Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

PlavaDobrinja1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 30, 2024 6:56 pm

Hocemo li dobiti novog generalnog sponzora?
U pocetku je bila prica kako novi moze doci ako da vecu ponudu od udruzenja, pa je kasnije receno da ne mogu doci jer imamo ugovor sa vazecim sponzorom. Mislim da je ugovor istekao pa me zanima dokle smo sa tim?

ublehas
Kontakt:

čet maj 30, 2024 7:19 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
čet maj 30, 2024 5:46 pm
south side je napisao/la:
čet maj 30, 2024 5:27 pm
Nez da je ko god postavljen mi bez investitora ćemo provesti kao i ovih predhodnih god, vrh ce biti izlazak u europu. Sve dok kapital ne udje u klub nemamo se mi čemu velikom nadati.
Sva sustina svega. Radis apsolutno iste stvari, a ocekujes nesto.
A fakat ne kontam sta se radi isto, a očekuje nesto drugo?
Mislim razumio bi takve price da je receno, nećemo investitora i tacka.
Naprotiv, radi se sve da se isti dovede. Ne znam kao vi to zamislite da ide? Kazes treba mi xy miliona, i onda se svi potuku konce dati vise?
Prvi put se probalo sa ljudima iz kluba, pa nije proslo.
Evo sada sa profesionalnim ljudima van kluba (izuzev sto je Greda jedan period bio). Investitor se jos trazi. Ne kontam takve komentare.

Sky1
Kontakt:

čet maj 30, 2024 7:47 pm

ublehas je napisao/la:
Nez da je ko god postavljen mi bez investitora ćemo provesti kao i ovih predhodnih god, vrh ce biti izlazak u europu. Sve dok kapital ne udje u klub nemamo se mi čemu velikom nadati.
Naprotiv, radi se sve da se isti dovede. Ne znam kao vi to zamislite da ide? Kazes treba mi xy miliona, i onda se svi potuku konce dati vise?
Evo sada sa profesionalnim ljudima van kluba (izuzev sto je Greda jedan period bio). Investitor se jos trazi. Ne kontam takve komentare.
Ni ja ne kontam. Ljudi rekli traži se, ima opcija, razmatra se i onda ovi u kuknjavu. Nadam se da će i Miske poslati prijedlog sa dionicama.

ANamelessGhoul
Kontakt:

čet maj 30, 2024 8:14 pm

ublehas je napisao/la:
Zato sto im nista ne vjerujem da traze. Sve prazne floskule. Koliko puta smo im vjerovali pa smo ostali popisani i jos gore bilo. pa jbt nema nekoliko mjeseci kako su nas uvukli u onu prevaru s Arapima. Ko god dodje nikom nista ne vjerujem. Daj mi djela. kad se potpise s nekim "investitorom" e onda cu rec svaka cast idemo naprijed. Do tad je sve isti racku i tavorenje u ovoj zabokrecini od lige. Sramotno je da mi titulu uzeli nismo evo 11 punih godina i bez radikalnih promjena necemo je nikad vise ni uzeti

Charlie Sheen
Kontakt:

čet maj 30, 2024 8:25 pm

Kako bi neki navijaci prodali guze posto poto eto samo da se vodi da imamo nekog investitora, mislim da se Josko i ostali okrecu u grobu kad vide kakvim pizdama su napravili klub.
Zeljeznicar se ne prati zbog rezultata Zeljovci moji, ne razumijem odakle tolika ceznja da se prodamo, mi kad se rijesimo repova iz proslosti itekako cemo moci funkcionisati, nama je i dalje najplaceniji igrac Ermin Zec.
Najveca zamjerka ljudima u klubu su zapostavljanje omladinskog pogona, nadam se da ce ova ekipa to ispraviti, moramo poceti praviti igrace ponovo i da nam okosnica ekipe budu nasa djeca uz par iskusnijih igraca.
I jos jedna stvar sve dok budemo razjedinjeni ovako na ove i one nikad nam bolje biti nece i kad komentarisete nekoga iz uprave zapitajte se sta ste vi i koliko sposobni pomoci klubu, imali smo plavi stit svako od nas je mogao navi nekoga da to pogura ali se nismo bas proslavili.

Mirek11
Kontakt:

čet maj 30, 2024 8:48 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
Kako bi neki navijaci prodali guze posto poto eto samo da se vodi da imamo nekog investitora, mislim da se Josko i ostali okrecu u grobu kad vide kakvim pizdama su napravili klub.
Zeljeznicar se ne prati zbog rezultata Zeljovci moji, ne razumijem odakle tolika ceznja da se prodamo, mi kad se rijesimo repova iz proslosti itekako cemo moci funkcionisati, nama je i dalje najplaceniji igrac Ermin Zec.
Najveca zamjerka ljudima u klubu su zapostavljanje omladinskog pogona, nadam se da ce ova ekipa to ispraviti, moramo poceti praviti igrace ponovo i da nam okosnica ekipe budu nasa djeca uz par iskusnijih igraca.
I jos jedna stvar sve dok budemo razjedinjeni ovako na ove i one nikad nam bolje biti nece i kad komentarisete nekoga iz uprave zapitajte se sta ste vi i koliko sposobni pomoci klubu, imali smo plavi stit svako od nas je mogao navi nekoga da to pogura ali se nismo bas proslavili.
Ti si pravi "romanticar" 😀
To sto ti zagovaras je davno proslo vrijeme, i porediti vrijeme Joska nije bas ok.
Sve se treba prilagoditi vremenu i okruzenju u kojem zivis, pa tako i mi sada. Uspjesan klub mozes biti samo ako imas novaca za finansirati sve, pa i omladinski pogon i puno toga da bi napravio igrace.
Ali dobro, svako ima pravo na svoje misljenje.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

ublehas
Kontakt:

čet maj 30, 2024 8:54 pm

Moj stav je isti kao i tvoj. Ja bi radije da "Zeljo ostane nas", pa nikad ne izasli u Evropu, ali isto tako razumijem da većina navijača ne razmišlja ovako i to mi je ok. Zeljo nije ni moj, ni tvoj niti ijednog pojedinca i treba da bude onako kako većina zeli.
A ne razumijem kako se ne trazi investitor. Eno objavljen je javni poziv. Moze se javiti ko hoce. Pored toga imam neke informacije da se bas aktivno tražilo i pričalo sa potencijalnim investitorima, ali cak i da nije, ima poziv i nikom se ne brani da se javi.

Lopta
Kontakt:

čet maj 30, 2024 8:54 pm

Ne kazem da se Treba blatiti uprava, daleko od toga, Ali ta floskula imali ste plavi stit mogli ste pomoci nije realna. Ono sto 99% navijaca moze da uradi je da dolazi na utakmice I kupi clansku, eventualno pogura klub kroz neku kupovinu u fan shopu. Prosjecna plata u BiH je 1300 km a život je poskupio za 100% u proteklih par godina. Cinjenica je da je jako Mali broj ljudi (da se na prste izbroji) Koji potencijalno moze da ozbiljno pogura klub. Vremena se mijenjaju I fudbal takodjer, naravno da I mi trebamo da pratimo trend mijenjanja. To je isto kao da mi sad uzmemo I igramo formaciju 2 3 5 jer se nekada 1940 godine tako fudbal igrao u Zelji pa mi treba da nastavimo jer mi smo Zeljo. Nigdje veze, nama je potreban prijeko neki kapital Ali Treba biti realan I znati kakva je situacija u drzavi I fudbalu u drzavi. Kada najrealnije sagledamo situaciju, Bosna I Hercegovina je nestabilna drzava u ocima ostatka svijeta, uvijek se provlace politicke tenzije I neka previranja. Ekonomski smo jako slabi u odnosu na ostatak evrope. Fudbal nam je medju najgorima u evropi. Zakoni su jako zastarjeli I ne dozvoljavaju moderan sistem ulaganja kakav se koristi sirom svijeta danas. Jedino sto mi imamo I mozemo da se pohvalimo time je solidna posjeta. Ne fenomenalna, vec solidna ako gledamo evropske uslove. Eh sada, pitanje koje realno Treba postaviti je zasto bi neko ko nema veze sa Zeljeznicarom I gradom ili drzavom ulozio bas u BiH u nas. Zar nije logicnije da ulozi u neku drzavu gdje ne postoje svi ovi nedostatci Koji su gore navedeni? Tipa uzmes Klub u sloveniji Ili hrvatskoj i radis nesto. Nemas zakonskih kocnica, nemas previranja u savezu, ne pi*dis ko mirvic I pitari protiv borca jer je sport uredjen I nema nacionalnih previranja a kvalitet fudbala je bolji. Istina je da ima nekih razgovora sa potencijalnim investitorima Ali to su sve ljudi koji ispituju teren. Za sada nema Niko ozbiljan da bi ulozio. A I ja licno vjerujem da Ako nadjemo strateskog partnera da ce to biti za infrastrukturu jer je to puno privlacnije ljudima. Ja sansu za ulaganje u igracki Kadar vidim u nekom ko je "nas" I Koji je ili porijeklom odavde kao diglisic ili neki navijac kojem je Klub drag pa da predje preko svih ovih gore navedenih nedostataka, a realno Treba biti pa Reci da su sanse za to male Ali uvijek ostaje da se nadamo.

teatrale36
Kontakt:

čet maj 30, 2024 9:02 pm

Sky1 je napisao/la:
čet maj 30, 2024 7:47 pm
ublehas je napisao/la:

Ni ja ne kontam. Ljudi rekli traži se, ima opcija, razmatra se i onda ovi u kuknjavu. Nadam se da će i Miske poslati prijedlog sa dionicama.
Ma vala nemoj ni njega , dosta je podjela i haosa mediju navijačima na forumu što je napravio!

rodrigo87
Kontakt:

čet maj 30, 2024 9:03 pm

Moze i on kur.cu svirati, taraba je i njemu, nikakve parole mu nisu potrebne da shvati to.

fanaticZeljin
Kontakt:

čet maj 30, 2024 9:25 pm

Nek se zato napisala parola lojavom. On obraza nema , za razliku od Senada
Srcu draga, boja PLAVA !

BC1921
Kontakt:

čet maj 30, 2024 9:36 pm

Misimovic je bio kontaktiran da se vrati u klub, nisu i nece mu nikada biti vrata zatvorena. A da se ne zaboravi da je dao pozajmicu, opet ce ako bude trebalo.
Krivina Jug

rodrigo87
Kontakt:

čet maj 30, 2024 9:40 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
Nema potrebe za pokretanjem tih djecijih rasprava. I jednom i drugom je taraba. Tako je najbolje za nas klub. Ovi idolopoklonici mogu mjaukati po forumima, samo im je jos to ostalo.

rodrigo87
Kontakt:

čet maj 30, 2024 9:42 pm

BC1921 je napisao/la:
Misimovic je bio kontaktiran da se vrati u klub, nisu i nece mu nikada biti vrata zatvorena. A da se ne zaboravi da je dao pozajmicu, opet ce ako bude trebalo.
Kao sto rekoh, idolopoklonici, morat cete novi klub za navijanje traziti.

BC1921
Kontakt:

čet maj 30, 2024 10:03 pm

rodrigo87 je napisao/la:
BC1921 je napisao/la:

Nemoguce, svasta se moze promjeniti ali klub za koji navijas nikada.
Mislim da je posudba bila u novijem vremenu, da se odmah odazvao pozivu, ona gospodski i opet ce sigurno.
Krivina Jug

santakuruz
Kontakt:

čet maj 30, 2024 10:15 pm

Ne razumijem nikako sad ovu pricu o tome kako se kao ne trazi investitor. Kad vidim komentare pomislim da mnogi dana nisu proveli u nekoj firmi, da nemaju ni najmanju ideju o poslovanju. Vi kad prodajete auto, stan, ne hodate okolo i vucete ljude za rukav: haj kupi, haj kupi...razglasite da prodajete, cekate zainteresovane i s njima razgovarate.
Ima poziv, navodno ima nekih razgovora ali iskreno nisu bas okolnosti takve da mozemo dobiti investitora. Ali ja ipak smatram da je nama i bolje sad u ovoj fazi da se niko ne pojavi. Cvrsto sam ubijedjen da sa pravim ljudima na celu kluba, rjesavanju parazita koji kruze okolo, mi mozemo posloziti klub koji moze generisati sasvim dovoljno prihoda da budemo u samom vrhu BH fudbala i da bude konkurentan za titule. Omladinski pogon, imovina (poslovni prostori), navijaci i sponzori mogu dati dovoljno prihoda. Vazno je samo da nigdje ne curi. Nas u dubiozu nije doveo manjak prihoda nego nesavjesno poslovanje i sto je curilo na jako puno mjesta.
Investitor ima samo jedan motiv a to je profit. Trenutno, svakom ozbiljnom investitoru Zeljo je ogromna nepoznanica sa krajnje neizvjesnim ishodom povrata investicije (ako pricamo samo o sportskom segmentu). U nasoj ligi ne postoji nacin da se u nekom razumnom periodu vrati investicija od nekih minimalno 10ak miliona KM koliko je nama realno potrebno u prvih par godina investiranja. To se ne moze vratiti (a kamoli jos i zaraditi) kroz regularno poslovanje. Zato sa ovim pozivom ne mozes privuci nekog normalnog investitora, mozes biti interesantan samo nekom ko lovi u mutnom. Neko ko zeli provuci sumnjiv kes kroz klub, kome treba klub za kladionicarske seme, za fiktivne transfere....to nam ne treba.
Ali ako mi sebi damo rok od npr 5 godina gdje cemo posloziti klub, iz godine u godinu povecavati prihode, kontrolisati rashode, rijesiti se dugova, unaprijediti omladinski pogon i poceti proizvoditi igrace, osnaziti Zeljin brend na trzistu, povecati broj clanova, povecati broj gledalaca na utakmicama, povecati prihode sa utakmica (hrana, pice, fan shop)...tek tad mozemo racunati na interes ozbiljnijih investitora.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Hare79
Kontakt:

čet maj 30, 2024 11:44 pm

santakuruz je napisao/la:
čet maj 30, 2024 10:15 pm
Ne razumijem nikako sad ovu pricu o tome kako se kao ne trazi investitor. Kad vidim komentare pomislim da mnogi dana nisu proveli u nekoj firmi, da nemaju ni najmanju ideju o poslovanju. Vi kad prodajete auto, stan, ne hodate okolo i vucete ljude za rukav: haj kupi, haj kupi...razglasite da prodajete, cekate zainteresovane i s njima razgovarate.
Ima poziv, navodno ima nekih razgovora ali iskreno nisu bas okolnosti takve da mozemo dobiti investitora. Ali ja ipak smatram da je nama i bolje sad u ovoj fazi da se niko ne pojavi. Cvrsto sam ubijedjen da sa pravim ljudima na celu kluba, rjesavanju parazita koji kruze okolo, mi mozemo posloziti klub koji moze generisati sasvim dovoljno prihoda da budemo u samom vrhu BH fudbala i da bude konkurentan za titule. Omladinski pogon, imovina (poslovni prostori), navijaci i sponzori mogu dati dovoljno prihoda. Vazno je samo da nigdje ne curi. Nas u dubiozu nije doveo manjak prihoda nego nesavjesno poslovanje i sto je curilo na jako puno mjesta.
Investitor ima samo jedan motiv a to je profit. Trenutno, svakom ozbiljnom investitoru Zeljo je ogromna nepoznanica sa krajnje neizvjesnim ishodom povrata investicije (ako pricamo samo o sportskom segmentu). U nasoj ligi ne postoji nacin da se u nekom razumnom periodu vrati investicija od nekih minimalno 10ak miliona KM koliko je nama realno potrebno u prvih par godina investiranja. To se ne moze vratiti (a kamoli jos i zaraditi) kroz regularno poslovanje. Zato sa ovim pozivom ne mozes privuci nekog normalnog investitora, mozes biti interesantan samo nekom ko lovi u mutnom. Neko ko zeli provuci sumnjiv kes kroz klub, kome treba klub za kladionicarske seme, za fiktivne transfere....to nam ne treba.
Ali ako mi sebi damo rok od npr 5 godina gdje cemo posloziti klub, iz godine u godinu povecavati prihode, kontrolisati rashode, rijesiti se dugova, unaprijediti omladinski pogon i poceti proizvoditi igrace, osnaziti Zeljin brend na trzistu, povecati broj clanova, povecati broj gledalaca na utakmicama, povecati prihode sa utakmica (hrana, pice, fan shop)...tek tad mozemo racunati na interes ozbiljnijih investitora.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kod nas, sa nasim mentalitetom nemoguca misija. Prije par godina sve je bilo krenulo u tom pravcu, kako ti opisujes, mukotrpno se uspostavljao sistem, gradio brend, pravio stadion, uspostavila se ozbiljnost u radu, i onda te mahala sruši bez pardona jer nekome to nije bilo u interesu. Svi znamo kome. I sad se ti ljudi koji su gradili sistem i ovaj sto ih je srusio stavljaju u istu ravan, biva taraba i jednima i drugima. I ko ce se onda prihvatiti posla i ponovo pokusati nesto kad ti se primitivizam posere na tvoj trud i preko noci srusi sve. Niko nikad vise, sve dok se klub ne privatizira. Do tada mozemo ovdje palamuditi jos narednih sto godina, nista se promjeniti nece.
Nasem mentalnom sklopu ne odgovara sistem nego haos u kojem prevarom i ublehom ubires plodove bez truda i rada.

salle86
Kontakt:

pet maj 31, 2024 12:21 am

U totalno neuređenom klubu kakav je Željo, nema garancije da će neko vratiti 1 KM uloženu, a ne milion(e). Da bi neko mogao i razmišljati o povratu mora sve posložiti a ne samo da dođe, baci na hastal 10 miliona i kaže eto me dogodine po 11. Hau yes nou 🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Dzezvar
Kontakt:

pet maj 31, 2024 8:01 am

rodrigo87 je napisao/la:
BC1921 je napisao/la:
Zasto ovo radis rodrigo?mojne ba,covjeka nema ni na mapi u klubu,izasao u susret posudio pare koje su nam omugucile licencu odnosno plate i premije za igarce koii su izborili europu.Ne petlja se covjek ni u kakave procese u klubu i nemas razloga da prozivas nekoga idolopoklonikom ako taj neko iznese cinjenice.Sutra ako zapne opet ce posuditi.Puno vise se drugi petljaju oko kluba nego Senad.Zaista nemas nikakvog razloga fa prozivas ljude.Ziviio..😉
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

IlProfessore
Kontakt:

pet maj 31, 2024 8:20 am

rodrigo87 je napisao/la:
čet maj 30, 2024 9:40 pm
fanaticZeljin je napisao/la:
Nema potrebe za pokretanjem tih djecijih rasprava. I jednom i drugom je taraba. Tako je najbolje za nas klub. Ovi idolopoklonici mogu mjaukati po forumima, samo im je jos to ostalo.
Možeš li mi pokazati parolu Manijaka ili skandiranje ostatka stadiona protiv Misketa? Da vidim da li mu je udarena taraba ko lojavom keru?

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, Bing [Bot], Diverzant, Google [Bot], Majkel i 168 gostiju.

Prijava