Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 04, 2024 11:07 am

Malo radimo previše analize.

SINOĆ BI GLAT DOBILI DA SMO IMALI NAPADAČA.
Prije svega bi u prvom poluvremenu bar jednom ušao u priliku, a u drugom bi Joco Stokić zabio ono 1 na 1. Ono na terminu raja rutinski završi.

Sinoć za poraz je razlog nepostojanje napadača jer je ostatak tima, sa svim svojim manama i vrlinama, stvorio sasvim dovoljno šansi.

I ono što mi se gadi, radili bi isto ko i prošle godine da Krpić ostane jedini, igrao bi opet svaku. Daj Babaluka sad protiv Veleža, daj mene evo.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:09 am

Ima li estonca???
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

svabo
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:10 am

Dzezvar je napisao/la:
ned avg 04, 2024 7:45 am
A sjetimo se samo pocetka prosle sezone.Odigrali perfektnu utakmicu rastocili borca kao niko u ligi.Svrsavali smo svi ovdje a znamo sta se desilo na kraju.
Treba nam svima sabura,moramo napokon istrpiti trenera.Neka nam.dinamo i jakirovic budu primjer.
Treba nam igraca to je evidentno,i radi se uveliko na tome.Prelazni rok traje haman jos citav mjesec.Trebalo bi i da se ponuda na trzistu malo pojaca,pa cemo da vidimo.
Gledam sinoc jadove poslije utakmice i vec je pocelo yebavnje majki....strasno.
Ja više sabura nemam, nek sabura ko ima. Ne znači nam previše sto ćemo potpisati nekog igrača 30.08., dotad će se odigrati 4-5 kola i mi ćemo biti već u dobrom zaostatku. Da ne govorim da taj igrač što i potpiše tad neće dobiti papire još mjesec dana.

svabo
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:13 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:
Ima li estonca???
On ako je sinoć gledao utakmicu i vidio kakvi su nam napadači, sad može od nas tražiti sta hoće.

kvalitet
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:14 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:
Ima li estonca???
Valjao bi, ali pazi, EU igrači nisu stranci, idi u Francusku, traži crnce po nižim ligama koji su brzi i eto nam pojačanja, samo neka malo zna s loptom, dosta. Dovedi trojicu, s jednim ćeš ubosti valjda.

Ali koliko smo mi mali i smiješan klub, prođe prvo kolo, mi fol još tri pojačanja želimo dovesti. Haj da je jedan igrač, pa ga nekako uklopiti, ali haj sine trojicu uklopi, pa u kakvoj su fizičkoj spremi, pa haj mu papire izganjaj… jad, jad, teški jad.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

salle86
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:18 am

Ima li neko ko se razumije oko ekonomije, da li se plaća porez na novčanu nagradu (ili bonus, nazovi kako hoćeš) kao što ide na platu.
Ja ne mogu da vjerujem da u gotovo svim klubovima "igraju" igrači za milju KM i da im je tu extra samo od nas traže po 8,9,10 milja.
Jel nema niko u yebenoj ligi ko bi igrao lupam za 5 milja sigurice plus još eto nek je i 10 po učinku...Jel se fakat toliko pravimo slijepi i glupi, ludi...ili smo baš i slijepi i ludi i glupi...

EDIT: i de ba, mi eto nećemo igrača na 1 sezonu, malo nam. Šta kontamo prodaćemo ga. Hahaha.
De bolan dovedi 3-4 igrača ako treba na pola godine AKO zna i AKO je prevaga, halali njih, uz njih dovedi 3-4 mlada perspektivna za prodati (ako takvih nemaš u svojim omladincima)...
Ne znam zašto se izmišlja topla voda i ide UVIJEK nekim zaobilaznim putem.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Fanzi
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:19 am

Fanzi je napisao/la:
čet apr 20, 2023 12:30 pm
O igri necu plaho, osim dojma da ovo sto Nermin zeli, nasi igraci ne mogu isporuciti na terenu.
Imam gorak ukus u ustima zbog prozivanja uprave sinoc.
Godinama navijaci stihijski tjeraju ovog, onog ili grupu njih, kuneci se da je to potencijalni lijek za nase probleme.
Tjerali smo sve trenere, poneku upravu, skupstinu i kamaru igraca.
Kada je rijec o igracima, vrlo je pouzdano da cemo unaprijed otpisati neko dijete, posebno ako je iz naseg omladinskog pogona.

Da sumiram, Zeljo ono sto jeste i ova budala koju gledamo nisu se susreli nikada u zivotu.
Preciznije, navijaci su problem. Ne jug, ne mozda nikad veca posjeta u gostima. Problem je ta kultura psovanja, taj nesrazmjer bosanski Dinamo, zapravo Celik na steroidima. To da nema Doline Cupova kad treba, nego majki, oceva, zenskog roda kad krene nizbrdo.
Sad ce neko napisat godine jeda se nakupilo. Priznajem samo ako neko ignorise Adzemov kup, otetu korona titulu...
Fudbal jeste igra za trofej vise, ali Zeljo je vise od fudbala. Kultura, dostojanstvo, ljepota, pristojnost ispred uspjeha po svaku cijenu, uvijek su dijelili Zelju od mnogih drugih.
Istorijska je istina da je Zeljo smijelo isao u obracun s ljudima iz vlastitih redova, koji su krsili pravila fudbalskog dzentlmenstva.
To je Zeljin identitet, Zeljin moto, ali masa ne dozvoljava Zelji da postane Zeljo. Svakoj upravi uvalimo vruc krompir, a usta nam gladna.

Uvijek se vratim na prezentaciju VV iz 2017.
Finansijski, kapitalno nam znaci Evropa i prodaja mladih igraca. Psovaci svjesno ubijaju djecu koja mastaju sve ono o cemu smo i mi jednom mastali, neki ostvarili, vecina ne.
Jer, djeca bi mozda primila gol, dva ili tri vise, ali ne bi igrala gore i blijedje od ovih momaka trenutno. Ne bi bili bezvoljni, zivotom garantujem, uz ispravno mentorstvo na klupi.
Zar zaista mislite da promjenu mogu donijeti igraci sa strane dovedeni za nula KM? Promjenu da imamo ponosa u evropskim takmicenjima?

Nema naprijed dok redari ne izadju na tribine. Hosh psovat? Moze brt, javno je mjesto i ev ti prekrsajni. Ostat cemo bez tebe kao navijaca? Bogu hvala, idi za mundire navijaj.
I dok Zeljo ne pokupi djecu iz sarajevskih mahala... Da buducim generacijama kaze da se u Dolini snovi o Evropi mogu ostvariti.
Mrsko mi pisat, jer smatram da sam sve vec rekao davno...

nikson
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:24 am

Ma samo dok biletarnica bude gotova, proigrat cemo odmah
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Valter
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:26 am

Kada su drugi razmatrali na kojim pozicijama nam trebaju pojačanja, pisao sam da su nam prioritet štoperske pozicije. Mislim da imamo najslabije štopere u ligi i to teško da možemo iskompenzirati dovođenjem igrača na druge pozicije. Jasno da nam je i napadač neophodan jer Krpa na žalost to više nije al možemo mi dovesti i Benzemu ako zadnja linija usere utakmicu. I sa U21 igračima imat cemo problema. I od siromašnog izbora izaberemo najgoru opciju. Možda Šabić na nekoj drugoj poziciji izgleda bolje, ali na ovoj nije fudbaler pa neka je 100 puta naš. Imamo puno ispodprosječnih igrača te kada je izašao Jaber izgubila se sva ideja u igri. Mali Makedonac mogao bi biti interesantan, pitanje je kako kondiciono stoji. Pokušati ne stvarati dodatni pritisak Ćoriću. Šteta zbog pune Grbavice i marketinga.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

salle86
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:36 am

I Jel treba biti neki veliki stručnjak, a i zadnji naš meč protiv širokog je imao isti "problem". Njihov golman ne zna braniti udarce iz daljine, svaki šut je odbijao u novu našu šansu. I umjesto da se to uoči i pokušava...ma jok
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Haklapuc
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:44 am

Dosad smo gotovo uvijek imali sreću da ubodemo s tim igračima koji su dolazili kad već počne sezona, nadam se da ćemo i sad inače nam se loše piše. Da se razumijemo, ovo nije bilo toliko loše, koliko imamo luzerski mentalitet, toga se još uvijek nismo riješili i svako ko pogleda prema našem golu na Grbavici će zabiti gol.

Znali smo mi i puno lošije odigrati protiv Širokog i izvući dobar rezultat, ekipa koja ima Zlomislića, Ćavara, Kožulja, Dinu Ćorića je sve samo ne loša.

ISB87
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:49 am

lose, bas prelose.
al raja nije 2007 pa da se kuci ne moze izgubit. svako igra fudbala, to sto mi imamo blokadu na gostovanjima je do nas.
MIRZA RASCIC

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:50 am

Kad budemo iz 2 kola imali 0 bodova onda cemo dovesti pojacanja :)

Mislim da se i Coric razocarao sa transfer politikom, covjek po ko zna koji put naglasava da nam treba 3 igraca.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

salle86
Kontakt:

ned avg 04, 2024 11:55 am

A nije da je Široki imao samo jednu priliku i dao gol. Previše rupe nazad, svaki njihov napad eto ih odmah na 20 metara, slabo se to napadne pušta se igrač da ide umjesto da se od centra već igra odbrana.
Fascinantno nebitno više ko igra i ko je trener, kod nas uvijek ista igra isti problemi ...
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Zaxon11
Kontakt:

ned avg 04, 2024 12:04 pm

Loše je ovo, baš loše. Tim je izgledao kao da su se prvi put sastali, kao da nisu ni trenirali. Vukoju i Đorića ko je doveo treba skupa s njima odmah otići. Dok ne naprave veću štetu. Lošiji je sastav za barem 30% nego prošle sezone a znamo kako je bilo. Krpić, šta reći. Bolje je igrati bez napadača nego s njim. On je igrač manje definitivno. Ćorić teško da će dočekati zimu. Velež se slijedeću vadi protiv nas kod svojih navijača i iskreno ne vidim kako bi se mogao izbjeći poraz. Slijedi nam baš teška borba za opstanak, nek nam je Bog na pomoći.

Meha87
Kontakt:

ned avg 04, 2024 12:09 pm

ISB87 je napisao/la:
ned avg 04, 2024 11:49 am
lose, bas prelose.
al raja nije 2007 pa da se kuci ne moze izgubit. svako igra fudbala, to sto mi imamo blokadu na gostovanjima je do nas.
Pa nije isto igrati pred punom grbavicom i polupraznom pecarom ako ovako igramo na nasem stadionu sa ovakvom podrskom onda je za ocekivat da cemo biti jos slabiji na gostovanjima.

fanaticZeljin
Kontakt:

ned avg 04, 2024 12:12 pm

Kakve su ono lokve na sjeveru , lafo prali voda odstajala , smrdi ko tvor . Ne daju sok djetetu da se uneses , a da ga kupis cekas po pola sata , jad i cemer
Srcu draga, boja PLAVA !

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 04, 2024 12:14 pm

salle86 je napisao/la:
Ima li neko ko se razumije oko ekonomije, da li se plaća porez na novčanu nagradu (ili bonus, nazovi kako hoćeš) kao što ide na platu.
Ja ne mogu da vjerujem da u gotovo svim klubovima "igraju" igrači za milju KM i da im je tu extra samo od nas traže po 8,9,10 milja.
Jel nema niko u yebenoj ligi ko bi igrao lupam za 5 milja sigurice plus još eto nek je i 10 po učinku...Jel se fakat toliko pravimo slijepi i glupi, ludi...ili smo baš i slijepi i ludi i glupi...

EDIT: i de ba, mi eto nećemo igrača na 1 sezonu, malo nam. Šta kontamo prodaćemo ga. Hahaha.
De bolan dovedi 3-4 igrača ako treba na pola godine AKO zna i AKO je prevaga, halali njih, uz njih dovedi 3-4 mlada perspektivna za prodati (ako takvih nemaš u svojim omladincima)...
Mozemo i mi isto tako,ali prvi ugovor na minimalcu eto ti poreze na vrata....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

cikazubo
Kontakt:

ned avg 04, 2024 12:37 pm

Jos jednom sada hladne glave ne mogu da se otmem dojmu da smo promasili takticki potpuno prvo poluvrijeme.
Na stranu kvalitet/nekvalitet, individualne greske ili bravure, pricam samo o pozicijama i profilima.

Ðorić bez ikakve uloge, prenisko je stajao cijelu utakmicu, ofanzivno preblizu za primit prvi pas, defanzivno predaleko od duela, generalno bez ikakve uloge na terenu.
Vukoja i Hiros ne mogu zajedno, jedan futsal igrac je previse u danasnjem fudablu a kamo li dvojica, uzasna kretanja, nimalo trke, nimalo osjecaja za uc u prostor, obojica jedno veliko razocarenje, mislio sam da ce Hiros prodisat izlaskom Vukoje al mozda je trebalo ipak Amera izvadit.
Sabic, odlicno je mali odigrao poziciju na kojoj nikad nije igrao sezonu u zivotu, lagana noga, strasan centarsut, dosta stegnut i zgrcen pred punim stadionom al vidi se itekako da ima materijala, problem je sto nije bek, nema ni snagu ni motoriku za tu poziciju, sinoc nas nisu napadali pa to nije doslo do izrazaja, al na prvoj gdje budemo pod pritiskom tu ce tovarit lopte.

Shvatio je i Denis kakvu je gresku napravio pa je odma vadio jednog dizelasa, odma je to bolje djelovalo sa Radovcem i makedoncem.

Krpic, hvala mu na svemu sto je uradio za nas, nije zasluzio one zvizduke nakon svega, al definitivno je veliki problem pozicija napadaca.

Boljevic, covjek je skolovan, vidi se to kad centrira i igra kontra nogom, al nema vise brzine, startnosti, dosta ide ka liniji, ne znam sta da mislim o njemu.

Sto se tice ostalih, makedonac puno zuji al malo meda daje, nije mu dzaba skromna statistika, strasan dribling al ocito da nema ni sut ni centarsut.
Karamarko jak u skoku al ni sjena jednog Coce, Cavnic prvi put nesiguran, dekoncentrisan.
Galic ko Galic, bori se al nista specijalno.
Radovac dobar, Karic takodje.

Al Jaber svemirac za sve na terenu.

Suma sumarum, Coca se nije smio otjerat, Amoah se trebao zadrzat, Al Jaberu dajte pare sto ste nanijetili Ljajicu, rodite nekako brza i okomita krila i jednog kapitalnog spica, inace ce bit borba za 8. mjesto.

Brine me sto ce mozda Malik otici, brine me sto je rjesenje za spica izgleda taj Sorga sto je dao par golova u zadnje dvije sezone u ligama koje su na nivou nase ili i lakse za spica. Nadam se da ce Markovic brzo skinut kile i uc u formu, ne znam mozel Odinaka krilo igrat, te da ce taj Jukic napokon potpisat.
U21 nam je takodje veliki belaj, iako mislim da Sabic ima kvalitet da igra al tamo gdje je igrao kroz cijeli OP a ne beka.

Helem bice ovo vjerovatno paklena sezona, mozda nam se i okrene, al ne obecava.

salle86
Kontakt:

ned avg 04, 2024 12:47 pm

Dzezvar je napisao/la:
ned avg 04, 2024 12:14 pm
salle86 je napisao/la:

Mozemo i mi isto tako,ali prvi ugovor na minimalcu eto ti poreze na vrata....
Mislim da me nisi skontao. Pričam o zakonski regularnim potezima. Plata fiksna recimo 5 milja, i onda ugovorom definisano bonusi i novčane nagrade za učinak.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 41 gost.

Prijava