Željo je životna filozofija !
https://streamable.com/iokkx6
Nemojte da pljujemo nekog iz furke, da se iz cista mira natovarimo nekome na kosti. Volio bih vidjeti golmana koji istrcava na onakvu loptu izmedju dva stopera, jos loptu koje je skrenula putanju. Odbrana nam je klimava na centarsuteve, jos su par puta ozbiljno ispali na centarsut i tu jos moraju ozbiljno poraditi. Kriviti Muftica za ono je zlonamjerno.NEZALAGANJE je napisao/la:Fakat mi niste jasni vi koji branite Muftica kod gola.Sta treba stoper izbijati loptu s 2m, a on da stoji na liniji?? Nidje veze. Istini za volju, ni stoper ni bek nisu nikog markirali i snose dio krivice, ali ono mora golman uzeti.igla je napisao/la: ↑ned avg 11, 2024 12:36 amMi baš iz euforije u očaj i obrnuto.
Moglo se desiti i da ne uzmemo ovo iako smo bolji bili puno.
Treba pohvaliti što treba, to je sredina terena sa Radovcem i Arapom koja je pojela utakmicu, pogotovo arap.
Isto tako, dobili smo kad je izašao Hiroš. Ubijeđen sam da ne bi dobili utakmicu s njim i tu bi da pohvalim Ćorića. U ovakvim utakmicama vidiš što Hiroš s ovakvim talentom u najboljim godinama igra za Želju. I kod gola njihovog je krenulo od njegove BESPOTREBNO izgubljene lopte.
Gol nije Muftićev već štoperov. Sve vrijeme gleda u loptu, uopšte ne vidi da mu dolazi igrač iza leđa.
Odinaka će biti koristan izuzetno.
Neko mi napisa, ostar centarsut bio, ovo-ono, sve to stoji, ali loptu sa desne strane centrira desnjak i svaki golman siguran u sebe mora pratiti igru i malo "smekati" protivnika.Postaviti se bolje, jer mu nece onaj lik zabiti go iz onakve pozicije, niti ima kvaliteta za takvo nesto.Zato je Muftic MORAO stajati 2-3m van linije i ono bi lagano pokupio.On "zagrlio" liniju jbt.I inace mu je to mana.Zato ga nemojte pravdati.
Svaka cast za odbranu na kraju.
Majstore, kriv je.Nije pratio igru i stajao ne na liniji.Pogledaj malo gdje najbolji golmani stoje kad se priprema centarsut.Uvijek su metar ili dva ispred linije da mogu pokupiti centarsut ili eventualno istrcati. Stajanjem na liniji ti si prepusten na milost i nemilost svojih odbrambenih igraca i to nam se upravo i desilo.Defanzivci nisu markirali, on na linini i naravno da ne moze odreagovat s 2m kad protivnik sutira osim ako ga lopta ne pogodi. Aposlutno je nebitno sto je lopta zakavila nekog pri centarsutu, ON nije stajao ispred linije!!santakuruz je napisao/la: ↑ned avg 11, 2024 12:47 pmNaravno da treba kritikovati. Ali kritika mora biti opravdana. Ne treba Muftica kriviti za go za koji nije kriv. Odbrana ispada na centarsutevima i nije fer to spocitavati golmanu. Muftic je daleko od nekog vrhunskog golmana, ima svojih mana ali ako za nesto nije kriv, onda nije kriv. Ja cu uvijek krivicu za losu utakmicu traziti prvo kod igraca i smatram da ih mi previse mazimo i dizemo u nebesa (vrlo cesto potpuno nezasluzeno) ali ne trebamo ih ni pljuvati nezasluzeno.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pored zivog Karamarka??
U svim normalnim ligama je tako čist faul u napadu, izbio ga je iz cipela!gavran je napisao/la: ↑ned avg 11, 2024 10:51 amOno se u ligama petice svira faul u napaduteatrale36 je napisao/la: ↑ned avg 11, 2024 8:11 amAli Boljević vrlo bezobrazan igrač, što onome kičmu slomi bezveze, mogao ga je normalno predriblati.