dva prsta u jednom postu,nego ovako ofirno nabijat postove
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

fcz
Kontakt:

sub feb 01, 2025 9:23 pm

slika
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

nikson
Kontakt:

sub feb 01, 2025 9:28 pm

Ma ne znam
Occasionally druze, necu ja kopati ni bagerisati. Kazem ti sta su mi rekli ljudi koji su radili taj projekat koji je predan prije mjesec ili nesto tako. Ide identicno kao sjever, spaja se sa istokom, ostaje nekoliko samo redova starog juga jer ce se raditi neke zastite od klizista itd. Zdenka se spaja a srednji dio juga je drugaciji tj visociji ili duzi ne znam kako da se izrazim pravilnije. Ispitivanja zemljista su radjena, ogroman dio kostanja tribine je upravo to sto se treba busiti zemljiste i da se pravi ta neka zastita. Ako su lagali oni mene i ja lazem vas
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

nekonvencionalan
Kontakt:

sub feb 01, 2025 9:52 pm

nikson je napisao/la:
Ma ne znam
Occasionally druze, necu ja kopati ni bagerisati. Kazem ti sta su mi rekli ljudi koji su radili taj projekat koji je predan prije mjesec ili nesto tako. Ide identicno kao sjever, spaja se sa istokom, ostaje nekoliko samo redova starog juga jer ce se raditi neke zastite od klizista itd. Zdenka se spaja a srednji dio juga je drugaciji tj visociji ili duzi ne znam kako da se izrazim pravilnije. Ispitivanja zemljista su radjena, ogroman dio kostanja tribine je upravo to sto se treba busiti zemljiste i da se pravi ta neka zastita. Ako su lagali oni mene i ja lazem vas
Širina i visina su dvije različite stvari, pa se ti izrazi kako hoćeš.
I mislim da ta eventualna rupa ispod zdenke ne može biti korištena za lokomotivu jer tu moraju biti vozila hitne pomoći i/ili vatrogasaca.

fcz
Kontakt:

sub feb 01, 2025 9:56 pm

nikson je napisao/la:
Ma ne znam
Ma visi, kako ce biti duzi. :)

To bi onda, pretpostavljam, trebao biti ovaj projekat iz Misketovog vremena. Iskreno, volio bih da bude ovako, nek ima nesto jedinstveno, da ne bude sve sablonski.

slika
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub feb 01, 2025 10:40 pm

fcz je napisao/la: Ma visi, kako ce biti duzi. :)

To bi onda, pretpostavljam, trebao biti ovaj projekat iz Misketovog vremena. Iskreno, volio bih da bude ovako, nek ima nesto jedinstveno, da ne bude sve sablonski.

slika
Ovo i ja priželjkujem za jug, kad god se on izgradio. Ovaj dizajn je baš projektovan za navijačku tribinu. Glavni dio kopa će biti iznad gola, navijanje polazi odatle te je lakše voditi tribinu kad su svi ljudi u kopu ravnomjerno raspoređeni, te se čuveni navijački huk još više naglašava.
Meni je jasno da je ovaj projekat skuplji, posebno kad bi krov išao bez stubova. Miske je tada rekao da bi krov iznosio trećinu investicije. Krivo mi je, jer smo se prije doveli u situaciju sa dugovima, tako da sada ne možemo imati do kraja glavnu riječ u ovome. Ja bih volio da može ikako da se ovako gradi tribina, pa i bez krova, pa da mi naknadno kad se dodatno riješimo dugova napravimo taj krov.
Ali, helem nejse što bi se reklo.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

nikson
Kontakt:

sub feb 01, 2025 10:51 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
sub feb 01, 2025 10:40 pm
fcz je napisao/la: Ma visi, kako ce biti duzi. :)

slika
Ovo i ja priželjkujem za jug, kad god se on izgradio. Ovaj dizajn je baš projektovan za navijačku tribinu. Glavni dio kopa će biti iznad gola, navijanje polazi odatle te je lakše voditi tribinu kad su svi ljudi u kopu ravnomjerno raspoređeni, te se čuveni navijački huk još više naglašava.
Meni je jasno da je ovaj projekat skuplji, posebno kad bi krov išao bez stubova. Miske je tada rekao da bi krov iznosio trećinu investicije. Krivo mi je, jer smo se prije doveli u situaciju sa dugovima, tako da sada ne možemo imati do kraja glavnu riječ u ovome. Ja bih volio da može ikako da se ovako gradi tribina, pa i bez krova, pa da mi naknadno kad se dodatno riješimo dugova napravimo taj krov.
Ali, helem nejse što bi se reklo.
Kako su mi objasnili tako nesto bi i trebalo da izgleda.

Occasionally
Kontakt:

sub feb 01, 2025 11:33 pm

nekonvencionalan je napisao/la:
sub feb 01, 2025 9:52 pm
nikson je napisao/la:
Ma ne znam
Širina i visina su dvije različite stvari, pa se ti izrazi kako hoćeš.
I mislim da ta eventualna rupa ispod zdenke ne može biti korištena za lokomotivu jer tu moraju biti vozila hitne pomoći i/ili vatrogasaca.
Prvu sljedeću utakmicu uzeti kartu za Jug. Kada se bude prolazilo pored Istoka pogledati lijevo i ocjeniti koliko ima do susjedne privatne parcele, sada ona nova zgrada. A zatim pogledati desno nadole i vidjeti koliko je uzak prolaz za ulaz na Istok. Procjeniti visinsku razliku i izračunati kakav zahvat treba poduzeti da se tu napravi prolaz za vozilo hitne pomoći a kamoli vatrogasno!

Occasionally
Kontakt:

sub feb 01, 2025 11:38 pm

fcz je napisao/la:
slika
Plaćeno je cca 190.000 KM za projekat. Gotova stvar.
Ali sada kada se počelo pričati i o Zapadu šteta što nije napravljena neka studija za obadvije tribine.
Mislim da su zdenke pogrešan pristup i da postoji bolje rješenje za obje tribine.

P.S.
Koliki prostor zahtjeva novi Zapad a u kontekstu prekategorizacije i potrebnog prostora za sadržaj koji se mora ispoštovati.

kvalitet
Kontakt:

ned feb 02, 2025 12:32 am

Occasionally je napisao/la:
sub feb 01, 2025 11:38 pm
fcz je napisao/la:
slika
Plaćeno je cca 190.000 KM za projekat. Gotova stvar.
Ali sada kada se počelo pričati i o Zapadu šteta što nije napravljena neka studija za obadvije tribine.
Mislim da su zdenke pogrešan pristup i da postoji bolje rješenje za obje tribine.

P.S.
Koliki prostor zahtjeva novi Zapad a u kontekstu prekategorizacije i potrebnog prostora za sadržaj koji se mora ispoštovati.
Stadion treba biti jednoobrazan, ako su zdenke onakve s jedne, trebaju biti i s druge strane. Hoćemo normalan, proporcionalan stadion, da dočekamo napokon nešto takvo u ovom jadu sveukupnom. Sad nam je tu i načelnica koja ima fetiš na fasade, pa valjda i to sredimo u ove 4 godine.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 20 gostiju.

Prijava