Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoNapad
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub avg 31, 2024 10:11 am

kvalitet je napisao/la:
sub avg 31, 2024 9:55 am
SamoIstina je napisao/la:
pet avg 30, 2024 11:26 pm
Igrac Sarajeva je sa zemlje udario ili krenuo da udari nogom, namjerno, igraca Radnika. To je cist crveni iz udzbenika. Gledati to na VAR-u i ne svirati je apsurdno i smijesno.

Vec dugo vremena se prica da oni imaju dogovor s Vicom i da ove godine njima ide titula. Sada je ocigledno da te price nisu nikakve gluposti.

Govorim cisto u kontekstu naseg kluba. Ako ikad mislimo ici na trofeje, da znamo sta nam je ciniti. Takva nam je liga i drzava, sta da se radi. Bez saveza te nema nigdje.
Teorija zavjere nivo Željo kupio sve utakmice da ostane u ligi. Ako vi stvarno mislite da samo Vico vedri i oblači, pri tome zanemarujete npr. “H” komponentu koja je možda i najvažnija u Savezu… eh onda ne znam.

Ako već razmišljate tako slobodno, samo imajte na umu da je prošle godine najviše pokraden Zrinjski, ne zbog lošeg suđenja, nego jer su im ukrali titulu koja bi, da nije bilo onakve štimačine Borcu, bila jedna od najzasluženijih u historiji lige.

Što se tiče Sarajeva, gledao sam ih malo i ono što sam vidio je da su bili baš bolji protivnik. Ruku na srce ljudi imaju sad jako dobru ekipu, onaj Turkeš je opasan igrač, a imaju i dobrog trenera. Ako gledamo igrački, oni se i trebaju potući za titulu sa Zrinjskim i Borcem. Mi smo tu nepoznanica, ali mislim da smo prema kvaliteti 4. ekipa u ligi. Puno toga ovisi i o zimskom prelaznom roku kod nas. Kako će sve na kraju biti, kako će utjecati na Borac igre u Evropi, kako će se Zrinjski snaći sa, moje mišljenje, možda i najlošijim trenerom u posljednjih nekoliko sezona, to ne znam.

Ako hoćemo da imamo ekipu koja bi se, objektivno, mogla ravnopravno potući za pehare, trebala bi nam dva stopera, od toga da je jedan ala Graovac, top vezni i još jedno top brzo krilo. Tad bismo imali i kvalitet i širinu. Ovako mislim da je objektivno da izborimo Evropu, a možda i Kup zaganjati ako se otvori.
Sve ovo stoji , ali crveni je crveni nema tu veze je li Sarajevo bolja ekipa. Ne pobijedi uvijek bolji , momentum se promijeni poslije crvenog ko zna sta bi bilo. Ako cemo gledati tako onda je Borac zasluzeno prvak evo ljudi to potvrdili u evropi, dzaba sto su krali sve zivo. I na kraju nas ne zanima ni Sarajevo ni Borac nas zanima sto ce se pravila konstantno i krajnje subjektivno prilagodjavati pa ce ici na nasu stetu. Nek bude cirkus sa sudjenjem ove godine otjerat ce svu publiku kao sto su otjerali u BL. Protiv Igmana utakmica je otvorila oci nadam se svima , sudija ti moze traziti sta hoce ako hoce.

kvalitet
Kontakt:

sub avg 31, 2024 11:09 am

SamoNapad je napisao/la:
sub avg 31, 2024 10:11 am
kvalitet je napisao/la:
sub avg 31, 2024 9:55 am
SamoIstina je napisao/la:
pet avg 30, 2024 11:26 pm
Igrac Sarajeva je sa zemlje udario ili krenuo da udari nogom, namjerno, igraca Radnika. To je cist crveni iz udzbenika. Gledati to na VAR-u i ne svirati je apsurdno i smijesno.

Vec dugo vremena se prica da oni imaju dogovor s Vicom i da ove godine njima ide titula. Sada je ocigledno da te price nisu nikakve gluposti.

Govorim cisto u kontekstu naseg kluba. Ako ikad mislimo ici na trofeje, da znamo sta nam je ciniti. Takva nam je liga i drzava, sta da se radi. Bez saveza te nema nigdje.
Teorija zavjere nivo Željo kupio sve utakmice da ostane u ligi. Ako vi stvarno mislite da samo Vico vedri i oblači, pri tome zanemarujete npr. “H” komponentu koja je možda i najvažnija u Savezu… eh onda ne znam.

Ako već razmišljate tako slobodno, samo imajte na umu da je prošle godine najviše pokraden Zrinjski, ne zbog lošeg suđenja, nego jer su im ukrali titulu koja bi, da nije bilo onakve štimačine Borcu, bila jedna od najzasluženijih u historiji lige.

Što se tiče Sarajeva, gledao sam ih malo i ono što sam vidio je da su bili baš bolji protivnik. Ruku na srce ljudi imaju sad jako dobru ekipu, onaj Turkeš je opasan igrač, a imaju i dobrog trenera. Ako gledamo igrački, oni se i trebaju potući za titulu sa Zrinjskim i Borcem. Mi smo tu nepoznanica, ali mislim da smo prema kvaliteti 4. ekipa u ligi. Puno toga ovisi i o zimskom prelaznom roku kod nas. Kako će sve na kraju biti, kako će utjecati na Borac igre u Evropi, kako će se Zrinjski snaći sa, moje mišljenje, možda i najlošijim trenerom u posljednjih nekoliko sezona, to ne znam.

Ako hoćemo da imamo ekipu koja bi se, objektivno, mogla ravnopravno potući za pehare, trebala bi nam dva stopera, od toga da je jedan ala Graovac, top vezni i još jedno top brzo krilo. Tad bismo imali i kvalitet i širinu. Ovako mislim da je objektivno da izborimo Evropu, a možda i Kup zaganjati ako se otvori.
Sve ovo stoji , ali crveni je crveni nema tu veze je li Sarajevo bolja ekipa. Ne pobijedi uvijek bolji , momentum se promijeni poslije crvenog ko zna sta bi bilo. Ako cemo gledati tako onda je Borac zasluzeno prvak evo ljudi to potvrdili u evropi, dzaba sto su krali sve zivo. I na kraju nas ne zanima ni Sarajevo ni Borac nas zanima sto ce se pravila konstantno i krajnje subjektivno prilagodjavati pa ce ici na nasu stetu. Nek bude cirkus sa sudjenjem ove godine otjerat ce svu publiku kao sto su otjerali u BL. Protiv Igmana utakmica je otvorila oci nadam se svima , sudija ti moze traziti sta hoce ako hoce.
Nisam ja govorio konkretno o tom detalju, nego inače.

A pravila koja mijenjaju, vjeruj mi niko to ne radi da bi nas oštetio. Mi odavno nismo važan faktor u ligi, neki su to već shvatili, drugi ne mogu da se pomire s tim. Pravila sva koja se mijenjaju, mijenjaju se samo da bi napravili korist zna se kojim klubovima… Mi moramo naučiti plivati u takvoj situaciji. Idu kantonalni izbori, to nam je početna tačka u pozicioniranju. Da smo pametni, odavno bi pričali i s konama i s brojnim drugim klubovima da se Čolpa i jataci napokon izbace. Ne znam radi li se išta na tome, ali koliko znam, sigurno ne dovoljno.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Maestro_1921
Kontakt:

sub avg 31, 2024 11:48 am

Diverzant je napisao/la:
pet avg 30, 2024 11:17 pm
Prvi put u životu gledam da sudija ide da gleda var nakon što mu jave iz var sobe i da ne mijenja odluku. I peljto je u podcastu jednom govorio, kad zovu iz var sobe da se nakandno gleda neka situacija, penal ili karton, većinom se mijenja prvobitna odluka sudije.
Moj sabrija, gade jedan glibavi, valja ti pred Boga stati, svaka ti marka haram bila
Sve stoji, samo ispravka, nije Sabrija, sad je bio Topuzović. :D

Diverzant
Kontakt:

sub avg 31, 2024 12:08 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
Diverzant je napisao/la:
Prvi put u životu gledam da sudija ide da gleda var nakon što mu jave iz var sobe i da ne mijenja odluku. I peljto je u podcastu jednom govorio, kad zovu iz var sobe da se nakandno gleda neka situacija, penal ili karton, većinom se mijenja prvobitna odluka sudije.
Moj sabrija, gade jedan glibavi, valja ti pred Boga stati, svaka ti marka haram bila
Topalovic, topuzovic, zato mi je promaklo
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Maestro_1921
Kontakt:

sub avg 31, 2024 12:18 pm

Diverzant je napisao/la:
sub avg 31, 2024 12:08 pm
Diverzant je napisao/la:
Topalovic, topuzovic, zato mi je promaklo
Ma znam, i ja ih nekad pomješam, a slični su i izgledom nekako.

Maestro_1921
Kontakt:

sub avg 31, 2024 12:30 pm

Vala ako ono sinoć nije bio crveni, onda nije ni Hirošev na derbiju kad je udario onog Julardžiju.
Čuj ti hej, nogom liga udario, namjerno, dok leži na zemlji nakon što ga je faulirao body checkom i zaustavio im napad. Ovaj još gleda VAR i vidi šta je uradio i na kraju mu ne da ni žuti, a kamo li crveni. Možda je i greška ovog igrača Radnika što nije vrištao i valjao se kao što bi mnogi. Da je naš igrač ovo uradio glat bi crveni dobio. A dobio bi i ovaj njihov da su igrali protiv Borca ili Zrinjskog, zaštićeni su protiv ovih manjih klubova.
Zadnja izmjena: Maestro_1921, dana/u sub avg 31, 2024 10:08 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Lopta
Kontakt:

sub avg 31, 2024 1:13 pm

Vala ako ono sinoć nije bio žuti, onda nije ni Hirošev na derbiju kad je udario onog Julardžiju.
Čuj ti hej, nogom liga udario, namjerno, dok leži na zemlji nakon što ga je faulirao body checkom i zaustavio im napad. Ovaj još gleda VAR i vidi šta je uradio i na kraju mu ne da ni žuti, a kamo li crveni. Možda je i greška ovog igrača Radnika što nije vrištao i valjao se kao što bi mnogi. Da je naš igrač ovo uradio glat bi crveni dobio. A dobio bi i ovaj njihov da su igrali protiv Borca ili Zrinjskog, zaštićeni su protiv ovih manjih klubova.
Sudija nema pravo da da zuti nakon sto gleda VAR jer se on upotrebljava samo ukoliko igrac treba biti iskljucen tj dobiti crveni karton

SamoIstina
Kontakt:

sub avg 31, 2024 1:32 pm

Bez lopte je krenuo da udari igraca kramponon. Koliko ga je zakacio nije vazno, intencija je bitna. Isto kao da mu je krenuo sljagu opaliti, nema nikakve razlike.

Ne moze biti nista drugo nego crveni, bas ono klasican crveni. To gledati na varu i ne dati mu crveni je komedija i veoma znakovito sto se tice toga kako ce se odvijati ova sezona.

Dzezvar
Kontakt:

sub avg 31, 2024 2:06 pm

Jbt vi vise raspravljate o pitarskim ne dodjeljenim crvenim kartonima,nego slobodinim protiv nas....nevjerovatno
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ubaceni element
Kontakt:

sub avg 31, 2024 2:22 pm

Mozda zato sto ima veze i sa nama i sto pokazuje kako se moze gurati i kod velikih odluka i sa VARom? Od 4 crvena kartona koja je VAR gledao ili trebao gledati (2 Kosevo i 2 Tz), dodijeljen je crveni za onaj start najmanjeg intenziteta od sva 4 slucaja, dok od 3 ostala ocita, 2 iz Tz se nisu ni gledala, a 1 se nije smio pokazati.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

sub avg 31, 2024 3:43 pm

Sa koliko razlike dobijamo sutra?

SamoIstina
Kontakt:

sub avg 31, 2024 4:04 pm

ubaceni element je napisao/la:
Mozda zato sto ima veze i sa nama i sto pokazuje kako se moze gurati i kod velikih odluka i sa VARom? Od 4 crvena kartona koja je VAR gledao ili trebao gledati (2 Kosevo i 2 Tz), dodijeljen je crveni za onaj start najmanjeg intenziteta od sva 4 slucaja, dok od 3 ostala ocita, 2 iz Tz se nisu ni gledala, a 1 se nije smio pokazati.
U tome je fazon. Ne prica niko o crvenom radi pitara, yebo njih. Nego ne mozemo gledati nas klub u vakuumu. Igramo valjda ligu gdje se takmicimo protiv drugih. Da Dubackic ne dobije crveni za onaj start, a ovaj mali prodje bez kartona za ono je nestvarno. Vidjecemo sve kako bude odmicala sezona, ali trenutno je neupitno koga se gura, a koga ostecuje.

Dzezvar
Kontakt:

sub avg 31, 2024 4:05 pm

ubaceni element je napisao/la:
Dobro i sta mi tu mozemo.promjeniti?Svjedoci smo i ozbiljninim ligama cirkusa sa Varom....
Idemo ba dalje ljudi po 4 pobjedu u nizu ....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

SamoIstina
Kontakt:

sub avg 31, 2024 4:20 pm

Okrecemo se drugim temama. Brat nas, prva zvijezda lige :D

https://x.com/eabdallah1417/status/1825885063264846196

Okolele
Kontakt:

sub avg 31, 2024 7:37 pm

Sutra Dangubića gurnuti od početka u vrhu napada..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub avg 31, 2024 7:45 pm

Evo Al Jaber dobio poziv za U21
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Maestro_1921
Kontakt:

sub avg 31, 2024 10:10 pm

Lopta je napisao/la:
sub avg 31, 2024 1:13 pm
Vala ako ono sinoć nije bio žuti, onda nije ni Hirošev na derbiju kad je udario onog Julardžiju.
Sudija nema pravo da da zuti nakon sto gleda VAR jer se on upotrebljava samo ukoliko igrac treba biti iskljucen tj dobiti crveni karton
Ma mislio sam crveni, greškom napisao žuti, bio u žurbi, ispravio sam.

santakuruz
Kontakt:

sub avg 31, 2024 11:00 pm

Koliko ima istine u ovoj prici oko neke pozamasne naknade za treniranje za bracu Alibasic?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

zeka_tm87
Kontakt:

ned sep 01, 2024 12:10 am

Ima li istine za ovog iz CeljEa??

fcz
Kontakt:

ned sep 01, 2024 12:26 am

zeka_tm87 je napisao/la:
ned sep 01, 2024 12:10 am
Ima li istine za ovog iz CeljEa??
Popovic, prezime koje utjeruje strah u kosti...
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Trenutno korisnika/ca: dr S i 29 gostiju.

Prijava