Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto okt 22, 2024 8:59 pm

Svi probosanski klubovi su FK Hinjave pičkice i FK Guzni čepić.
I nek guze U i Č komponenta dok god mogu sve dok mi reakcije nemamo.

kvalitet
Kontakt:

uto okt 22, 2024 11:24 pm

storm_raider je napisao/la:
uto okt 22, 2024 8:52 pm
Nije mi vala nikada Husref bio mrzak. Cest gost na Grbavici, uvijek korektan. Postovanje prema Zelji uvijek pokazivao. Puna podrska, bori se na pravoj strani, nebitno ciji je.

Da smo kako treba svi, podrzali bismo ga kolektivno.
Ne možemo ga podržati, iako bismo trebali, kad mi radije pozajmicu od Saveza uzmemo, pa nam progledaju kroz prste, pa nas čuvaju za mu.da…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

igla
Kontakt:

uto okt 22, 2024 11:30 pm

kvalitet je napisao/la:
uto okt 22, 2024 11:24 pm
Nije mi vala nikada Husref bio mrzak. Cest gost na Grbavici, uvijek korektan. Postovanje prema Zelji uvijek pokazivao. Puna podrska, bori se na pravoj strani, nebitno ciji je.

Ne možemo ga podržati, iako bismo trebali, kad mi radije pozajmicu od Saveza uzmemo, pa nam progledaju kroz prste, pa nas čuvaju za mu.da…
Sve si rekao.

EvoMe
Kontakt:

uto okt 22, 2024 11:46 pm

Isto ko sto je i on nas podrzavao kad su nas klali.

Ludvig Leple
Kontakt:

sri okt 23, 2024 12:01 am

U duhu ove priče oko poštenja i kurwi, može li mi neko reći zašto nismo potpisali peticiju?

storm_raider
Kontakt:

sri okt 23, 2024 8:54 am

EvoMe je napisao/la:

Onda da se vratimo na to sta je starije koka ili jaje. Nema kluba kojeg nisu klali i koji u jednom trenutku nije imao protekciju. Tako je svugdje. Ne radi se bolan ovdje on pitarima i nama, u svim sporama drustva i drzave se radi na tome da se obesmisli postojanje Bosne i Hercegovine kao smislene drzave. To je malo vece i od nas i od pitara. I dok god se budemo dijelili oko esencijalnih stvari i brojali krvna zrnca, a ne zivimo nista bolje, ni gore, ni mi, ni oni zbog toga, isto ce nam biti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

igla
Kontakt:

sri okt 23, 2024 9:02 am

EvoMe je napisao/la:

Onda da se vratimo na to sta je starije koka ili jaje. Nema kluba kojeg nisu klali i koji u jednom trenutku nije imao protekciju. Tako je svugdje. Ne radi se bolan ovdje on pitarima i nama, u svim sporama drustva i drzave se radi na tome da se obesmisli postojanje Bosne i Hercegovine kao smislene drzave. To je malo vece i od nas i od pitara. I dok god se budemo dijelili oko esencijalnih stvari i brojali krvna zrnca, a ne zivimo nista bolje, ni gore, ni mi, ni oni zbog toga, isto ce nam biti.
👏 imamo zajednički problem kao i svi probosanski klubovi. Ovdje više nema veze situacija sa sportom, pa da se podyebavamo.

Nastavi li se ovako, obesmislit će se postojanje klubova i navijača u BiH kao što se sve pokušava obesmisliti.

ublehas
Kontakt:

sri okt 23, 2024 11:12 am

EvoMe je napisao/la:

Nije baš ovdje situacija da se Pitari žale zato što im je stalo do Države i što ima smeta obezvrijeđivanja sporta, nego zato što oni misle da su ponajviše oštećeni. Istina, jesu, ali ni blizu koliko prikazuju i koliko smo mi bili oštećeni nekih prethodnih sezona. Pogledajte tekmu Igmana i Zrinjskog. Da ljedeće kolo igra Igman sa Borcem, bila bi priča isključeni igrači zbog Borca. Pošto igraju sa Pitarima to niko ne spominje.
Nije problem stati uz Pitare, ako će to nešto promjeniti na bolje, ali će se nažalost desiti da će ta promjena ići samo u korist malenih. Njima nije cilj poboljšati sport u BiH, nego preuzeti Vicinu poziciju, a onda smo mi baš naj.ebali.
Trrba lise boriti protiv ovakvog stanja u savezu, treba, ali nikako stajati uz Pitare jer su njihove namjere sve, samo ne časne.

Eldar
Kontakt:

sri okt 23, 2024 11:25 am

Mi nismo nikakva prijetnja, trenutno, iz tog razloga nas ne udaraju kao sto udaraju kone.. Titula donosi ogromne pare, a oni to brane. Sve im diraj, ali lovu ne

igla
Kontakt:

sri okt 23, 2024 11:47 am

Trebamo stati uz bilo koga ko povede borbu.
Kao što kolega reče, mi nismo prijetnja pa nas ne mlate ko pitare. Približi se kvalitetom, pa ćeš vidjeti.

S druge strane, Sarajevo jedino ima finansijski kapacitet da inicira i povede borbu. Svi ostali su od danas do sutra i vrlo često ovise o milosti saveza.

Ovo je realnost, priče "nikad s njima", "anamo oni" i sl. su rang kafe 2 navijača. Valjda bi trebali ljudi u upravama imati malo više karaktera i mozga. Naglasak na "valjda bi trebali".

kb80
Kontakt:

sri okt 23, 2024 12:21 pm

Ako imate vremena, želje i ideju da bacite komentar.
Ideja je da se poslije svakog kola pozove, angažuje neko, a najbolje bi bilo da je stranac, stručno lice koje je u penziji recimo ili ne mora biti, ali da može otvoreno prokomentarisati greške sudija !
Pa da se to pošalje zvanično u savez, ali i na više nivoe izvan ove napaćene nam države.

Da to ne bude neki lokalni čovjek iz fudbala kojeg bi ovaj ili onaj mogao da etiketira kao nečijeg, nego neko objektivan koji nema ništa od toga hoće li reći da je bio penal ili nije za nekoga i sl.

igla
Kontakt:

sri okt 23, 2024 12:26 pm

Fina ideja, ali to bi pomoglo da ovi u savezu stvarno nisu svjesni grešaka, a ne da je situacija da ih oni i naručuju.

djidomova
Kontakt:

sri okt 23, 2024 12:53 pm

Naravno da treba stati na pravu stranu, uvijek smo na toj strani i bili, kroz cijelu našu historiju, a vrlo često sami i usamljeni.
Jedino me muči, što je ovo tek sada tema i tragedija.

Nije bila tragedija kada je već daleke 2015-te Tiagu poništen čist go, kada je sviran penal za Zrinjski 2017. meni se čini, kad je lik pao iz čista mira. Žalili smo se, niko nije stao iza nas.

Bilo je ok, kada se pravio Zrinjski ovakav kakav je i danas. Bilo je ok kada se pravio politički blok oko FK Velež. Nismo se bunili kad su oni i Zrinjski dobijali po 300, 400 ili ne znam koliko hiljada KM. Nije nam smetalo, a svi smo znali da je to politički motivisano. BIlo je nama ok za sve silne nepravde od 2015.te do 2020.te koje su nanijete na račun našeg kluba. Doduše u dosta stvari smo i mi šutili, u dosta nismo.

Nije nam smetalo ni to kada su prekinuli prvenstvo, pa proglasili pobjednika, kup se zanemario. Nije nam bio ni reprezentativni fudbal problem kada je, Štilić, tada proglašen za najboljeg stranog igrača, 2013.te godine u Poljskoj, izostavljen sa spiska putnika u Brazil? Nije nam smetalo ni što nije pozvan Zukanović. Ništa od toga nije bio udar na državu, samo na nas ili na reprezentaciju, onako, fudbalski?

Da se ne lažemo, problem postoji godinama, to što sada ne odgovara onim koji ulažu pare ili što je Husrefu krivo što imamo Zrinjski kakav je danas, to je, drugovi, problem koji egzistira još odavno u fudbalu, a zbog čega smo jedno vrijeme bili i suspendovani.

Ne znam, evo, ja ću malo pretjerati, ali u svemu ovome citirati našeg pokojnog Zdravka Grebu:
"Fašizam počinje na taj način što prvo dođu pa odvedu komuniste, pa vas nije mnogo briga jer niste komunista! Poslije dođu pa vode Jevreje, pa vas opet nije briga jer niste Jevrej! Poslije dođu da VODE VAS jer nema ko da brine o vama jer ste ostali sami i usamljeni!".

Pametnom dosta.

Sretno nam u nastavku prvenstva, u borbi za europu.
Željezničar za život cijeli!

ublehas
Kontakt:

sri okt 23, 2024 1:06 pm

igla je napisao/la:
sri okt 23, 2024 11:47 am
Trebamo stati uz bilo koga ko povede borbu.
Kao što kolega reče, mi nismo prijetnja pa nas ne mlate ko pitare. Približi se kvalitetom, pa ćeš vidjeti.

S druge strane, Sarajevo jedino ima finansijski kapacitet da inicira i povede borbu. Svi ostali su od danas do sutra i vrlo često ovise o milosti saveza.

Ovo je realnost, priče "nikad s njima", "anamo oni" i sl. su rang kafe 2 navijača. Valjda bi trebali ljudi u upravama imati malo više karaktera i mozga. Naglasak na "valjda bi trebali".
Razlika je što bi te ovi mlatili kad bi im se približili, a ti isti Pitari da mogu bi te mlatili u svakoj situaciji.
90% njih (uključujući i upravu) bi sad potpisalo da mi ispadnemo, pa ne moraju uzeti titulu.

Većina pitara 1) mrzi Želju 2) Voli Sarajevo.

igla
Kontakt:

sri okt 23, 2024 2:01 pm

Evo ja imam dosta drugova s obje strane, zadnju tekmu protiv Borca su navijali za nas ko za Sarajevo.

Eldar
Kontakt:

sri okt 23, 2024 4:07 pm

Sta god da se pokusa sad, nece biti koristi. Ovi su pustili korijenje.. Svi spominju borac i vicu, a pogledaj zrinjskog.. po meni, gledajuci trenutnu situaciju, ovdje samo nasilje prolazi.. ali prema ovim izvrsiocima, tj sudijama.. od njih treba krenuti. Za pocetak, musa, njegomirovic, kazlagic.. kad se njima zavrsi karijera, kad zavrse na plasticnoj 2 mjeseca, pitanje bi bilo koji bi sljedeci imao mu.da izvrsava naredbe ovih gore klosara

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri okt 23, 2024 4:40 pm

Sta imamo dalje pricati kad sarajevske sudije silje za Zrinjski. Sarajevo diglonfrku jerbsu ubijedjeni da su najjaci, najveci klub i kaonpod moranjem da moraju uzeti titulu, ko ih jebe tamo. Nas kad su sjebali za titulu mi smo bili predmet sprdnje, korona titula onda se slavio Vico.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

kvalitet
Kontakt:

sri okt 23, 2024 5:56 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
sri okt 23, 2024 4:40 pm
Sta imamo dalje pricati kad sarajevske sudije silje za Zrinjski. Sarajevo diglonfrku jerbsu ubijedjeni da su najjaci, najveci klub i kaonpod moranjem da moraju uzeti titulu, ko ih jebe tamo. Nas kad su sjebali za titulu mi smo bili predmet sprdnje, korona titula onda se slavio Vico.
Nisu problem kone, problem je što mi nećemo za sebe da se borimo. Eto, neka neko napiše koga želimo kandidovati u FSKS (mislim Izvršni odbor) prema novim Čolpinim pravilima, pa će biti jasno gdje smo mi i koliko ozbiljno shvatamo neke stvari u FSKS. A tu sve počinje i završava, ako se tu ne izboriš, nema načina da na bilo koji način utječeš na odluke u Federaciji i na nivou BiH. Ja sam lično primijetio da mnoge ni ne zanima ovo pitanje, a jedno je od ključnih za naš klub. Nažalost to je tako.

To što se sada interesi kona i nas preklapaju, i što bi bilo sasvim logično i normalno da sjednemo i dogovorimo daljnje djelovanje, a to očito ne želimo, to je druga tema, ali isto tako važna. Mirvić i kompanija su nadigli bukvalno cijeli grad zbog izbora koji dolaze, ako sad ne stanu u kraj Čolpi, neće nikad. Došlo je dotle da inspekcija traži izbacivanje sportskih udruženja iz FSKS što bi bio ogroman korak. S obzirom na našu nezainteresiranost, ne znam kako drugačije da nazovem, jedino što možemo uraditi jeste dići ruku za promjene i pokušati ugurati nekog našeg.

Ja da se pitam, s konama bih davno dogovorio raspodjelu pozicija i, ako je potrebno, međusobni sporazum kojim ćemo garantovati da će se izabrani ljudi boriti za interese oba kluba, ravnopravno. Siguran sam da niko ništa protiv toga ne bi imao. Glavnu riječ u našem kantonalnom savezu moramo preuzeti oni i mi. Jedno je rivalitet naš, ovo su stvari koje su veće od oba kluba zajedno. Neki su ranije objasnili zašto.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Mulalic Edis
Kontakt:

sri okt 23, 2024 9:30 pm

Nadam se solidnoj posjeti u petak. Nije bilo mjesec dana utakmice na Grbavici tako da mozemo do 7 hiljada ljudi doci.
Prevazna tekma, mi ako hocemo da budemo cetvrti moramo ovakve utakmice dobijati na Grbavici i nema tu neke filozofije. Znamo svi sta nam evropa donosi.
Svi na Grbavicu.
Grande Miske 💪

Sky1
Kontakt:

čet okt 24, 2024 1:01 am

slika

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.

Prijava