Mirisala bi i meni da u savezu ne sjedi Vico i da nije sve poklopio. Glavni u komitetu za sudije Zrilić, valjda se niko ne čudi više kako to da Borac poklopi sva četiri sudca kad igra, od glavnog, linijskih, do četvrtog, sad će uz njih biti i VAR sudije. I Vico i Zrilić su bivši predsjednici Borca, zato se nemoj iznenaditi ako i ove godine uzmu titulu, a ako im se ćefne uzet će i duplu, može im se. Ovako ako i evropu izborimo, puna šaka brade, a ako mognemo nekako kup zaganjat, vrh.
Pa ima onaj portal BHFudbal.igla je napisao/la: ↑pet avg 16, 2024 12:40 amIsto tako, nijedan portal se npr nije istakao i odbio da izvještava s utakmica ovog fašističkog kluba. Sad će se i takmičiti redom u pohvalama da bi dobili koju pozivnicu kad repka igra. Ja sam lično slušao jednog momka koji radi na poznatom portalu kad kaže "dje ces na njih, nema te onda nidje, nisi nigdje prispio".
To je balijska realnost.
Laku noc.
Pa kad mi shvatimo da apsolutno svi mi, uključujući i mene, razmišljamo naopako (mislim na ljude koji žive u Sarajevu ili su naslonjeni na ovaj grad), možda nekad i dođemo do svojevrsne katarze i krenemo prema naprijed. Nekoliko puta sam rekao, nije slučajno da ubjedljivo najveći i ekonomski najjači grad u državi nema prvaka ni u fudbalu ni u košarci ni u rukometu, i to već godinama. Ima tu i do mentaliteta, i do kompleksa, i do neznanja, i do mahalaštine… svega pogrešnog.
Ja sam odavde i složiću se s tobom. Dovoljno je pogledat ostale sportove u gradu, ok timski sport puno faktora utiče jesil uspješan il nisi al individualni sportovi u gradu nemaju uspjehe, na prste ruke se mogu nabrojati uspješni sportisti odavde Elvedina Muzaferija, Nedžad Husić, par karatista za ovoliki grad to je smiješno, katastrofa. Al eto mi smo valjda grad filma i umjetnosti sad... Ne treba potezat ovu temu jer mnogi mogu pogrešno shvatit a realno smo u dubiozi sportskoj.santakuruz je napisao/la: ↑pet avg 16, 2024 10:06 amKao neko ko nije iz Sarajeva a zivi tu preko 20 godina, moram istaci jednu stvar koja je vjerujem dovela Sarajevu (u sportskom smislu) tu gdje jeste. Ljudi u Sarajevu dosta podcjenjivacki gledaju prema svima ostalima, za svoje neuspjehe krive uvijek nekog drugog a rijetko kad mogu priznati da i mimo Sarajeva ima sposobnih ljudi i ljudi koji mogu uspjeti. Kad prestanemo razmisljati o raznim vicama, borcu, sudijama i kad se okrenemo iskljucivo sebi, kad budemo dovoljno samokriticni pa kazemo da nesto ne znamo i da neko drugi zna bolje od nas pa to prepisemo, mozemo se nadati necemu.
Jedna anegdota iz mojih ranih studentskih dana kad sam dosao tu u Sarajevo, stanujem u nekoj kuci, vracam se s faxa, prolazim kroz dvoriste prvog komsije da dodjem do te kuce gdje stanujem. Komsinica sjedi tu ispred sa nekom svojom drugaricom i glasno komentarise: evo zbog ovih sto dodju sa strane moj sin ne moze upisati fakultet, mora ganjati stelu.
A zanemaruje cinjenicu da joj je sin prava maza, spava do 12 sati, jedva srednju zavrsio. A ja sam u srednjoj 2 puta dolazio do federalnog takmicenja iz matematike, bio ucenik generacije, dobio poziv sa par fakulteta da dodjem kod njih studirati. Stari mi imao platu 550 KM a od toga slao meni 300 KM i ja sam s tim studirao. A u ocima te zene ja sam krivac sto njen sin ne moze poloziti prijemni. E taj mentalitet se uvukao kod puno ljudi u Sarajevu.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk