E pa zato u cijeloj historiji imamo samo dva rezultata vrijedna pažnje, a to su Videoton i titula u Jugi. Titule i kupovi u ovom jadu od lige su irelevantne, neuspjehe tipa Newcastle i Malaga kojih se sjećamo su odraz luzerskog mentaliteta, niti jednu čak ni grupnu fazu nemamo. Klub koji ima ovoliku bazu navijača i simpatizera je morao i mogao više. Zašto nismo, eh to je odraz neznanja i nezrelosti i nas navijača, i uprava, i igrača. Na sve dodaš jedan od najluzerskijih mentalnih sklopova u Evropi i dobiješ to što dobiješ.Ujko je napisao/la: ↑sub avg 03, 2024 12:30 amDa, tako to rade navijaci, ja, evo vec 53 godine, sve ostalo je do nekog drugog.kvalitet je napisao/la: ↑pet avg 02, 2024 10:18 pmIdemo opet hajc na max, idemo u borbu za četvrto mjesto u jednoj od najjadnijih liga u EvropiUjko je napisao/la: ↑pet avg 02, 2024 10:16 pmLijepo je da je ovo okupljanje na posljednjem treningu pred pocetak nove sezone postalo tradicija, trebalo bi to odrzavati i ubuduce. Djeluje to u pozitivnom smislu i na tim i na navijace, sutra napuniti Grbavicu, poderati grla i dlanove, natopiti nove i vrlo lijepe dresove znojem, oderati Sirokog i prekinuti sa pesimisticnim kritiziranjem svega sto je vezano za Klub.Idemo, svi skupa, kao jedan, pa sta bude, da bude, zna se uvijek VTZ![]()
Kaže Einstein da je definicija ludosti raditi jednu te istu stvar, a očekivati drugačiji ishod. Mi moramo shvatiti sa apsolutno sve, svaki detalj pogrešno radimo, treba nam neka vrsta katarze, i klubu i navijačima. Da nije tako, da nešto radimo dobro, jednom bi nas pros*ralo i nešto bi konkretnije napravili.
Ja kad i dalje pročitam da smo mi solidno izgledali u Evropi prošle sezone, svaka mi se dlaka na tijelu digne. Prošli jedno hebeno pretkolo najlošijeg evropskog takmičenja i neko kaže to je ok. A ovo je samo jedan primjer u moru drugih.
Spustimo se na zemlju, shvatimo da smo postali prosječni klub u Bosni, da smo u evropskim okvirima jedan mali, vrlo malo simpatični klub, da se sutra ugasimo niko nas ne bi žalio osim nas samih.
Izvini što se nadovezah baš na tvoj post, ali eto imao sam potrebu još jednom ovo iznijeti jer se s nekim stvarima ne mogu pomiriti.