Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

milanribar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 26, 2024 12:17 pm

Dzezvar je napisao/la:
uto nov 26, 2024 7:55 am
Moramo malo spustiti loptu.Nerealna su ocekivanja da mi nekoga razvalimo,nismo jos na tom nivou.Tamo gdje ocekujemo laganu utakmicu mi se jos uvjjek patimo.Tek mozda na proljece mozemo ocekivati neki napredak da se mozemo nositi sa prva 3 kluba.Naravno uz sefa koji vec radi fenomenalan posao.
Pogotovo po ovakvim terenima sad, svaka pobjeda je dobra pa bilo kakva. Teren će po svemu sudeći bit zaleđen...

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto nov 26, 2024 12:57 pm

Kakva je situacija sa terenenom, ima li snijega na njemu, trebalo bi se ovo popodnevno sunce iskoristit pa ocistit teren da se moze isusiti koliko toliko.
Alea iacta est!

salle86
Kontakt:

uto nov 26, 2024 1:04 pm

Ma yebo mu ja majku, ne mora vala ni svaki put gol u zadnjih 10 minuta. Što ne bi odma zabili pa onda lagano vezli do kraja, ha ja
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

gavran
Kontakt:

uto nov 26, 2024 5:40 pm

salle86 je napisao/la:
uto nov 26, 2024 1:04 pm
Ma yebo mu ja majku, ne mora vala ni svaki put gol u zadnjih 10 minuta. Što ne bi odma zabili pa onda lagano vezli do kraja, ha ja
nismo naucili bez stresa gledati....
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Gyasi13
Kontakt:

uto nov 26, 2024 7:02 pm

Treba vidjeti ovog malog Karica golmana, fakticki ga vratiti, ima visinu, bonus, sad vec i nekog iskustva, kad je Muftic vec u izlogu...

teatrale36
Kontakt:

uto nov 26, 2024 8:09 pm

Dajte ba ljudi kakav je ovo pesimizam, čuj 1:0!! Pa Sloboda dolazi nije Bayern, da je bilo fino vrijeme u Konjicu bi zabili još 2-3 gola.

teatrale36
Kontakt:

uto nov 26, 2024 8:09 pm

Dajte ba ljudi kakav je ovo pesimizam, čuj 1:0!! Pa Sloboda dolazi nije Bayern, da je bilo fino vrijeme u Konjicu bi zabili još 2-3 gola.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto nov 26, 2024 10:56 pm

Dat cemo im 5 komada do 60te
Željezničar ante portas !

Eldar
Kontakt:

sri nov 27, 2024 7:07 am

Meni je zelja da vidim malog Focu od prve minute, da vidimo sta moze. Mozda je ovo idealna tekma za to

zlocestibradonja

sri nov 27, 2024 1:00 pm

Teren je ocajan, ali sve mimo pobjede bi bilo veliko iznenadjenje, sloboda je vec otpisana

kb80
Kontakt:

sri nov 27, 2024 1:44 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
ned nov 24, 2024 5:00 pm
neroazzuro je napisao/la:
ned nov 24, 2024 4:14 pm
Joj što ne mogu ovog uzdizanja čim nas malo krene...
Pa mislim da smo bukvalno svaki put kiksali kad god smo protiv njih unaprijed upisali bodove.
Kad se samo sjetim, mislim, 2011 i Zoletića u nekoj 87 minuti iz prvog njihovog šuta na gol i poraza na Grbavici. Taj poraz nas je koštao titule i bojac je uze na kraju.
Treba čvrsto ostati na zemlji.
Izvini maca sto očekujem pobjedu protiv ekipe koja ima 2 boda u 13 kola i koju tambura ko stigne.
Zaista kao navijaci mnogo trazimo pobjedom protiv takvih levata. Bezobrazni smo, digli smo se mnogo.
Sve si u pravu, ali ne zaboravi proslu godinu u kakvom smo stanju bili (psihicki prije svega) i kada god smo upisali bodove prije tekme, belaj.
Fakat jos uvijek nismo u tom psihickom stanju.

Samo jako i bez opustanja :baklja: :zeljeznicar1: :baklja:

teatrale36
Kontakt:

sri nov 27, 2024 2:01 pm

kb80 je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:
ned nov 24, 2024 4:14 pm
Joj što ne mogu ovog uzdizanja čim nas malo krene...
Pa mislim da smo bukvalno svaki put kiksali kad god smo protiv njih unaprijed upisali bodove.
Kad se samo sjetim, mislim, 2011 i Zoletića u nekoj 87 minuti iz prvog njihovog šuta na gol i poraza na Grbavici. Taj poraz nas je koštao titule i bojac je uze na kraju.
Treba čvrsto ostati na zemlji.
Izvini maca sto očekujem pobjedu protiv ekipe koja ima 2 boda u 13 kola i koju tambura ko stigne.
Zaista kao navijaci mnogo trazimo pobjedom protiv takvih levata. Bezobrazni smo, digli smo se mnogo.
Sve si u pravu, ali ne zaboravi proslu godinu u kakvom smo stanju bili (psihicki prije svega) i kada god smo upisali bodove prije tekme, belaj.

Prošla godina je prošla godina a i tu je bilo razlike između početka sezone i kraja sezone. A ovo je sad potpuno nova ekipa koja je dobro vođena s klupe, koja dobro stoji na terenu i koja ce da razvali Slobodu.

kb80
Kontakt:

sri nov 27, 2024 2:31 pm

teatrale36 je napisao/la:
sri nov 27, 2024 2:01 pm
kb80 je napisao/la:

Prošla godina je prošla godina a i tu je bilo razlike između početka sezone i kraja sezone. A ovo je sad potpuno nova ekipa koja je dobro vođena s klupe, koja dobro stoji na terenu i koja ce da razvali Slobodu.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :ganja: :baklja:

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

sri nov 27, 2024 3:17 pm

Prelijep osjecaj gledati naseg Zelju ovih zadnjih par mjeseci. Dobru igru koju imamo od pocetka sezone sada prate i pobjede, konacno sve "naleglo". Nadam se samo da ovu pozitivnu atmosferu u ekipi, kao i koheziju izmedju Uprave i Strucnog staba necemo razjebati kao sto imamo obicaj.

Valter
Kontakt:

sri nov 27, 2024 3:33 pm

Do kraja polusezone ostale su još dvije utakmice na Grbavici, Sloboda i Gošk. Najava lošeg vremena u subotu mogla bi dijelom uticati na posjetu ali bez obzira na to ko može ne treba mu posebna pozivnica za dolazak. Nakon toga više od dva mjeseca bez Želje u takmičarskom smislu. Ova dva mjeseca su uvijek najizazovnija u finansijskom smislu. Zato napuniti Grbavicu što više a možda i apel navijačima da se suzdrže u ove tri preostale utakmice od pirotehnike i sličnog, neka što više novaca ostane za pripreme i ostale troškove. Siguran sam da Denis ne razmišlja kao forumaši i da će bez nepotrebne prepotentnosti spremiti ekipu. Na prvu izgleda da je Sloboda več drugoligaš al nekom iznenadnom pobjedom može sebi stvoriti tračak nade. Svaka od tri naredne utakmice nosi tri boda, zato je svaka derbi svih derbija. Na pitanje Xaviju Alonsu koja je tajna rekordnog evropskog niza Bayer Leverkuzena bez poraza od 51. utakmice reče: Samo nas je interesovala utakmica koja je pred nama.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

south side
Kontakt:

sri nov 27, 2024 3:44 pm

Pale se alarmi na Grbavici: Juniori Željezničara u borbi za opstanak

Dok seniori FK Željezničar igraju kvalitetnu sezonu, u Omladinskoj školi kluba sa Grbavice jako loša situacija.

Jasno je da se ništa ne može promijeniti preko noći, te da je potrebna prava 'čistka' na skoro svim pozicijama u školi, ali pogled na tabelu omladinskih liga mnogo boli svakog navijača Željezničara.

Danas su juniori Željezničara u zaostalom meču devetog kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine poraženi od Širokog Brijega na Grbavici rezultatom 3:2.

Time su nastavili užasni niz, a gosti su vodili 2:0 nakon 22. minute golovima Josipa Skoke te Vite Medića. Dženan Šabić je majstorski pogodio za 1:2, ali ubrzo Gojko Jelić vraća gostima dva gola prednosti.

Do kraja je Željezničar uspio smanjiti na 2:3 preko Aimana Šemdina, a treba istaći da je goste sa klupe predvodio nekadašnji igrač Željezničara, danas ambiciozni trener Juan Manuel Varea, inače rođeni Argentinac.

Ovim porazom juniori Željezničara ostali su na 13. mjestu te imaju tek 16 bodova. Liga broji 16 klubova, a dva napuštaju takmičenje, te na Grbavici sa razlogom strahuju. Bio bi to 'šamar' klubu kakav se odavno ne pamti.

Izabranici Adina Mulaosmanovića djeluju jako blijedo, mnogo toga ne štima, a najviše gubi prvi tim koji bi iz svoje škole trebao dobijati velike talente, ali jasno je da od toga nema ništa.

Nije ni čudo što Plavi muče probleme sa fudbalerima sa zaštićenim godištem (U-21), a nekada je Željina škola fudbala bila cijenjena u cijelom regioni, ali i šire.

Mnogi se pitaju kakva je odgovornost direktora škole Edina Ćurića koji je stigao na ovu poziciju na ljeto 2022. godine.

Ćurić je igračka legenda Željezničara, a kada je dolazio u Omladinsku školu Željezničara kazao je da je prepoznao ozbiljan projekat kluba i da je to bio izazov zbog kojeg je prihvatio ponudu. Nešto kasnije o problemima, te planovima govorio je za Faktor.

- Na ovoj funkciji sam godinu i mjesec. Dosta smo stvari napravili, sve ide u pozitivnom pravcu i imamo dosta progresije. Prošle godine smo proveli dosta vremena mijenjajući terene za treninge i utakmice. Više smo se fokusirali na to da rješavamo neke probleme iz prošlosti, koji su nas zatekli. Probleme opreme, probleme članarina i tako te neke probleme koji idu uz fudbal, a koje mnogi ljudi i ne znaju. Uvijek kada se priča o Omladinskoj školi misli se na stvaranje igrače. Naravno, to je zadnji i najvažniji cilj, ali kako doći do toga cilja?

Evo, dobili smo teren, konačno smo se vratili na Grbavicu. Ono što sam ja htio je da na jedan transparentan način ocijenimo kvalitete svakog igrača, da pravimo "raporte" o igračima koji su pripremljeni, jer se igrač gleda sa svih aspekata - tehničkog, taktičkog, mentalnog i kondicionog. I tako za svaki uzrast. Transparentno ćemo izlaziti pred roditelje i upoznavati ih sa kvalitetama njihove djece, a na taj način ćemo preduhitriti i neke protekcije, gledanje drugim očima, jer to je moja namjera - kazao je Čurić u razgovoru za Faktor u septembru prošle godine.
Ja sta napravise od najbolje skole na prostoru balkana tuzno i zalosno
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Ludvig Leple
Kontakt:

sri nov 27, 2024 4:01 pm

south side je napisao/la:

Dok seniori FK Željezničar igraju kvalitetnu sezonu, u Omladinskoj školi kluba sa Grbavice jako loša situacija.

Jasno je da se ništa ne može promijeniti preko noći, te da je potrebna prava 'čistka' na skoro svim pozicijama u školi, ali pogled na tabelu omladinskih liga mnogo boli svakog navijača Željezničara.

Danas su juniori Željezničara u zaostalom meču devetog kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine poraženi od Širokog Brijega na Grbavici rezultatom 3:2.

Time su nastavili užasni niz, a gosti su vodili 2:0 nakon 22. minute golovima Josipa Skoke te Vite Medića. Dženan Šabić je majstorski pogodio za 1:2, ali ubrzo Gojko Jelić vraća gostima dva gola prednosti.

Do kraja je Željezničar uspio smanjiti na 2:3 preko Aimana Šemdina, a treba istaći da je goste sa klupe predvodio nekadašnji igrač Željezničara, danas ambiciozni trener Juan Manuel Varea, inače rođeni Argentinac.

Ovim porazom juniori Željezničara ostali su na 13. mjestu te imaju tek 16 bodova. Liga broji 16 klubova, a dva napuštaju takmičenje, te na Grbavici sa razlogom strahuju. Bio bi to 'šamar' klubu kakav se odavno ne pamti.

Izabranici Adina Mulaosmanovića djeluju jako blijedo, mnogo toga ne štima, a najviše gubi prvi tim koji bi iz svoje škole trebao dobijati velike talente, ali jasno je da od toga nema ništa.

Nije ni čudo što Plavi muče probleme sa fudbalerima sa zaštićenim godištem (U-21), a nekada je Željina škola fudbala bila cijenjena u cijelom regioni, ali i šire.

Mnogi se pitaju kakva je odgovornost direktora škole Edina Ćurića koji je stigao na ovu poziciju na ljeto 2022. godine.

Ćurić je igračka legenda Željezničara, a kada je dolazio u Omladinsku školu Željezničara kazao je da je prepoznao ozbiljan projekat kluba i da je to bio izazov zbog kojeg je prihvatio ponudu. Nešto kasnije o problemima, te planovima govorio je za Faktor.

- Na ovoj funkciji sam godinu i mjesec. Dosta smo stvari napravili, sve ide u pozitivnom pravcu i imamo dosta progresije. Prošle godine smo proveli dosta vremena mijenjajući terene za treninge i utakmice. Više smo se fokusirali na to da rješavamo neke probleme iz prošlosti, koji su nas zatekli. Probleme opreme, probleme članarina i tako te neke probleme koji idu uz fudbal, a koje mnogi ljudi i ne znaju. Uvijek kada se priča o Omladinskoj školi misli se na stvaranje igrače. Naravno, to je zadnji i najvažniji cilj, ali kako doći do toga cilja?

Evo, dobili smo teren, konačno smo se vratili na Grbavicu. Ono što sam ja htio je da na jedan transparentan način ocijenimo kvalitete svakog igrača, da pravimo "raporte" o igračima koji su pripremljeni, jer se igrač gleda sa svih aspekata - tehničkog, taktičkog, mentalnog i kondicionog. I tako za svaki uzrast. Transparentno ćemo izlaziti pred roditelje i upoznavati ih sa kvalitetama njihove djece, a na taj način ćemo preduhitriti i neke protekcije, gledanje drugim očima, jer to je moja namjera - kazao je Čurić u razgovoru za Faktor u septembru prošle godine.
Trener Adin Mulaosmanović, tu priča počinje i završava.

south side
Kontakt:

sri nov 27, 2024 4:30 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
sri nov 27, 2024 4:01 pm
south side je napisao/la:

Trener Adin Mulaosmanović, tu priča počinje i završava.
Ma i Curic ubleha teška dvije god je tu a ništa nije unaprijedio, čak sta vise nikad gora situacija u omladinskom pogonu.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

SanMan
Kontakt:

sri nov 27, 2024 11:22 pm

Ćuric bio ubleha i ko igrač, nego bila dobra ekipa pa ko fol i on dobar, a bio daleko najgori
Baždarević,Škrba,Baljić,Komšić,Berjan,Čilić--->Bahtić,Čurić,Škoro,Nikić,Šabanadžović

SamoNapad
Kontakt:

čet nov 28, 2024 8:33 am

Clanarine su problem, smijesno je da u ovom vaktu juniori ,kadete pa i pioniri placaju bilo sta . Tu moraju biti samo probrani igraci sa top uslovima i najboljim terminima. Bez pristupa roditelja i bez ikakvog njihovog ucesca.
Zadnja izmjena: SamoNapad, dana/u čet nov 28, 2024 10:51 am, ukupno mijenjano 1 put.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Majkel, PlavaDobrinja1921, ubaceni element i 49 gostiju.

Prijava