Imali su opciju da ostave jednu izmjenu, da igraju sa 2 igraca U21 itd itd. Nije bitno uopste, bitno je da pravilo kaze da jedan U21 igrac mora biti na terenu cijelu utakmicu i da to nije bio slucaj.
Upravu si, ali opet glupo je ako ti igrac dobije crveni a ti nemas izmjena vise. Nemas nijednu opciju da uradis. 0:3 aBd .ubaceni element je napisao/la: ↑sub sep 14, 2024 11:46 pmImali su opciju da ostave jednu izmjenu, da igraju sa 2 igraca U21 itd itd. Nije bitno uopste, bitno je da pravilo kaze da jedan U21 igrac mora biti na terenu cijelu utakmicu i da to nije bio slucaj.
Pravilnici UEFA-e i FIFA-e su jasni - svako pravilo se gleda i obrnuto.ubaceni element je napisao/la: ↑ned sep 15, 2024 12:06 amPa definisace sad tu situaciju, mnogi zakoni i pravila su nastali tek kad se nesto desi. Recimo, danas je nepoznanica sta ce se desiti ako posljednja 4 tima na tabeli budu iz istog entiteta. Jos jedna zavrzlama za kraj sezone koja bi mogla postati realnost po trenutnoj tabeli.
Ja sam samo naveo kako se ovakve situacije inače rješavaju u krovnim kućama evropskog i svjetskog fudbala, a mi kao Savez smo dio toga. Vjerujem da na kraju neće biti posljedica, jer ovo nije bilo nikakvo izigravanje pravila, nego splet okolnosti.ubaceni element je napisao/la: ↑ned sep 15, 2024 1:47 amNe bih se slozio, pravilo sasvim jasno kaze da minimalno jedan U21 igrac mora biti na terenu cijelu utakmicu, bez ikakvih izuzetaka. Nema se to sta gledati ovako ili onako, napisano je jasno. Ne pise da moze biti maksimlno 10 koji nisu U21, nego minimalno jedan koji jeste U21. Je li to u biti ista stvar? Jeste, ali ipak je napisano onako kako je napisano. U logiku i smisao tog pravila ne bih ulazio, ocito je vrlo nakaradno i trebalo je definisati ovakve izuzetke ali nije.
Sta da se desi ova situacija, crveni karton dobije igrac koji nije U21, trener reaguje i vadi igraca U21 i uvodi jos jednog koji nije U21. Vjerujem da bi vecina rekla cekaj malo, nema logike, pravilo kaze mora U21 biti na terenu. Ova situacija je, barem meni, potpuno ista.
Trebalo je i staviti post o Badžaku onda s orga, što je momak napisao hronološki za njega u klubu, nemam profil pa ne mogu kopirati, ali sam čitao. Iskreno, sjebo sam se malo, mislio sam da je imao pozitivniji utjecaj u klubu i da sam ja bolje obaviješten...Dzezvar je napisao/la: ↑pet sep 13, 2024 2:57 pm"Nisam imao namjeru pisati al nažalost moram jer vidim da dosta ljudi nije upućeno a večeras je jako bitan sastanak pa nek se zna.
UO je sastavljen od članova kojih ima dosta u političkom svijetu i koji su jako imućni i još par privatnika koji su također jako uspješni.
Svi znamo da su se kreirale podjele unutar UO jedna strana je ta politička. Prvi problem se javio sa imenovanjem novog SD Rahimića gdje su pojedinci željeli da ostane Samir Bekrić i koji i dan danas miniraju rad SD i šefa struke i jedva čekaju da mu se zahvale.
Problem se javio i oko Vargasa (Spona Mamići/Nikšić) oko visine njegove plate, pojedinci vjerovatno žele ličnu promociju gdje bi kao oni finansirali istog, kada je došao čovjek na potpis bez znanja Rahimića i Ćorića javio se problem. 18k eura plata i plaćanje komisije 40k eura gdje je jedan član uprave rekao da će finansirati samo 20%. Klub na čelu sa Tunovićem i NO je to odbio jer to bi bilo pogubno za Klub na šta se Badžak uvrijedio i napao Tunovića jer ga je zaboga uvrijedio pred uglednim biznismenima iz Zagreba. (rekao bih bjeguncima iz Hercegovine). Jedan dio uprave koji predvodi Badžak tako uvrijeđen je opstruirao dolazak Santosa, razlog toga je ego i sujeta što nije završen trasfer Vargasa.
btw. Isti biznismeni su pokušali tu priču sa Borcem i Zrinjskim gdje su glat odbijeni čak su dobili zabrana ulaska na stadion Bijeli brijeg toliko o njima. Također jako zanimljivo je spomenuti da su Mamiću ukinute 3 trafostanice za solarne panele koje radi u Hercegovini. Takve probleme očigledno rješava politika.
Jako zanimljivo je spomenuti i prvi mandat Badžaka gdje je garantovao za cirkusanta iz Londona, izgubljena licenca i gdje je također obećao plačati Zeca kojeg Klub idalje plaća tačnije 26mjeseci.
Ne znam zašto nam ovo treba kada su se svi uslovi stvorili da budemo ozbiljan Klub i da uradimo neke ozbiljne stvari."
Preneseno sa ORG-a...
ps.Kada prenosite,prenesite kako treba cijeli post.Ane da se pravite satro informisani.
Nista nije napisao sto barem.jedan dio nas nije skontao.Malo proguglas i sve ti bude jasno....na kraju i on je napisao da je za vecinu stvari guglao.igla je napisao/la: ↑ned sep 15, 2024 10:57 amTrebalo je i staviti post o Badžaku onda s orga, što je momak napisao hronološki za njega u klubu, nemam profil pa ne mogu kopirati, ali sam čitao. Iskreno, sjebo sam se malo, mislio sam da je imao pozitivniji utjecaj u klubu i da sam ja bolje obaviješten...Dzezvar je napisao/la: ↑pet sep 13, 2024 2:57 pm"Nisam imao namjeru pisati al nažalost moram jer vidim da dosta ljudi nije upućeno a večeras je jako bitan sastanak pa nek se zna.
UO je sastavljen od članova kojih ima dosta u političkom svijetu i koji su jako imućni i još par privatnika koji su također jako uspješni.
Svi znamo da su se kreirale podjele unutar UO jedna strana je ta politička. Prvi problem se javio sa imenovanjem novog SD Rahimića gdje su pojedinci željeli da ostane Samir Bekrić i koji i dan danas miniraju rad SD i šefa struke i jedva čekaju da mu se zahvale.
Problem se javio i oko Vargasa (Spona Mamići/Nikšić) oko visine njegove plate, pojedinci vjerovatno žele ličnu promociju gdje bi kao oni finansirali istog, kada je došao čovjek na potpis bez znanja Rahimića i Ćorića javio se problem. 18k eura plata i plaćanje komisije 40k eura gdje je jedan član uprave rekao da će finansirati samo 20%. Klub na čelu sa Tunovićem i NO je to odbio jer to bi bilo pogubno za Klub na šta se Badžak uvrijedio i napao Tunovića jer ga je zaboga uvrijedio pred uglednim biznismenima iz Zagreba. (rekao bih bjeguncima iz Hercegovine). Jedan dio uprave koji predvodi Badžak tako uvrijeđen je opstruirao dolazak Santosa, razlog toga je ego i sujeta što nije završen trasfer Vargasa.
btw. Isti biznismeni su pokušali tu priču sa Borcem i Zrinjskim gdje su glat odbijeni čak su dobili zabrana ulaska na stadion Bijeli brijeg toliko o njima. Također jako zanimljivo je spomenuti da su Mamiću ukinute 3 trafostanice za solarne panele koje radi u Hercegovini. Takve probleme očigledno rješava politika.
Jako zanimljivo je spomenuti i prvi mandat Badžaka gdje je garantovao za cirkusanta iz Londona, izgubljena licenca i gdje je također obećao plačati Zeca kojeg Klub idalje plaća tačnije 26mjeseci.
Ne znam zašto nam ovo treba kada su se svi uslovi stvorili da budemo ozbiljan Klub i da uradimo neke ozbiljne stvari."
Preneseno sa ORG-a...
ps.Kada prenosite,prenesite kako treba cijeli post.Ane da se pravite satro informisani.
Po meni nakon toga nema dileme ko treba odjebat od kluba.
!!!!1921.ba je napisao/la: ↑ned sep 15, 2024 10:50 pmŽeljezničar na gostovanju u Gabeli protiv GOŠK-a traži povratak na pobjednički kolosijek
https://1921.ba/zeljeznicar-na-gostovan ... sijek-9515