Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Blueee1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 14, 2024 11:42 pm

Zavisi sta stoji u pravilu, ako se ne navodi da ima iznimka zbog crvenog, poklopit ce ih Vico 0-3

ubaceni element
Kontakt:

sub sep 14, 2024 11:46 pm

Zaki87 je napisao/la:
sub sep 14, 2024 11:38 pm
ubaceni element je napisao/la:
sub sep 14, 2024 10:54 pm
Zaki87 je napisao/la:
sub sep 14, 2024 10:53 pm

Nisu imali vise izmjena..
Pa sta?
Pa koju su imali opciju? Da se predaju odmah?
Imali su opciju da ostave jednu izmjenu, da igraju sa 2 igraca U21 itd itd. Nije bitno uopste, bitno je da pravilo kaze da jedan U21 igrac mora biti na terenu cijelu utakmicu i da to nije bio slucaj.

Zaki87
Kontakt:

sub sep 14, 2024 11:49 pm

sub sep 14, 2024 11:46 pm
Zaki87 je napisao/la:
sub sep 14, 2024 11:38 pm
sub sep 14, 2024 10:54 pm

Pa sta?
Pa koju su imali opciju? Da se predaju odmah?
Imali su opciju da ostave jednu izmjenu, da igraju sa 2 igraca U21 itd itd. Nije bitno uopste, bitno je da pravilo kaze da jedan U21 igrac mora biti na terenu cijelu utakmicu i da to nije bio slucaj.
Upravu si, ali opet glupo je ako ti igrac dobije crveni a ti nemas izmjena vise. Nemas nijednu opciju da uradis. 0:3 aBd .

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned sep 15, 2024 12:03 am

Ogroman propust u Pravilniku koji nije predvidio ovakvu situaciju ili npr. situaciju kada je jedini U21 igrac povrijedjen, a iskoristene su sve izmjene. Pravilnici se moraju primjenjivati striktno, onako kako su napisani, bez ikakve mogucnosti eventualnog logickog zakljucivanja i pretpostavki da se nesto sto nije napisano podrazumijeva. Ako tako urade, jedini ishod je 0:3, ali to bi tek otvorilo Pandorinu kutiju i omogucilo vrlo ruzne zloupotrebe. Primjera, radi, ekipa ima samo jednog U21 igraca na terenu, izvsene su sve izmjene, ti ga jednostavno polomis, dobijes crvrni karton, ali i osiguranu pobjedu od 3:0. Sve u svemu, cirkus u najavi...
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

ubaceni element
Kontakt:

ned sep 15, 2024 12:06 am

Pa definisace sad tu situaciju, mnogi zakoni i pravila su nastali tek kad se nesto desi. Recimo, danas je nepoznanica sta ce se desiti ako posljednja 4 tima na tabeli budu iz istog entiteta. Jos jedna zavrzlama za kraj sezone koja bi mogla postati realnost po trenutnoj tabeli.

kvalitet
Kontakt:

ned sep 15, 2024 1:17 am

ned sep 15, 2024 12:06 am
Pa definisace sad tu situaciju, mnogi zakoni i pravila su nastali tek kad se nesto desi. Recimo, danas je nepoznanica sta ce se desiti ako posljednja 4 tima na tabeli budu iz istog entiteta. Jos jedna zavrzlama za kraj sezone koja bi mogla postati realnost po trenutnoj tabeli.
Pravilnici UEFA-e i FIFA-e su jasni - svako pravilo se gleda i obrnuto.

Recimo ako imaš situaciju gdje za neko takmičenje možeš registrovati 25 igrača od kojih 8 mora biti iz tvoje države ili tvoje škole fudbala. Ti možeš registrovati samo 6 takvih igrača, ali ukupni broj igrača koje možeš registrovati pada na 23.

U slučaju U-21 pravila, to pravilo se može posmatrati i na način da na terenu može biti maksimalno 10 igrača koji nisu U-21, a da onaj preostali mora biti U-21. Ako on dobije crveni, to ne mijenja situaciju da je 10 igrača starijih od 21 godine na terenu.

Dakle, dok god na terenu ima max. 10 igrača, računajući naravno tu i golmana, koji su stariji od 21 godine, ne krši se pravilo.

Može se desiti da se na utakmici povrijedi U-21 igrač, a da su dostupne izmjene svi stariji od 21 godine. U tom slučaju opet ta ekipa ostaje s 10 igrača.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ubaceni element
Kontakt:

ned sep 15, 2024 1:47 am

Ne bih se slozio, pravilo sasvim jasno kaze da minimalno jedan U21 igrac mora biti na terenu cijelu utakmicu, bez ikakvih izuzetaka. Nema se to sta gledati ovako ili onako, napisano je jasno. Ne pise da moze biti maksimlno 10 koji nisu U21, nego minimalno jedan koji jeste U21. Je li to u biti ista stvar? Jeste, ali ipak je napisano onako kako je napisano. U logiku i smisao tog pravila ne bih ulazio, ocito je vrlo nakaradno i trebalo je definisati ovakve izuzetke ali nije.

Sta da se desi ova situacija, crveni karton dobije igrac koji nije U21, trener reaguje i vadi igraca U21 i uvodi jos jednog koji nije U21. Vjerujem da bi vecina rekla cekaj malo, nema logike, pravilo kaze mora U21 biti na terenu. Ova situacija je, barem meni, potpuno ista.

kvalitet
Kontakt:

ned sep 15, 2024 7:45 am

ned sep 15, 2024 1:47 am
Ne bih se slozio, pravilo sasvim jasno kaze da minimalno jedan U21 igrac mora biti na terenu cijelu utakmicu, bez ikakvih izuzetaka. Nema se to sta gledati ovako ili onako, napisano je jasno. Ne pise da moze biti maksimlno 10 koji nisu U21, nego minimalno jedan koji jeste U21. Je li to u biti ista stvar? Jeste, ali ipak je napisano onako kako je napisano. U logiku i smisao tog pravila ne bih ulazio, ocito je vrlo nakaradno i trebalo je definisati ovakve izuzetke ali nije.

Sta da se desi ova situacija, crveni karton dobije igrac koji nije U21, trener reaguje i vadi igraca U21 i uvodi jos jednog koji nije U21. Vjerujem da bi vecina rekla cekaj malo, nema logike, pravilo kaze mora U21 biti na terenu. Ova situacija je, barem meni, potpuno ista.
Ja sam samo naveo kako se ovakve situacije inače rješavaju u krovnim kućama evropskog i svjetskog fudbala, a mi kao Savez smo dio toga. Vjerujem da na kraju neće biti posljedica, jer ovo nije bilo nikakvo izigravanje pravila, nego splet okolnosti.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Gola
Kontakt:

ned sep 15, 2024 9:24 am

Cemu polemika ako je pravilo jasno definisano, zasto bi se bilo koji klub doveo u situaciju da ima samo jednog igraca u21 na terenu uz iskoristene sve izmjene.
Za mene je ovo 0:3 bez dileme.
Imali su peh jer su u pitanju zadnje sekunde ali opravdanja nema, niko ih nije sprjecavao da zavrse utakmicu sa 7 u21 igraca.

Clan 27. Propozicija WWIN lige 24/25:
U zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje 3 (tri) igrača mlađa od 21 (dvadesetjedne) godine starosti, a 1 (jedan) od igrača do 21 (dvadesetjedne) godine starosti mora biti u igri cijeli tok utakmice. U suprotnom klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice. Ovi igrači moraju biti državljani BiH. Za takmičarsku sezonu 2024/25., igrači mlađi od 21. godine života smatraju se igrači rođeni 01.01.2003. godine i mlađi.
U BiH je fudbal igra u kojoj je uvijek Željo šampion.

SamoNapad
Kontakt:

ned sep 15, 2024 9:54 am

Kad budemo u stanju da imamo stabilnu upravu godinu dana mi cemo nesto osvojiti. U našoj ligi stabilnost donese više nego 5 Vargasa, sad da dobijemo GOŠK i da se presaberemo bez glupih izjava i previranja mi bi se za titulu borili.

igla
Kontakt:

ned sep 15, 2024 10:57 am

Dzezvar je napisao/la:
pet sep 13, 2024 2:57 pm
"Nisam imao namjeru pisati al nažalost moram jer vidim da dosta ljudi nije upućeno a večeras je jako bitan sastanak pa nek se zna.

UO je sastavljen od članova kojih ima dosta u političkom svijetu i koji su jako imućni i još par privatnika koji su također jako uspješni.
Svi znamo da su se kreirale podjele unutar UO jedna strana je ta politička. Prvi problem se javio sa imenovanjem novog SD Rahimića gdje su pojedinci željeli da ostane Samir Bekrić i koji i dan danas miniraju rad SD i šefa struke i jedva čekaju da mu se zahvale.

Problem se javio i oko Vargasa (Spona Mamići/Nikšić) oko visine njegove plate, pojedinci vjerovatno žele ličnu promociju gdje bi kao oni finansirali istog, kada je došao čovjek na potpis bez znanja Rahimića i Ćorića javio se problem. 18k eura plata i plaćanje komisije 40k eura gdje je jedan član uprave rekao da će finansirati samo 20%. Klub na čelu sa Tunovićem i NO je to odbio jer to bi bilo pogubno za Klub na šta se Badžak uvrijedio i napao Tunovića jer ga je zaboga uvrijedio pred uglednim biznismenima iz Zagreba. (rekao bih bjeguncima iz Hercegovine). Jedan dio uprave koji predvodi Badžak tako uvrijeđen je opstruirao dolazak Santosa, razlog toga je ego i sujeta što nije završen trasfer Vargasa.
btw. Isti biznismeni su pokušali tu priču sa Borcem i Zrinjskim gdje su glat odbijeni čak su dobili zabrana ulaska na stadion Bijeli brijeg toliko o njima. Također jako zanimljivo je spomenuti da su Mamiću ukinute 3 trafostanice za solarne panele koje radi u Hercegovini. Takve probleme očigledno rješava politika.

Jako zanimljivo je spomenuti i prvi mandat Badžaka gdje je garantovao za cirkusanta iz Londona, izgubljena licenca i gdje je također obećao plačati Zeca kojeg Klub idalje plaća tačnije 26mjeseci.

Ne znam zašto nam ovo treba kada su se svi uslovi stvorili da budemo ozbiljan Klub i da uradimo neke ozbiljne stvari."

Preneseno sa ORG-a...

ps.Kada prenosite,prenesite kako treba cijeli post.Ane da se pravite satro informisani.
Trebalo je i staviti post o Badžaku onda s orga, što je momak napisao hronološki za njega u klubu, nemam profil pa ne mogu kopirati, ali sam čitao. Iskreno, sjebo sam se malo, mislio sam da je imao pozitivniji utjecaj u klubu i da sam ja bolje obaviješten...

Po meni nakon toga nema dileme ko treba odjebat od kluba.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned sep 15, 2024 1:27 pm

Mene raduje jedna stvar, a to da smo SVI na jednoj strani po PRVI PUT u 20 godina.

U tom slucaju sam siguran da nam ne mogu te lazne struje nista.

Ako treba sutra ce na stadionu biti 10 000 ljudi da branimo klub. JEDINSTVENO PO PRVI PUT.
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Mulalic Edis
Kontakt:

ned sep 15, 2024 2:03 pm

Mi trebamo gledati sebe jer imamo turbulencija u i oko kluba. Nadam se da ovo nije narusilo atmosferu u ekipi. Strah me sudija. Bod nije tragedija, a s tri ulazimo puni elana u ove 3,4 teske utakmice koje slijede (Zri, Sar, Pos)...volim te Zeljo !!!

Ps. Sto s tice posjete vidjeli ste sinoc, 3500 hiljade max na stadionu, upisano je 5100. Zamislite da je bilo 11, pisali bi 15. Zato smo mi dodavali po hiljadu, dvije na onih 10 500 i 11 500 u prethodnim kolima. Imamo posla s patoloskim lazovima i kompleksasima koji ne mogu da podnesu nevjerovatnu atmosferu na Grbavici. Prosle godine su likovali i pravili tabele s posjetom cijelu godinu, a sve zbog derbija i 25 milja na Kosevu kad je nasih bilo 10. Na kraju su pojeli govna jer smo ih stigli u najgoroj sezoni po nas. Ove godine ta razlika ide duplo. Ne treba im uopste dopustiti da pridju na 50 milja blizu. Ne mogu s nama tu.
Grande Miske 💪

Dzezvar
Kontakt:
Status: Online

ned sep 15, 2024 3:04 pm

igla je napisao/la:
ned sep 15, 2024 10:57 am
Dzezvar je napisao/la:
pet sep 13, 2024 2:57 pm
"Nisam imao namjeru pisati al nažalost moram jer vidim da dosta ljudi nije upućeno a večeras je jako bitan sastanak pa nek se zna.

UO je sastavljen od članova kojih ima dosta u političkom svijetu i koji su jako imućni i još par privatnika koji su također jako uspješni.
Svi znamo da su se kreirale podjele unutar UO jedna strana je ta politička. Prvi problem se javio sa imenovanjem novog SD Rahimića gdje su pojedinci željeli da ostane Samir Bekrić i koji i dan danas miniraju rad SD i šefa struke i jedva čekaju da mu se zahvale.

Problem se javio i oko Vargasa (Spona Mamići/Nikšić) oko visine njegove plate, pojedinci vjerovatno žele ličnu promociju gdje bi kao oni finansirali istog, kada je došao čovjek na potpis bez znanja Rahimića i Ćorića javio se problem. 18k eura plata i plaćanje komisije 40k eura gdje je jedan član uprave rekao da će finansirati samo 20%. Klub na čelu sa Tunovićem i NO je to odbio jer to bi bilo pogubno za Klub na šta se Badžak uvrijedio i napao Tunovića jer ga je zaboga uvrijedio pred uglednim biznismenima iz Zagreba. (rekao bih bjeguncima iz Hercegovine). Jedan dio uprave koji predvodi Badžak tako uvrijeđen je opstruirao dolazak Santosa, razlog toga je ego i sujeta što nije završen trasfer Vargasa.
btw. Isti biznismeni su pokušali tu priču sa Borcem i Zrinjskim gdje su glat odbijeni čak su dobili zabrana ulaska na stadion Bijeli brijeg toliko o njima. Također jako zanimljivo je spomenuti da su Mamiću ukinute 3 trafostanice za solarne panele koje radi u Hercegovini. Takve probleme očigledno rješava politika.

Jako zanimljivo je spomenuti i prvi mandat Badžaka gdje je garantovao za cirkusanta iz Londona, izgubljena licenca i gdje je također obećao plačati Zeca kojeg Klub idalje plaća tačnije 26mjeseci.

Ne znam zašto nam ovo treba kada su se svi uslovi stvorili da budemo ozbiljan Klub i da uradimo neke ozbiljne stvari."

Preneseno sa ORG-a...

ps.Kada prenosite,prenesite kako treba cijeli post.Ane da se pravite satro informisani.
Trebalo je i staviti post o Badžaku onda s orga, što je momak napisao hronološki za njega u klubu, nemam profil pa ne mogu kopirati, ali sam čitao. Iskreno, sjebo sam se malo, mislio sam da je imao pozitivniji utjecaj u klubu i da sam ja bolje obaviješten...

Po meni nakon toga nema dileme ko treba odjebat od kluba.
Nista nije napisao sto barem.jedan dio nas nije skontao.Malo proguglas i sve ti bude jasno....na kraju i on je napisao da je za vecinu stvari guglao.
Samo razmisljati svojom glavom...nista drugo.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Norsborg
Kontakt:

ned sep 15, 2024 5:37 pm

Nebi lose bilo proguglati koliko je novca zaradio Dinamo na Daniju Olmi i usput vidjeti i ko ga je doveo iz Barselone.

DR.HOUSE
Kontakt:

ned sep 15, 2024 5:43 pm

slika
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

Norsborg
Kontakt:

ned sep 15, 2024 7:00 pm

DR.HOUSE je napisao/la:
ned sep 15, 2024 5:43 pm
slika
To su menadzeri ali ga je u Dinamo doveo Zdravko Mamic za 200000 eura.

1921.ba
Kontakt:

ned sep 15, 2024 10:50 pm

Željezničar na gostovanju u Gabeli protiv GOŠK-a traži povratak na pobjednički kolosijek

https://1921.ba/zeljeznicar-na-gostovan ... sijek-9515
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

zubanovic89
Kontakt:

ned sep 15, 2024 11:03 pm

I da time pošalju jasnu poruku svima onima kojima je stabilan, jak i uspješan Željezničar trn u oku, a takvih je danas na pretek… ODJEBITE!

Mulalic Edis
Kontakt:

pon sep 16, 2024 12:05 am

1921.ba je napisao/la:
ned sep 15, 2024 10:50 pm
Željezničar na gostovanju u Gabeli protiv GOŠK-a traži povratak na pobjednički kolosijek

https://1921.ba/zeljeznicar-na-gostovan ... sijek-9515
!!!!
Grande Miske 💪

Trenutno korisnika/ca: cipiripi, Dzezvar, Google [Bot], pile87 i 51 gost.

Prijava