ned avg 18, 2024 4:25 pm
Fina pobjeda, vrhunska posjeta i atmosfera.
Prvo poluvrijeme sjajno odigrano, mogli smo još koji gol utrpati, čak mislim da je ona Al Jaberova ušla u gol, al eto Bože moj..
Baš mi je drago zbog Krpića, vidjelo se da je bio malo u grču i da je možda i izgubio malo samopouzdanje u završnici, sad mu je sigurno dosta lakše.
Dobar dio drugog poluvremena igra nam je bila horor, i to bi nam trebao biti pokazatelj da nema mjesta nikakvoj euforiji još uvijek, dosta toga se mora popraviti. Nekoliko puta smo izgledali totalno pogubljeno, ne zna se ko gdje goni, ko šta radi, ko koga čuva, nekompaktni, dulum prostora između linija, nekoliko puta poslije naše izgubljene lopte sredina nam je bila potpuno prazna, samo njihovi igrači. Ozbiljnija ekipa od Igmana bi nam sinoć hladno uvalila dva-tri gola, bez po muke. Sam Karamarko im je dao dvije stopostotne prilike jedan na jedan sa Muftićem, sreća pa se jednom Ramić sapleo, drugi put onaj bio sebičan i šutao sa strane, a Ramić sam bio u petercu i da mu je dodao, to bi sigurno bio gol. Cavnić se fino fajtao sa Ramićem, mislim da nije duela izgubio dok ga je on čuvao, kad je preuzeo Karamarko, Ramić se igrao sa njim ko sa djetetom, pored Karamarka izgledao ko Drogba.
Onaj primljeni gol mi je baš pokvario dojam, al ne mogu kriviti malog Šabića, nit je bek, niti ima bilo kakve veze s tom pozicijom. I pored toga je odigrao prilično dobru utakmicu i asistirao za gol. Momak je prava desetka, ofanzivni veznjak, vjerovatno i naš najtalentovaniji mladi igrač, potencijalno i Štilin nasljednik u budućnosti. Duša me boli što ga guše na beku, na neprirodnoj poziciji, al valjda su skontali pa ga neće više gurati na beka. Jedva čekam da ga vidim na njegovoj prirodnoj poziciji, na ofanzivnom veznom.
Kod primljenog gola Karamarko da je stajao pola metra-metar nazad, uspio bi izbaciti loptu i ona ne bi ni došla do Ramića, siguran sam da ni on sam ne zna šta je ondje radio i zašto je izašao tamo kad nema nikog, mogao je uduplati Ramića sa Cavnićem i riješena stvar.
Idemo utakmicu po utakmicu, bez neke euforije, ima ovdje još puno posla, siguran sam da će ovo biti puno bolje dok se još uigraju. I sam Ćorić kaže da čeka reprezentativnu pauzu i da ćemo još bolje izgledati nakon nje, istog sam mišljenja i ja. Po mom mišljenju ova ekipa će zasjati u svom punom sjaju na proljeće, nakon dobro odrađenih zimskih priprema i eventualno još jednog ili dva pojačanja ako bude potrebe, a vjerovatno hoće.