kvalitet je napisao/la: ↑sri nov 13, 2024 7:58 pm
A ko je nama kriv što ništa ne radimo? Pitari nisu, Čolpa nije. Isto kakve pi*ketine godinama. Ovdje se dovodi u pitanje Trbonja koji je jedan od rijetkih koji je gore zastupao Željine interese, uz sve svoje mane. Nas, ni klub, a koliko vidim ni navijače, ne zanima Savez, od kantona do države. To meni govori o tome koliko ne shvatamo kako fudbal u ovom jadu od zemlje funkcioniše.
Ne mogu ih odavno očima smisliti, ali anamo oni su više zaslužili od nas da imaju predstavnika gore, a mi možemo samo boga moliti da bude neko normalan ko će i nas malo zaštititi. Zato ne bih imao ništa protiv Magode, do sad je bio korektan za razliku od brojnih drugih čija se imena provlače.
Menstrualni mjesecima rade na ovome. Raspitajte se malo ko su Bordo prijatelji, ne mislim na udruženje kao takvo, nego na ljude koji su im bliski. Mediji, inspekcija, advokati, političari… svi su sinhronizovano djelovali u proteklim mjesecima. A mi smo samo k’o telad pratili situaciju sa strane i gledali kome da se priklonimo. Kao da smo Hrid, a ne Željo.
Mjesecima pišem kako nam je od strateškog značaja sjesti s menstrualnim, dogovoriti se, dogovoriti imena ljudi koje ćemo delegirati, podijeliti se. Sad smo došli u situaciju da se moramo svrstavati i naredni mandat opet gledati hoće li se neko smilovati i zaštititi nas. Koalicija iz nužde, zovi kako hoćeš, ali to je bilo jedino rješenje.
Užasno, užasno smo odradili sve ovo. O unutarklupskim, internim stvarima sad nije ni vrijeme ni mjesto da se piše i govori javno, ali bit će i za to vremena. Džezvar zna o čemu piše i sve što piše je na mjestu i tačno.