Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoIstina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon sep 02, 2024 3:26 pm

Meha87 je napisao/la:
pon sep 02, 2024 3:25 pm
Ako je dado sadikovic slobodan njega dovesti moze on i na stopera.
Nije. Potpisuje za Slogu, mislim da samo ceka neku proceduru ili papire iz bivseg kluba.

Ja sam pisao davno, trebao se on i mogao dovesti. Rotirao bi se sa Radovcem, od kojeg je bolji igrac ili tu negdje. Ljudi ga ne vole iz nekih drugih razloga, ali to je njihov problem.

1921.ba
Kontakt:

pon sep 02, 2024 3:46 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon sep 02, 2024 4:00 pm

Treba Mahmica izbaciti a ubaciti Karamarka.
Mahmic je sinoc pogubljen bio, svaka lopta koja mu je u nogama to panika teska.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Gagi tm 87
Kontakt:

pon sep 02, 2024 4:01 pm

Cikoradovic je li istina da imamo ove ponude za jabera iz rusije i saudije,i hoce li brzo kakav stoper i veznjak?

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon sep 02, 2024 4:39 pm

Za usluge Al-Jabera zainteresovano je nekoliko klubova, a jedna od najinteresantnijih ponuda stigla je iz ruskog Rostova, koji bi rado vidio Al-Jabera u svojim redovima.

Fanzi
Kontakt:

pon sep 02, 2024 4:43 pm

Nema nista od kazne za ljude koji su utrcali na teren? Ti ljudi moraju biti prve osobe na Grbavci koje ce finansijski odgovarati za stetu nastalu na stadionu. Upravo zbog njih, ako bude zatvorena tribina, a po pravilnicima Saveza bi trebala biti, ta dva lika moraju snositi odgovornost za znacajni dio finansijske stete.
Ne mogu da prihvatim statistiku. Igra je odsijecanjem Jabera i Radovca nestala. Jos po ovim pricama da ce Jaber ici uskoro, mi cemo imati problema uigrati se. Imenjak je pisao da novajlije nisu nista pokazale i slazem se donekle s ocjenom. Boljevic mi je OK, ostalo... Nista.

Zao mi je sto Grbavica nije stadion iz 1998. Nesto me vrati na tu sezonu. Pa onaj uspon do cetvrtog mjesta nije bio samo zbog igraca. Tribine su se sazivile s igracima. Svaki korner je bio gol u zraku, protivnicima su klecale noge. Tacno ono sto vecina zove pritiskom seljackih ekipa po drugim stadionima i gradovima, to se osjetilo najvise kod nas. Imali smo mi tih sezona, a po pricama starijih, Grbavica je bila najpoznatija zapravo po tome, da smo protivniku ostavili dojam da zivi mogu otici samo ako ostave bodove na Stadionu.
E gdje se to izgubilo, ne znam. Samo kazem da se sjecam da smo freneticno navijali i kod 3:0 na Kosevu za uhljupe, kad smo gubili 4:1, do neke 80. minute. To je uvijek bila nasa osobina. A sada nema tog pritiska. Ima gluposti pusigapederujebemotimater (na koju se samo Bandic jednom primio i niko vise, a stalno se pjeva), i neprestanog pritiska ne na protivnicke, vec na nase igrace.

I sve ovo nam se desava, jer nismo osvojili titulu prvaka preko 10 godina. A meni muka kad se sjetim one sezone iza sezone kad smo bili prvaci, pa kad je umjesto hiljadu do 5 vise ljudi trebalo doci u zadnjem kolu, doslo nas je manje. Kao zasicenje, kao prekucavanje lige ili sta li?

Kad ce nas proci taj osjecaj prekucavanja lige? Da skontamo Bgm da su drugi poceli igrati lopte, dok mi mastamo o Dinamu bh. lige. Ko kaze da je Sloga naivna ekipa? Solidan tim, ukomponovan od bivsih fudbalera i prvaka s Borcem i Zeljom. Ima tu fudbalera koji bi igrali i kod nas, ili makar ulazili s klupe.

Hoce li ikad seljacke sredine prestat biti seljacke sredine, a zapravo sredine gdje cemo imati baze talenata i potencijalne igrace za buduca vremena? Mi jos uvijek govorimo selo Tuzla, selo Zenica, selo Travnik, selo Bihac, a pitari svugdje s cvijecem odlaze, iako su od tog nekog poola od 200 igraca, upropastili najmanje 180 ekstra talentovanih klinaca.

Ni ova nasumicna kupovina igraca kod nas nije u mom fazonu, ali da Bog da mi dosli do cilja, koja god on sredstva podrazumijevao, ali nekako imam osjecaj da se vrtimo u krug... Malo se dozovemo finansijski, pare se propale, jer ako postoji profesija gdje nista nije zagarantovano, to je zasigurno fudbal, a posebno fudbal u BiH. Mi cemo to spiskat na pojacanja, jer je pritisak svake godine tu. Svake godine u kojoj se nije osvojila titula je izgubljena godina. Nema godina gradnje, nema godina da se kaze sacuvajmo kompletan roster, odbaci 5-6 losih, dovedi 5-6 kvalitetnih zamjena. Svake godine iz ekipe se izvlaci najbolje, pa ponovo pravimo kostur, uigravamo momke i ne pocinjemo ispocetka, nego uvijek negdje na sredini ili pri vrhu ocekivanja.

Ne znam kako bih nazvao ovo stanje u sebi, koje nikom nije bitno vec meni samo. Nije gorcina, nije ni tuga... Zeljovac sam svim srcem, ali jeste umor i jeste nemoc sto neke vazne stvari ne izgledaju onakvim kakvim sam ih oduvijek zelio gledati. To neko stanje gdje god se spomene neko ime u vezi Kluba, vec je prekrizeno u startu, natovareno pretjeranim ocekivanjima. Coric nek kiksa jos koju, sapunat ce mu se daska. Umoran sam od playbacka. Evo vec su uletili, a vec vidim i osjetim dolazak nekih novih kikseva i ponovo jebenog reseta u kojem cemo prizivati nova kadrovska rjesenja, kao metodu izlaza.

I tako ce onda propast jos jedna sezona u cunamiju ocekivanja. Ponovo ce ljudi biti nervozni zbog Zelje, malo zbog komsijskih uspjeha, malo zbog gledanja drugih kako igraju Evrope, dok je Grbavica pusta ljeti. Ne na ovom forumu, ali na stadionu nema generalno puno ljudi spremnih shvatiti da je klub kao insan, bio jako bolestan, da taj bolesnik nije jos stao na noge, i da jos uvijek ne znamo kad ce ozdraviti do kraja.
Koliko god bezobrazno zvucalo, da ni tih 20 KM, pa ni akcija generalnog sponzorstva nije dovoljna da mu se pomogne, ali jeste kad se ode s dresovima u Tuzli, kad se nakrca stadion i zivi se za Klub svim sto se ima.

Zeljo jeste Klub koji se treba boriti za trofej vise, biti najbolji u svemu, upisan zlatnim slovima u sve rekordne liste. Zeljo treba i da bude osovina bosanskog drustva, nesto kad ne radi dobro, kao da je nestalo struje, vode, kao da je Sunce prestalo i zivot nestao. Zalog buducnosti, vjera u bolje sutra, vjera da se Klub sa prvih linija najveceg i najljepseg sehera, moze posamarati s obrazom s bilo kojim drugom grupom krelaca na planeti. Zeljo, da kad pogledam dijete u kolijevci i zakacim onaj plavi sal ili siperak, dodajem se lopte s njim prije nego je i prohodalo, sutra mi kaze Bicu fudbaler, Zeljo da u njemu moj sin moze istrcati tamo gdje sam prvi put plakao, da ponovo placem od srece gledajuci ga sa svojim prezimenom na ledjima.
E taj Zeljo, tu nadu, taj izlaz u sportu punom svega, to penjanje iznad ucmalosti... Zeljo svih nas. Tog Zelju cu ja uvijek gledati. Mozda nece biti trofeja, ali ce uvijek biti podrske. Mozda nece biti rezultata, ali ce biti zalaganja. Zeljo na kojeg smo ponosni svi. I onih kojih nema, i nas koji smo tu jos uvijek, gradeci nesto za sutra.

g 1
Kontakt:

pon sep 02, 2024 4:54 pm

Apel klubu da utakmice vise ne zovu porodicnim okupljanjem, jer bas samo porodicu ne mozes povesti na utakmicu. Od primitivizma, rasizma, pa do homofobije. Al haj, nismo sazrijeli jos za toga.. cudo nacionalizam nije bio izrazen toliko, zanimljivo...Ako je Sloga "seljacka" ekipa i klub, hajmo onda mi biti jos veci, udji na teren, budi mangup, opsuj koju socnu psovku, zaprijeti...

fanaticZeljin
Kontakt:
Status: Online

pon sep 02, 2024 5:11 pm

g 1 je napisao/la:
Apel klubu da utakmice vise ne zovu porodicnim okupljanjem, jer bas samo porodicu ne mozes povesti na utakmicu. Od primitivizma, rasizma, pa do homofobije. Al haj, nismo sazrijeli jos za toga.. cudo nacionalizam nije bio izrazen toliko, zanimljivo...Ako je Sloga "seljacka" ekipa i klub, hajmo onda mi biti jos veci, udji na teren, budi mangup, opsuj koju socnu psovku, zaprijeti...
Ajd ne je.di govna majke ti
Srcu draga, boja PLAVA !

AdmirA
Kontakt:

pon sep 02, 2024 5:14 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
pon sep 02, 2024 1:03 pm
Ma prodati ga ako je istina za ovu ponudu, ovo je ozbiljna cifra.
100%

SkenderijaTM87
Kontakt:

pon sep 02, 2024 5:20 pm

AdmirA je napisao/la:
pon sep 02, 2024 5:14 pm
SIMA_SIMAU je napisao/la:
pon sep 02, 2024 1:03 pm
Ma prodati ga ako je istina za ovu ponudu, ovo je ozbiljna cifra.
100%
Ne znam da li prodavati. S obzirom da ima opciju produzenja na godinu dana, i da 90% igramo Evropu ove godine, mislim da mozemo izvuci vise para od trenutne ponude.
Konkurenti za Evropu, Velez i Siroki, nemaju bolje ekipe od nas i vjerujem da mozemo ispred njih zavrsiti.
U slucaju naravno da neko od prve 3 ekipe uzme kup..

Mozda mnogo rizika, ali vjerujem da mozemo uzet vise para.. Ne znam fkt.

SamoNapad
Kontakt:

pon sep 02, 2024 5:31 pm

g 1 je napisao/la:
Bespotrebno je ovo, svrstati sve u isti kos lijepo radi dvojice likova koji su uletili nigdje veze.
Apel klubu nasem i drugim klubovima da ako zele da bilo ko gleda ovu ligu da nikad vise se ne dozvoli ono sto su sinoc radili igraci Sloge, nikakav nacionalizam niti rasizam ono je antipropaganda fudbala i opet kazem niko ne pise o tome.
Sad pricas protiv svog kluba i navijaca jer kao mi smo trebali pljeskati njima jer su se kao borili i igrali, sto bi rekao propali kockar od njihovog trenera.

SamoIstina
Kontakt:

pon sep 02, 2024 5:44 pm

Udjite na Facebook zvanicnu i procitajte komentare. Uvjericete se koliko primitivaca ima medju nama.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon sep 02, 2024 6:20 pm

SamoNapad je napisao/la:
pon sep 02, 2024 5:31 pm
g 1 je napisao/la:
Bespotrebno je ovo, svrstati sve u isti kos lijepo radi dvojice likova koji su uletili nigdje veze.
Apel klubu nasem i drugim klubovima da ako zele da bilo ko gleda ovu ligu da nikad vise se ne dozvoli ono sto su sinoc radili igraci Sloge, nikakav nacionalizam niti rasizam ono je antipropaganda fudbala i opet kazem niko ne pise o tome.
Sad pricas protiv svog kluba i navijaca jer kao mi smo trebali pljeskati njima jer su se kao borili i igrali, sto bi rekao propali kockar od njihovog trenera.
Nisu samo dvojica. Mi na istoku vec 2/3 godine imamo skupinu momaka koji uvijek stoje uz liniju i bez obzira ko nam je protivnik ili ko je igrac protiv psuju kao najgori kocijasi penju se ko majmuni na ogradu. Cekao sam sinoc samo kad ce i Kvesicu poceti psovati jer Veselog nisu stedjeli. Po komentarima na forumu vidis da ima puno jos takvih, sreca nemam drustvenih mreza pa to smece ne citam. Nakotilo svega i svacega i u klubu i na tribinama.

Hare79
Kontakt:

pon sep 02, 2024 6:53 pm

Treba klub reagovati da bi se to sasjeklo da ne dodje do eskalacije. Stadion je nasa kuca i trebaju da vaze odredjena pravila. Ako se neko ne zna ponashati, hajde na koridu il cijepaj drva negdje da izadje negativna energija. Trebao bi da postoji neki red kao na svim javnim mjestima. Jer onako da skaces i psujesh bilo gdje, na ulici, u kafani, trznom centru itd. zove se policija i dobijas prijavu. Nije stadion poligon za primitivizam i iskaljivanje frustracija.

Valter
Kontakt:

pon sep 02, 2024 8:14 pm

Neko je doveo Odinaku pod pretpostavkom da je on desni bek. To mi otprilike izgleda kao da je pokojni Ivica Osim stavio Nikolu Nikića na poziciju lijevog beka. U slučaju kada Galić ne bude mogao igrati koga staviti na desnog beka. Ja bih opet Odinaku koristio na desnom krilu jer tamo trenutno svakako nemamo opciju a lik ima nepravilne kretnje pa može ponekad i protivničku odbranu zbuniti. Boljević i Cvetanoski zamjetno lošije izgledaju na desnoj strani u odnosu na lijevu. Možda još da dovedemo Santosa pa neka se sapliću. Za promjenu bilo bi dobro da malo bolje izbalansiramo dovođenje novih igrača jer valja to sve platiti. O rosteru bez ozbiljnog štopera da ne pišem.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

SamoIstina
Kontakt:

pon sep 02, 2024 9:12 pm

Sutra sastanak UO u vezi Al Jabera, ali sudeci po ovome nista od prodaje za sad.

Istina je, Željezničar je dobio ponudu ruskog Rostova za Abdulmalika Al-Jabera. Klub sa Grbavice je tako potvrdio pisanje našeg portala da je mladi Saudijac velika želja ruskog kluba koji je Plavima ponudio primamljivih 2.500.000 KM obeštećenja.

“Istina je, dobili smo ponudu iz Rusije. Ne možemo govoriti o tome kolika je, ali sigurno je rekordna. Željo nikada u svojoj historiji nije prodao igrača za ovaj novac koji mi imamo na stolu. Još nismo odlučili šta ćemo uraditi. A, zašto? Zato što imamo još dvije odlične ponude, ali ova iz Saudijske Arabije je i bolja od ruske. Klub će zajedno sa igračem i njegovim agentom odlučiti šta je najbolje. Ne pita se tu samo Željezničar.

Jako je važno šta će odlučiti Al-Jaber i njegova strana, porodica i agent. Osjetljivo je to pitanje. Dakle, sutra (utorak) je sastanak Upravnog odbora na kome ćemo razmatrati i ponudu, ali i neke druge stvari važne za funkcionisanje kluba. Interes Željezničara je iznad svega. Ono što je važno, klub ne mora da proda Al-Jabera. Dakle, finansijski sasvim dobro stoji i zbog toga nećemo ići po svaku cijenu na prodaju važnog igrača. Al-Jaber je u ovom trenutku najdragocjeniji igrač Želje”, rekao nam je član uprave Željezničara pod uvjetom anonimnosti.

Norsborg
Kontakt:

pon sep 02, 2024 9:16 pm

Zasto nam se pritajio nas "Ciko"?

flux
Kontakt:

pon sep 02, 2024 9:50 pm

Vjerovatno se vise pita Aljaber i njegovi ljudi nego mi. Ko bi normalan odbio 2.5 miliona KM, to nam je, koliko, trecina godisnjeg budzeta?

storm_raider
Kontakt:

pon sep 02, 2024 9:51 pm

Ovo sto Fanzi pise..., pasjaluk nam je skocio na nos onomad. Zeljo nazalost trpi sve. I svadje sa zenom i probleme na poslu.

Spustimo loptu, za nas nema, niti moze biti rutinskih utakmica. Nakon svega pravo je cudo da se jos uvijek lopta upste kotrlja na Grbavici.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Mulalic Edis
Kontakt:

pon sep 02, 2024 10:17 pm

g 1 je napisao/la:
Obrisite post ovog degena. On 12 000 ljudi poistovjecuje sa sakom jada i primitivizma. Atmosfera vrhunska. Zbognonog se i igra nogomet.
Grande Miske 💪

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, BHDragons, fanaticZeljin, PlavaDobrinja1921 i 195 gostiju.

Prijava