Do 2026. vjerovatnije, tad nekad će biti spreman primiti gledatelje ako sve bude ok. Nekoliko puta sam ovdje upozoravao na to da će proći i nekoliko mjeseci dok se samo tender ne provede i ne zaključi ugovor, to ne ide tako brzo. A onda tek ide izgradnja.
Pa dobro, tender nek ide 4 mjeseca do kraja godine. realno je ocekivati da pocne gradnja pocetkom naredne godine....kvalitet je napisao/la: ↑pon jul 29, 2024 12:59 pmDo 2026. vjerovatnije, tad nekad će biti spreman primiti gledatelje ako sve bude ok. Nekoliko puta sam ovdje upozoravao na to da će proći i nekoliko mjeseci dok se samo tender ne provede i ne zaključi ugovor, to ne ide tako brzo. A onda tek ide izgradnja.
4 mjeseca je ako sve ide svojim tokom bez ikakvih zalbi i raznoraznih opstrukcija.TheBlue je napisao/la: ↑pon jul 29, 2024 1:06 pmPa dobro, tender nek ide 4 mjeseca do kraja godine. realno je ocekivati da pocne gradnja pocetkom naredne godine....kvalitet je napisao/la: ↑pon jul 29, 2024 12:59 pmDo 2026. vjerovatnije, tad nekad će biti spreman primiti gledatelje ako sve bude ok. Nekoliko puta sam ovdje upozoravao na to da će proći i nekoliko mjeseci dok se samo tender ne provede i ne zaključi ugovor, to ne ide tako brzo. A onda tek ide izgradnja.
Svrha?
Zbog vrijednosti radova, tender mora biti međunarodni. To ne usložnjava proces, samo što moraš sve imati na engleskom jeziku. Procedura je ista.Ludvig Leple je napisao/la: ↑pon jul 29, 2024 1:24 pmSvaka čast svima koji su pogurali da projekat napokon bude upotrebljiv i da se počne sa realno najpozitivnijom pričom i gradnjom tribine koja ima ogroman značaj za naš Klub, navijače za sve nas koji volimo ovog Starca.
Za one koji ne znaju, a izgleda ima vas mnogo nestrpljivih, nije građenje tribine izbaci bagere i deri. Ipak sam tender će da potraje, dok se pripremi, raspiše sa nekim razumnim rokom za prijavu, a vidim da će biti međunarodni (što u mnogome usložnjava proces), pa onda vrijeme žalbi i ostalih peripetija.
Ako na 31.12.2024.godine budemo imali potpisanog Izvođača, onda od mene neće biti sretnijeg čovjeka na ovom svijetu.
Još jednom hvala svima, a posebno ljudima koji su trenutno tu i ginu na ovim divnim vijestima!
Dokle je doslo s igrackim kadrom da li dolazi najavljenih 3 igraca???cikoradovic je napisao/la: ↑pon jul 29, 2024 1:08 pmBitno je da dalje nema prepreka i da nema nazad, procedura jeste i duga i spora, ali tako nam je kako nam je.
ma druže pusti, ljudi kod nas u globalu nisu upućeni u procedure ni 10%cikoradovic je napisao/la: ↑pon jul 29, 2024 1:52 pmZaista ne kontam, šta ste mislili, da će Magoda danas upaliti bager i početi rušiti stari jug? Ozbiljno pomislim da pojedinci namjerno pišu gluposti, samo da bude kontra Želje.
Zašto ne pišete kako UO radi dobar posao? Zašto ne pišete kako su u kratkom roku uradili i pripremili ono što prošli nisu u godini dana? Ruglo ispred stadiona je riješeno, 50k je koštalo, radi se i na biletarnici, oko 30-35k će koštati. Ne spominjete generalnog? X godina ga nemamo, sad se ljudi potrude da ga pronađu, pa je malo 250k, pa je kladionica, ma ne paše ono, pa ne paše ono. Maknu Bekrića žohara od ekipe, pa ni to nije dobro. Potpišu jednog od najboljih trenera lige, kojeg su svi ovdje priželjkivali i govorili da sebi sam sklopi ekipu dugoročno, pa ga puste da sklopi ekipu po ćejfu, pa i to ne paše. Potpišu SD-a koji je dobar, čestit insan, koji će sigurno raditi pošteno i sistemski, nije muljator kao Bekrić, neće lagati, pa ni to nije uredu.
Gdje su pripreme? U Italiju smo trebali ići, ali zbog toga što su nam izašli u susret prošle godine na Zlatiboru, odlučili su da im se oduže na neki način.
Da nije bilo pressa, pisali bi zašto ga nije bilo, sad kad je bio, što će nam.
Šta hoćete ljudi? Hoćete džigerice ili jetre od predsjednika? Dobro je @LARSSON napisao, ne zaslužujete bolje, samo football treba da nas kara i dan i noć pa da dođete pameti.
Samo naprijed UO i odjebite komentare što dalje od sebe, radite kao što radite sada i što ste do sada radili. Ozbiljni ljudi će znati cijeniti ono što radite.
A pošto vidim da mnogi skaču na mene, ovdje i po drugim forumima, poručio bih samo da sačekate još malo, ha ja, kad ste mogli čekati do sada, sačekajte još koji dan pa opletite.
Moj zadnji post na forumu, molim da mi ne šaljete pp jer iste neću čitati. Lp.
Bezveze se nerviraš. Neki očekuju nakon što smo imali Gasala da ćemo dovesti Messija. Zaboravljaju u kakvom smo sranju bili. Bitno je da se pomjeramo i da sljedeći prelazni rok dođu još bolji igrači nego ovi sto imamo, naravno 3-4, pa da tako gradimo kadar. Ako ćemo svaki prelazni tjerati po 10 i novih 10 to nije dobro. Svi znamo da nam škripi napadač i još jedno krilo koje bi bilo iznad ovih, ali ne možemo ni napadača dovesti kojeg ćemo plaćati 20-30 hiljada nečega. Po meni je ovo solidna ekipa uz jednog dobrog napača i još jedno krilo da smo u top 4 ekipe. Ništa Velež nema bolju ekipu. Možda samo Sarajevo i Zrinjski da imaju malo jači sastav, ovo ostalo je tu negdje ( mi, Velez, Borac).cikoradovic je napisao/la: ↑pon jul 29, 2024 1:52 pmZaista ne kontam, šta ste mislili, da će Magoda danas upaliti bager i početi rušiti stari jug? Ozbiljno pomislim da pojedinci namjerno pišu gluposti, samo da bude kontra Želje.
Zašto ne pišete kako UO radi dobar posao? Zašto ne pišete kako su u kratkom roku uradili i pripremili ono što prošli nisu u godini dana? Ruglo ispred stadiona je riješeno, 50k je koštalo, radi se i na biletarnici, oko 30-35k će koštati. Ne spominjete generalnog? X godina ga nemamo, sad se ljudi potrude da ga pronađu, pa je malo 250k, pa je kladionica, ma ne paše ono, pa ne paše ono. Maknu Bekrića žohara od ekipe, pa ni to nije dobro. Potpišu jednog od najboljih trenera lige, kojeg su svi ovdje priželjkivali i govorili da sebi sam sklopi ekipu dugoročno, pa ga puste da sklopi ekipu po ćejfu, pa i to ne paše. Potpišu SD-a koji je dobar, čestit insan, koji će sigurno raditi pošteno i sistemski, nije muljator kao Bekrić, neće lagati, pa ni to nije uredu.
Gdje su pripreme? U Italiju smo trebali ići, ali zbog toga što su nam izašli u susret prošle godine na Zlatiboru, odlučili su da im se oduže na neki način.
Šta hoćete ljudi? Hoćete džigerice ili jetre od predsjednika? Dobro je @LARSSON napisao, ne zaslužujete bolje, samo football treba da nas kara i dan i noć pa da dođete pameti.
Samo naprijed UO i odjebite komentare što dalje od sebe, radite kao što radite sada i što ste do sada radili. Ozbiljni ljudi će znati cijeniti ono što radite.
A pošto vidim da mnogi skaču na mene, ovdje i po drugim forumima, poručio bih samo da sačekate još malo, ha ja, kad ste mogli čekati do sada, sačekajte još koji dan pa opletite.
Stipu budale i ostatke morzove ekipe u i oko kluba.samo naprijed.cikoradovic je napisao/la: ↑pon jul 29, 2024 1:52 pmZaista ne kontam, šta ste mislili, da će Magoda danas upaliti bager i početi rušiti stari jug? Ozbiljno pomislim da pojedinci namjerno pišu gluposti, samo da bude kontra Želje.