Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Hare79
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 18, 2024 2:51 pm

Al sto je teren los, ono je strasno. Mozda su ga previse natopili al igraci su se klizali kao da je kisa padala tri dana bez prestanka. Komadi trave otpadaju, igraci vracaju i krpe rupe, bas je katastrofa. Cini mi se da se ono vise ne moze popraviti nego treba novi postaviti.

Zvaka72
Kontakt:

ned avg 18, 2024 2:59 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
ned avg 18, 2024 2:43 pm
Meni je najbitnija energija i voljni momenat, a ona je na puno vecem nivou nego prosle sezone, u sve tri ove utakmice.
Najpozitivnije je sto smo pobijedili, a sto smo svi vidjeli dosta nedostataka i ima dosta prostora za napredak.
Al Jaber je prvo ime ove ekipe i drugaciji igrac od ostalih. Za vece domete definitivno. Trebamo ga iskoristiti ovakvog, produziti ugovor, oticu u evropu, uzeti neki postotak i prodati ga za milion eura barem. Nema sta, on mora biti nas projekat.
Da se ne ponavljam kao i svi, ali odbrana dosta nesigurna. Mahmic i Markovic bolje opcije od Karamarka i Sabica. Sabic nije bek i tu je jer je zasticeno godiste. Karamarko nesiguran i naivan sinoc, Ramic mu primi loptu i okrene se, fascinantno. Cavnic je najbolji nas stoper. Prema naprijed je bilo dobro. Mogu Hiros i Boljevic bolje. Drago mi je zbog gola Krpica.
Falilo je hiljadu ljudi na tribinama da jos bolje izgleda i koreografija. I ovako smo digli standarde i nemamo konkurenciju u nasoj drzavi. 11 milja, koreo preko cijelog stadiona, ona energija i to protiv Igmana iz Konjica, nevjerovatno.
Ako pobijedimo Slobodu bice isto kao i sinoc protiv Sloge. Nije ni iks los u Tuzli, ali ici na pobjedu svakako.
Ne znam ko jos treba doci i s kim se prica, ali dobar stoper moze znaciti i da se pokusamo umijesati u prve tri ekipe. Ono sto je sad realno jeste borba za to 3/4 mjesto, vrebati kup iz prikrajka, pa sta bude. U svakom slucaju s ovom energijom ne sumnjam u poziciju koja ce voditi u evropu.
Slažem se da je strašna energija i voljni momenat za pobjedom sinoć i protiv Veleža bila baš vidljiva ali ne smijemo zaboraviti da sada u timu imamo i individualni kvalitet za riješiti utakmicu Radovac, Hiroš, Al jaber, Boljević, Cvetanovski, Dangubić su u stanju primiti predriblati igrača i dati go, prošle sezone su to samo Mekić i Štila mogli i kad njih zatvorite sa malo agresivnijom igrom završili ste sa Željom i vjerovatno ste ga dobili sad je priča skroz drugačija i ako agresivno krenete za čas neka kontra sjevne. Jer nabrojani mogu istrpiti pritisak i zadržati loptu u posjedu i brzo proslijediti naprijed.
Plava porodica me ubi u pojam.

teatrale36
Kontakt:

ned avg 18, 2024 3:12 pm

Gdje je i šta radi legendarni Bruno Akrapović? Gleda li ovog mladog Al Jabera što slabo igra odbranu i što nije čvrst da može igrati ozbiljan fudbal

vinston.cercil
Kontakt:

ned avg 18, 2024 3:24 pm

Al Jabeer doktor. Njegov doprinos naprijed je znacajan, ali nazad mozda jos znacajniji. Oduzete lopte, kretnja ma desetka cista, eh sad jeste Igman al opet svaka cast.
Odbrana uzevsi u obzir da je ipak Igman poprilicno neozbiljna ekipa je tanka bas. Nadam se da ce strucni stab pronaci rjesenje.
Jedan od vecih problema u ovoj ekipi ce biti Boljevic zbog svog bolikurac stava i glave koja nije najurednija.
Pojacanja izgledaju odlicno, samo da zdravlje posluzi i elham.
Coric izgleda kao pravi trener, strog ali posten i razuman, iako to zvuci kao floskula ali stvarno je tako.
Sve u svemu, divna noc na Grbavici, jos ljepsa atmosfera sto je najbitnije. Stvarno sve pada u drugi plan kad vidis narod na tribinama. To je ono sto se pika !

SamoIstina
Kontakt:

ned avg 18, 2024 3:59 pm

teatrale36 je napisao/la:
Gdje je i šta radi legendarni Bruno Akrapović? Gleda li ovog mladog Al Jabera što slabo igra odbranu i što nije čvrst da može igrati ozbiljan fudbal
I Nermin Basic. Ni kod njega nije igrao, ali Basic je iz nekog razloga postedjen kritika.

Izvjestaj kluba za 10, ceka se jos 1921 TV :D

phpBB [video]

Jacksparrow
Kontakt:

ned avg 18, 2024 4:10 pm

SamoIstina je napisao/la:
I Nermin Basic. Ni kod njega nije igrao, ali Basic je iz nekog razloga postedjen kritika.

phpBB [video]
Kod Nermina je sa klupe ulazio, kod Brune izvan sastava bio.
FCŽ

SamoIstina
Kontakt:

ned avg 18, 2024 4:16 pm

Kad kazes kod Nermina je ulazio, pomislio bi covjek da je redovno dobijao priliku, a usao protiv Sloge kad smo gubili 3:0 u 70 minuti. Cosic mu igrao desetku :rofl1: Mozda je jos jednu ili dvije utakmice nesto malo odigrao, ali daleko od toga da je dobijao priliku. I to u smijesnom rosteru gdje je trebao biti glavni igrac.

Igrao je kod Hakima i Dine, koji ga je povukao malo nize, na centralnog, i tu je procvjetao. Bruno i Basic su se osramotili za sva vremena. Ili nemaju pojma ili su dopustali da im neko kroji sastave.

Malo mi se glupo vracati na tu pricu, hvala Bogu da vise nije tako u klubu, ali ne treba prekrajati sta se zaista desavalo. Da razbijemo vise taj mit o Basicu.

Edit: Evo, nasao. Lako je sracunati. Momak je kod Basica dobio 73 minute sve ukupno, od mogucih 1080+. Mrsko mi je opet kopati po TM, ali mislim da je vise igrao i kod privremenog Alihodzica :skoljka:

slika
Zadnja izmjena: SamoIstina, dana/u ned avg 18, 2024 4:41 pm, ukupno mijenjano 3 puta.

teatrale36
Kontakt:

ned avg 18, 2024 4:22 pm

SamoIstina je napisao/la:

phpBB [video]
Njega sam zaboravio, ali i on se provaljivao također maksimalno. Hvala bogu daleko im kuća od Grbavice.

Valter
Kontakt:

ned avg 18, 2024 4:24 pm

Glavna pažnja treba biti na sportskom segmentu jer od njega sve počinje.
Međutim paralelno sa tim treba raditi na marketingu jer je Željo postao ozbiljan brend. Pisano je više puta o tome, ali aktivnosti oko fan shopa treba uozbiljiti. Postojeći je mali i često vrlo skromno snabdijeven. Pokušati iznaći ozbiljan prostor u centru grada jer nema razloga da su pitari u tom segmentu ispred nas. Ubijeđen sam da bi naš shop u centru grada bio mnogo posjećeniji od njihovog.
Druga stvar je vezana za grb kluba. Vrijeme digitalnog marketinga zahtjeva moderniji oblik s tim da svi segmenti grba trebaju biti prepoznatljivi navijačima Željezničara a i šire. Veliki broj ozbiljnih svjetskih timova to je uradio, posljednji u nizu Liverpul. Ako bi postojao ozbiljan konsenzus među navijačima oko modernizacije grba, aktivnosti tempirati da sve bude završeno do početka mj. jula naredne godine kada dolazi dijaspora u grad.
Zadnja izmjena: Valter, dana/u ned avg 18, 2024 4:26 pm, ukupno mijenjano 1 put.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Maestro_1921
Kontakt:

ned avg 18, 2024 4:25 pm

Fina pobjeda, vrhunska posjeta i atmosfera.
Prvo poluvrijeme sjajno odigrano, mogli smo još koji gol utrpati, čak mislim da je ona Al Jaberova ušla u gol, al eto Bože moj..
Baš mi je drago zbog Krpića, vidjelo se da je bio malo u grču i da je možda i izgubio malo samopouzdanje u završnici, sad mu je sigurno dosta lakše.

Dobar dio drugog poluvremena igra nam je bila horor, i to bi nam trebao biti pokazatelj da nema mjesta nikakvoj euforiji još uvijek, dosta toga se mora popraviti. Nekoliko puta smo izgledali totalno pogubljeno, ne zna se ko gdje goni, ko šta radi, ko koga čuva, nekompaktni, dulum prostora između linija, nekoliko puta poslije naše izgubljene lopte sredina nam je bila potpuno prazna, samo njihovi igrači. Ozbiljnija ekipa od Igmana bi nam sinoć hladno uvalila dva-tri gola, bez po muke. Sam Karamarko im je dao dvije stopostotne prilike jedan na jedan sa Muftićem, sreća pa se jednom Ramić sapleo, drugi put onaj bio sebičan i šutao sa strane, a Ramić sam bio u petercu i da mu je dodao, to bi sigurno bio gol. Cavnić se fino fajtao sa Ramićem, mislim da nije duela izgubio dok ga je on čuvao, kad je preuzeo Karamarko, Ramić se igrao sa njim ko sa djetetom, pored Karamarka izgledao ko Drogba.

Onaj primljeni gol mi je baš pokvario dojam, al ne mogu kriviti malog Šabića, nit je bek, niti ima bilo kakve veze s tom pozicijom. I pored toga je odigrao prilično dobru utakmicu i asistirao za gol. Momak je prava desetka, ofanzivni veznjak, vjerovatno i naš najtalentovaniji mladi igrač, potencijalno i Štilin nasljednik u budućnosti. Duša me boli što ga guše na beku, na neprirodnoj poziciji, al valjda su skontali pa ga neće više gurati na beka. Jedva čekam da ga vidim na njegovoj prirodnoj poziciji, na ofanzivnom veznom.
Kod primljenog gola Karamarko da je stajao pola metra-metar nazad, uspio bi izbaciti loptu i ona ne bi ni došla do Ramića, siguran sam da ni on sam ne zna šta je ondje radio i zašto je izašao tamo kad nema nikog, mogao je uduplati Ramića sa Cavnićem i riješena stvar.

Idemo utakmicu po utakmicu, bez neke euforije, ima ovdje još puno posla, siguran sam da će ovo biti puno bolje dok se još uigraju. I sam Ćorić kaže da čeka reprezentativnu pauzu i da ćemo još bolje izgledati nakon nje, istog sam mišljenja i ja. Po mom mišljenju ova ekipa će zasjati u svom punom sjaju na proljeće, nakon dobro odrađenih zimskih priprema i eventualno još jednog ili dva pojačanja ako bude potrebe, a vjerovatno hoće.

Meha87
Kontakt:

ned avg 18, 2024 4:26 pm

Majkel
Kontakt:

ned avg 18, 2024 4:39 pm

Napadački fudbal gledamo na Grbavici, konačno.

ublehas
Kontakt:

ned avg 18, 2024 5:49 pm

Pa dobro, sam Coric je rekao da je nekoliko igraca bilo virozno, i da se očekivao pad u igri. Osim toga rekao je da ovo nije Sabiceva pozicija i da je igrao jer Mahmic nije mogao zbog viroze.

Eldar
Kontakt:

ned avg 18, 2024 6:25 pm

Pazi ovih klosara iz Vrapcica. Digli se, daj odgodu, igraci u bolnici. Na kraju isti sastav :rofl:

Ferroviere_1921
Kontakt:

ned avg 18, 2024 6:28 pm

Kakva noc

AdmirA
Kontakt:

ned avg 18, 2024 6:45 pm

Trebalo bi stvarno pohvaliti rad pr kluba, dosta to multimedijalno dobro izgleda oko ovih izvještaja, izjava, i slično..

Svi u Tuzlu!

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned avg 18, 2024 6:51 pm

Hoće li se išta radit po pitanju terena

Jedan je od najgorih u ligi trenutno

salle86
Kontakt:

ned avg 18, 2024 7:15 pm

AdmirA je napisao/la:
ned avg 18, 2024 6:45 pm
Trebalo bi stvarno pohvaliti rad pr kluba, dosta to multimedijalno dobro izgleda oko ovih izvještaja, izjava, i slično..

Svi u Tuzlu!
👍

Mnogo toga je bolje nego samo prije mjesec/dva. Očito da se može.
Čisto onako na glas razmišljam, nadam se samo da je sve sa pokrićem, pa čak i ako se malo kockamo vjerujem da će se isplatiti (minimalni) "rizik". Jer slika od sinoć, pa i ona protiv Širokog jasno govori da se raja zaželila uspjeha i borbe (za bilo šta sem opstanka :D).

PS. recimo mala zamjerka Jugu od mene bi bila pretjerano slavlje sinoć i vraćanje igrača 4-5 puta da se pjeva. OK, ide sve dobro ali ne treba odmah dizati ih u nebesa, tek nakon nekih 10-ak kola jasno ćemo vidjeti gdje smo i šta smo. Za sad podrška i to je to...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

MU'MIN T.M.
Kontakt:

ned avg 18, 2024 7:23 pm

Meni je Cevetanovski jako lego kao igrač. Brz, lagan, nepredvidiv, ne libi se krenuti u prodor... Obzirom da je tek došao, mislim da može biti samo bolji.
Odbrana se mora dobro zategnuti.
Radovac, sviđaju mi se njegovi direktni pasovi kroz sredinu i dalekometni pokušaji, on se definitivno počeo opuštati, oslobađati i ulaziti u takmičarski formu, mana, fali trke.
Da se ja pitam doveo bih jednog destruktivca ala Armin Hodžić (mlađi) i još jednog stopera, mada mislim da kad se Cavnić i Karamarko poslože i uigraju, da će to biti puno bolje

Okolele
Kontakt:
Status: Online

ned avg 18, 2024 7:46 pm

Ma samo nam fali još jedan kvalitetan štoper..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Dzezvar, Okolele i 33 gosta.

Prijava