MiroslavKruzik je napisao/la: ↑sri jan 31, 2024 7:47 pm
Vrijeme je i da Magoda preko kluba prestane svaki mjesec pred izbore skupljati političke poene za opstinski, kantonalni i federalni nivo sdp preko imena i ugleda kluba.
Ako je razlog da propadne ili bude stopiran milionski projekat izgradnje tribine od najave iz prošle godine zbog potrebne naše uplate nekoliko desetina hiljada km za dozvolu, onda nek' se Magoda i dječačić u vidu premijera KS sklone sa funkcija, baš kao i naši iz administracije i Uprave koji nisu sposobni pronaći sredstva da time izvrše pritisak na politiku da krene gradnja. Da imamo uređeno poslovanje iz podrucja marketinga i fan shopa, mogli bismo tim novcem izvrsiti uplate za infrastrukturu(biletarnicu) i dozvole za gradnju juzne tribine. Ali, nemamo, jer se sredstva sa računa fan shopa povlače za druge troškove.
On će poene ubirati, htjeli ili ne htjeli. Do nas je, nema ništa od gradnje dok mi ne platimo tih 150-170k koliko se spominje ili da (do)čekamo da nam se opština, grad, kanton, neko smiluje i plati nam to pa da onda mi možemo lobirati, forsirati i prebaciti lopticu na Magodu, KS i ostale.
I kao što je rečeno x puta do sada, hajmo da se prestanemo boriti sa imaginarnim neprijateljima. Moramo krenuti od nas samih pa gledati dalje. Drugi nam rade probleme a mi sami sebi nikako ne radimo, pa čak i tamo gdje ih i nema.